واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: شیوه.های مبارزه با فتنه(1)
امروزه برای ایجاد فتنه در یک جامعه سال.ها برنامه.ریزی می.شود. تحقیقات مختلف جامعه.شناختی، مردم.شناختی و روان.شناختی گسترده.ای دربارة جامعة هدف صورت می.گیرد. از طریق مطبوعات، رسانه.ها، رمان.ها، کتاب.های درسی و غیر درسی و فعالیت.های تفریحی و گردشگری، ترویج مدها و مدل.های جدید، ترویج روحیة مصرف.گرایی و مصرف.زدگی،. سیاه.نمایی نسبت به فعالیت.های انجام شده، و مهم.تر از همه از راه ایجاد شبهه در باورها و ارزش.های مورد قبول جامعة هدف، و به طور کلی از همة راه.های ممکن، می.کوشند آرام آ.رام حساسیت.های دینی و ارزشی مردم را تضعیف نمایند و بدین ترتیب بسترهای لازم برای براندازی نظام حاکم را فراهم سازند تا با کمترین هزینه بتوانند به هدف خود دست یابند. به همین دلیل، مبارزه با فتنه در دوران حاضر نیز کار ساده و سهلی نیست. نیازمند برنامه.ریزی.های دقیق و فعالیت.های شبانه.روزی است.
زمانی که فتنه.ها چون ظلمت و تاریکی یکپارچه شما را فراگرفت، پس به قرآن پناه ببرید
1.شیوه.های در امان ماندن از گردباد فتنه
1-1.عمل بر اساس یقین
تنها به چیزهایی که یقین داریم عمل کنیم. تصمیمی را اتخاذ کنیم که هیچ تردیدی در درستی آن نداریم. بدین شیوه، هم از گردباد فتنه.ها نجات می.یابیم و هم فتنه.گران را ناامید و خلع سلاح خواهیم کرد. زیرا ابهام و شایعه و اتهامات بی.اساس و دروغ بهترین و کم.هزینه.ترین ابزار فتنه.گران است.
امام علی: «اعلموا انه من یتق الله یجعل له مخرجا من الفتن و نورا من الظلم.»
رعایت تقوای الهی در فضای فتنه یعنی اینکه همة تصمیمات انسان فقط بر اساس امور یقینی باشد. و از مسائل شبهه.ناک و گوش دادن به شایعات بیش از هر زمان دیگری پرهیز شود.
2-1. رجوع به قرآن
اگر اندیشه.ها و افکار متضاد در فضای فتنه را بتوان به درستی بر قرآن عرضه کرد، آنگاه می.توان حق و باطل آنها را تشخیص داد. پیامبر اکرم در حدیثی عیار عبور از فتنه.ها را چنین بیان می.کند:
فاذا التبست علیکم الفتن کقِطَعِ اللیل المُظلِم فعلیکم بالقرآن؛ زمانی که فتنه.ها چون ظلمت و تاریکی یکپارچه شما را فراگرفت، پس به قرآن پناه ببرید.»
3-1. تمسک به اهل بیت پیامبر
این سفارشی است که پیامبر اکرم برای نجات از فتنه.های بعد از خود به برخی از یارانش کرد. آن حضرت خطاب به عمار فرمود:
«ای عمار، بعد از من فتنه.هایی رخ خواهد داد. در آن شرایط از علی و حزب علی پیروی کن؛ چرا که علی با حق است و حق با علی. ...»
2.شیوه.های مبارزة کوتاه مدت و روبنایی
1-2.جلوگیری از مسلح شدن فتنه.گران
شاید به همین دلیل است که امام صادق از خرید و فروش سلاح در زمان فتنه نهی کرده و در پاسخ کسی که گفت من اسلحه خرید و فروش می.کنم، فرمود:
«لاتبعه فی فتنة؛ به هنگام فتنه، از فروش سلاح خودداری کن.»
2-2.مقاومت در برابر خواسته.های نامشروع فتنه.گران
فتنه.گران می.کوشند با برنامه.ریزی و گام.به گام اهداف خود را جلو ببرند. در هر مرحله.ای ممکن است خواسته.ای جزئی و کوچک را مطرح کنند. سطحی.نگران گمان می.کنند که این خواستة جزئی مهم نیست و مصلحت حفظ نظام اسلامی اقتضا می.کند از برخی قوانین کوتاه آمده و خواسته.های آنان مورد توجه قرار گیرد. اما کافی است یک گام با آنان همراهی شود، آنگاه باید منتظر نتایج هولناک آن بود. طلحه و زبیر هرگز آن انگیزة نهانی و نهایی خود را در ابتدای کار بر زبان نیاوردند. خواستة اولیة آنان در ظاهر خواستة چندان حساسیت.برانگیزی نبود. درخواست مشارکت در امر حکومت؛. حکومت بر شهرهای بصره و کوفه و ... عملیاتی کردن مرحلة. اصلی و فاز نهایی فرمول فتنه با رفتن به مکه.
یکی از شگردهای سیاسی براندازی نرم این است که در جایی که امکان براندازی یک نظام وجود ندارد، مخالفان کاری کنند که دست کم حاکمیت را مجبور نمایند تا برخی امتیازات را به آنان اعطا کند. جین شارپ و رابرت هِلوی دربارة اهمیت این شگرد می.گویند: «در برخی موارد ممکن است رژیم به این نتیجه برسد که پذیرفتن برخی از نیازها و خواست.های گروه.های مردمی، با مصالح حاکمیت منافاتی ندارد. تغییر نگرش حاکمان، در بعضی موارد، نتایجی درخشان برای مردم به ارمغان آورده است. همچنین متقاعد شدن حاکمیت به دادن برخی امتیازات، موجب کسب اعتبار و وجهة قانونی برای گروه.های مبارز می.شود، که این امر باعث کاهش تهدید.ها و مخاطرات بالقوه.ای می.شود که معمولاً متوجه گروه.های سیاسی است و از همه مهم.تر نیروهای مبارزه را برای روزهای حساس و بحرانی حفظ می.کند. ...»
در فتنه.ها همچون شتر دوساله باش؛ نه پشتی دارد تا سوارش شوند و نه پستانی تا شیرش را دوشند.» نه یاریگر فتنه.انگیزان باید بود و نه مورد سوء استفادة آنان قرار گرفت
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 299]