تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس به خدا توكل كند، دشوارى ها براى او آسان مى شود و اسباب برايش فراهم مى گردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833632120




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گفتگو با احسان خواجه امیری به بهانه خواندن تیتراژ «درمسیر زاینده.رود»


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:



همایون شجریان خیلی با من فرق دارد. همایون یک سیاستمدار موسیقی پشت سرش ایستاده. اما من 98درصد کارهایم راخودم انجام داده.ام. همان طور که...
سه سال دیگر بازنشسته می.شوم!
احسان خواجه امیری با خواندن ترانه سریال ماه رمضانی «در مسیر زاینده رود» دوباره به چهره اول خواننده.های تلویزیونی تبدیل می.شود
چه کسی را می.شناسید که در 17 سالگی اولین کار حرفه ای خودش را به بازار فرستاده باشد؟ این شروع متفاوت خواجه امیری نسبت به هم نسلانش در موسیقی پاپ بود؛ ورود او به دنیای موسیقی زیر سایه نام پدرش یعنی ایرج معروف بود، اما این اولین و آخرین تجربه مشترک آن.ها بود. اولین و آخرین تجربه ای که به قول خودش با زیرکی تمام انجام شد و انگار فقط می.خواست تا با کمک نام پدر سرش را در بین این همه خواننده ریز و درشت بلند کند و باقی راه را روی پای خودش بایستد. احسان خواجه امیری با تلویزیون معروف شد، این را خودش هم انکار نمی.کند. بیشتر تک آهنگ.های معروفش ترانه.های تیتراژ.هایی هستند که در این چند ساله در تلویزیون خوانده است؛ اما خودش اعتقاد دارد سهم تلویزیون در پیشرفتش خیلی کم بوده است. خواجه امیری یکی از محبوب.ترین چهره.های پاپ این روزهاست. حسابی پر جنب و جوش و فعال است، بیشترین کنسرت را در یک سال گذشته برگزار کرده و به زودی آلبوم جدیدش هم وارد بازار می.شود. وقتی برای مصاحبه به خانه اش رفتیم سخت مشغول ساخت موسیقی سریال «در مسیر زاینده رود» بود که در شب.های ماه رمضان از تلویزیون پخش می.شود.
هیچ کدام از هم نسل.های تو این تجربه را نداشتند که در 17 سالگی وارد بازار موسیقی شوند و این قدر سریع بتوانند رشد کنند. تا حدی که آلبوم.هایت پر فروش.ترین آلبوم.های سال شدند. چند تا المان می.توانی برای این موفقیت نام ببری؟
اولا، من با این تعبیری که شما می.کنید قبول ندارم که آدم موفقی هستم. به نظرم هنوز تا موفقیت فاصله دارم اما همین چیزی هم که الان هستم به خاطر یک مجموعه دلیل صورت گرفته. مثل یک پازل می.ماند که باید تمام تکه.های آن کنار هم باشد تا کامل شود. نمی.توانم المان.های خاصی را برایتان نام ببرم. شاید شما که از دور نگاه می.کنید بهتر بتوانید آن.ها را بگویید.
یعنی می.خواهی ما المان.ها را بگوییم؟
بله شما بگویید من می.گوید درست است یا نه.
خب تو اولین آلبومت (من و بابا) را کنار پدرت ضبط کردی و با همین آلبوم به دنیای موسیقی معرفی شدی. پسر ایرج بودن که سه نسل از قبل از ما با او خاطره داشتند، می.توانست یک شروع متفاوت از بقیه باشد.
به نظرم مهم ترین المان این بود که خوب توانستم همه چیز را مدیریت کنم. این که در کنار بابا شروع کنم کاملا ایده خودم بود. اسم آلبوم ایده خودم بود. همه آهنگ.ها را خودم ساخته و تنظیم کرده بودم. همه را با فکر و با برنامه جلو بردم.
یعنی می.خواهی بگویی از اول می.دانستی هدفت چیست؟
نمی.توانم بگویم این روز را می.دیدم ولی خب ایده آلم بود که به چنین شرایطی برسم. از همان روز اول یک چیزهایی درنظرم بود که سعی می.کردم آن.ها را خوب مدیریت کنم. مثلا از روز اول گفتم درتلویزیون پلی بک (لب خوانی) نمی.کنم. از آلبوم دومم گفتم به هیچ وجه دیگر با پدرم نمی.خوانم، برای همه کارهایی که کردم برنامه ریزی داشتم. این طوری نبود که بگویم حالا یک آهنگی می.خوانم تا یک اتفاقی بیفتد.
این هم یکی از مزیت.های در یک خانواده هنرمند بزرگ شدن است دیگر. آدم راه و رسم کار حرفه ای را خوب یاد می.گیرد.
اتفاقا برعکس پدر من اخلاقش کاملا غیر حرفه ای است. این راخیلی رک می.گویم. به نظرم بدون تردید بزرگ.ترین خواننده تاریخ موسیقی ایران است. خیلی از استادان گفتند اگر ما صدای ایرج را داشتیم دنیا را فتح می.کردیم. مثل این می.ماند که شما با یک ماشین آخرین سیستم پنج هزار سی سی 20 کیلومتر در ساعت هم نتوانی بروی. برای همین پدرم اصلا مدیر خوبی نبود. به نظرم یکی از علت.های پیشرفتم این بوده که از اشتباه.های پدرم درس گرفتم. نمی.خواهم بگویم من اصلا اشتباه نکرده ام. شاید اگر برگردم عقب خیلی از کارها را تکرار نمی.کنم. برای همه، این اشتباهات طبیعی است.
منظورت این است که یک سیاستی در کارهایت داشتی که پدرت آن را نداشت؟
دقیقا. به نظرم اصلا مهم.ترین عامل موفقیت ام همین بود. چون درکل زندگی ام تا به الان سه ساعت هم جلوی پدرم آواز نخوانده ام. همه فکر می.کنند که من شاگرد پدرم بودم. واقعا اگر بخوام دروغ نگفته باشم در کل زندگی من و پدرم ده ساعت در مورد موسیقی با هم صحبت نکرده ایم. من کار خود را می.کردم. اولین بار وقتی که من یک کاری خوانده بودم، پدرم که آمد تو استودیو به من گفت مگر تو آواز می.خوانی؛ حالا من تجربه خواندن در استودیو داشتم، گفتم بابا من هفت سال است دارم آواز می.خوانم. کارهای شما را گوش می.کنم، .آهنگسازی می.کنم. اما از هیچ کدام از آن.ها روحش خبر نداشت.
تو کار را با آهنگسازی شروع کردی. خوانندگی خیلی اتفاقی وارد زندگی حرفه ای.ات شد یا این که برای این هم برنامه داشتی؟
من آواز کار می.کردم. البته من اصلا کلاس موسیقی نرفته ام. من همان طور که می.دانید مهندسی کامپیوتر خوانده ام. در دانشگاه آزاد موسیقی را خودم یاد گرفتم. آن هم به خاطر این که هوشم خوب بود و خوب گوش می.دادم.
پس آلبوم من و بابا فقط برای این بود که خودت را به دنیای موسیقی معرفی کنی و فکر کردی این بهترین شروع خواهد بود؟
بله،. ولی آن آلبوم هم خیلی گل نکرد. فکر می.کنم آن اوایل حدود صد هزار تا هم بیشتر نفروخت. بیشتر مردم من را زمانی که اولین کار مستقلم را خواندم شناختند. تیتراژ سریال غریبانه که ماه رمضان 83 پخش می.شد. تازه از آن زمان یک شخصیتی به وجود آمد به نام احسان خواجه امیری که کارش را به عنوان یک خواننده ای که مردم هم می.شناسندش شروع کرد ولی در «.من و بابا» هیچ اتفاقی برای من نیفتاد اما شروع بدی هم نبود. به قول شما شروع متفاوتی بود با بقیه. اما این که یک آلبومی باشد که بترکاند نه.
البته نمونه.های مشابه هم داریم که مثل شما شروع کردند مثلا همایون شجریان.
همایون شجریان خیلی با من فرق دارد. همایون یک سیاستمدار موسیقی پشت سرش ایستاده. اما من 98درصد کارهایم راخودم انجام داده.ام. همان طور که گفتید من از 17سالگی هم آهنگسازی می.کردم، هم آواز می.خواندم و کار حرفه ای هم انجام می.دادم. تنها و تنها خودم بودم. پدرم در آلبوم اول آمد برای من آواز خواند. یعنی همه کارها حاضر و آماده بود و فقط پدرم چند تا قطعه را با من همراهی کرد و بعد هم تمام. من ناظر ضبط بابا بودم در آن کار. حتی چند جا ازمن ناراحت هم شد. مثلا یک جایی را من می.گفتم فالش است باید دوباره بخوانیم،. ناراحت می.شد.
به قول خودت با غریبانه بود که احسان خواجه امیری را همه شناختند. پس قبول داری که تلویزیون عامل اصلی شهرتت بود؟
تلویزیون وسیله خوبی است برای این که یک نفر به شهرت برسد؛ اما صرفا نمی.توانیم بگوییم که تلویزیون به تنهایی می.تواند این کار را بکند. به نظر من 80درصد خود کار باید قوی باشد وفقط 20 درصد تلویزیون می.تواند تاثیرگذار باشد. شاید 20درصد هم کمتر. تلویزیون فقط کمک می.کند که این کار شنیده شود. اگر نه شما بیایید 90درصد کارهایی که امروز در جامعه شنیده می.شوند نه از تلویزیون پخش می شوند نه مجوز دارند و نه ثبت می.شوند فقط از طریق اینترنت پخش می.شوند و کسی تا به حال نه خواننده اش را دیده ، نه اصلا آشنایی ازکارها و شخصیتش دارد.
فکر نمی.کنی 20درصد سهم تلویزیون در نظر گرفتن؛ خیلی کم است؟ بالاخره تلویزیون شانس شنیده شدن آهنگ را چند برابر می.کند. مخصوصا اگر تیتراژ یک سریال باشد که هر شب از تلویزیون پخش می.شود.
اگرکارخوب باشد خودش جا باز می.کند. من اعتقاد دارم اگر همان موسیقی سریال خوب نباشد مردم استقبال نمی.کنند و ماندگار هم نخواهد شد. درهفته چند تا سریال پخش می.شود؟ چند تا تیتراژ دارد؟ چند مدل سرود و تصنیف و ترانه از تلویزیون پخش می.شود؟ کدامشان را شما شنیده اید؟ کدامشان در ذهنتان مانده است؟ خواننده کدامش را می.شناسید؟ از 50 تا آهنگی که پخش می.شود، یکی.شان گل می.کند و مردم از آن استقبال می.کنند. بقیه همه فراموش می.شوند.
یعنی به نظرت همان آهنگ غریبانه اگر در قالب یک آلبوم پخش می.شد باز این قدر گل می.کرد؟
من می.خواهم این طوری جوابتان را بدهم، یک مجموعه باعث می.شود تا یک کار معروف می.شود. نمی.توانی بگویی صرفا اگر این کار از تلویزیون پخش شود موفق می.شود. کار باید خوب باشد، شعر باید خوب باشد، تنظیم باید خوب باشد، خواننده باید خوب خوانده باشد، خوب ضبط شده باشد، زمان پخشش از تلویزیون باید خوب باشد. همه این.ها یک درصدی در موفقیت کار تاثیر دارند ولی نمی.شود گفت حتما یکی از این عامل.ها کار را موفق کرده است.
حتما کار قوی بوده که توانسته در بین همه رقیب.هایی که وجود دارند، خودش را بالا بکشد ولی تلویزیون هم در شنیده شدن کار خیلی تاثیر داشته است دیگر.
ببینید، من اولین سریالی را که کار کردم، گفتم آهنگسازی فیلم را هم خودم انجام می.دهم؛ با این که من درآمد یک شب کنسرتم از درآمد پنج ماه کار روی یک موسیقی فیلم بیشتر است؛ یعنی اگر بخواهیم منطقی بسنجیم ازنظر مالی هم برای من به صرفه نیست. هیچ آدم عاقلی این کار را نمی.کند. این جزو همان سیاست کاری ام بود. از اول موسیقی فیلم را دوست داشتم و سعی کردم هر یک یا دوسال یکبار یک کار موسیقی فیلم انجام دهم.
پس موسیقی فیلم را صرفا به خاطر علاقه ات کار می.کنی؟
صرفا دوست نداشتم احسان خواجه امیری به عنوان خواننده شناخته شود. چون در حقیقت من کارم آهنگسازی بود و این طوری به دنیای موسیقی وارد شدم. کلاس آهنگسازی فیلم را خیلی دوست داشتم و دوست داشتم به عنوان یک آهنگساز فیلم شناخته شوم. بزرگ.ترین آهنگسازان در دنیا کسانی بودند که موسیقی فیلم می.ساختند. درآمدش هم برایم مهم نبود. این کار را دوست داشتم و باید برایش زحمت می.کشیدم. خیلی از خوانندگان وقتی به یک سطحی می.رسند وسطح درآمدشان بالا میرود دیگر کار آهنگسازی و موسیقی فیلم را رها می.کنند اما هنوز هم ترجیح می.دهم کارهایم را خودم آهنگسازی کنم. می.توانم مثل خیلی.های دیگر، آهنگسازی و تنظیم کار را به یک نفر دیگر بسپارم؛ نوازنده.ها هم بیاییند برای خودشان بزنند و من هم تنهایی بیایم آوازم را بخوانم و بروم. اما من این طور نمی.توانم کار کنم؛ باید روی تک تک مراحل کار نظارت داشته باشم. یک سال روی یک آلبوم کار می.کنم. چند بار میکس میکنم تا آن چیزی که می.خواهم از آب دربیاید.
پس چرا این قدر کم موسیقی فیلم می سازی؟
خب برای این که باید آن کلاس کار را هم نگه داری. اگر تند تند بخواهی کار بیرون بدهی دیگر برای مردم عادی می.شود. هنرمند نباید خیلی دست یافتنی باشد برای مردم. آن وقت ژانر کار تغییر می.کند، موسیقی کوچه و بازاری می.شود.
خب مگر پاپ چیزی غیر از موسیقی برای مردم است؟
پاپ موسیقی مردمی است؛ به نظرم معنی اش این است که درکش برای مردم راحت تر است. اگر بخواهید این جمله را این طوری تعبیر کنید که یعنی بین توده مردم طرفدار زیادی دارد، خب خیلی از خوانندگان معروف سنتی هم خواننده پاپ هستند. در واقع پاپ موسیقی ای است که زبانش نزدیک تر است به زبان مردم. مردم راحت تر می.توانند بفهمند و تحلیلش کنند وگر نه که همه موسیقی برای مردم اجرا می.کنند. ارکستر سمفونیک هم برای مردم اجرا می.کند . هر موسیقی دیگری. پاپ موسیقی عامیانه تر است. به نظرم این بهترین تعریف است. بین همه حرف.هایی که جلوتر زدیم، من موسیقی ایرانی می خوانم، موسیقی پاپ هم می.خوانم. خودم را محدود نمی.کنم در یک قالب خاص. فکر می.کنم مردم چه موسیقی ای را بیشتردوست دارند و سراغ همان می.روم.
پس در واقع می.خواهی بگویی موسیقی ای که تو کار می.کنی بازتاب اتفاقاتی است که دور وبرت می.افتد؟
نه به هیچ وجه. خیلی به دنبال اتفاقات جامعه نیستم. صرفا به حالم نگاه می.کنم. به سلیقه خودم در همان لحظه. سلیقه خودم نه به عنوان آهنگساز و خواننده. سلیقه ام به عنوان کسی که دارد در اجتماع زندگی می.کند و تمام خوبی.ها و بدی.های آن را درک می.کند و واکنش نشان می.دهد.
