محبوبترینها
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1854082841
گزارش ويژهي ايسنا دربارهي انتخابات رياست جمهوري آمريكا/پاياني/ *مروري بر محورهاي داخلي و خارجي مبارزات كانديداها*
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: گزارش ويژهي ايسنا دربارهي انتخابات رياست جمهوري آمريكا/پاياني/ *مروري بر محورهاي داخلي و خارجي مبارزات كانديداها*
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - گزارش و تحليل
انتخابات رياست جمهوري آمريكا فردا (سهشنبه) در حالي برگزار ميشود كه چهل و چهارمين رييس جمهور تاريخ اين كشور بايد با مشكلات بسياري اعم از بحران مالي، مشكلات ناشي از سياستهاي نادرست واشنگتن در عرصهي بينالمللي بويژه پيامدهاي جنگ عراق و افغانستان و نيز وجههي تخريب شدهي اين كشور در جهان دست و پنجه نرم كند.
به گزارش دفتر مطالعات بينالملل خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در بخش پاياني مجموعه گزارشهاي ايسنا دربارهي انتخابات آمريكا، به شرح موضوعات و سرفصلهاي مبارزات انتخاباتي كانديداها در حوزهي داخلي و خارجي پرداختهايم.
الف) مسايل داخلي
- سقط جنين
- مراقبتهاي بهداشتي و درماني
- آموزش
- حقوق مدني
- ازدواج هم جنس گرايان
- كنترل و مهار اسلحه
-اشتغال و بيكاري
- مهاجرت
- اقتصاد آمريكا – ركود اقتصادي و بحران وام بانكي
- سياستهاي مالياتي
- بودجه و سرمايهگذاري
- فنآوري و زير ساختها
ب) مسايل خارجي و برون مرزي
- سياست خارجي
- تسليحات هستهيي
- خشونت در خاورميانه
- جنگ در عراق
- جنگ در افغانستان
- پرونده هستهيي ايران
- كره شمالي
- جنگ عليه تروريسم
- تجارت آزاد
- استراتژي خروج از عراق
در ذيل ديدگاه هر يك از كانديداها نسبت به مقولات ذكر شده به طور خلاصه بيان شده است.
1) سقط جنين (Abortion)
مك كين - سناتور جان مك كين با سقط جنين به جز در موارد استثنايي نظير تجاوز جنسي و زناي با محارم مخالف است؛ اما اضافه كردن متممي به قانون اساسي را دراين خصوص الزامي نميبيند. بسياري بر اين باورند كه مك كين نسبت به مسايل زنان توجه و اهميت لازم را قائل نيست.
باراك اوباما - سناتور اوباما معتقد است كه بايد به زنان اعتماد كرد تا در زمينهي سقط جنين خودشان تصميمگيري كنند. وي همچنين از هر گونه تلاش و برنامهريزي جهت جلوگيري از حاملگي ناخواسته حمايت ميكند.
2) حقوق مدني (Civil Rights)
مك كين - سناتور مك كين به طور كلي از حقوق مدني و تحكيم آن حمايت ميكند. وي هم چنين حامي تبعيض مثبت (تبعيض به نفع كساني كه مورد تبعيض قرار ميگيرند) در موارد خاص ميباشد، اما با در نظر گرفتن سهميه براي چنين مواردي مخالف است. مك كين شعاري دارد كه ميگويد: "براي آرماني والا رنج كشيدن بهتر از زندگي آرام اما بدون آرمان است."
اوباما - سناتور اوباما از حاميان سرسخت برابري حقوق و فرصتها صرفنظر از نژاد و جنسيت و تواناييهاي فيزيكي افراد محسوب ميشود. وي در مبارزات انتخاباتياش همواره بر اين شعار خود تكيه كرده است كه آمريكايي با مردم سياهپوست يا آمريكايي سفيد پوست و يا لاتين وجود ندارد. تنها چيزي كه وجود دارد ايالات متحدهي آمريكا است.
3) جرايم و مجازات (Crimes and Punishment)
مك كين - معتقد به ايجاد سيستم پليس دسته جمعي و تشديد مجازاتها و افزايش زندانها است. وي هم چنين بر اين باور است كه قضات در چارچوب قانون اساسي از اختيارات محدودي برخوردار ميباشند.
