واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
مجموعه چهار جلدی «سرزمین جاوید» بسیاری از شبهات تاریخ ایران باستان را با دلیل، اثبات و یا رد میکند.
به گزارش خبرآنلاین، کتاب تاریخی و چهار جلدی «سرزمین جاوید» نوشته ماریژان موله، هرتسفلد و گیرشمن با ترجمه و اقتباس از ذبیح الله منصوری به کوشش انتشارات نگارستان به چاپ بیست و سوم رسید.
در این مجموعه کتاب از تهاجم ها، اساطیر و تاریخی که مربوط به دوران پیشدادیان و کیانیان، مادها، هخامنشیان، پارتها و ساسانیان میشود، سخن رانده شده است. پس از آن نشان میدهد که تازیان و اقوام گوناگون ترک به ویژه مغولها پس از هخامنشیان به ایران آمده اند و همیشه این فرهنگ و تمدن و زبان ایرانی بوده که ملل و اقوام مهاجم را ایرانی مآب کرده است. عنصر قالب در اصول بنیادی تفکر و بینش ایرانی پویایی، سازندگی و بالندگی بوده و همواره به صورتی ذاتی در پس هر تهاجمی روند دوباره سازی و زنده شدن و رونق دوباره را در پیش گرفته و همواره چون کوهی استوار بر بلندای تاریخ بر جای مانده است.
در این کتاب تاریخی آمده است: «بی گمان فرهنگ و تمدن ایرانی، از آغاز تاکنون استمراری بنیادی، پرتوان و پیوسته داشته است. این فرهنگ و نمودارهای فکری و معنوی آن، مانند حلقه های به هم پیوسته یک زنجیر است. هر حلقه یا چند حلقه این زنجیر، توسط پادشاهان، دانشمندان، هنرمندان و حکیمان و عارفان و ... به فراخور زمان، مکان، ذوق و سلیقه آنان ساخته و پرداخته شده است. به ترتیبی که این دانه ها و حلقه ها پیراسته و آماده شده است. سازندگان هر عصر و دورانی، میراث دار تجربه ها، آموخته ها و داده های پیشینیان خود بوده اند و نمیتوانسته اند از آن گنجینه بی نیاز باشند، اما همیشه برابر با زمان و مکان و در برخورد با فرهنگها و تمدنهای دیگر و در بازار پر رونق داد و ستدها، بر آنچه که از پیش به آنان رسیده، افزوده است. همین پویایی و ایستایی است که فرهنگی همیشه در حال تحول، زنده و نو را برای نسل بعدی بر جای نهاده است».
در بخشی از دست نوشته های مترجم کتاب ذبیح الله منصوری در این کتاب می خوانیم: «اکتشافات تاریخی در ایران در دنیای علم، ولوله به وجود آورده چون آشکار شده که سهم ملت ایران در تمدن جهان به قدری است که بدون اغراق و خودپرستی باید بگوییم که دنیا در آن زمان هرچه داشت از ایران داشت. اینک ما درصدد برآمده ایم که میهن خود را در حدود توانایی به هموطنان خویش بشناسانیم و ماخذ نوشته ما اکتشافات تاریخی چهل سال اخیر و آثاری است که به زبان های دیگر راجع به ایران نوشته شده است...».
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]