روزی که به افشین یدالهی پیشنهاد دادی که تو را برای تیتراژ تلویزیونی معرفی کند، فکر می.کردی از غول.های این رشته بشوی؟
حقیقتش این است که کارهای تلویزیونی من آن قدر کم است که مقابل کارهای دیگرم چیزی به حساب نمی.آید. من سالی یا دو سالی یک بار یک تیتراژ تلویزیونی اجرا می.کنم اما چون بعضی از کارها دیده شده مانند میوه ممنوعه یا برای آخرین بار خیلی.ها فکر می.کنند که من در تلویزیون سهمیه دارم؛ یا این که این را خیلی مطمئن می.گویم که 80 درصد سریال.های مهمی که از پارسال تا به حال ساخته شده؛ گزینه اولشان برای ساخت موسیقی تیتراژشان من بوده ام.
چه می.شود که یکی را بین همه پیشنهاد.ها قبول کنی؟
این باز می.گردد به همان سیاستی که در کارهایم دارم. ولی در کل کارگردان برایم خیلی مهم است. داستان سریال واین که چه زمانی قرار است پخش بشود مثلا من خودم آهنگ سریال رستگاران را خیلی دوست داشتم بخوانم. حتی چند جلسه سر تمرین گروه رفتیم و صحبت.های اولیه را هم انجام دادیم، چون شخصا به کارهای آقای مقدم خیلی علاقه دارم اما وقتی کار آقای فتحی «در مسیر زاینده رود» پیشنهاد شد، ترجیح دادم این سریال را کار کنم، چون من در کار کردن یک مقدار خسیس هستم . دوست ندارم به راحتی خودم را خرج کنم، چون هر انسانی یک روزی تمام می.شود. این قدر ذخیره موسیقایی ندارم که بخواهم تا ابد کارهای جدید تولید کنم. یک خواننده مثل یک نوار می.ماند. نهایتا یک ساعت می.توانند مردم شما را تحمل کنند بعد دیگر خسته می.شود. کلا شما در طول زندگی حرفه ای تان صد ساعت کشش خواندن و آهنگسازی دارید. من می.خواهم این صد ساعت را تقسیم کنم و خیلی زود همه آن را خرج نکنم، مثلا اگر قرار است آلبوم بدهم مثل .آقای افتخاری سالی پنج تا آلبوم ندهم و بعد از چند سال دیگر حرفی برای گفتن نداشته باشم. هیچ کس نمی.تواند بگوید من ابدیم، من هرچی بخوانم مردم گوش می.کنند. برای همین خودم را تقسیم بندی کردم. گفتم اصلا بیشتر از سالی یک آلبوم در حد توانایی.هایم نیست. من هم خودم را یکی دو سال دیگر بازنشست می.کنم. نهایتا سه سال دیگر.
یعنی به نظرت سه سال دیگر احسان خواجه امیری خواننده، تمام می.شود؟
حداقل می.خواهم ادامه تحصیل هم بدهم و نیاز دارم چند سالی را استراحت کنم.
در آلبوم.های اخیرت کمتر از تیتراژ.هایی که خواندی استفاده کردی. این هم جزو سیاست.هایت بود؟
من بحث آلبوم و تیتراژ.های تلویزیونی را کاملا از هم جدا کردم. حتی تهیه کننده در همین دو آلبوم آخر خیلی اصرار می.کرد که حتما تیتراژهایت هم درآلبوم باشد اما من زیر بار نرفتم. چون فضای تیتراژ برای یک سریال است و کاملا با فضای آلبوم که مردم می.خواهند در خیابان، درخانه،. در ماشینشان گوش کنند خیلی تفاوت دارد. برای همین اصلا موافق نیستم که از آهنگ تیتراژها در آلبوم.هایم استفاده کنم.
گفتی من قبل از این که خواننده باشم آهنگسازم، آهنگسازی را بهتر از خوانندگی می.دانی؟
آهنگسازی را دوست دارم. هرچند خواندن برایم آسان تر از آهنگسازی است البته آن هم مشکلات خودش را دارد. باید به فکر ارکستر باشم، به فکر حرف زدن روی سن هم باشم . تلاشم را بیشتر کرده ام و سعی کردم تعادلی بین این دو حوزه فعالیتی برقرار کنم. مثلا سالی یک کار موسیقی فیلم قبول کنم. برای اعتبار من خیلی خوب است که وقتی حسن فتحی پیشنهاد موسیقی فیلم می.دهد آن را قبول کنم. من در آلبوم جدیدم یک کار با سیروان خسروی انجام دادم. ذهن و تفکر موسیقایی او را خیلی دوست داشتم. شاید استراحت خوبی برایم باشد که آهنگ بعضی از ترک.هایم را خودم نسازم. این پیشنهاد را به سیروان داده ام. چون همه دغدغه.هایمان یکی است هم به او اعتماد کاملی دارم! از کامپیوتر و میکس این.ها هم سر در می.آورم و در استودیوهای ضبط حسابی شاخ و شانه می.کشم اما وقتی با سیروان کار می.کنم خیالم راحت است.
اوایل کار هنری ات، خیلی.ها تو را دنباله رو راه اصفهانی دانستند، تاثیر خاصی از او داشته ای؟
من درخواننده.های پاپ صدای محمد اصفهانی را خیلی دوست دارم. هرکس بگوید من از گذشتگانم تاثیر نپذیرفته ام صددرصد دروغ گفته است. او اسطوره من نبود اما هنوز هم کارهایش را با علاقه گوش می.کنم. کارهای ایرج و بعضی اساتید سنتی را هم گوش می.کنم. نسل موسیقی ما عوض شده است. دکتر اصفهانی هنوز خوب می.خواند ولی نسل موسیقی، نسل موسیخ سیخی شده است. این.ها هستند که موسیقی این نسل را می.سازند. خیلی سخت است که آقای اصفهانی بتواند کارهایی بهتر از کارهای قبلی اش بسازد.
کسی روی آهنگ.های تو کاور خوانده است؟
تازگی.ها چند نفر پیدا شده اند که دارند با اسم من کار منتشر می.کنند. آن.ها را نمی.شناسم، خیلی هم خوب ادای من را در می.آورند. من در گفتن بعضی حرفها مثل «ت» و «ق» لحن خاصی دارم و در آن.ها اغراق می.کنم، بغض.هایی که در گلویم شکل می.گیرد، همه و همه را تقلید کرده اند و در اینترنت با عنوان آهنگ جدید احسان خواجه امیری منتشر کرده اند. اصلا فکر نمی.کردم یک روز کسی بخواهد ادای من را بگیرد. سبک خواندن من یک کمی سخت است. ماخواننده.های خوب بسیاری داریم اما نسبت به خواننده.های پاپ دیگر، کاور کردن آهنگ.های من مشکل.تر است مثلا خواندن یک ترانه مثل قدم آخر برای خود من هم چالش بزرگی بود چه برسد به کسی که بخواهد روی موسیقی آهنگ من کاور کند.
این سختی موسیقی تو به خاطر ارائه تلفیقی از موسیقی سنتی و پاپ است؟
من اصلا خودم را محدود نمی.کنم، موسیقی اصیل و ردیف هم کار کرده ام. تار، سه تار و یک عالمه ساز سنتی نواخته ام، اما ذهنیتی از خودم دارم که می.دانم بیشتر به این نسل نزدیکم. ملودی جدید ساختن خیلی مشکل است.
وقتی می.خواهم یک قطعه جدید بسازم، واقعا عزا می.گیرم. می.گویم چی بسازم که تا به حال نساخته باشم. چه کار باید بکنم؟ فقط می.گویم «خدایا نوکرتم یه کاریش بکن» هیچ کس حتی دکترای موسیقی هم نمی.تواند درموسیقی ادعا کند من می.خواهم یک کار کاملا جدید بسازم. می.شود رنگ آمیزی را متفاوت کرد اما بالاخره یک شباهتی با کارهای قبلی خواهد داشت.
برای رهایی از این تکرار، آیا این فکر به سرت زده است که کاملا ژانر را عوض کنی؟
خیلی دوست دارم، اما دوست دارم احسان خواجه امیری را معرفی کنم که صرفا جدید نباشد. می.خواهم کسی باشد که خودم به عنوان یک شهروند دوستش داشته باشم. شما می.توانید هزار تا کار جدید بکنید اما مهم این است که با هنجارهای جامعه همخوانی داشته باشد و مردم آن را بپذیرند. آدم باید کاری را انجام دهد که پشتش فکر باشد. کمک خدا باشد.
انگار خیلی به لطف خدا در قضیه آهنگ سازی اعتقاد داری؟
من درهمه مصاحبه.هایم این را گفته ام که لطف خدا را در این موضوع حس کرده ام. یک دفعه احساسی در تو به وجود می.آید، یک ملودی شکل می.گیرد، انگار دست تو نیست، این ملودی به دلت می.نشیند.
رضا صادقی تعریف می.کرد سر آلبوم هشت،. یک نفر از مشهد به او زنگ زد و قطعه اش درباره امام رضا(ع) را ساخت.
من بودم، توی قطار مشهد بودم. قطار بلیت نداشت و با هزار پارتی بازی در کوبه خود رئیس قطار نشسته بودم. یکدفعه دلم گرفت و یاد رضا افتادم و به او زنگ زدم. منظورم از لطف خدا صرفا در کارهای مذهبی نیست. در هر کاری شما نیاز داری که خدا برایت بسازد. یک چیزی به ذهنت می.رسد که خودت تعجب می.کنی. بدون استثنا سر تمام ترک.های موسیقی ام این اتفاق افتاده است.
این که رسانه ای مثل تلویزیون در اختیار داری، باعث نمی.شود خودت را مسوول بدانی که سلیقه مخاطب عام را ارتقا دهی؟
من به تنهایی نمی توانم این کار را بکنم. هدفم این نیست که سطح موسیقی را بالا ببرم. برای همین به سمت تجربه.های مختلفی می.روم؛ من هیچ چیز را برای خودم ممنوع نکردم. شاید به خاطر پیش زمینه ای که دارم سلیقه موسیقایی فاخرتری داشته باشم. من عاشق ساز سه تار هستم. هیچ وقت نگفتم چون پسر فلانی هستم حتما باید ساز سنتی در کارهایم استفاده کنم اما وقتی سه تار نوازی میثم مروزی را می.شنوم واقعا خوشم می.آید. خودم را محدود نکرده ام.
تو اصالت اصفهانی داری، برای موسیقی سریال در مسیر زاینده رود، دوست نداشتی به سمت دستگاه اصفهان یا ترانه.های فلک اصفهانی بروی؟
روز اول این فکر به ذهنم رسید که چنین کاری بکنم. اما قضا و قدر من را به سمت دیگری برد. یک ملودی به ذهنم رسید، دوستش داشتم و رویش کار کردم که متاسفانه در دستگاه اصفهان نیست ولی در موسیقی متن حتما به این سمت حرکت خواهم کرد. چون خیلی از صحنه.های فیلم در اصفهان اتفاق می.افتد و موسیقی هم باید به آن صحنه.ها بیاید.
هوش بصری بالا و همین طور لینک.های زیادی درسینما و تلویزیون داری،. نمی.خواهی وارد حوزه تصویر شوی؟
خیلی دوست دارم فیلم بسازم، اما به عنوان تهیه کننده. کار سینما خیلی تخصصی است و علم می.خواهد. سینما را دوست دارم، فیلم زیاد می.بینم. شاید در آینده رفتم و درس سینما هم خواندم چون خیلی به این مقوله علاقه دارم اما به همین زودی وارد بحث تهیه کنندگی سینما خواهم شد. ایده.هایی هم برای تولید فیلم دارم که به موقع سروقتشان می.روم.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 323]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن