تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):خوبى و بدى در روز جمعه چند برابر (حساب) مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835383033




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مرگ تدريجي درياي خزر ...


واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: مرگ تدريجي درياي خزر ...
دريا در اسلام مكان مقدسي است و بايد از اين سرمايه به نحو مطلوب استفاده شود.
شماري از كارشناسان با ابراز نگراني از روند آلودگي زيست محيطي درياي خزر معتقدند اين درياچه در آستانه مرگ تدريجي است و چاره انديشي و تدبير براي رفع مشكلات آن به تعامل منطقه اي و فرامنطقه اي نياز دارد.
آلودگي و تخريب محيط زيست درياي خزر موجب شده تا شمار آبزيان موجود در اين درياچه روند نزولي پيدا كند و نسل بسياري از آنها منقرض شده يا در معرض انقراض قرار گيرد.
نيازسنجي‌ها نشان مي دهد كه رفع چالشهاي اين گنجينه ارزشمند محيط زيست جز با تعامل و هم انديشي كشورهاي حاشيه درياي خزر و عزم فراملي و بين المللي محقق نمي شود.
اين در حالي است كه روزانه صدها هزار مترمكعب انواع آلاينده هاي شيميايي و صنعتي و نفتي از طريق حوزه هاي آبريز به اين درياچه بسته وارد مي شود.
برآيندها نشان مي دهد كه در صورت كم توجهي و سهل انگاري نسبت به اين ذخيره ارزشمند زيست محيطي در آينده نزديك شاهد از دست دادن كامل اين سرمايه بين المللي خواهيم بود همچنين يافته هاي پژوهشي نيز نشان مي دهد كه در صورت تداوم ورود آلاينده ها، صيد بي رويه و قاچاق، ميزان صيد ماهيان خاوياري تا دهه آينده در درياي خزر به صفر خواهد رسيد.
به تاكيد كارشناسان، پويايي درياي خزر با حفظ تنوع گياهي و جانوري و گونه‌هاي توليدكننده اوليه، امكان پذير است و حفظ سلامت اكوسيستم خزر پيش نياز توسعه پايدار است.
بررسيها نشان مي دهد كه توسعه مهارگسيخته خزر، تعادل اكولوژيكي اين دريا را برهم زده است و تداوم اين روند مشكلات عديده اي را براي حاشيه نشينان خزر ايجاد كرده است.

پنج ميليون تن آلاينده از استانهاي شمالي ايران به درياي خزر مي ريزد
بر اساس آمار انستيتو درياي خزر، سالانه پنج ميليون تن مواد آلاينده از استانهاي شمالي ايران وارد درياي خزر مي شود و اكنون زنگ خطر ناشي از مرگ تدريجي خزر به صدا درآمده و تداوم روند آلودگي، اين دريا را به زباله داني در آينده تبديل مي كند.
از آنجا كه بيش از 700 كيلومتر از نوار ساحلي خزر در استانهاي شمالي واقع است، تشكيل كارگروه ويژه براي بررسي و پيگيري مسائل درياي خزر امري الزامي است. همچنين با توجه به نقش درياي خزر در توسعه صنعت گردشگري، توسعه زيرساختها و برنامه ريزي براي بهره مندي از ظرفيتها و پتانسيل هاي اين صنعت پايدار در حاشيه خزر از جمله استان گلستان ضرورت دارد.اين در حالي است كه سهم استانهاي شمالي از جمله گلستان از صنعت گردشگرپذير در كرانه خزر ناچيز يا صفر است.
مسائل مربوط به تحولات منطقه و رژيم حقوقي درياي خزر، حمل و نقل دريايي و ترانزيت كالا و مروري بر منابع زنده درياي خزر از جمله مواردي است كه بايد به آن توجه ويژه شود.
نبود ايستگاه دائم پالايش آلودگي آب در درياي خزر نيز از مسائلي است كه برنامه ريزان بايد در برنامه ها اين اصل را مدنظر قرار دهند.

زنگ خطر ناشي از مرگ تدريجي خزر به صدا درآمده و تداوم روند آلودگي اين دريا را به زباله داني در آينده تبديل مي كند
به هرروي خزر براي رهايي از بند چالشها و مشكلات نيازمند عزم ملي، برنامه مدون اصولي و تدبير كلان نگر است.114 گونه، 63 زيرگونه و 14 نژاد از كمياب ترين ماهيان جهان در درياي خزر زيست و زادآوري مي كنند.
در اين خصوص يك كارشناس محيط زيست دريايي در گفتگو با خبرنگار مهر راه اندازي ايستگاههاي دائم پايش آلودگي آب در درياي شمال را ضرورتي اجتناب ناپذير دانست.
محسن حقي افزود: متاسفانه بحران آلودگي آب در همه جاي دنيا وجود دارد و در مناطقي كه سيستمهاي پايش و حفاظتي همچنين كنترل كمتر است آلودگي توسعه پيدا مي كند.
وي بيان داشت: در اين خصوص مطالعات زيادي انجام شده و در حال انجام است به طوري كه از سال گذشته هر دو يا سه ماه يكبار در جنوب براي سنجش ميزان آلودگي نمونه برداري انجام مي شود.
به تاكيد اين كارشناس در حال حاضر بيشترين آلودگيها از ناحيه كشورهاي حاشيه شمالي وارد درياي خزر مي شود و آلاينده هاي شيميايي، آب توازن كشتيها و ورود نفت، بيشترين نقش را در آلودگي اين دريا دارد.
حقي يادآور شد: موجوداتي كه در بستر درياي خزر زندگي مي كنند بيشتر در معرض خطر نابودي قرار دارند، زيرا اين موجودات به محض قرار گرفتن در محيطي با آلودگي اندك به سرعت از بين مي روند بنابراين لازم است كه در اين خصوص مسئولان اقداماتي جدي انجام دهند.

ضرورت تشكيل كارگروهي ويژه براي پپگيري مسائل درياي خزر
سيدمحمد كريمي استاندار مازندران نيز گفت: بيش از 380 كيلومتر از نوار ساحلي خزر در اين استان واقع شده،بنابراين ضرورت دارد با همكاري استانهاي ديگر كارگروه مورد نظر شكل بگيرد.
وي اظهار داشت: اهداف مورد نظر در اين نشست و اجلاس بايد پيگيري شود تا در برنامه هاي آينده در اولويت قرار گيرد.
نماينده ولي فقيه در استان گلستان نيز گفت: دريا در اسلام مكان مقدسي است و بايد از اين سرمايه به نحو مطلوب استفاده شود.
آيت الله سيدكاظم نورمفيدي افزود: آلودگي درياي خزر از جمله مشكلات اين دريا بوده كه براي كاهش آن بايد برنامه ريزي شود و استانهاي شمالي در قبال مسائلي نظير آلودگي درياي خزر مسئول هستند و بايد فكري در اين زمينه اتخاذ شود.
وي يادآورشد: آلودگي درياي خزر بر ميزان ذخاير آبزيان اين دريا تاثير منفي گذاشته است، به عنوان نمونه ميزان برداشت خاويار از درياي خزر نسبت به دهه گذشته يك چهارم كاهش يافته است.
نورمفيدي به سهم استان گلستان از درياي خزر اشاره كرد و افزود: سهم درآمدي استان از ذخاير اين استان ناچيز است و بايد در زمينه توسعه گردشگري در اين بخش برنامه ريزي شود.
به هر ترتيب وجود درياي خزر يا درياچه اي با اين وسعت و قابليت موضوعي نيست كه بتنوان به سادگي و بدون توجه از آن گذشته اما حفظ اين سرمايه هاي عظيم نيازمند توجه بيشتر مسئولان و دست اندركاران و برنامه ريزي در سطح كلان است و نبايد با بي توجهي به آن، اين سرمايه گرانبها را از دست داد.

منبع خبر :
 سه شنبه 14 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خراسان]
[مشاهده در: www.khorasannews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن