تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):گريه مؤمن از (درون) دل اوست و گريه منافق از (ظاهر و) سرش.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851023758




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

صاعقه در مغز


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: صاعقه در مغز نگارش یافته توسط Rad صرع يكي از شايع.ترين بيماري.هاي نورولوژي است؛ يك بيماري قديمي كه راه.هاي مواجهه و درمان آن به مرور تغيير و تكامل يافته است. ۲۵درصد موارد صرع در سنين قبل از ۵ سالگي بروز کرده و ۵۰درصد موارد آن قبل از ۲۵سالگي خود را نشان مي.دهند. دكتر ابوالفضل نجاران، متخصص مغز و اعصاب و عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي ارتش در رابطه با اين بيماري.، عوامل پيدايش آن و راه.هاي درمانش بيشتر توضيح مي.دهد.وي مي.گويد: عدم درمان به موقع ممكن است باعث تغييرات ساختماني در بافت مغز شود.


پيچيدگي اين اختلال، خود ناشي از اين است كه در پيچيده.ترين ارگان بدن انسان يعني در مغز رخ مي.دهد. البته در اين ميان عقايد و خرافات و ديدگاه.هاي عجيب و غريب اقوام و ملت.هاي گوناگون راجع به اين بيماري همه و همه بر ابهامات آن افزوده است.
* آقاي دكتر، صرع ممكن است در هر دوره سني ايجاد شود، اما چرا شيوع آن در كودكان بيشتر است؟
خب، هر بيماري ممكن است يك گروه سني خاص را بيشتر در بر بگيرد به طوري كه صرع هم در كودكان و حتي كهنسالان شيوع بيشتري دارد. با اين تفاوت كه در زمان كودكي اين بيماري ناشي از علل مادرزادي و عفونت.هاست در حالي كه در افراد مسن عارضه صرع بيشتر ناشي از علل عروقي و سكته.هاي مغزي است.
* پس صرع در هيچ كدام از گروه.هاي سني علت مشتركي ندارد؟
نه ولي به.طور كلي از جمله عوامل صرع مي.توان به ضربه.هاي مغزي، عفونت بافت و پرده.هاي مغز، اختلالات مادرزادي، بيماري.هاي متابوليك ارثي بافت مغز، سكته مغزي، تومور مغزي و بيماري.هاي تحليل برنده مغزي مانند آلزايمر است.
* در كدام گروه سني اين بيماري خطرناك.تر است؟
ببينيد، سن شروع اين بيماري از اهميت خاصي برخوردار بوده و مسلما در كودكي خطرناك.تر است به طوري كه بروز صرع قبل از شش ماهگي حاكي از ضايعات شديد مغزي است كه منجر به عقب.ماندگي.هاي شديد هم مي.شود. همچنين اگر اين بيماري در جريان تب اتفاق بيفتد، حاكي از كم شدن آستانه تحمل مغزي بوده و در دوران بلوغ حاكي از اختلالات فيزيولوژيكي، زيستي و هورموني است. در سن 35 سالگي به بالا نيز معمولاً به دليل ضايعات قلبي و عروقي است.
* به عوامل فيزيولوژيكي و اختلالات مختلف در بروز اين بيماري اشاره كرديد. عوامل بيروني چطور؟ اين عوامل هم در تشديد حملات تاثير دارند؟
صددرصد. استرس.ها و اضطراب.هاي ناشي از زندگي در جوامع شهري از جمله عوامل مهمي است كه مي.تواند باعث تشديد حملات تشنجي در بيماران مبتلا به صرع شود. در جامعه پرشتاب امروزي وجود استرس.هاي متعدد كه ناشي از زندگي شلوغ و پرتحرك شهري است، حملات تشنجي در بيماران مبتلا به صرع را افزايش مي.دهد و اين در حالي است كه بر خلاف تصور عمومي درمان بيماران مصروع صرفا با مصرف دارو نيست بلكه با ايجاد حس اعتماد، امنيت و آرامش اجتماعي مي.توان گام موثري در درمان اين بيماري برداشت.
* با اين حال، اين بيماري را به چند نوع اصلي مي.توان تقسيم كرد؟
