واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: ورزش ژيمناستيك پر توان ولي بي مايه
گروه ورزش - تاكنون براي شما پيش آمده است با حضور در مسابقات خردسالان يا جوانان آرزو كرده باشيد كه شما هم يك بار در اين مسابقات بدرخشيد! مانند خيلي از ژيمناست هاي خوب كشور كه در مسابقات قهرماني كشور خوش درخشيده اند؛ اين هدف بزرگي است!
به سالن ژيمناستيك خراسان شمالي رفتيم و مي خواهيم ببينيم ژيمناستيك كاران استانمان چه مي كنند يك ورزشكار علاقه مند به ژيمناستيك گفت: يك سالن بيشتر براي تمرين اين ورزش نداريم، امكاناتي كه داريم براي سطوح پايين و آموزش مقدماتي خوب است، اما براي رسيدن به سطح بالاتر شرايط موجود كافي نيست يا بايد ژيمناستيك را كنار گذاشت يا همين روند را يكنواخت ادامه داد كه به هيچ وجه جذابيتي ندارد. به نظر من اگر مربيان در سطح بالايي باشند كه براي مسابقه بتوانيم با آن ها تمرين كنيم، خيلي پيشرفت خواهيم كرد و انگيزه حضور در مسابقه به ورزشكار خيلي كمك مي كند تا رشد سريع تري داشته باشند.يك ورزشكار ديگر در مورد ژيمناستيك بجنورد گفت: من به عنوان ژيمناستي كه دوست دارم رشته ورزشي ام را ادامه دهم، موقعيتي براي پيشرفتي ندارم. چون هم امكانات و هم مربي در سطح بالا در اين استان نداريم. مربي مرد درجه 1 و 2 داريم، اما براي بانوان اين طور نيست.وي گفت: از لحاظ رقابت و ايجاد انگيزه هم در استان اقدامي براي جوانان و حتي نوجوانان انجام نمي شود. حتي اگر من بخواهم در زير زمين خانه خودم تمرين كنم باز هم تا مسابقه و رقابتي نباشد، نه پيشرفتي مي كنم و نه انگيزه اي دارم كه ادامه دهم؛ اين مسئله، علاقه و استعداد من و امثال من را كم كم از بين مي برد.ندا فيروزه كارشناس تربيت بدني در اين باره گفت: علاقه مندان براي حضور در كلاس هاي ژيمناستيك در بجنورد خيلي زياد هستند به خصوص در فصل تابستان استقبال ورزشكاران و دانش آموزان علاقه مند به ژيمناستيك خيلي بالاست، تابستان گذشته فقط 1 يا 2 كلاس در سالن آزادي بجنورد به ژيمناستيك اختصاص داده شد و به نظر من امكانات و شرايط موجود جواب گوي اين تقاضا و علاقه نوجوانانمان نيست.او اظهار داشت: تعداد مربي داراي كارت در بجنورد و شهرستان ها حداقل 5 نفر است، اين تعداد براي يك استان با اين حجم ورزشكار علاقه مند خيلي كم است.
وي اضافه كرد: علاوه بر اين كه تعداد مربيان در سطح استان كم است، مربي در سطوح بالا هم نداريم. در بخش آقايان مربي سطح 2 و 1 داريم اما در بخش بانوان مربيان سطح 3 به فعاليت مي پردازند.وي گفت: براي پيشرفت ژيمناستيك استان بايد كلاس هاي مربي گري تشكيل شود تا مربي هايمان درجه هايشان را ارتقاء دهند، از همه مهم تر اين كه هيئت ژيمناستيك يك سالن تخصصي داشته باشد. در حال حاضر اعتباري كه براي هيئت اختصاص داده مي شود، براي اجاره سالن صرف مي شود.وي در پاسخ به اين كه چگونه مي توان مردم و ورزشكاران را با اين رشته آشنا و علاقه مند كرد، گفت: ژيمناستيك يك ورزش پايه است كه بايد از سنين پايين كار شود.مربي ژيمناستيك قبل از آموزش ژيمناستيك با يك نوآموز، ابتدا حركات اصلاحي با وي كار مي كند.
وي افزود: هر هيئت يك مسئول ارتباطات دارد، از اين طريق با آموزش و پرورش يك جلسه بگذارند و براي اولياء و مربيان ورزش توضيح بدهند و از اين طريق بچه ها را با اين رشته آشنا و علاقه مند كنند.صادقي يكي از مربيان ژيمناستيك بجنورد گفت: شركت كنندگان نسبت به سال هاي قبل كمتر است ولي در كل شرايط خوب است و تابستان گذشته شاهد استقبال خوبي بوديم.
وي افزود: هيچ مسابقه و همايشي را در استان نداريم، هر چند وقت يك بار هيئت جلسه اي با مربيان مي گذارد اما فعاليت خاصي از هيئت نمي بينيم.
اين اواخر مديريتي براي سالن درنظر گرفته شده است كه مي توان گفت اقدام خوبي است كه هيئت انجام داده است. او گفت: متأسفانه در استان مربي كه كارت داشته باشد نداريم، امكانات سالن ژيمناستيك خوب است همه وسايل مورد نياز، از وسايل كمك آموزشي تا اسباب ژيمناستيك حرفه اي در سالن موجود است.
وي خاطر نشان كرد: تبليغات براي اين رشته كم است، من فكر مي كنم هيئت بايد بيشتر همايش بگذارد و به كمك بچه ها و حتي ژيمناستيك كاران حرفه اي برنامه اجرا شود، اين امر به جذب و علاقه مند كردن نوجوانان و جوانان ما كمك مي كند.او اظهار داشت: بهتر است مسابقات سطح بندي را در تابستان بگذارند. اين كار باعث تشويق ورزشكاران مي شود. هم چنين بايد براي ورزشكاران حرفه اي مسابقات استاني ترتيب دهند و ورزشكاران استان هاي ديگر را براي مسابقه دعوت كنند.كرامتي دبير هيئت ژيمناستيك خراسان شمالي در خصوص روند پيشرفت ژيمناستيك اين استان از زمان تشكيل تاكنون گفت: متأسفانه هيئت ژيمناستيك استان غريب مانده، دليلش هم اين است كه از ابتدا هيچ وقت مكان خاصي به عنوان سالن تخصصي ژيمناستيك نداشتيم.
هر رشته ورزشي با توجه به امكانات و زير ساخت هايي كه در اختيار دارد، اداره مي شود. ژيمناستيك هيچ مكان خاصي براي اين كار نداشت، ما ابتدا در سالن شهيد صفا همراه با رشته هايي مثل جودو و كشتي كار مي كرديم و چون رشته هاي ديگر در آن جا كار مي كردند ما نمي توانستيم 6 اسباب ژيمناستيك شامل دار حلقه، پارالل، ... را در اين سالن بر پا و استفاده كنيم. به همين دليل ما در اين زمان فقط حركات زميني را كار مي كرديم.
وي افزود: در سال 86 زير زميني را اجاره كرديم، رشته ژيمناستيك رشته اي است كه در آن حركات هوازي انجام مي شود، يك جايي مثل زير زمين جوابگوي اين رشته نيست. متأسفانه ورزشكاران موقع تمرين و اجراي حركات پاهايشان به سقف مي خورد. اين مانعي بود براي ما، به علاوه اين كه ما در آن مكان نمي توانيم اسباب ژيمناستيك مثل بارفيكس و پارالل را نصب كنيم.
وي خاطر نشان كرد: در سال 86 توانستيم تقريبا 6 اسباب ژيمناستيك را توسط محمدي رئيس هيئت ژيمناستيك استان از فدراسيون خريداري كنيم. من فكر مي كنم اين يكي از موفقيت هاي هيئت در سال هاي اول استان شدن بود.
در ارديبهشت سال 87 به كمك سيد احمد وكيلي، ابوالقاسم داورزني و ديگر دوستان كه در اداره تربيت بدني هستند و با پي گيري هايي كه خودمان داشتيم به ويژه محمدي كه تلاش زيادي در اين زمينه كرد، توانستيم يك سالن تخصصي را براي يك سال از مجموعه ورزشي شهيد عليدخت اجاره كنيم. اين آغاز خوبي بود چون فضاي مناسب را كه مسئله اصلي براي اين رشته است، داشتيم. هر چند نتوانستيم پيست اختصاصي ژيمناستيك را در آن جا برپا كنيم چون حداقل يك مكان 14 14 را براي حركات زميني و فضا 16 متر در طول را در حركات مثل پرش خرك بايد داشته باشيم كه اين هم مقدور نبود اما با اين حال بهتر از مكاني بود كه سال هاي قبل ژيمناستيك كاران در آن جا كار مي كردند.
وي افزود: از ارديبهشت تاكنون آن سالن كاملا مجهز شده، 6 اسباب ژيمناستيك بر پا شده است، به اضافه اين كه وسايل كمك آموزشي را هم در سالن داريم.تصميم جديدي كه اعضاي هيئت در شهريور 87 گرفتند اين بود كه مديريت داخلي اين سالن را به آقاي صفاري كه يكي از پيشكسوتان و يكي از بهترين مربيان استان هستند، واگذار كنيم. ضمن اين كه آقاي علي غلامي به عنوان روابط عمومي و رابط هيئت با آموزش و پرورش، اداره تربيت بدني و فدراسيون به فعاليت پرداخت.
وي خاطر نشان كرد: يكي ديگر از مشكلات موجود اين بود كه در واحد بانوان آن طور كه بايد نتوانستيم فعاليت كنيم. دليل هم اين بود كه تعدادي از خانم هايي كه كارت مربي گري دارند، همراه هيئت نبودند و تنها كارت گرفتند و از آن استفاده نكردند.چند نفر از مربيان خانم هم چون از كاركنان آموزش و پرورش هستند، كلاس هاي آموزشي شان را براي آموزش و پرورش تشكيل مي دهند.كرامتي هم چنين گفت: در برنامه ريزي جديدمان توانستيم اين مسئله را از اول مهر سامان دهي كنيم. با اين وجود فعاليت هاي هيئت گسترده تر مي شود و نايب رئيس هيئت، مديريت جديد را اعمال مي كند و تعدادي از خانم ها كه سال هاي سال در امر مربي گري بودند نيز تلاش خودشان را خواهند كرد.
اميدوارم در سال 88 بتوانيم برنامه اي از عملكرد يك ساله هيئت از زمان تجهيز شدن سالن و امكانات آن به هم استاني هاي عزيز ارائه بدهيم.
كرامتي در پاسخ به اين كه چرا ژيمناستيك سالن تخصصي ندارد، گفت: من فكر مي كنم اين به ديدگاه تربيت بدني و خود فدراسيون بر مي گردد، ما به ظاهر مي گوييم رشته ژيمناستيك و دو و ميداني رشته هاي مادر است، اما هنوز نتوانسته ايم به مسئولان مربوطه القاء كنيم، كه هر ورزشكاري در هر رشته ورزشي كه بخواهد موفق باشد بايد پايه اصلي اش ژيمناستيك باشد. اگر ژيمناستيك كار كند بسيار موفق ترند. شما در خيلي از مسابقات جهاني مي بينيد فردي مثل هادي ساعي وقتي در مبارزه اي پيروز مي شود، خوشحالي اش را با اجراي حركات ژيمناستيك ابراز مي كند.خيلي از آن هايي كه با ژيمناستيك شروع كردند، بدن انعطاف پذيري دارند. چون سرعت، توان، حركت در ژيمناستيك خلاصه مي شود. اگر ما بتوانيم اين را در جامعه فراگير كنيم، موفقيتمان بيشتر مي شود.وي افزود: سالن ژيمناستيك يك مجموعه بزرگ است، يك سالن 200 متري نيست. اگر سالن اختصاصي باشد بايد پيست هاي مجزا و خاص خودش را داشته باشد، يعني بارفيكس، پارالل، دار حلقه، حتي حركات زميني، پر خرك بايد هر يك، پيست مخصوص داشته باشد. اين امر مستلزم اين است كه مجموعه بزرگي ساخته شود. تربيت بدني با توجه به زمين هايي كه در اختيار دارد. امكان ساخت چنين سالني را ندارد.
در ضمن فدراسيون اين موضوع را پي گيري مي كند، چون از حيطه وظايف تربيت بدني خارج است و تجهيز سالن ها به عهده فدراسيون مي باشد.وي در مورد افزايش تعداد مربيان در استان گفت: قرار بود هيئت يك دوره مربي گري براي آقايان و خانم ها بگذارد كه متأسفانه با استقبال مواجه نشد و همين امر باعث شد دوباره از فدراسيون درخواست كنيم كه اميدواريم تا دي ماه اين كلاس ها تشكيل شود. يك مسئله ديگر كه ما نمي توانيم درجه مربيان را ارتقاء بدهيم اين است كه فدراسيون شرايطي مثل مدرك تحصيلي ليسانس و فوق ليسانس را براي ارتقاي سطح گذاشته است كه متأسفانه مربيان ما اين شرايط را ندارند و اين دست ما را مي بندد و نمي توان كار زيادي را انجام داد.
وي در مورد استقبال مردم از ژيمناستيك گفت: من فكر مي كنم يا تبليغات رشته هاي ديگر قبل از ما بهتر بوده، يا ما نتوانستيم كار بهتر ارائه بدهيم و نوجوانان و جوانان را جذب كنيم.
من به جرأت مي توانم بگويم 10 سال گذشته با اين كه امكانات نداشتيم ولي استقبال بيشتر بود هر كلاس با 40 يا 50 نفر ورزشكار با 3 مربي كار مي كردند البته امسال تابستان پر كاري داشتيم.
من فكر مي كنم بيشتر لطمه را جا به جايي ها به ما زد. ما در زير زميني كه به عنوان سالن ژيمناستيك داشتيم و بچه ها در آن جا كار مي كردند پيشرفتي نداشتيم و خيلي ها نتوانستند استفاده لازم را ببرند.كرامتي در ادامه گفت: در تابستان فعاليت ها گسترده تر مي شود به طور قطع براي آن برنامه ريزي و تبليغات خواهيم كرد تا جمعيت بيشتري را جذب اين رشته كنيم؛ چرا كه اين رشته زيبايي هاي خاص خودش را دارد.وي افزود: امسال در المپيك گران ترين بليت ها و بيشترين تقاضاها براي ژيمناستيك بود. خيلي جاي تعجب است كه يك فردي كه 60/1 قد دارد به اندازه 2 متر ارتفاع حركت انجام مي دهد. 2 بار در فضا بچرخد اين ها قوه اعجاز ژيمناستيك است و براي همه قابل درك است و اين زيبايي را مي توانند به راحتي لمس كنند.او عنوان كرد: خانواده ها خيلي خوشحال مي شوند وقتي فرزندانشان را مي بينند كه با 2 يا 3 حركت هيجان و جذابيت خاصي را ايجاد مي كنند. برگزاري همايش ها شور و اشتياق خانواده ها را بيش از پيش مي كند شايد اگر فرزندانشان را در كلاس هاي تمرين مي ديدند اشتياق به آن صورت نبود.وي خاطر نشان كرد: ما در سال 2 بار همايش به مناسبت پيروزي انقلاب در 22 بهمن و در ترم تابستان شهريور ماه برگزار مي كنيم.
كرامتي در ارتباط با سطح فعاليت ژيمناستيك در شهرستان ها گفت: متأسفانه همان مشكلي كه قبل از استان شدن داشتيم، شهرستان هاي ما هنوز دارند، شرايط ژيمناستيك در شيروان و آشخانه از بقيه شهرها بهتر است. اسفراين و فاروج، گرمه و جاجرم ضعيف هستند و مشكل دارند و علتش اين است كه امكاناتش به واقع پايين است. ان شاءا... بتوانيم در سال 88 امكانات در اختيارش قرار بدهيم.او بيان كرد: در سال 87 بودجه بسيار پايين بود و ما فقط توانستيم مركز استان را تجهيز كنيم تا بتوانيم از مسابقات منطقه اي استقبال كنيم تا در اين جا انجام شود و شهرستان هاي ما هم بتوانند استفاده كنند.
او ابراز اميدواري كرد: در بهمن 87 يك سري امكانات جزئي در حد توان هيئت مثل تشك مخصوص آموزش ژيمناستيك به آن ها اختصاص دهيم.وي هم چنين گفت: اداره تربيت بدني در ابتدا براي گرفتن سالن همكاري خوبي داشت اين سالن به تنيس روي ميز اختصاص داده شده بود با اصرار و تلاش محمدي و ديگر دوستان و همكاري اداره تربيت بدني اين سالن به هيئت ژيمناستيك داده شد. در پايان از اعضاي هيئت ژيمناستيك به دليل همكاري و تعامل بيشتر تشكر مي كنم.
سه شنبه 14 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]