تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تا ده ميل اطراف قبر حسين بن على عليه‏السلام بركت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835456340




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

خرما، دارويي شيرين!


واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: خرما، دارويي شيرين!
مصرف خرما يك درمان مناسب براي رفع عارضه "خستگي مزمن" و "كم خوني" به شمار مي آيد.
خرما ميوه اي بسيار قديمي است. اين ميوه ي پُر خاصيت براي مردم كشورهاي اروپايي و آمريكايي تا حدي ناآشناست و آن را فقط در كيك و شيريني مصرف مي كنند، ولي در خاورميانه و به خصوص در كشورهاي عربي به عنوان يك غذاي اصلي به كار مي رود.
خرما را به طور معمول در دسته ميوه ها قرار مي دهند، چرا كه در ميان تمامي آن ها، از نظر ميزان انرژي بي نظيرترين است. از خرما به عنوان يك ميوه انرژي زا نام برده مي شود، به طوري كه 100گرم آن، حاوي 160 كالري انرژي مي باشد. در حالي كه هيچ كدام از ميوه ها در اين حجم، اين ميزان انرژي را توليد نمي كنند، علاوه بر اين كه ممكن است از خرما هم گران تر باشند.
از طرفي خرما منبع خوبي از آهن مي باشد، در 100 گرم خرماي تازه حدود 1/3 ميلي گرم آهن وجود دارد كه با ميزان آهن موجود در مرغ و ماهي قابل مقايسه است. البته در بين ميوه ها: انگور، توت، خربزه، زالزالك و همچنين نارگيل هم از نظر داشتن آهن، غني و خوب مي باشند.
خرما همچنين مانند ساير ميوه ها، فيبر نسبتا بالايي دارد كه در رفع يبوست مي تواند مفيد واقع شود و از نظر انواع ويتامين ها مشابه ساير ميوه ها مي باشد و فرق چنداني ندارد. در واقع مزيت عمده خرما همين خاصيت انرژي زايي آن مي باشد؛ يعني در يك حجم كم، شما مي توانيد انرژي زيادي به دست آوريد: مثلاً انرژي موجود در 100 گرم خرما معادل انرژي موجود در 1000 گرم خيار، يا 500 گرم هلو يا سيب يا گلابي، يا 200 گرم انگور مي باشد.
از نظر اقتصادي نيز خريد خرما، مقرون به صرفه تر از بسياري ميوه هاي ديگر است كه فقط اسم و رسمي به دست آورده اند و تشريفاتي مي باشند؛ مثلا آناناس كه با قيمت خيلي گران فروخته مي شود، هيچ مزيتي نسبت به ساير ميوه ها ندارد و تركيبات آن مثل ساير ميوه هاي معمول در بازار است. البته ما بايد از غذاها و ميوه هاي متنوعي استفاده كنيم و اصولاً فقط مصرف يك نوع ميوه يا غذا، باعث عدم تعادل رواني در انسان مي شود.
اين نكته هم حائز اهميت است كه ميوه هاي شيرين و با كالري بالا مانند خرما، براي افرد چاق يا كساني كه بيماري ديابت دارند، بايد با احتياط مصرف شوند.
فوايد خرما:
يك ضرب المثل عربي مي گويد: «خواص درخت خرما به اندازه روزهاي سال است».
پژوهش هاي جديد، فوايد قرار دادن خرما در برنامه غذايي روزانه را تاييد مي كنند. اصولا مصرف يك رژيم غذايي مناسب كه شامل انواع ميوه و سبزي باشد، به عنوان راهي براي كاهش خطر ابتلا به بيماري هايي نظير سرطان شناخته شده است. مصرف خرما، روش شناخته شده اي براي درمان سرطان و ساير بيماري هاي عفوني است.
خرما مي تواند با مهار راديكال هاي آزاد، از تخريب مولكولي ناشي از اين راديكال ها جلوگيري كند. به نظر مي رسد علت ابتلاي بسيار كم ساكنان شبه جزيره عربستان در زمان هاي قبل به بيماري هايي نظير: تصلب شرايين، مرض قند و سرطان كه تصور مي شود ناشي از راديكال هاي آزاد هستند، مصرف فراوان خرما باشد.
تركييبات موجود در خرما، قادر به نابودي كامل راديكال هاي سوپراكسيدانت است. اين راديكال ها كه اصلي ترين راديكال هاي آزاد در بيشتر سيستم هاي زيستي هستند، مي توانند در بدن به گونه هاي فعالي، نظير راديكال هيدروكسيل، پروكسيل و الكوكسيل تبديل شوند. شيره خرما حتي راديكال هاي هيدروكسيل را نيز نابود مي كند.
مصرف خرما يك درمان مناسب براي رفع عارضه "خستگي مزمن" و "كم خوني" به شمار مي آيد. انواع متنوع خرماي خشك شده غني از آهن مي باشد. به علاوه، تمام انواع آن داراي حجم زيادي فيبر بوده و يك منبع غذايي از نظر پتاسيم به حساب مي آيند.
خوردن 10 عدد خرماي بدون هسته به وزن 80 گرم، 10 درصد از نياز بدن به ويتامين نياسين(B3) و 5 درصد از نياز روزانه بدن به ويتامين هاي B1 و B2 را تامين مي كند. نياسين برطرف كننده مشكلات گوارشي، رواني و پوستي است. ويتامين هاي B1 و B2 نيز در حفظ سلامت اعصاب و دستگاه گوارش نقش دارند.
مصرف خرما در حفظ سلامت دستگاه عصبي، جلوگيري از شب كوري و تنش هاي عصبي موثر است.
مطالعات جديد پزشكي نشان مي دهد، خرما همچنين در ايجاد اشتها، سلامت دهان و لب ها نقش دارد و به عنوان تميز كننده كبد و كليه ها به شمار مي رود.
خرما علاوه بر داشتن خاصيت ضد سرفه و ضد التهاب مجاري تنفسي، خلط آور نيز مي باشد.
محققان توصيه مي كنند: زنان بعد از زايمان خرما بخورند.
خرما همچنين دستگاه گوارش را تقويت مي كند.
جوشانده هسته خرما براي دفع سنگ كليه و بيماري هاي مثانه مفيد است.
خرما داراي چند تركيب دارويي است كه يكي از آن ها شبيه كورتن است كه براي درمان كليه، التهاب و امراض عفوني موثر است.
ماليدن كوبيده گل خرما به دندان، باعث تقويت لثه مي شود و از "پيوره" و "چرك خون" جلوگيري مي كند و براي تقويت معده مفيد است و عرق آن كه مانند گلاب گرفته مي شود، پيچش معده را تسكين مي دهد.
براي خواب راحت تر و آرامش بيشتر، شام را حدود ساعت 7 بعد از ظهر خورده و قبل از خواب دو عدد خرما و يك ليوان شير ولرم ميل كنيد.
با خرما افطار كنيد
نبي گرامي اسلام(ص)، خرما و كشمش را براي افطار انتخاب مي كردند.
ميوه ها را بايد تازه خورد، خرما در فصل خود تازه است و در غير فصلش نيز كهنگي بر آن اثري نمي گذارد. كشمش هر چه كهنه تر شود اسيدالكل هاي موجود در آن به شيريني تبديل مي شود و براي افطار بهتر است. بنابراين افطار با اين دو (براي هميشه) يك نوع تازه خوري محسوب مي شود.
خرما و كشمش، قند خون را به سرعت تامين مي كنند. بدن مواد قندي را زودتر از پروتئين مي سوزاند، بنابراين روزه دار از انرژي حاصل از قند خرما و كشمش، نسبت به ساير مواد غذايي وارد شده به بدن، زودتر بهره مند مي شود.
 سه شنبه 14 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 321]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن