واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: معاون وزير راه: *خصوصيسازي را با خصوصيبازي اشتباه گرفتيم *از خواستههاي منطقي صنف حمل و نقل جادهيي حمايت ميكنيم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: راه و ساختمان
رييس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهيي در ديدار با روساي انجمنهاي صنفي بخش حمل و نقل كالا و مسافر و شركتهاي بينالمللي بر رفع موانع و مشكلات صنفي و حمايت جدي از آنان تاكيد كرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، شهريار افنديزاده ـ معاون وزير راه و ترابري با تاكيد بر حفظ جايگاه صنفي براي پيشبرد برنامههاي حمل و نقلي اظهار كرد: حمل و نقل جادهيي بيش از 90 درصد حمل و نقل كالا و مسافر كشور را به خود اختصاص داده است، بنابراين جايگاه ويژهيي در ميان شقوق دارد. در اين زمينه صنف نيز از تجربه خوبي برخوردار است كه بايد اين تجربيات براي توسعه بخش مصرف شود.
وي افزود: ما از مشكلات صنف آگاه هستيم و همواره براي رفع آنها حركت ميكنيم اما بايد صنف هم براي رفع مشكلات، همكاري و تعامل نزديك داشته باشد. سازمان راهداري و حمل و نقل جادهيي با آگاهي از اين مشكلات مسووليت رفع آنها را پذيرفته و تا حد امكان و در چارچوب قانون حركت خواهد كرد.
افنديزاده خاطرنشان كرد: براي شنيدن مشكلات صنف و يافتن راهكارهاي منطقي، پيشنهاد ميكنم صنف حمل و نقل جلسات منظمي را با دفاتر حمل و نقل كالا و مسافر برگزار كند و نتايج جلسات به من منتقل شود. البته جلسات فقط نبايد به بيان مشكلات تبديل شود بلكه راهكارهاي منطقي بايد به همراه آنها ارايه شود.
وي با اشاره به ضرورت كنترل بر فرايند حمل و نقل گفت: اعتقاد داريم براي بهبود حمل و نقل بايد كنترل و نظارت به شكل كاملتري صورت پذيرد زيرا نظارت و كنترل، بهبود خدمات را به همراه دارد و عملكرد بخش را بهبود ميبخشد.
افنديزاده خاطرنشان كرد: نظارت و كنترل هم در زمينه حمل و نقلي و هم از نظر ترافيكي بسيار ضروري است. در دنياي امروز اين نظارتها به شكل بسيار شديدي صورت ميگيرد كه انتظار ميرود صنف نيز خودكنترلي و نظارت كامل بر فرايند حمل و نقل را به طور جدي در برنامههاي خود لحاظ كند زيرا در صورت شناسايي تخلف هيچگونه بخششي جايز نيست.
رييس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهي از صنوف حمل و نقل خواست آموزش زيرمجموعه را جدي بگيرند و افزود: آموزش بخش را جدي بگيريد تا تصويري كه مردم از حمل و نقل و رانندگان دارند به تدريج حذف و جايگاه واقعي آنها نزد مردم شناخته شود. اين سازمان در زمينه آموزش قدمهاي خوبي برداشته است و از اين پس نيز توسعه و تداوم خواهد يافت. بنابراين صنف شما نيز بايد بحث آموزش را جدي بگيرد تا به نتيجه مطلوب برسيم.
وي افزود: اعتقاد دارم در بحث واگذاري پايانهها و مراكز حمل و نقلي، اشكال هدفگذاري پيش آمده و تا حدودي سرمايهگذاري را با واگذاري اشتباه گرفتهايم كه بايد اين اقدامات با تدبير بيشتري صورت گيرد.
براساس اين گزارش حسين احمديزاده ـ رييس كانون انجمنهاي صنفي شركتهاي حمل و نقل كالا در اين ديدار ضمن بيان بخشي از مشكلات حمل و نقل، توجه سازمان به رفع آنها را خواستار شد و گفت: صنف حمل و نقل يكي از قديميترين صنوف فعال كشور است كه از سال 1315 فعاليت ميكند كه در كنار بسياري از توانمنديها و خدمات ارائه شده با مشكلاتي مواجه است. بزرگترين دغدغه ما مشخص نبودن متولي بخش حمل و نقل است. نميدانيم متولي حمل و نقل شركتها و موسسات هستند يا رانندگان، پليس و غيره كه اين موضوع بخش حمل و نقل را دچار سردرگمي كرده است.
وي افزود: كميسيون ماده 12 مستقر در سازمان مسوول رسيدگي به تخلفات حمل و نقلي است در حالي كه تعزيرات حكومتي هم به بخش حمل و نقل وارد ميشود يا نيروي انتظامي اقدامات قضايي روي صنف انجام ميدهد كه اين امر سردرگمي بخش را به دنبال دارد.
وي خاطرنشان كرد: در دنياي اقتصاد همواره مشتري بر بازار حاكم است اما در بخش حمل و نقل اين اصل حاكم نيست. ما موظف هستيم كاميونهاي ساخت يكي دو شركت يا كاميونهاي وارداتي چيني را خريداري كنيم كه اين امر با حكومت مشتري بر بازار اقتصاد، منافات دارد.
احمديزاده درباره مشكلات ناشي از چگونگي خصوصيسازي در بخش حمل و نقل گفت: عقيده دارم خصوصيسازي را با خصوصي بازي اشتباه گرفتيم. مشاهده ميشود پايانههاي ساخته شده كه به تسهيل عمليات حمل و نقل اختصاص دارد، به افراد غير متخصص فروخته ميشود كه با توجه به عدم آگاهي آنها از مديريت بخش حمل و نقل در آينده با مشكلات بيشتري مواجه شويم.
براساس اين گزارش، محمدخان بلوكي ـ رييس كانون انجمنهاي صنفي بخش رانندگان كالاي كشور نيز در اين ديدارها با معرفي توانمنديهاي صنف تحت مديريت خود، توجه بيشتر به بخش رانندگان را خواستار شد و اظهار كرد: رانندگان، صاحبان اصلي سرمايه حمل و نقل هستند. 98 درصد سرمايه حمل و نقل آن متعلق به رانندگان است و تنها دو درصد سرمايه حمل و نقل توسط شركتها سرمايهگذاري شده است كه بايد متناسب با سرمايه هر بخش مورد توجه قرار گيرند.
وي افزود: حمل و نقل كليد توسعه است و راننده نيز چرخ توسعه حمل و نقل را به حركت درميآورد و در واقع كليد اتصال كالا به صنعت، همين رانندگان هستند كه از امكانات و توجه لازم محروم هستند.
وي خاطرنشان كرد: اگرچه در اين سالها توجه به وضعيت رانندگان بهتر شده است اما كافي نيست سال قبل مشكل بيمه رانندگان تا حدودي رفع شده كه جاي تقدير دارد.
وي با قدرداني از توجه سازمان به وضعيت رانندگان از برخي فشارها از سوي ساير سازمانها اظهار گلهمندي و اظهار كرد: رفتار پليس با رانندگان سختگيرانه است و رانندگان را در تنگناي شغلي قرار ميدهد يا موضوع محدوديت يا ممنوعيت ناوگان فرسوده در حالي ابلاغ ميشود كه خودروسازان قادر به انجام تعهدات خود نيستند. قيمت كاميونها هم آن قدر سنگين و غيرواقعي است كه در توان رانندگان نيست كه چنين كاميونهايي را خريداري كنند.
براساس اين گزارش نوروزكيا ـ رييس كانون انجمن صنفي بخش تعاوني كشور درباره وضعيت صنف تحت مديريت خود گفت: ساختار شركتهاي تعاوني به شكلي است كه بايد راننده مالك خودرو باشد. بنابراين راننده ركن اصلي تعاوني حمل و نقل است. خوشبختانه 275 شركت تعاوني حمل و نقل در كشور فعاليت دارند كه همه اين تعاونيها صاحب سرمايه و تاسيسات مورد نياز هستند و توان كافي براي فعاليت را دارند بنابراين نيازمند توجه بيشتر هستند تا قابليتهاي آنها شكوفا شود.
وي افزود: تعاونيهاي حمل و نقل با 75 هزار عضو و به همين تعداد كاميون با مشكل فرسودگي ناوگان مواجه است و اگر اين مشكل حل نشود در آينده با بحران فعاليتي مواجه خواهد شد.
وي خاطرنشان كرد: تعاونيهاي حمل و نقل در زمان جنگ توانمنديهاي خود را بروز دادند و بسياري از رانندگان در اين راه شهيد شدند و بسياري از رانندگان نيز كاميون خود كه تنها سر مايه آنها بود را از دست دادند و بازهم آماده تلاش براي سربلندي ايران هستند.
انتهاي پيام
چهارشنبه 15 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]