اوباما - مخالف اعدام است؛ اما اعمال چنين مجازاتي را براي افرادي كه مرتكب جرايم بسيار سنگين و دهشتناك شدهاند قابل توجيه ميداند. وي محكوميت متناوب و پذيرش مجرمين در دورههاي توانبخشي را بر ساخت زندانهاي بيشترارجحتر ميداند. وي ميگويد: نظام حقوق جزا در كشورعاري از تبعيض نيست. اين نظام براي تمامي افراد با در نظر گرفتن اصل برابري و مساوات عمل نميكند.
4) سياستگذاري در زمينه مقابله با قاچاق مواد مخدر (Drug Policy)
مك كين - اعمال قوانين و مقررات سفت و سختتر و صدور مجازات سنگينتر براي جرايم مرتبط با قاچاق مواد مخدر را در دستور كار دارد. سناتور مك كين از اصل پيشگيري و آموزش و مشاركت بخش خصوصي و غير خصوصي در جهت معالجه معتادان حمايت ميكند و اظهار داشته: من نميتوانم مصرف ماري جوانا را در كشور قانوني اعلام كنم. ورود اين مادهي مخدر به منزله دروازهاي است براي ورود ساير مواد مخدر و افيوني.
اوباما - معتقد است كه بايد بر اصل پيشگيري و تلاش جهت رفع معضل بيكاري تمركز كرد. وي اذعان داشته كه در دوران جواني مواد مخدر مصرف كرده و نسبت به دلايل و ريشههاي گرايش جوانان به مواد مخدر كاملا آگاهي و اشراف دارد. اوباما مبارزه با بيكاري و ايجاد فرصتهاي شغلي را بهترين راه براي رفع اين معضل ميداند.
5) آموزش و پرورش (Education)
مك كين - از پاداش دادن به مدارس خوب و ممتاز حمايت ميكند و خواهان ايجاد مدارس با حقوق و مزاياي ويژه است. وي در عين حال از تعيين و وضع استانداردهاي تحميل شده در سطح ملي به منظور تامين هزينههاي مدارس مخالف است و ميگويد "چنين برنامههايي نوعي اجحاف در حق دانشجويان و دانش آموزان آمريكايي خواهد بود".
اوباما - فوريت بخشيدن و هم چنين تعجيل در ارتقاي سطح آموزش و پرورش كشورش را خواستار است و معتقد است كه براي افزايش تعداد معلمان و ارتقاء سطح كيفي آنان بايد به وسيلهي برخي راهكارها نظير افزايش حقوق و ارايه امكانات بيشتر در آنان ايجاد انگيزه نمود. اوباما هم چنين اعلام داشته كه برنامه فدرال (No Child Left Behind) [هيچ كودكي نبايد از قلم بيفتد] به لحاظ بودجه و تامين مالي مشكل دارد.
6) سياستگذاريها در زمينه انرژي و سوخت (Energy Policy)
مك كين - بر اين باور است كه سود حاصله از فروش نفت بايد در حوزهي توليد انرژي هستهيي سرمايهگذاري گردد.
وي هم چنين توليد سوخت جايگزين شونده (انرژي غيرفسيلي) و نيز تقويت راههاي كنترل توليد گازهاي گلخانهاي را الزامي و ضروري ميداند. مك كين از معاهده كيوتو حمايت نميكند و موضع خود را در قبال مسالهي توليد اتانول نيز تغييرداده است و بر خلاف گذشته توليد آن را صحيح ميداند.
اوباما - وي از طرح تعيين نرخ معين مصرف سوخت براي خودروها و سرمايه گذاري بيشتر در بحث توليد خودروهاي هيبريد و هم چنين افزايش توليد اتانول حمايت ميكند. وي از جمله حاميان طرح ذخيره سازي و توليد انرژيهاي جايگزين شونده و گسترش توليد انرژي هستهيي به شمار ميآيد.
7) ارزشهاي خانواده ( Family Values)
مك كين - ايجاد مسكن براي خانوادههاي كم درآمد و افزايش وقت كار شناور و نظارت خانواده بر اوقات سپري شدهي كودكان در مقابل تلويزيون و ديگر رسانهها را خواستار شده است. وي اظهار داشته به موازات افزايش نگرانيها نسبت به جو خشونت در جامعه، نظارت خانوادهها بايد افزايش يابد.
اوباما - معتقد است كه ايمان و اعتقاد نقش محوري را در بنيان خانه و خانواده ايفا ميكند و خانوادههاي آمريكايي بايد در جهت تعليم و القا اين ايدهها و ارزشها به كودكانشان اهتمام ورزند. وي هم چنين اعلام داشته كه كودكان بايد متناسب با سن خود در زمينهي سوء استفادههاي جنسي و خطرات اين چنيني در سطج جامعه آموزش ببينند.
