واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بهره برداري از فاز اول پروژه زيست محيطي ذوبآهن اصفهان آغاز شد
داخلي. اقتصادي. زيست محيطي. ذوب آهن.
فاز اول بزرگترين پروژه زيست محيطي ذوبآهن اصفهان در بخش فولادسازي در مدار بهره برداري قرار گرفت.
معاون وزير صنايع و معادن و رئيس هيات عامل ايميدرو عصر چهارشنبه در اين آيين با اشاره به نقش اين پروژه در طرح توسعه ذوبآهن اصفهان گفت: اين پروژه بسيار عظيم و سنگين بود چرا كه نصب تجهيزات سنگين و عظيم اين پروژه بايستي همزمان با توليد و بدون ايجاد وقفه در فعاليتهاي اين كارخانه در ارتفاع بالا انجام ميگرفت.
به گزارش خبرنگار ايرنا، مهندس "احمد علي هراتي نيك" افزود: هر پروژهاي كه همزمان با توليد پيش برود بسيار سنگين و مشكل است.
وي اظهار داشت: پروژه بازسازي ديگهاي يوتيليزاتور فولادسازي به دليل ابعاد كار ، بسيار عظيم و چشم گير است و تجهيزات قديمي و فرسوده در محل تخريب و دمونتاژ شده و تجهيزات جديد به جاي آن نصب شده است.
هراتي نيك تاكيد كرد: اين پروژه بطور همزمان و بدون وقفه توليد ادامه داشت و حمل و نقل پاتيلهاي مذاب در مسير كاري در جريان بود كه بحمدالله اين اتفاق بزرگ بدون حادثه انجام گرفت.
رئيس هيات عامل ايميدرو اظهار اميدواري نمودكه با راهاندازي اين پروژه علاوه بر كاهش قابل توجه آلايندگيها زمينه توليد ۳/۶ميليون تن فولاد خام در سال فراهم شود.
مديرعامل ذوبآهن اصفهان نيز در اين آيين گفت: اين شركت با توقف يكي از سه كوره فولادسازي، پروژههاي بازسازي و بهينهسازي ديگ و تصفيه گاز آن را با هدف ايجاد ظرفيت جديد براي توليد فولاد خام، صرفه جوئي در مصرف انرژي و كاهش آلودگيهاي زيست محيطي متوقف نمود.
مهندس "بهرام سبحاني" افزود: پروژه بازسازي و تعويض ديگ و تصفيه گاز كه به عنوان يكي از زيرپروژههاي طرح توازن كارخانه ذوبآهن اصفهان، با مشاركت پيمانكاران داخلي و شركت "پوسكو" كره جنوبي انجام شده كه طي سالهاي گذشته مراحل طراحي، ساخت تجهيزات داخلي و خارجي و انتقال آن به كارخانه انجام گرفته است.
وي اظهار داشت: مرحله نصب و عمليات اجرايي آن همزمان با سال نوآوري و شكوفائي با ايجاد انسجام و هماهنگي در دو جبهه توليد و بازسازي از پنجم ارديبهشت سال جاري شروع گرديد.
مهندس سبحاني تصريح كرد: در اجراي فاز اول اين پروژه حدود هزار تن تجهيزات و مكانيزمهاي فرسوده كه بيش از سي سال بطور مداوم در مدار توليد بوده دمونتاژ و حدود پانصد تن تجهيزات در شرايطي دشوار و فضاي فيزيكي محدود براي مانور در جابجايي قطعات حجيم بطور همزمان با توليد فولاد در دو كوره مجاور و در حال كار انجام گرفته است.
وي افزود: با راهاندازي اين واحد،پروژه بازسازي دو واحد ديگر يكي پس از ديگري شروع ميشود و تا اواسط سال ۱۳۸۸كل مجموعه با ظرفيت كامل در مدار توليد قرار ميگيرد.
مهندس سبحاني هزينه اجراي كل پروژه براي سه واحد را بيش از ۲۰۰ميليارد ريال و ۱۷ميليون دلار اعلام كرد و گفت: با راهاندازي اين پروژه دود خروجي از كوره فولادسازي با دماي ۱۶۰۰درجه وارد سطوح حرارتي ديگ شده و در اثر تبادل گرمايي، بخار با فشار ۴۶اتمسفر جهت مصرف در نيروگاه توليد و از طرف ديگر با عبور گاز خروجي كوره از دستگاه تصفيه گاز گرد و غبار آن جدا شده و هواي تصفيه شده از دودكش خارج ميگردد.
وي در خصوص ديگر مزايا و ويژگيهاي اجراي اين طرح گفت: در اين طرح تصفيه گاز جديد باروشي نوين منطبق با الزامات قانوني زيست محيطي،عمل فيلتراسيون گرد و غبار را انجام داده و خروجي از دودكش در حد استانداردهاي تعيين شده كنترل ميگردد.
سبحاني خاطرنشان ساخت: تكميل اين پروژه مزاياي ديگري از جمله بازيافت حرارتي و صرفه جويي انرژي قابل توجه معادل با حدود يكصد و پنجاه ميليون متر مكعب گاز طبيعي و همچنين بالاترين سطح اتوماسيون در راستاي كنترلهاي بهينه فرآيند را بدنبال خواهد داشت.
چهارشنبه 15 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 184]