واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رييس مجلس: رييس جمهوري حق دارد در جلسه استيضاح حاضر نشود
رييس مجلس شوراي اسلامي گفت: حاضر نشدن رييسجمهور در جلسه استيضاح وزير كشور بياحترامي به مجلس نيست و بر اساس اصل 89 قانون اساسي، اشكالي ندارد.
به گزارش خبرنگار پارلماني ايرنا، علي لاريجاني در ادامه گفت و گوي خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگاري كه پرسيد آيا حاضر نشدن رييس جمهور در جلسه استيضاح وزير كشور بياحترامي به مجلس محسوب نمي شود، اين گونه پاسخ داد كه بر اساس قانون اساسي و اصل 89 آن رييسجمهور ميتواند در جلسه استيضاح وزير يا هيات وزرا شركت نكند.
لاريجاني افزود: ما اين موضوع را بياحترامي به مجلس نميدانيم و رييس جمهور هم نظرش را در اين باره اعلام كرده است. براي ما اين نوع كارهاي شكلي خيلي اهميت ندارد.
لاريجاني با تاكيد بر اين نكته كه نگفتن حقيقت به وسيله كردان، كاري درست نبوده است، اظهار داشت: اين موضوع كه مجلس درباره موضوعي ايستادگي كند و نظرش را بدهد و راههاي مختلف آن را مطرح كند و وقتي هدفش محقق نشد، از ابراز قانوني خود استفاده كند، حتما كمك به نظام است.
وي افزود: در شرايط فعلي كه گفته ميشود، كشور به همگرايي بيشتري نياز دارد، ضمن اعتقاد به اين همگرايي، راست كردن كژيها را كه باعث بيشتر شدن اعتماد عمومي در كشور مي شود، مفيدتر ميدانم.
يكي از خبرنگاران خطاب به لاريجاني پرسيد وقتي شما رييس سازمان صدا و سيما بوديد و مجلس ششم تحقيق و تفحص از اين سازمان را انجام داد آن را گزارشي كشكي خوانديد، آيا وقت آن نرسيده است كه از اين گزارش كشكي مجلس، گرد و غبار كنار برود و فسادهاي مالي آن زمان صدا و سيما كه كردان هم يكي از افراد مورد اشاره آن بوده است، بررسي شود، لاريجاني در پاسخ گفت: كسي مانع رسيدگي به آن بحث نشده است.
وي افزود: همان موقع موضوع به قوه قضاييه داده شد، ميتوانند رسيدگي كنند.
لاريجاني با اشاره به شرايط آن زمان، گفت: ميدانيد كه در آن زمان نسبت به قضاياي مختلف، نگاه سياسي و چه صفكشيهايي وجود داشت.
وي با اشاره به تحصن نمايندگان مجلس ششم، افزود: در آن زمان تحصن كردند و ميخواستند كشور را به يك حالت فلج كردن، برسانند كه ما آن روش را قبول نداشتيم.
لاريجاني گفت: آن روش، شيوه حكمراني مطلوبي نيست بلكه روش حكمراني صحيح و خوب آن است كه به وسيله گفت و گوي سازنده و نه با رفتار خشونت آميز حل شود.
وي گفت: ما آن شرايط را سپري كردهايم و كسي مانع بررسي آن نبوده است و ميتواند مراحل آن طي شود.
رييس مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر اينكه از 10 وزير تغيير يافته دولت نهم، تنها يك وزير را مجلس استيضاح و بركنار كرد، گفت: 8 وزير توسط رييسجمهور و يك وزير نيز توسط مجلس هفتم بركنار شد، كابينه لب مرز است.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه تاكنون 9 وزير در دولت نهم تغيير يافته است، آيا هيات دولت بر روي مرز قرار ندارد، اظهار داشت: اگر يك وزير ديگر بركنار شود، آن وقت كل هيات وزيران(كابينه) بايد از مجلس راي اعتماد بگيرد.
وي با بيان اينكه دولت و مجلس قاعدتا بايد قدري ملاحظه كنند، گفت: اكنون شرايط كشور اقتضا ميكند كه بيشتر وقت دو قوه صرف ديگر امور مهم شود.
رييس قوه مقننه تصريح كرد: البته در اين زمينه دست دولت و مجلس بسته نيست و هر دو مختار هستند اما چون چند ماه از عمر اين دولت باقي است به نظر ميرسد كه هم نمايندگان با ملاحظات بيشتري حركت كنند و هم آقاي رييس جمهوري مراقبت كنند تا مساله جديدي پيش نيايد.
يكي ديگر از خبرنگاران سوال كرد كه آيا استيضاح وزير كشور بر روند انتخابات رياستجمهوري آتي تاثير مستقيم نخواهد داشت كه لاريجاني گفت: از اين موضوع تاثير مستقيمي مشاهده نميكنم، اما اينكه در طيفهاي مختلف اصلاحطلبان و اصولگرا درباره انتخابات آراي متنوعي وجود دارد، مشاهده ميكنم.
لاريجاني همچنين در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا مجلس طرحي براي مقابله با مدارك قلابي برخي از مديران كشور دارد، گفت: در بين افكار عمومي برخي از اين موارد نقل شده و بنده اكنون نميخواهم در اين باره قضاوتي كنم.
وي افزود: در گذشته يكي، دو دانشگاه وجود داشتند كه مشخص نشد در كشور از كجا سبز شدند و مبناي علمي درستي نداشتند، برخي افراد نيز مدركي گرفتند.
رييس مجلس تصريح كرد: اين براي جمهوري اسلامي ايران خوب نيست كه عده اي مدرك كم خاصيت و بي وجهي كه وزن علمي ندارد، اخذ كنند.
لاريجاني ادامه داد: دقت بيشتر در قوه مقننه و مجريه كمك خواهد كرد تا اين موارد پيش نيايد. اين وهن دانشگاهها، اساتيد و اعضاي هيات علمي است كه افراد با رفتارهاي پشت صحنه بتوانند مداركي پيدا كنند، اين به حيثيت درجه دكترا و يا فوقليسانس لطمه ميزند.
وي خاطرنشان كرد: اعتبار دانشگاههاي ايران به مدارك آن است و اين به هيچ وجه سطح نازلي ندارد و نبايد تشبيه به موردي شود. افراد بايد زحمت بكشند و مسير دريافت مدرك دانشگاهي را طي كنند.
رييس مجلس تاكيد كرد: قواي مجريه، مقننه و قضاييه بايد براي جلوگيري از اين نوع رفتار تلاش كنند.
سيام/ 1336 - 1862 - 9139
سيام/ 1862
سه شنبه 14 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]