صرع انواع مختلفي دارد كه شايع.ترين نوع آن صرع اصلي يا صرع بزرگ است. علائم اين نوع از صرع هنگامي رخ مي.دهد که مناطق حرکتي مغز دچار عارضه شده است و اسپاسم.هاي شديد و بي.هوشي را دربردارد. در اغلب موارد صرع اصلي ، قبل از آغاز حمله و غش به بيمار يک حالت دروني دست مي.دهد، يك حالت اخطار است و به آن اورا هم مي.گويند كه مي.تواند به صورت رواني يا جسمي باشد.
مثل شنيدن صدا، ديدن نوري درخشنده، استشمام بويي خاص. بعد از چند لحظه بيمار بي.هوش مي.افتد که اين مرحله کوتاه، تونيک است و در آن تمام ماهيچه.ها متشنج و منقبض مي.شوند، تنفس بيمار قطع مي.شود و رنگش نيز ممکن است کبود شود.
* اين حالات در انواع ديگر صرع هم به همين اندازه شديد هستند؟
نه، ببينيد، در صرع کوچک برخلاف صرع بزرگ يا تشنجي، فرد سقوط نمي.كند، ولي فراموشي كه به حالات «بيخودي از خود» معروف است، در اين نوع صرع اتفاق مي.افتد. در اين نوع حمله، شخص مصروع ناگهان در حالتي كه هست، ثابت مي.ماند و فعاليتش متوقف مي.شود. در اين حالت بيمار چيزي حس نمي.كند و بينايي و شنوايي.اش محدود مي.شود.
ولي پس از گذشت 2 تا 20 ثانيه مجدداً فعاليتش آغاز مي.شود، در حالي كه از اتفاقي كه افتاده كاملاً بي.خبر است.
* اين حالات از بين مي.روند؟
اين حملات ممكن است در سنين بلوغ از بين بروند ولي در اغلب موارد در صورت عدم درمان درست به صرع بزرگ تبديل مي.شوند.
*مربي بهداشت در برابر يك دانش.آموز صرعي بايد چه اقداماتي را روي بيمار انجام دهد؟
مسلم است كه هنگام مواجهه با کودک مصروع بايد نكات زيادي را رعايت كرد كه به صورت فهرست.وار شامل اين موارد هستند:
كودك را به يک سمت بخوابانيد و سرش را هم.سطح يا پايين.تر از بدنش قرار دهيد، همچنين از تنفس آرام و منظم وي مطمئن شويد و هرگز چيزي را با فشار ميان دندان.هايش قرار ندهيد، البته در بيشتر مواقع تشنجات بعد از يک دقيقه متوقف مي.شوند و بعد از آن يک دوره خواب و استراحت است ولي اگر تشنجات بيشتر از چند دقيقه به طول انجامد، حتما بايد بيمار را به بيمارستان رساند. هيچ وقت هم سعي نکنيد عضلات و اندام.هاي کودک را محکم نگه داريد و از زدن ضربه به صورت وي براي يافتن هوشياري خودداري کنيد.
* هيچ اقدامي براي بيدار كردن فرد مصروع يا دادن دارو به او نبايد صورت گيرد؟
نه، مربيان بايد دقت داشته باشند كه در اينگونه مواقع چيزي به فرد نخورانند وسعي در بيدار كردن او نكنند. البته در صورت داشتن آموزش و اطلاع كافي از علائم اين حملات مي.توانند از شياف ديازپام براي جلوگيري از حمله استفاده كنند.
* گفته مي.شود صرع موجب افت تحصيلي مي.شود. با كودكان مصروع در اين خصوص بايد چگونه رفتار كنيم؟
نكته مهم در اين رابطه اين است كه صرع فقط افتادن فرد و عدم هوشياري نيست بلکه به چندين شکل مي.تواند ديده شود. به .طور مثال صرع مي..تواند حتي به صورت افت تحصيلي در مدرسه باشد و متاسفانه معلم.ها فکر مي..کنند که اين دانش.آموز دچار حواس پرتي است؛ در حالي.كه والدين و كادر آموزشي بايد اين مسئله را در نظر داشته باشند كه به هيچ وجه فرد را تحت فشار آموزشي قرار ندهند و در حد كشش فرد از او توقع داشته باشند چون اضطراب و استرس موجب تشديد حملات مي.شود.
با اين حال تاكيد مي.كنم كه 90 در صد افراد مصروع در دوران تحصيل مشكل خاصي ندارند و چه بسا از دانش.آموزان سالم و بدون مشكل هم بالاتر هستند چون ساختمان مغز آنها مشكلي ندارد.
* آيا اين افراد يا كساني كه سابقه تشنج دارند، بايد از رژيم غذايي خاصي پيروي كنند؟
بله، بهتر است اين افراد مواد غذايي كه طبيعت سرد دارند را كمتر مصرف كنند شود، همچنين لبنيات به ويژه ماست را به دليل نفاخ بودن و سرد بودن كمتر مصرف كنند. با اين حال، شير گوسفند و گاوميش كه طبيعتي گرم دارند، براي اين بيماران مفيدتر است و در صورتي كه مواد غذايي سردي خورده.اند، از عرقيات گرم مثل عرق نعناع استفاده كنند.
* اين. اقدامات در مورد رژيم غذايي بودند. درمان بيماران نيز حتما شامل درمان.هاي دارويي و غير دارويي مي.شود. با اين حال كدام يك از اين روش.هاي درماني براي بيماران ارجحيت دارند؟
مسلما درمان.هاي دارويي و غير دارويي در كنار هم هستند ولي درمان.هاي غير دارويي از اهميت بيشتري براي ما برخوردارند و آن هم به اين جهت كه اين درمان.ها شامل حذف عوامل خطرناک به خصوص براي پيشگيري از آسيب.هاي مغزي هستند که از زمان جنيني شروع مي..شود.
درمان.ها شامل خودداري از مصرف دخانيات، عدم مصرف الکل، دوري از محيط.هاي آلوده مثل راديواکتيو هستند. البته انجام ورزش و پياده.روي به .طور غيرمستقيم نيز آمار تشنج.هاي ناشي از صرع را پايين مي..آورد. علاوه بر اين، براي جلوگيري از تشنج، فرد بايد خواب منظم و کامل داشته باشد چون بي.خوابي يکي از مهم.ترين عواملي است که باعث تشديد تشنج مي.شود.
* در چه بيماراني ممكن است بيماري بهبود نيابد يا كنترل نشود؟
ببينيد اين.ها بيماراني هستند که آسيب.هاي شديد مغزي دارند، مانند بيماران عقب.مانده ذهني يا افراد دچار ناهنجاري.هاي شديد مغزي مادرزادي. اکثر افراد با درمان دارويي يا غيردارويي در زندگي هيچ مشکلي نخواهند داشت؛ چه بسا افراد به ظاهر سالم ممکن است در برخورد با مشکلات زندگي عاجز باشند ولي اين افراد در زندگي خود هيچ مشکلي نداشته باشند.
* انجام آزمايش.هاي دوره.اي براي افرادي كه تحت درمان دارويي هستند چقدر ضروري است ؟
انجام آزمايش.هاي دوره.اي به فواصل 6 ماه يك بار كه شامل تست.هاي كبدي، خون و در برخي موارد سنجش استخوان ضروري به نظر مي.رسد. همچنين ممكن است مصرف داروها سنگ كليه ايجاد كنند كه انجام معاينات و آزمايش هاي مربوط به آن هم لازم به نظر مي.رسد.
* عدم درمان به موقع اين بيماري چه عواقبي ممکن است داشته باشد؟
عدم درمان به موقع باعث مي .شود که کانون ايجاد تشنج (کانون شورشي تشنج) به صورت فونکسيون و فيزيولوژيک دچار اختلال شده و اگر درمان نشود ممکن است باعث تغييرات ساختماني در بافت مغز شود و نواحي ديگر مغز را نيز درگير کند. بنابراين درمان اين بيماران الزامي است.
اما در مجموع چون صرع يک بيماري خوش..خيم است، بهتر است در صورت ثابت شدن اين بيماري توسط پزشک متخصص، اقدامات درماني انجام گيرد و مطمئن باشيد که درصد بسيار زيادي از اين افراد (بالاي 95درصد) به .طور کامل درمان خواهند شد.
* گاهي بروز صرع را به وجود تومور.هاي مغزي نسبت مي دهند. توجيه شما در اين باره چيست؟
به هيچ وجه اين طور نيست. بروز تشنجات مكرر تا قبل از 18 سالگي، كاملا صرع محسوب مي.شود؛ البته بين سنين 30 تا 50 سال احتمال اينكه تشنج با وجود تومورهاي مغزي مرتبط باشد وجود دارد كه با انجام ام آر آي اين مسئله مشخص مي.شود. با اين حال بروز تشنجات پس از 50 سالگي نيز ممكن است مربوط به سكته.هاي مغزي باشد.

منبع: سلامت نیوز






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 743]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن