تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 13 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):کسی که برای جلب رضایت و خوشنودی مردم ، موجب خشم و غضب خداوند شود، خداوند او را ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849231057




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نخستين مسابقه اينترنتي معلومات قرآني در بوته نقد/گزارش پاياني(12)مسابقه اينترنتي معلومات قرآني؛ آزموني هم‌سطح براي شيعه و سني


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: نخستين مسابقه اينترنتي معلومات قرآني در بوته نقد/گزارش پاياني(12)مسابقه اينترنتي معلومات قرآني؛ آزموني هم‌سطح براي شيعه و سني
گروه بين‌الملل: نخستين مسابقه اينترنتي معلومات قرآني را مي‌توان آزموني براي آگاه‌كردن مخاطبان شيعه و سني و عرب و غيرعرب از سطح معلومات ديني و قرآني خويش دانست؛ رقابتي هم‌سطح در فضاي مجازي.
نخستين مسابقه اينترنتي معلومات قرآني كه با همكاري سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) برگزارشد، نقدها و نظرات بسياري را به‌دنبال داشت؛ خبرگزاري ايكنا نيز برآن شد تا اين نظرات و انتقادها را كه همگي به‌منظور برگزاري موفق‌تر اين مسابقه اينترنتي در سال‌هاي آينده مطرح‌شده بود، براي مخاطبان منعكس‌كند.

آنچه مي‌خوانيد حاصل گفت‌وگوي خبرنگاران بخش بين‌الملل ايكنا با رايزنان و نمايندگان فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در كشورهاي مختلف و بررسي ابعاد گوناگون برگزاري اين مسابقه اينترنتي است.

اهتمام به نيازها و سطح اطلاعات مخاطبان در طرح سؤال‌ها ضروري است

«محمدرضا صالح» نويسنده و پژوهشگر قرآني در چين، درباره سطح مخاطبان مسابقه اينترنتي معلومات قرآني چنين گفت: در برخي كشورها به‌دليل كمبود عالمان ديني در گذشته و حال، اطلاعات مذهبي مردم نيز بسيار كم است بنابراين در طراحي سؤالات اجازه نداريم كشورهاي رشدنيافته از نظر اطلاعات ديني را با ممالك عربي كه صاحب تمدن اسلامي و دانشگاه‌هاي بزرگ اسلامي هستند در يك سطح قرار داده و سؤالات مشابهي براي آن‌ها طراحي كنيم.

وي همچنين بر ضرورت اهتمام به تفاوت سطح آگاهي، اطلاعات و باورهاي ديني مخاطبان با توجه به محل زندگي و جامعه انساني كشورشان تأكيدكرد.

صالح توضيح داد: بايد اين نكته را نيز در نظر بگيريم كه مردم كشورهاي مختلف از نظر نيازها هم با يكديگر تفاوت دارند؛ كشورهايي كه در حوزه اسلامي واقع شده‌اند با كشورهايي كه مسلمانان در آن‌ها اقليت محسوب مي‌شوند نيازهاي يكساني ندارند؛ همچنين علايق اين افراد و سليقه‌هاي آنان نيز متفاوت است و در صورتي مي‌توانيم مسابقه موفقي برگزار كنيم كه اين تفاوت‌ها را در نظر بگيريم.

وي استفاده از كارشناسان ديني و فرهنگي در برگزاري اين نوع مسابقات را ضروري دانسته و گفت: براي برگزاري مسابقات اينترنتي ضروري است كه براي هر كشور متناسب با نيازها و مقتضيات مردم آن‌ منطقه جغرافيايي سؤالات اختصاصي طراحي كنيم و در طراحي اين سؤالات از انديشمندان، كارشناسان فرهنگي و فعالان ديني همان كشور كمك بگيريم.

«سيد احسان قاضي‌زاده» رايزن فرهنگي ايران در كرواسي نيز معتقدبود: گرچه سؤال‌هاي نخستين مسابقه اينترنتي معلومات قرآني براي مسلمانان كشورهاي اسلامي و عربي ساده است، اما براي مخاطبان مسلمان اروپايي از جمله كشورهاي منطقه بالكان كه اطلاعات كم‌تري از آموزه‌‌هاي قرآني دارند، مشكل است و شايد فقط مفتي‌ها و ائمه جماعات قادر به پاسخگويي باشند.

وي مسابقه اينترنتي معلومات قرآني را ابتكار خوبي در عرصه‌ رقابت‌هاي ديني دانست كه با توجه به بين‌المللي‌بودن و تفاوت معلومات ديني و آموزه‌هاي اسلامي مخاطبان، بايد در طراحي سؤال‌ها اهتمام بيشتري به اين امر صورت گيرد.

به زعم رايزن فرهنگي كشورمان در كرواسي، چنانچه سؤال‌هاي مسابقه اينترنتي معلومات قرآني در دوره‌هاي بعدي عمومي‌تر طراحي شود به‌طوري كه مخاطب به سادگي بتواند به جواب آن‌ها دست‌يابد، مسلمانان بيشتري در اين مسابقه شركت‌خواهند‌كرد.

راه‌كارهاي جذب بهتر مخاطب

از سوي ديگر، «محمد مهدي احمدي» رايزن فرهنگي ايران در قطر تشكيل كميته كارشناسي ويژه مسابقه اينترنتي معلومات قرآني را در طراحي سؤالات بهتر و نيز تقويت روند كيفي مسابقه مؤثر خواند.

محمدرضا صالح همچنين جذب مخاطب را مهم‌ترين بخش برگزاري چنين مسابقاتي اعلام و تشريح‌كرد: سياست‌گذاري مناسب و مشخص، لازمه جذب مخاطب و افزايش تعداد شركت‌كنندگان در اين نوع مسابقات اينترنتي به‌شمار مي‌رود.

وي همچنين تعيين منابع را در شمار بهترين روش‌هاي جذب مخاطب برشمرد و گفت: زماني كه منبع مشخص نيست مخاطب مجبور مي‌شود براي يافتن جواب سؤال به منابع متعددي رجوع كند كه قطعاً خستگي وي را به‌دنبال خواهد داشت بنابراين يكي از بهترين روش‌هاي جذب مخاطب در چنين مسابقاتي تعيين منبع است.

«ابوذر ابراهيمي تركمان» رايزن فرهنگي ايران در روسيه، در نظر‌گرفتن موضوعات قرآني فرامذهبي در طرح سؤالات مسابقه اينترنتي معلومات قرآني را سبب جذب مسلمانان با هر مذهب و گرايش در كشورهاي مختلف خواند؛ به عقيده وي طرح سؤالات توضيحي هم باعث ترغيب خواننده براي دريافت پاسخ از قرآن خواهد‌شد.

«عصمتي» رايزن فرهنگي ايران در تونس نيز چنين گفت: چنانچه محتواي سؤالات مسابقه معلومات قرآني فقط به بحث معني آيات قرآني منحصر نشده و مفاهيم و علوم قرآني نيز در آن‌ها گنجانده شود، مخاطبان بيشتري در دوره‌هاي بعدي برگزاري اين مسابقه جذب خواهند‌شد.

وي تأكيد كرد: اگرچه نوع سؤالات نخستين مسابقه اينترنتي معلومات قرآني به بررسي فرهنگ، تاريخ و تفسير قرآن مي‌پردازد اما طراحان سؤالات چنين مسابقه‌‌هايي بايد تلاش كنند تا شركت‌كنندگان با حضور در اين مسابقه و تقويت معلومات قرآني خود بتوانند گره‌اي از مشكلات اجتماعي و فرهنگي خود نيز بگشايند.

رايزن فرهنگي ايران در تونس معتقد بود: در صورتي‌كه سؤال‌هاي مسابقه اينترنتي معلومات قرآني در دوره‌هاي بعدي عمومي‌تر طراحي شود به‌طوري كه مخاطب به سادگي بتواند به جواب آن‌ها دست‌يابد، مسلمانان بيشتري در اين مسابقه شركت‌خواهند‌كرد.

«سعادت» معاون رايزني فرهنگي ايران در اسلام‌آباد نيز پرداختن به يك موضوع خاص در مسابقه اينترنتي قرآني را باعث تشويق افراد شركت‌كننده به تحقيق درباره آن موضوع عنوان‌كرد.

اهميت معرفي منابع براي مخاطبان مسابقه اينترنتي معلومات قرآني

به گفته وي، طراحان مسابقه اينترنتي معلومات قرآني با طرح سؤال‌هاي مناسبتي در كنار مفهومي مي‌توانند آگاهي مخاطبان را درباره موضوع اصلي مسابقه بالابرند.

همچنين حجت‌الاسلام «سيد مهدي تقوي» كارشناس پژوهشي سازمان فعاليت‌هاي قرآني دانشجويان ايران، در پاسخ به نظرات محمدرضا صالح كه رجوع به منابع متعدد را باعث خستگي و ملال مخاطبان عنوان‌كرده بود گفت: قريب به اتفاق سؤالات، صرفاً با مراجعه به متن آيات قرآن قابل پاسخ‌گويي است؛ حتي برخي از سؤالات مبتني بر اطلاعات بسيار اوليه و فراگير بوده و به راحتي مي‌توان به آن دسترسي يافت.

تركمان، رايزن فرهنگي ايران در روسيه هم در اين‌باره گفت: بهتر بود تا مسئولان برگزاري مسابقه، منابعي از كتاب‌هاي قرآني به زبان‌هاي مختلف را براي شركت‌كنندگان در اين مسابقه معرفي‌مي‌كردند؛ اگر چه در هر سؤال نام سوره و آيه مورد نظر عنوان‌شده اما در برخي از قرآن‌ها به زبان‌هاي مختلف يك جابه‌جايي در آيه‌ها صورت‌گرفته است به‌عنوان مثال برخي از قرآن‌ها به زبان روسي آيه«بسم‌الله‌الرحمن‌الرحيم» را آيه شماره(1) محسوب‌كرده‌اند.

«قاسم مرادي» كارشناس فرهنگي رايزني ايران در دهلي‌نو نيز معرفي منابع بيشتر از جمله تفاسير قرآن اهل تسنن و تشيع را در كنار خود قرآن براي شركت‌كنندگان در اين مسابقه مفيد عنوان‌كرد و گفت: منابع معرفي‌شده بايد به زبان‌هايي باشند كه تعداد زيادي از مخاطبان مسلمان را در برمي‌گيرد.

همچنين سعادت، معاون رايزني فرهنگي ايران در اسلام‌آباد پاكستان بر معرفي تفاسير قابل دسترس و مشترك بين اهل تسنن و شيعه به‌عنوان منابع مسابقه اينترنتي معلومات قرآني تأكيد‌كرد.

افزايش جوايز مسابقه؛ جذب مخاطبان بيشتر

به عقيده قاضي‌زاده، رايزن ايران در كرواسي نيز معرفي منابع مشترك بين اهل تسنن و شيعه براي مخاطبان مسابقه اينترنتي ضروري است.

«ابراهيم انصاري» رايزن فرهنگي ايران در سودان همچنين در‌باره نحوه اختصاص جوايز مسابقه اينترنتي گفت: تشويق هرچه‌ بيشتر مسلمانان به شركت در فعاليت‌هاي قرآني مستلزم اختصاص بودجه‌هاي كافي و نيز جوايز ارزنده به بخش مسابقات قرآني اين‌گونه فعاليت‌هاست و جوايز اختصاص‌يافته به نخستين مسابقه اينترنتي معلومات قرآني كافي نبوده‌است.

وي تأكيد‌كرد: اين جوايز ـ 30 سكه بهار آزادي به 30 نفر از برگزيدگان ـ براي اين رقابت اينترنتي و بين‌المللي بسيار اندك است و براي حضور گسترده‌تر فعالان قرآني و علاقمندان در اين رقابت بهتر بود مسئولان برگزاري آن جوايز بيشتري براي تجليل از نفرات برتر در نظر مي‌گرفتند.

انصاري افزود: رايزني ايران در سودان طي ماه مبارك رمضان با هزينه‌اي معادل چندين‌ برابر جوايز كنوني اختصاص‌يافته به اين رقابت بين‌المللي، مسابقه‌اي قرآني ميان شهروندان سوداني برگزار‌كرد كه استقبال گسترده اين گروه از مسلمانان را به دنبال داشت، بنابراين با اختصاص چنين جوايزي به مسابقه اينترنتي معلومات قرآني نمي‌توان به حضور گسترده در آن خيلي اميدواربود.

«محمد مهدي احمدي» رايزن فرهنگي ايران در قطر و مرداي، كارشناس فرهنگي رايزني ايران در دهلي نيز بر اين عقيده‌اند كه مسئولان برگزاري اين رقابت بهتر بود جوايزي معنوي و متناسب با شأن قرآن همچون سفرهاي زيارتي حج براي نفرات برتر اين مسابقه در نظر مي‌گرفتند؛ چراكه چنين جوايزي در بالابردن روند كيفي مسابقه بسيار مؤثر خواهد‌بود.

عصمتي رايزن فرهنگي ايران در تونس نيز افزوده‌شدن صنايع دستي ايران از جمله فرش و تابلو فرش‌هاي ايراني به جوايز مسابقه اينترنتي معلومات قرآني در دوره‌هاي بعدي را براي جذب مخاطب بيشتر، مفيد خواند.

«محمدحسن ايپكچي» رايزن فرهنگي ايران در زيمبابوه، جوايز اختصاص‌يافته به اين مسابقه را ناكافي دانست و افزود: اختصاص جوايز بيشتر براي نفرات برگزيده اين رقابت در پيشبرد اهداف مسابقه مؤثر خواهد‌بود.

برگزاري مسابقه اينترنتي معلومات قرآني در مناسبت‌هاي مختلف

همچنين سيد احسان قاضي‌زاده، رايزن ايران در كرواسي نيز درباره جوايز نخستين مسابقه اينترنتي معلومات قرآني به خبرنگار ايكنا گفت: افزوده‌شدن سفر معنوي حج به جوايز مسابقه اينترنتي معلومات قرآني در دوره‌هاي بعدي، مخاطبان بيشتري را براي حضور در اين مسابقه جذب خواهد‌كرد.

قاسم مرادي، كارشناس فرهنگي رايزني ايران در دهلي‌نو درباره برگزاري مسابقات بين‌المللي اينترنتي قرآن در طول سال گفت: بهتر است مسابقه اينترنتي معلومات قرآني فقط به ماه رمضان منحصر نشده و در مناسبت‌هاي مهم از جمله هفته وحدت نيز برگزار ‌شود.

تركمان، رايزن فرهنگي ايران در روسيه نيز معتقدبود: اين مسابقات مي‌توانند چندبار در سال برگزارشده و مرحله نهايي آن در مناسبت‌هاي خاص مثل ماه رمضان اجرا‌شود.

سعادت، معاون رايزني فرهنگي ايران در اسلام‌آباد نيز يادآورشد: چنانچه مسابقه اينترنتي معلومات قرآني چندبار در سال برگزار‌شود و طراحان سؤال‌هاي اين مسابقه به موضوعات مناسبتي از جمله حج توجه بيشتري داشته‌باشند، آن‌گاه سؤال‌ها براي هر دوره در يك راستا جهت‌دهي ‌مي‌شوند.

لزوم نظرخواهي از شركت‌كنندگان براي طرح سؤالات

محمدحسن ايپكچي، رايزن فرهنگي ايران در زيمبابوه نيز برگزاري چنين رقابت‌هايي در ايام و مناسبت‌هاي اسلامي مختلف را از ديگر را‌ه‌كارهاي پيش‌برنده اين رقابت اينترنتي برشمرد و ابراز‌كرد: مناسبت‌هايي همچون عيد قربان، عيد غدير و ايام حج فرصتي مناسب براي برگزاري اين‌گونه رقابت‌ها است و با اهتمام به جايگاه مهم قرآن ميان مسلمانان آفريقا افزايش چنين مسابقاتي منجر به اشتياق هرچه بيشتر آنان به دين مبين اسلام و آموزه‌هاي قرآني خواهد‌شد.

صالح، پژوهشگر قرآني درباره نظرخواهي از شركت‌كنندگان براي طرح سؤالات مسابقه گفت: نظر‌خواهي عمومي از بازديد‌كنندگان وب‌سايت در زمينه نيازهاي كشور‌هاي مختلف نيز مي‌تواند به برگزاري و طراحي مسابقات كمك شاياني كنند؛ مشاركت مردم در طراحي مسابقات باعث مي‌شود كه علاقه براي حضور در اين رقابت بيشتر شود.

سعادت، معاون رايزني فرهنگي ايران در اسلام‌آباد نيز بحث ارزيابي و نظرخواهي براي برگزاري بهتر اين مسابقه در دوره‌هاي بعدي را لازم شمرد.

ويژگي‌هاي مسابقه اينترنتي معلومات قرآني

مرادي، كارشناس فرهنگي رايزني ايران در دهلي‌نو بر تنظيم يك برگه ‌نظرسنجي و ارسال آن‌ براي نمايندگان فرهنگي ايران در خارج از كشور تأكيد‌ كرد و گفت: در اين صورت مسئولان با گردآوري اين برگه‌ها و جمع‌بندي آن‌ها براي برگزار‌ي مطلوب‌تر مسابقه اينترنتي معلومات قرآني در سال‌هاي آتي، دقيق‌تر برنامه‌ريزي‌ خواهند كرد.

صالح همچنين برگزاري مسابقه اينترنتي معلومات قرآني را گامي جديد در عرصه فعاليت‌هاي رسانه‌اي و قرآني دانست و تأكيدكرد: جاي چنين مسابقه‌اي در ميان فعاليت‌هاي ارزنده خبرگزاري ايكنا كاملاً خالي بود؛ طرح چنين مسابقه‌اي گامي در جهت پيشرفت فعاليت‌ها و تحولي در زمينه امور رسانه‌اي به شمار مي‌رود.

وي مبناي طراحي اين مسابقه اينترنتي را ايجاد ارتباطي دوسويه ميان ايكنا و مخاطبان اين خبرگزاري در سراسر جهان اعلام‌كرد و توضيح‌داد: زماني كه خبرگزاري فقط به امر توليد اخبار بپردازد عملي يك‌‌سويه در حال اجراست و به مرور دچار يكنواختي و تكرار مي‌شود؛ ولي زماني كه ارتباط دوجانبه با مخاطب گسترش مي‌يابد، پويايي و ايجاد انگيزه نيز به‌وجود آمده و خبرگزاري وارد مرحله جديد و بهتري از فعاليت‌هاي رسانه‌‌اي خود مي‌شود.

عصمتي، رايزن فرهنگي ايران در تونس نيز برگزاري نخستين مسابقه اينترنتي معلومات قرآني را نوعي هدايت قرآني عنوان‌كرد و گفت: برگزاري اين مسابقه با توجه به عطش جهانيان براي درك مفاهيم و حقايق قرآني در جهان امروز، مخاطبان را به سمت فرهنگ قرآني سوق مي‌دهد.

ايپكچي رايزن فرهنگي ايران در زيمبابوه انتخاب سؤال‌هاي مسابقه اينترنتي معلومات قرآني با استفاده از كلام وحي و بدون هيچ‌گونه تعصب مذهبي را از ديگر مزيت‌هاي اين رقابت قرآني برشمرد و اظهار‌كرد: اين روند موجبات پذيرش اين مسابقه از سوي گروه‌هاي اسلامي زيمبابوه همچون حنبلي، شافعي و مالكي را در پي داشته و نيز حساسيت مذهبي خاصي ميان اين گروه‌ها ايجاد نكرده‌است.

زبان‌هاي‌ مسابقه اينترنتي معلومات قرآني افزايش يابد

وي در تشريح مزيت‌هاي مسابقه اينترنتي معلومات قرآني، طراحي پرسش‌نامه اين مسابقه را بسيار خوب عنوان‌كرد و چند زبانه‌بودن اين رقابت بين‌المللي را تسهيلي در بهره‌مندي مسلمانان مناطق مختلف جهان از اين مسابقه برشمرد.

تركمان، رايزن فرهنگي ايران در روسيه بر افزوده‌شدن زبان‌هاي آلماني و سواحيلي به زبان‌هاي مسابقات اينترنتي معلومات قرآني در سال‌هاي آتي تأكيد‌كرد.

قاضي‌زاده، رايزن ايران در كرواسي نيز افزودن زبان‌هاي كرواتي و بوسنيايي به زبان‌هاي مسابقه اينترنتي معلومات قرآني در دوره‌هاي بعدي را پيشنهاد داد.

همچنين عصمتي، رايزن فرهنگي ايران در تونس تنوع زباني نخستين مسابقه اينترنتي معلومات قرآني را مناسب ارزيابي و معرفي منابع بيشتر از جمله تفاسير قرآن را در كنار خود قرآن براي شركت‌كنندگان اين مسابقه مفيد عنوان‌كرد.

در اين ميان بودند كساني كه همچون «طوبي كرماني» رايزن فرهنگي ايران در يونان، فضاي كشور محل خدمت خويش را براي تبليغ و برگزاري چنين مسابقاتي نامناسب دانستند و آن كشور را فقط گذرگاهي براي مهاجران تلقي‌كرده و سرمايه‌گذاري در اين فعاليت را كاري بيهوده.

با اين وجود اميد است نظرات رايزنان، نمايندگان و كارشناسان فرهنگي ايران در خارج از كشور بتواند طراحان مسابقه اينترنتي معلومات قرآني را در برگزاري موفق‌‌‌‌‌تر و كيفي‌تر اين مسابقه در دوره‌هاي بعدي ياري‌كند.
 سه شنبه 14 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 245]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن