واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: شواليههاي جنگ سرد و اينترنت ابزارهاي نوين ناتوي فرهنگي غرب
داخلي. سياسي. ناتوي فرهنگي.
همدان - كارشناسان معتقدند: شواليههاي دوران جنگ سرد و فضاها وامكانات اينترنتي به عنوان ابزارهاي اصلي غرب در ناتوي فرهنگ برضد انقلاب اسلامي به كار برده ميشوند.
اين كارشناسان در جريان همايش سه روزه "ناتوي فرهنگي" درملاير بر هشياري مسوولان، كارشناسان و مسوولان در مورد روشها و ابزارهاي ناتوي فرهنگي تاكيد كردند.
به اظهار آنان غرب با تقويت ابزارهاو روشهايي كه دردوران جنگ سرد بر ضد بلوك شرق اعمال ميكرد به دنبال مهار انقلاب اسلامي است.
روزنامهنگار و كارشناس امور رسانهاي دراين همايش گفت: همان تز، تئوري و استدلالهايي كه شواليههاي جنگ سرد "سيا" براي فروپاشي ماركسيستها به كار بردند اكنون در ناتوي فرهنگي عليه گفتمان انقلاب بكار برده ميشود.
"پيام فضلينژاد" به مالكيت سازمانهاي جاسوسي به ويژه سيا بر رسانهها و نفوذ آنها در موسسات خبري و تحقيقاتي، مطالعاتي اشاره و اضافه كرد: كنگره آزادي فرهنگي به مثابه وزارت فرهنگ غرب از سال ۱۹۵۰شكل گرفت و تبليغ انديشه ليبرال دمكراسي به عنوان خير مطلق را پي گرفت.
فضلي نژاد بيانكرد: نسبنامه ليبرال دمكراسي را بايد از قرن ۱۶ميلادي جستجو كرد.
وي ناتوي فرهنگي را مجموعه عللي دانست كه به انقلاب مخملي ميانجامد و يادآوري كرد: كار كنگره آزادي فرهنگي در اواخر دهه ۱۹۵۰پايان يافت، با اين وجود ماموريت "سيا" براي استفاده سيستماتيك از رسانهها و روزنامه نگاران پايان نيافت.
وي به تاسيس راديو اروپاي آزاد در سال ۱۹۶۰با هزينه ۱۰ميليون دلاري سازمان "سيا" اشاره و اضافه كرد: وظيفه اين راديو تبليغ روياي آمريكايي و بسيج ناراضيان در اروپاي شرقي بود.
وي اضافه كرد: خيال آمريكا با سرنگوني حكومتهاي ماركسيستي و موفقيت در براندازيهاي نرم از طريق جنگ سرد، داشت راحت ميشد كه انقلاب انقلاب اسلامي ايران پيروز شد و چهره دنيا عوض شد.
وي افزود: گفتمان انقلاب اسلامي گفتماني جديد بود كه غرب را دچار سردرگمي استراتژيك كرد كه رهبر و بنيانگذار اين انقلاب از جنگ عقيده سخن ميگفت و جوانان اين انقلاب از شهادت استقبال ميكردند.
وي گفت: دشمنان ايران در حيطههاي نظامي، اقتصادي وسياسي نتوانستند انقلاب را ساقط كنند، بزرگان غرب در كنفرانس بازشناسي هويت شيعه كه در سال ۱۳۶۶در اورشليم برگزار شد به اين نتيجه رسيدند كه شيعه پرندهاي است كه افق پروازش دور از دسترس آنهاست و دليل آن هم بهرهمندي از دو بال سرخ و سبز يعني عاشورا و مهدويت است.
وي افزود: آنها اعلام كردهاند كه بعد سوم شيعه كه حافظ دو بال مذكور است ولايت فقيه بوده و با صراحت اعلام كردند كه بايد ميل شهادتطلبي را به ميل رفاهزدگي و سرمايهپرستي در ايرانيان تغيير دهند و اين از طريق تخريب بنيان ولايت فقيه و اين دو بال امكانپذير خواهد بود.
وي گفت: آنها در اين راستا ناتوي فرهنگي را تدوين و صورت بندي كردند و عدهاي نيز تفكرات و تئوريهاي "كارل پوپر" كه بهعنوان اصليترين شواليه جنگ سرد مطرح بوده را ترجمه و در كشور مطرح كردند و به دنبال ترويج آن بودند.
وي سرمايهگذاري ۹۰۰ميليون دلاري مركز شيعهشناسي "سيا" براي مبارزه با تشيع تا سال ۲۰۱۰را مورد اشاره قرار داد.
اينترنت و نقش و امكانات آن در ناتوي فرهنگي يكي ديگر از مباحث اين همايش بود.
يك استاد علوم ارتباطات دانشكده صدا وسيما گفت: بسياري افراد از روي ناآگاهي اطلاعات را در اختيار دشمن ميگذارند و با توجه به اينكه ارسال اطلاعات از طريق اينترنت آسان است جاسوسي اينترنتي خطرناكترين جاسوسي در مقطع كنوني است.
"حميد ضيائيپرور" استفاده از فضاي مجازي براي تغيير حكومتها در قرن ۲۱ راسياست عمده آمريكا در اين زمينه برشمرد.
وي گفت: جاسوسي اينترنتي، تشكيل اجتماعات مجازي، نافرماني مدني، دموكراسي ديجيتالي ، افكارسازي از طريق اينترنت و تكنولوژيهاي پايه نظير ايميل، وب سايت ، وبلاگ ، فروم، چت روم، يوزنت هر كدام كاركردهاي ويژهاي براي جنگهاي اينترنتي، براندازي نرم و چالشهاي سياسي دارند.
وي اضافه كرد: محيط چت روم با توان انتقال صوت و تصوير و متن امكانات لازم را براي يك جاسوس اينترنتي دارد كه كنترل و رديابي آن نيز مشكل است.
وي اظهار داشت: يك متخصص جنگ رواني ميتواند در تالار گفت وگو يا وب سايت هاي شبكه، موضوعي را طرح كرده و در مورد آن بازخورد بگيرد.
ضياييپرور مشكل اساسي آمريكا در برخورد با ايران را نداشتن اطلاعات نسبت به مردم و افكار عمومي كشورمان دانست و گفت: تكنولوژيهاي بنيانگذاري شده از طريق اينترنت بيشترين اطلاعات را از ايران و كشورهاي مختلف در اختيار آمريكا قرار ميدهد.
وي گفت: روزانه هفتاد هزار قطعه فيلم توسط مردم دنيا به صورت رايگان در اختيار "يوتيوب " گذاشته ميشود.
وي به وجود دو ميليون كاربر "ميل گروپ" در ايران اشاره و تصريح كرد:
اينها ميتوانندافكارسازي و در زمينه انتشار شايعه، خبرهاي تحريف شده بدون دروازه كنترلي عمل كنند.
ضياييپرور به برخي اظهارات و نوشتههاي تعدادي از شخصيتها و گروههاي دستاند كار سياست خارجي آمريكا در بحث مقابله با ايران اشاره كرد.
وي گفت: آنها بر بيفايده بودن جنگ سخت تاكيد كرده و خواستار اتحاد يك نوع ديپلماسي رسانهاي يا پيگيري پروژه نرمافزاري "براندازي از درون" با سه محور دكترين مهار، نبرد رسانهاي و نافرماني مدني براي تغيير حكومت در ايران شدهاند.
وي تز پشت پرده راهاندازي وبلاگها و سرويسهاي رايگان در اين زمينه را تبديل شدن فضاي شفاهي و نظرات مردم به يك مرجع مكتوب براي استفاده سرويس هاي امنيتي جهان عنوان كرد.
وي ادامه داد: البته ايرانيها توانستهاند با استعداد و هوش سرشار خود از اين امكانات در راستاي مفيد و مثبت براي كشورمان استفاده كنند.
وي به فوايد و چالشهاي "گوگل زمين" اشاره كرد و گفت: بيشترين استفاده از عكسهاي موجود در اين سرويس را بخشهاي اطلاعاتي و امنيتي آمريكا انجام ميدهند.
وي يادآوري كرد: سيستمي در آمريكا طراحي شده است كه نام تمامي دامنه هاي ثبت شده در اينترنت در آنجا قرار ميگيرد.
وي افزود: آنها با اين سيستم، اطلاعات كاملي از شبكهها و سايتها با دامنه هاي مختلف دارند و هركجا و هر وقت بخواهند ميتوانند آنها را مسدود كنند.
استاد دانشكده علوم ارتباطات صدا و سيما اضافه كرد: زيرساختهاي سيستم اينترنت و امكانات مربوط به آن به نحوي طراحي شده كه رگ حياتي اين تكنولوژي در اختيار آمريكاييها است.
اين استاد دانشگاه طرح اينترنت ملي را براي ساماندهي اطلاعات داخلي بسيار مفيد دانست و گفت: البته به لحاظ فني خيلي روي آن بحث است و به هزينه بالايي نياز دارد.
وي قومگرايي از طريق اينترنت، استفاده از نفوذ مسلمانان با استفاده از سايتهاي اينترنتي، اعتياد اينترنتي، تهديد بنيان خانواده، گسست بين نسلي، گسترش شايعات، كاهش نفوذ رسانههاي داخلي و ملي و همفكري اپوزيسيونها را از كاركردهاي منفي اينترنت در قبال كشور برشمرد.
وي ادامه داد: در اين زمينه اولين وظيفه ما شناخت فضاي اينترنت و بررسي، تحليل محتوا و گفتمان در اين زمينه است كه متاسفانه هيچ بخشي و دستگاهي مطالعه سيستماتيك فضاي سايبر در دستور كار پژوهشي خود قرار نداده است.
ضياييپرور راهاندازي هرچه سريعتر ديتاسنترهاي داخلي به منظور كاهش آسيب پذيري در برابر اقدامات خرابكارانه يا مسدودسازي سايتها را از راهكار هاي مقابله با مشكلات دانست.
وي افزود: آسيب شناسي رسانههاي اينترنتي، شناسايي نقاط قوت ايرانيان و فارسي زبانها در تكنولوژي اينترنتي، بهرهمندي از توانمندي هكرهاي ايراني و ساماندهي آنها به منظور استفاده از آنها در جنگهاي اينترنتي از ديگر راهكارها براي حل مشكلات حوزه اينترنت است.
وي استفاده از توانمندي كاربران ايراني در مورد اينترنت، حمايت از توليد محتواي سالم، تشكيل تيمهاي تخصصي جنگهاي اينترنتي، ارائه آموزش هاي همگاني با شيوههاي جذاب و جديد را ديگر راهكارها براي حل مشكلات حوزه اينترنت برشمرد.
دومين دوره همايش ملي "ناتوي فرهنگي" از روز چهارشنبه در دانشگاه ملاير با حضور صاحبنظران و كارشناسان مسايل سياسي آغاز شد و شب گذشته به پايان رسيد.
اولين دوره همايش ملي ناتوي فرهنگي ارديبهشت ماه سال جاري برگزار شد.
ملاير در ۸۵كيلومتري جنوب همدان قرار دارد. ك/۱
شنبه 18 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 347]