8) سياست خارجي (Foreign Policy)
مك كين - از سرنگوني دولتهاي شرور (Rogue states) و اعمال سياست "چند جانبه گرايي جسورانه" حمايت ميكند. وي به تعامل با چين و اصرار براي ايجاد اصلاحات سياسي در اين كشور معتقد است، اما برقراري هر گونه روابط ديپلماتيك و تجاري با كوبا را رد ميكند. وي تصريح كرده در نظر نگرفتن اهميت تسليحات هستهيي به عنوان ابزار تقويت كننده ديپلماسي تصوري ساده لوحانه است. مك كين به اصل "مداخلهي هشيارانه" اعتقاد دارد و در خصوص مساله چچن بيش از هر راهحل ديگري اعمال تحريم بر روسيه را خواستار شده است.
اوباما - تقويت هر چه بيشتر سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) را امري لازم و ضروري ميداند و معتقد است كه چين نه يك دشمن بلكه صرفا رقيب آمريكا محسوب ميشود و دولت آمريكا سياستهاي خود را بايد بر مبناي ترويج و گسترش دموكراسي و حقوق بشر طرحريزي كند. وي هم چنين از حاميان توسعه روز افزون آفريقا به شمار ميآيد. اوباما از اسراييل نيز بارها حمايت كرده و اظهار داشته "وقتي بحث چگونگي حل و فصل مهمترين مسايل و مناقشات امنيت ملي كشور پيش ميآيد ما نبايد در برابر مردم با نوعي ابهامات استراتژيك سخن بگوييم". وي در خصوص مساله جنگ در عراق به تشكيل يك كنفرانس منطقهاي با حضور ايران و سوريه معتقد است. اوباما به منظور مقابله با گسترش و اشاعه تسليحات هستهيي با سناتور ريچارد لوگار از حزب جمهوري خواه همكاري كرده است.او علاوه بر اين بر خودكفايي كامل آمريكا در زمينه تامين سوخت و لزوم فعاليت بيشتر واشنگتن در جهت مقابله با بحران آب و هوا تاكيد كرده است. اوباما در ژوييه 2007 در جريان يك مناظرهي تلويزيوني با رقيبش هيلاي كلينتون در خصوص زمان و چگونگي مذاكره واشنگتن با كشورهاي به اصطلاح شرور درگيري لفظي پيدا كرد.
9) كنترل و منع استفاده از اسلحه (Gun Control)
مك كين - معتقد است كه بجاي محدود كردن حق شهرونداني كه به موجب قانون ميتوانند از اسلحه استفاده كنند، بايد مجرمين و جنايتكاران را تحت پيگرد قانوني قرار داده و آنان را مجازات كرد. وي توليد كنندگان سلاحهاي گرم را مسوول خشونتهاي مرتبط با استفاده از تفنگها و سلاحهاي كمري نميداند و به تعبيه قفل ايمني اعتقاد دارد.
اوباما - به ممنوعيت حمل سلاحهاي نيمه اتوماتيك معتقد است و از اعمال محدوديتهاي بيشتر در زمينه تملك سلاحهاي كمري حمايت ميكند. وي اظهار داشته است: من به دور نگه داشتن سلاحهاي گرم از دسترسي مردم در شهرها معتقدم و رهبران كشور نيز بايد به لابي توليد كنندگان سلاح قاطعانه نه بگويند.
10) مراقبتهاي بهداشتي و درماني (Health Care)
مك كين - با نظام مراقبتهاي درماني همگاني و پوشش همگاني بيمه مخالف است و از طرح ايجاد حسابهاي سپرده موقت درماني عاري از ماليات و تخصيص اعتبارهاي مالياتي براي بيمههاي خدمات درماني حمايت ميكند. وي حامي گسترش مراكز و كانونهاي ارايه خدمات درماني است.
اوباما - معتقد است كه دولت فدرال بايد مراقبتهاي بهداشتي و درماني را همگاني كند. وي هم چنين به ايجاد رقابت بيشتر در بازارهاي دارو و خدمات بيمه معتقد است. سناتور اوباما بهبود وضعيت مالي و افزايش هزينه به منظور انجام تحقيقات در زمينهي بيماري ايدز و راهكارهاي پيشگيري از آن را خواستار است.
11) مهاجرت (Immigration)
مك كين - معتقد است كه مي توان به مهاجران غير قانوني راهي جهت برخورداري از حق شهروندي يا تابعيت ارائه كرد. او اين بحث را عنوان كرده كه وجود 14 ميليون مهاجر غير قانوني در ايالات متحده خود عملا به معناي عفو و بخشودگي اين افراد است. مك كين از اعمال جريمه، تعيين دورههاي انتظار جهت كسب عنوان شهروندي و ديپورت مهاجران غير قانوني بسته به شرايط و الزامات حمايت ميكند. وي معتقد است اصلاحات جامع و همه جانبه از برقراري امنيت در مرزها شروع ميشود.
اوباما - به ارايه راهي براي مهاجران غير قانوني جهت برخورداري از حق شهروندي معتقد است؛ اما در عين حال ميگويد كه فرد مهاجر خود بايد به دنبال اين راه باشد. وي از گسترش گشتهاي مرزي و ايجاد موانع و سيم خاردار در مرزها حمايت ميكند و معتقد است كه كارفرمايان بايد نسبت به استخدام كارگران فاقد مجوز اقامت، مسئول و پاسخگو باشند.
12) اشتغال و بيكاري (Jobs & Unemployment)
مك كين - وي حامي سرسخت ايجاد تشكلهاي صنفي نيست، اما به حمايت و تقويت كشاورزان داراي زمينهاي كوچك اعتقاد دارد.
اوباما - معتقد است كه حداقل دستمزد كارگران بايد در حد ميزان پول كافي براي امرار معاش اين قشر باشد. وي اظهار داشته كه بار سنگين جهاني سازي به دوش كارگران است. اوباما گفته كه كاهش ماليات براي اقشار متمول و ثروتمند به ايجاد مشاغل كمك نميكند و در عوض اين اتحاديهها و تشكلهاي صنفي هستند كه بايد بيش از پيش تقويت شوند.
13)حقوق هم جنس گرايان (LGBT Rights)
مك كين - معتقد است كه تصميمگيري در خصوص ازدواج هم جنس گرايان برعهده ايالتها است و سياست "نپرس و جواب نده" در برخي ايالتها مفيد و نتيجه بخش بوده و بايد ادامه داشته باشد.
اوباما - بر اين باور است كه گرايشات جنسي بايد جزئي از قوانين ضد تبعيض باشد. وي از اتحاديههاي مدني قدرتمند و تفويض حقوق برابر و مساوي حمايت ميكند، اما تاكنون از ازدواج هم جنس گرايان مرد حمايت نكرده است.
14) امنيت ملي (National Security)
مك كين - با بكارگيري روشهايي نظير شكنجه و انتقال مخفي مظنونان عملياتهاي تروريستي به شدت مخالف است. او معتقد است رهبران سياسي ارتش آمريكا بايد داراي سوابق و كارنامه نظامي باشند و فرمانده كل قواي آمريكا (شخص رييس جمهور) بايد بيش از دانستههاي مكتوب از تجربيات كافي برخوردار باشد.
اوباما - حمايت از كهنه سربازان ارتش آمريكا را امري لازم و ضروري ميداند و به حد اعلا رساندن آموزش نظاميان و ارايه بهترين تجهيزات و امكانات به آنها را در دستور كار قرار داده است. وي از جمله حاميان افزايش شمار نظاميان ارتش آمريكا است.
15) تامين اجتماعي (Social Security)
مك كين - نسبت به محدوديت بر نرخ ماليات بر دستمزد يا حقوق افراد نظرمساعد دارد.
اوباما - معتقد است هر گونه تلاش براي خصوصي سازي نظام تامين اجتماعي بايد متوقف گردد.
16) سياستهاي مالياتي (Tax Policy)
مك كين - وي با طرح كاهش مالياتي دولت بوش مخالفت كرد اما اكنون احساس ميكند كه كاهش ماليات بايد ادامه داشته باشد. مك كين معتقد است نظام مالياتي آمريكا بايد تسهيل يافته و راههاي گريز جهت كسب منافع خاص بايد هر چه سريعتر بسته شود.
اوباما - معتقد است كه طرح كاهش ماليات ارايه شده توسط دولت بوش بيشتر به نفع شركتها و تعاونيها بوده و براي طبقه متوسط جامعه مفيد نبوده است. وي با افزايش ماليات در نظر دارد در جهت بهبود وضعيت خدمات درماني و صرف هزينهها در ساير مسايل و بخشهاي مهم گام بردارد.
17) جنگ عليه تروريسم و موضوع عراق (War on Terror & Iraq)
مك كين - فلسفه اعتقادي مك كين اين است كه اعزام نيروهاي بيشتر به منزله اتمام و تكميل عمليات و ماموريت جنگ در عراق است. وي معتقد است كه بحث جنگ در عراق مهمترين و كليديترين ركن مبارزات انتخاباتي اوست و بايد در جنگ عليه تروريسم جنگيد و در آن به پيروزي رسيد. وي به تعيين جدول زماني مشخص براي خروج نظاميان آمريكايي از عراق اعتقادي ندارد و همه گونه تصميمگيري را منوط به شرايط و اوضاع حاكم بر ميدان جنگ ميداند. البته طبق نظرسنجي پايگاه خبري سي.ان.ان، 53 درصد مردم آمريكا معتقدند مك كين در صورت كسب پيروزي در انتخابات چهارم نوامبر بهتر از اوباما قادر است جنگ در عراق را اداره و رهبري كند. در اين نظرسنجي 43 درصد اوباما را فرد مناسب براي رهبري جنگ در عراق ميدانند.
اوباما - از خروج تدريجي و برنامهريزي شده از عراق حمايت ميكند و گفتوگوي بيپرده با ايران و سوريه را خواستار شده است. وي معتقد است كه تمركز اصلي جنگ عليه تروريسم بايد بر القاعده در پاكستان و طالبان معطوف باشد.
18) بودجه و مخارج دولت (Budget & Spending)
مك كين - معتقد است كه مخارج و هزينههاي دولت بايد به طرز چشمگيري كاهش يابد. وي حذف تمامي لوايح مرتبط با هزينه كردن در پروژههاي محلي جهت جلب آراء را خواستار شده است.
اوباما - از مخالفان صريح سياستهاي بودجه دولت بوش است.
19) محيط زيست (Environment)
مك كين - به حفظ و صيانت از منابع طبيعي و توسعه پاركهاي ملي و فضاهاي سبز اعتقاد دارد. وي دستيابي به پيشرفتهاي اقتصادي و حفظ محيط زيست را لازم و ملزوم يكديگر ميداند.
اوباما - وي از حاميان كاهش آلايندهها و گازهاي گلخانهاي است. سناتور اوباما اظهار داشته مقولهي تغييرات آب و هوايي مسالهاي كه است به مسووليت خود مردم به آن توجه خاصي نميشود.
20) تجارت و جهاني سازي (Trade & Globalization)
مك كين - وي از بازار آزاد تجاري و پيمان نفتا (NAFTA) و گات
(General Agreement on Tariffs and Trade) و همچنين عضويت آمريكا در سازمان تجارت جهاني حمايت ميكند. سناتور مك كين عقد قراردادهاي تجاري را بر حفظ سياست حمايت از صنايع داخلي (Protectionism) ارجحتر ميداند. مك كين اعلام كرده حاضر است با هر كشوري كه خواهان مذاكره عادلانه با آمريكاست در خصوص عقد قرارداد تجاري آزاد مذاكره و گفتوگو كند.
اوباما - با آن دسته از توافقنامهها و قراردادهاي تجاري كه پايبند به موازين و استانداردهاي زيست محيطي و شغلي نيست، مخالف است. وي اعلام داشته "جهاني سازي اجتناب ناپذير است و تصور نميكنم آمريكايي از رقابت هراسي به دل راه دهند".
منابع و ماخذ:
- www.issues2008.com
-www.welt-de/english-news/article2605119
- www.cnn.com/ELECTION/2008
- www.barackobama.com
- www.johnmccain.com
- http://media.economist.com/media/pdf/US_election-2008.pdf
- http://en-wikipedia.org/wiki/United_states_ presidential_election_2008
-www.elections.state.md.us/pdf/2008_Pres_election_calendar.pdf
-http://elections.nytimes.com/2008/index.html
-http://makunews.com
-http://en.wikipedia.org/wiki/Mccain
-http://www.ft.com/indepth/uselections2008
-http://www.telegraph.co.uk
تهيه و تنظيم مجموعه گزارش از مترجم ايسنا: حسين آقايي
انتهاي پيام
دوشنبه 13 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]
-
گوناگون
پربازدیدترینها