واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: در پنجمين دوره اعطاي جايزه ملي كيفيت ايران 14 شركت توليدي و خدماتي جايزه كيفيت گرفتند
تهران - خبرگزاري ايسكانيوز : پنجمين دوره اعطاي جايزه ملي كيفيت ايران كه با حضور بخش هاي خصوصي و دولتي در مركز همايش هاي بين المللي صدا و سيما برگزار شد و 14 شركت توليدي و خدماتي جايزه جايزه اشتهار و جايزه اهتمام به كيفيت را دريافت كردند .
به گزارش روز شنبه باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران « ايسكانيوز » ،علي اكبر محرابيان وزير صنايع و معادن در مراسم پنجمين دوره اعطاي جايزه ملي كيفيت ايران كه با حضور بخش هاي خصوصي و دولتي در مركز همايش هاي بين المللي صدا و سيما برگزار شد ، گفت : لايحه تجميع وظايف سازمان استاندارد به مجلس ارائه مي شود و انتظار داريم با تصويب اين لايحه ، سازمان استاندارد وظايف خود را مطلوب انجام دهد.
وزير صنايع و معادن در ادامه با تاكيد بر اينكه جايزه ملي كيفيت را در سطح تشويق عادي قرار نمي دهيم ، گفت: جايزه بايد طوري ارزش گذاري شود كه شركت ها در شرايط عادي نتوانند به آن دسترسي داشته باشند.
وي افزود: جايزه ملي كيفيت در 4 دوره گذشته براساس الگوي غربي اعطا مي شد ، اما امسال و در دوره پنجم طبق الگوي بومي طراحي شده است.
محرابيان گفت : بسياري از كشورهاي منطقه، فرهنگ مصرف يكساني با ايران دارند و اگر مدل بومي جايزه ملي كيفيت را غني تر ارائه كنيم به افزايش صادرات ، كمك خواهد كرد.
وي با اشاره به اينكه كيفيت بالا و عرضه سريع كالا به بازار از عوامل افزايش توان رقابت جهاني است ، گفت: اگر هوشيار نباشيم رقيبان حضور جهاني ما را كمرنگ مي كنند.
محرابيان مشتري پسندبودن را نشانه كيفيت بالاي كالا خواند و افزود: بايد سلامت جامعه و اصول محيط زيست هم در توليد كالا لحاظ شود.
وي با بيان اينكه برنامه پنجم توسعه كشور در حال تدوين بوده كه در آن مدل توسعه اقتصادي كشور نيز ذكر شده است، افزود: اين برنامه درآينده نزديك به مجلس تقديم ميشود و الگوي توسعه اقتصادي كشور خواهد بود.
وي با تاكيد بر ضرورت خروج وزارت صنايع و معادن از وضعيت بنگاهداري عنوان كرد: اين وزارتخانه كليه شركتهاي صدر اصل 44 را تاكنون به غير از يك شركت واگذار كرده است.
همچنين دكتر علي لاريجاني در اين مراسم صنعتگران و توليدكنندگان را بازوان مهم و پرقدرت توليد كشور عنوان كرد و برگزاري جشن روز كيفيت را براي بهبود توليد كار نيكو در كشور موثر دانست .
رييس مجلس شوراي اسلامي همچنين فهم موقعيت را اولين گام رسيدن به نقطهاي دانست كه در جهت آن هدفگذاري كردهايم و اظهار داشت: در فهم شرايط خود بايد توجه كرد كه ما در عصري زندگي ميكنيم كه ارتباطات جوامع با هم تنيده است و نميتوان از موضوع جهانيسازي غفلت كرد.
وي با اشاره به بحث واگذاري و تغيير رويكرد و تسهيل فضاي كسب و كار در كشور گفت: تلقي درست پيدا كردن از اينكه جهش اقتصادي در كشور منوط به اين است كه امكانات بايد در اختيار مردم باشد بايد مورد توجه باشد و گام بعدي اين است كه بخشهاي مدني كشور گامهايي بردارند و فرهنگ اسلامي را در اين مسايل ساري و جاري كنند. پيشرفت كشور بايد در پناه رقابت واقعي رخ دهد، يعني پيشرفت كشور با رقابتهاي تصنعي محقق نميشود.
لاريجاني تصريح كرد: علت اينكه اصرار داريم اصل 44 به درستي محقق شود براي آن است كه ميدان رقابت ايجاد شود؛ چرا كه ميدان رقابت عامل پيشرفت است و اگر به عدالت تاكيد داريم يك ركن آن در رقابت است. عدالتي كه در تفكر اسلامي است، يك عدالت سوسياليستي نيست، بلكه عنصر رقابت در آن وجود دارد.
وي فراهم كردن شرايط كسب و كار را مورد توجه قرار داد و گفت: بايد بسياري از مقررات پيچيده را از جلوي پاي توليدكنندگان برداريم و ما نيز در مجلس براي اين كار آمادگي داريم.
لاريجاني با بيان اينكه در اين زمينه بايد رقابت به وجود بيايد، گفت: اگر توليد جهش پيدا كند، كيفيت بهتر و ارزانتر خواهد شد.
رييس مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان كرد: اقتصاد ما تا حدودي تكمحصولي است كه براي گذر از اين مساله بايد اقتصاد ما برونگرا نيز باشد. هرچند بازار 70 ميليوني خود را بايد در اين راستا مورد توجه قرار داد، ولي نگاه برونگرا هم لازم است كه به كيفيت و قيمت توجه شود.
وي گفت: توجه به كيفيت و قيمت در فضاي رقابتي يك اصل است و برگزاري چنين جشنها و مسابقاتي كه بتواند بين همهي توليدكنندگان مسالهي كيفيت برتر را مورد توجه قرار دهد، ميتواند براي آن توليدكننده مشوق باشد.
لاريجاني تصريح كرد: شايد نيازمند يك سند اخلاقي در كشور هستيم كه بر اساس مسايل ديني و شرايط و مسايل اسلام به يك سند اخلاقي توليدي براي كسب و كار درست برسيم؛ چرا كه در نصوص اسلام كسب و كار درست مورد تاكيد است و اين سند ميتواند راهنماي حكمرانان و هم جامعهي مدني باشد تا هركسي وظيفهي خود را بشناسد.
همچنين نظام الدين برزگري رييس سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران با بيان اينكه رابطه بين شركتها و مصرفكنندگان بايد بر مبناي دو اصل كيفيت و بهبود مستمر باشد، عنوان كرد: دستيابي به اهداف سند چشم انداز 20 ساله بدون توجه به كيفيت ممكن نيست.
برزگري با تاكيد بر اينكه سازمان استاندارد هنوز نتوانسته سازماندهي مناسبي را در امر مديريت كيفيت داشته باشد، عنوان كرد: از قواي سه گانه حكومتي ميخواهيم در امر مديريت كيفيت به سازمان استاندارد كمك كنند.
وي با تاكيد بر اينكه توسعه صادرات غير نفتي و حضور در بازارهاي جهاني بدون توجه به كيفيت ممكن نيست، گفت: جايزه ملي كيفيت نيز با مدل بومي آن در راستاي نهادينه كردن بحث كيفيت به شركتهاي برتر داده ميشود.
همچنين زهره سومالي دبير جايزه ملي كيفيت از بومي شدن اين جايزه خبر داد و گفت : بيش از 70 كشور مدل " جايزه ملي كيفيت" دارند.
وي با اشاره به برگزاري پنجمين دوره اعطاي جايزه ملي كيفيت ايران گفت : دوره كنوني اين جايزه كه از سال 1382 پرداخت مي شود ، بر اساس مدل بومي طراحي شده است.
وي افزود : ويژگي هاي اين مدل شامل شرايط اقتصادي ، اجتماعي و فرهنگي كشور و سازمان هاي ايراني است ، اما اين مدل در سازمان هاي خارجي نيز قابل بهره برداري است.
وي افزايش آگاهي عمومي از كيفيت كالا و خدمات ، حركت به سوي نظام مديريت كيفيت ، ارزيابي بر اساس معيارهاي علمي، خود ارزيابي، شناسايي دستاوردهاي موفق ، ايجاد انگيزه رقابت، معرفي شركت ها در سطح ملي و بين المللي را از اهداف اعطاي جايزه ملي كيفيت برشمرد.
به گزارش ايسكانيوز ، در پايان اين مراسم 14 شركت توليدي و خدماتي ، جايزه اشتهار و جايزه اهتمام به كيفيت را دريافت كردند .
ايران خودرو با محصول پژو 206 و توليد موتور تي يو 5 ، شركت كيسون از گروه محصولات فلزي ، شركت خانه سازي بتن ارمه جايزه " گواهي اشتهار "و 11 شركت هم جايزه "اهتمام به كيفيت " دريافت كردند.
اين شركت ها شامل قطعات پرسي ايران خودرو ، موتور ال 4 نيرو محركه ايران خودرو ، تندر 90 ايران خودرو ، سيمان تيپ 5 و 2 پورتلند پوزولان از سيمان داراب ، صندلي خودرو شركت مهركام پارس ، انواع شيشه ايمني خودرو سايپا شيشه ، گروه محصولات روان ساز ، اتوبوس هاي شهري شركت زامياد irisbus ، شركت علمي و صنعتي تهران ، شركت مفتول توليدي صنايع مفتولي زنجان و خدمات گازرساني شهري در استان آذربايجان شرقي بودند./144/ 125
شنبه 18 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]