واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: سياستهاي بودجه سال 88 شهرداري تهران تصويب شد پورزرندي:80 درصد نيروهاي شهرداري غيرمتخصصند بيادي: در وضعيت بسيار بدي قرار داريم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - شهري
سياستهاي بودجه سال 88 شهرداري تهران امروز در حالي با اصلاحاتي تصويب شد كه اعضاي شوراي شهر تهران در جريان بررسي آن، مسايل حاشيه ديگري از جمله وضعيت منابع انساني، بودجه راهور و ساختار معاونت شهرسازي را نيز مطرح كردند.
به گزارش خبرنگار «شهري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اعضاي شوراي شهر تهران در يكصد و چهل و يكمين جلسه علني شورا، سياستهاي بودجه سال 88 شهرداري تهران را با اصلاحاتي تصويب كردند.
مهدي چمران ـ رييس شوراي شهر تهران ـ در جريان بررسي سياستهاي بودجه 88، تاكيد كرد: هنوز طرح جامع شهر تهران اجرايي نشده و سالها تلاش كردهايم كه طرح جامع و تفصيلي با هم اجرا شود و خودمان را براي اين كار خرد كرديم و همه چيز را به هم مرتبط كرديم، اما هنوز اجرايي نشده است.
خسرو دانشجو ـ سخنگوي شوراي شهر تهران ـ هم تاكيد كرد كه طرحهاي تفصيلي آماده شده، اما در ابلاغ تاخير دارد و گفته ميشود كه معطل نقشه دوهزارم و مسايل ديگر هستند و لازم است كه در معاونتهاي شهرسازي تكليف اين طرحها مشخص شود.
مهدي چمران هم تاكيد كرد: برنامهها تدوين ميشود تا بر اساس آن، بودجه را بنويسم و بايد با ديدگاههاي كلي برنامه را بنويسم و بعد در بودجه دخالت دهيم، نميتوانيم برنامه پنجساله را عملياتي كنيم، اما ميتوان با توجه به سياستهاي آن، بودجه 88 را استخراج كرد.
به گزارش ايسنا، پورزرندي ـ معاون مالي و اداري شهردار تهران ـ در مورد بخشي از اين سياستها كه مربوط به سقف به كارگيري نيروي انساني ميشود، اظهار كرد: حدود 80 درصد از نيروهاي شهرداري در مناطق و ساير بخشها به طور ميانگين غيرمتخصص هستند و نبايد سقف نيروي انساني از رقم مشخصي بالاتر برود. در عين حال در مورد جايگزيني نيروهاي متخصص در بخش عمراني و شهرسازي مشكل داريم.
حسن بيادي ـ نايب رييس شوراي شهر تهران ـ در همين رابطه، گفت: لطفا يك عدد را در مورد نيروي انساني غيرمتخصص اعلام كنيد، اين آمار شما وحشتناك است و اگر از 60 درصد بالاتر است، بسيار وضعيت بدي است.
چمران در اين باره گفت: اين مشكل در سالهاي قبل هم بوده است كه بيادي ادامه داد: بايد مشخص شود كه چقدر از اين نيروهاي غيرمتخصص در سه سال اخير وارد شهرداري شدهاند و اگر لازم است كه اين افراد وترد شهرداري شوند با سقفي مشخص براي آن اعلام شود.
به گزارش ايسنا، پورزرندي هم قول داد كه گزارش وضعيت نيروي انساني شهرداري در شش سال گذشته را به صورت كتبي ارائه دهد.
حسن بيادي با اشاره به ايراد به كارگيري بازنشستهها در شهرداري تهران، خاطر نشان كرد: متاسفانه دستگاه قضايي و اجرايي موضوع به كارگيري بازنشستگان را پيگيري نميكند،در حاليكه اين وضعيت كاملا غيرقانوني است و اگر ارگاني اقدام به بكارگيري و دادن حقوق به بازنشستگان ميكند، كار غيرقانوني انجام داده است. در حاليكه در برخي موارد اجازه به كارگيري در موارد خاص هم وجود دارد.
پروين احمدي نژاد ـ عضو كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران ـ در مورد يكي از بندهاي اين طرح از خادم پرسيد: در پيشبيني پروژههاي عمراني هزينههاي مطالعات در سر جمع بودجه نهاد شوراي عالي پيشبيني ميشود و يا هزينه مطالعات جداگانه است؟
به گزارش ايسنا، پورزرندي در بخش ديگري از بررسي اين طرح در مورد افزايش مساحت پروژهها و بار مالي به وجود آمده، تاكيد كرد: بايد روند اين تغييرات در بودجه شفاف باشد تا اگر مساحت پروژهاي در مناطق از 80 متر مربع به 100 متر مربع افزايش يافت وضعيت مشخص باشد.
خادم هم در پاسخ به وي، گفت: مشكل ما 20 مترمربع نيست، ابعات قابل توجهتري در اين حوزه وجود دارد كه بايد تعيين تكليف شود.
در ادامه اين جلسه همچنين حمزه شكيب ـ رييس كميسيون توسعه و عمران شوراي شهر تهران ـ در جريان بررسي بند اول اين طرح، گفت: بودجه راهنمايي و رانندگي بايد كافي باشد و حتي بايد كمك بيشتري صورت گيرد، اما بايد از آنها برنامه بگيريم و از آنها بخواهيم كه خودروهاي مشكلدار را از شبكه خارج كنند تا بدين اين ترتيب آلودگي شهر هم كاهش يابد.
در اين حين حبيب كاشاني ـ خزانهدار شوراي شهر تهران ــ كه غيبت موقت از جلسه داشت در جلسه حاضر شد كه چمران به دليل حضور وي صحبت شكيب را قطع كرد و گفت: حواسم پرت شد، صلوات بفرستيد!
مرتضي طلايي ـ عضو كميسيون فرهنگي و اجتماعي شوراي شهر تهران ـ با اشاره به جلسهاي كه با راهور ناجا در مورد مشكل پاركبانها داشتهاند، اشاره كرد و گفت: برنامهاي كردن بودجه راهور ناجا يك گام در جهت محدود كردن آن است و انگيزه راهور را در جهت تامين نظرات شورا كم ميكند.
وي به تجربه خود در نيروي انتظامي اشاره كرد و گفت: سياست بودجهاي راهور ناجا اجازه نميدهد كه با سياستهاي تشويقي، خود براي بودجه با نظر شورا عمل كند. در عين حال با مشروط كردن بودجه، ديگر اميدي به همكاري نميتوانيد داشته باشيد.
چمران هم تاكيد كرد: در مورد موضوع پاركبانها فعلا درآمدي براي شهر نداريم و فقط هزينه است.
رييس كميسيون توسعه و عمران در ادامه اين جلسه، تاكيد كرد: شهردار تا زمان تعيين تكليف نهايي لايحه بررسي و ساماندهي كميسيونهاي ماده 100، كارشناسان و مسوولان اين حوزه را تغيير ندهد.
وي گفت: هشت نفر از 10 عضو كميسيون ماده 100، طي نامهاي به شهرداري تهران از شهردار خواستهاند، تا تعيين تكليف نهايي لايحه بررسي و ساماندهي كميسيونهاي ماده 100 ، كارشناسان و مسوولان اين حوزه را تغيير ندهد، تا امكان استفاده از اطلاعات وجود داشته باشد، چرا كه بايد اطلاعات لازم به اعضاي شورا ارائه شود.
شكيب گفت: حوزه شهرسازي بسيار حساس است و نبايد در اين حوزه زمان را از دست بدهيم و در غير اين صورت خسارات جبران ناپذيري ايجاد ميشود.
وي به تعداد قابل توجه متخصصان و فارغالتحصيلان در رشته معماري و شهرسازي اشاره كرد و گفت: درست نيست كه يك فوق ديپلم، مدير كل بخشي از حوزه شهرسازي باشد.
به گزارش ايسنا، در ادامه اين جلسه محمد علي نجفي ـ عضو كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران ـ تاكيد كرد: با اشاره به بند 11 طرح تعيين سياستهاي تنظيم بودجه سال 88 به شهرداري تهران كه در آن بر تفاهمنامه مشترك بين شوراياريها محلات و شهرداريهاي مناطق در مورد بودجه عمراني تاكيد كرده، لازم است، قيد تفاهمنامه حذف شود و از طريق تعامل و هماهنگي بودجه عمراني در محلات با نظر شوراياريها به تاييد برسد، چرا كه اگر موضوع تفاهم نامه آورده شود، ممكن است شوراياريها احساس كنند حق وتو دارند و جلوي اجراي پروژه را بگيرند.
خادم ـ رييس كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران ـ در توضيح گفتههاي نجفي نيز تصريح كرد: ما هم در زمان تدوين اين طرح به اين مسايل واقف بوديم، اما اگر ميخواهيم شوراياريها به نقطه مطلوب برسند، بايد به 100 بگيريم تا به پنج اجرا شود.
وي در توضيحي خاطر نشان كرد: متاسفانه كوچهاي در شهر داريم كه سالهاست آسفالت نشده و به عكس كوچهاي هم هست كه هر دو سال يكبار آسفالت ميشود كه اين امر نشان دهنده ناهماهنگي با شوراياري محلات است.
خادم گفت: اگر ميخواهيم شوراياريها به جايگاه اصلي خود برسند، بايد فراتر از تعامل با آنها قرار بگيريم، اما متاسفانه آنچه در حال حاضر اتفاق ميافتد، در حد تعامل نيست و پس از تصويب بودجه و تعيين برنامهها معمولا شوراياريها در جريان قرار ميگيرند و به دليل حفظ تعامل با شهردار منطقه مجبورند آن را امضا كنند.
وي همچنين در بخش ديگري از بررسي اين طرح كه تاكيد ميكند در جريان تعيين سلسله مراتب و فرايند نظام برنامهريزي و طرحهاي توسعه شهري بايد سند چشمانداز تهران و سند طرح جامع شهر تهران مورد بررسي و اعمال نظر قرار گيرد، بيان كرد: به دليل آن كه طرح جامع شهر تهران مصوبه شوراي عالي ترافيك را ندارد و لازم است اين طرح به تصويب اين شورا برسد، بايد قيد اين الزام در اين طرح وجود داشته باشد. از سوي ديگر به دليل آن كه شوراي شهر تهران تعيين كننده نهايي در مورد طرح جامع شهر تهران نيست، نميتوانيم كاري انجام دهيم.
در همين مورد حمزه شكيب ـ رييس كميسيون توسعه و عمران شوراي شهر تهران ـ با نظر خادم مخالفت كرد و افزود: نيازي به مصوبه شوراي عالي ترافيك براي طرح جامع تهران نداريم.
در ادامه اين جلسه پروين احمدي نژاد ـ عضو كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران ـ خاطر نشان كرد: شوراياريها بيشتر جنبه مشورتي و نظارتي دارند و اين مصوبه شورا در مورد قيد تفاهمنامه در مورد بودجه عمراني با شوراياريها به آنها وظيفه اجرايي محول ميكند، در حالي كه بسياري از شوراياريها در بخش عمراني و بودجهاي تخصصي ندارند و ممكن است بدون اطلاع، مصرانه بر روي يك موضوع اصرار كنند و آن را امضا نكنند.
وي تاكيد كرد: گذاشتن قيد تفاهمنامه بين شوراياريها و شهرداريهاي مناطق در واقع واگذاري وظايف شوراي شهر است.
در ادامه بيادي در همين مورد، توضيح داد: شوراياريها در ادامه مسير شوراي شهر قرار دارند نه شهرداري تهران و اگر نظر و مشورت آنها را در پروژههاي شهري ميخواهيم، بايد اين نظر به شوراي شهر تهران داده شود، نه شهرداري تهران.
به گزارش ايسنا، در نهايت طرح تعيين سياستهاي بودجه سال 88 شهرداري تهران كه يك فوريت آن در يكصد و سي و سومين جلسه رسمي شورا به تصويب رسيده بود، با اكثريت آرا تصويب شد.
انتهاي پيام
سه شنبه 14 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 271]