واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: صورت بچه ها دفتر نقاشي نيست
گريم يا نقاشي صورت كودكان چند سالي است كه رايج شده است و در جشن هاي كودكانه مهدكودك ها و جشنواره ها و نمايشگاه هاي مختلف كه غرفه اي به اين منظور اختصاص داده مي شود، شاهد شادي و خوشحالي كودكاني هستيم كه از ديدن چهره هاي رنگين و براق هم سن و سالان خود به وجد مي آيند و به اصرار مي خواهند كه چهره خودشان نيز به صورت موش، خرگوش، پروانه، سنجاب و شخصيت هاي كارتوني نقاشي شود.
مادر ياسين 6 ساله در اين باره مي گويد: گريم صورت بچه ها هم براي والدين و هم خود آن ها جذاب ودوست داشتني است و درنظر گرفتن غرفه هاي گريم كودكان در نمايشگاه هاي مختلف، عامل مثبتي در جلب نظر مردم است.
محمدي اضافه مي كند: گريمورها يا كساني كه چهره بچه ها را رنگ آميزي مي كنند، مي گويند كه اين رنگ ها اثر بدي ندارد و به آساني با آب پاك مي شود.
مادر عرفان 8 ساله هم عنوان مي كند: جذابيت طرح ها و رنگ هاي براق و اكليلي براي بچه ها تا اندازه اي زياد است كه پسر من به محض اطلاع از برپايي يك نمايشگاه جديد، به اصرار مي خواهد كه براي گريم به محل نمايشگاه برويم.
صمدي ادامه مي دهد: تا به حال براي ما اتفاقي نيفتاده و رنگ ها مشكلي براي پوست پسرم ايجاد نكرده اند ولي فرزند يكي از بستگان ما در اثر گريم صورت به حساسيت شديد پوستي و خارش و قرمزي پوست دچار شد.
يك پزشك متخصص پوست و مو در باره اثرات اين نقاب هاي رنگين و جذاب مي گويد: بروز واكنش هاي شديد شيميايي در اثر تماس پوست با رنگ هاي مصنوعي شايع نيست ولي وقتي بروز كند، مي تواند دردسرهاي زيادي را براي خانواده به همراه بياورد.
دكتر امامي عنوان مي كند: واكنش هاي شديد پوستي با التهاب، قرمزي، خارش و تاول همراه است و بيماري هاي واگيردار نيز مي توانند از طريق قلم مو، رنگ و ساير لوازم نقاشي آلوده به ويروس، باكتري و به ويژه قارچ از صورت فردي به فرد ديگر منتقل شود.
وي يادآور مي شود: استفاده از ماژيك، گواش، آبرنگ و فون (رنگ گريم)هاي خشك يا چرب هم چنين وسايل آرايشي بانوان براي گريم پوست لطيف و حساس كودكان بسيار مضر است و زمينه بروز حساسيت هاي پوستي را به وجود مي آورد.
وي اضافه مي كند: از آن جا كه طرح هاي نقاشي شده تا چند ساعت روي پوست كودكان باقي مي ماند، مي تواند در اثر خشك شدن به سختي پاك شود و باعث قرمزي، سوزش و التهاب شود و بايد هرچه زودتر آن را با آب ولرم و صابون بچه شست.
دكتر امامي تصريح مي كند: اگر كودكي در برخورد با رنگ هاي نقاشي به حساسيت پوستي دچار شود، امكان بروز واكنش در تماس هاي مشابه حتي هنگام استفاده از كرم هاي دست و صورت نيز در او وجود دارد و ريسك افزايش حساسيت در اين كودكان نسبت به ساير افراد چندين برابر بيشتر مي شود.
وي عنوان مي كند: با استفاده از رنگ هاي نقاشي در صورت، شرايط پيدايش بيماري اگزما نيز فراهم خواهد شد كه درمان آن به راحتي انجام نمي شود و در بسياري از مواقع با برخورد مجدد پوست با مواد شيميايي، آلرژي و واكنش پوستي تكرار مي شود.
به گفته وي اين پزشك متخصص پوست، زرد زخم نيز نوعي بيماري پوستي است كه در كودكان و نوجوانان شايع تر است و نوعي ضايعه پوستي به شكل زخم هاي زرد برروي پوست قرمز و زخمي ايجاد مي كند و مي تواند از طريق تماس مستقيم با پوست و از راه وسايل نقاشي آلوده به پوست كودكان منتقل شود.
وي مي گويد: زرد زخم به 2 صورت تاولي و غيرتاولي ديده مي شود و تنها راه درمان نوع غيرتاولي شست وشو با صابون هاي ضد باكتري، استفاده از پمادهاي موضعي آنتي بيوتيكي است و در مواقع تاولي شدن نيز بايد از آنتي بيوتيك هاي خوراكي و تزريقي استفاده كرد.
وي يادآور مي شود: درمان واكنش هاي حساسيتي نظير تورم و قرمزي پوست نيز همانند درمان اگزماست كه در صورت بروز عفونت در اين حالت، بايد از آنتي بيوتيك ها و براي از بين بردن التهاب هم از كرم هاي مرطوب كننده و كورتن با تجويز پزشك استفاده كرد.
دكتر امامي تصريح مي كند: استفاده از رنگ هاي نقاشي چرب در كودكان نزديك به سن بلوغ، امكان مستعد شدن پوست براي بروز جوش هاي غرور جواني، سرسفيد، سرسياه و چركي را به علت مسدود كردن منافذ پوستي و احتباس چربي هاي طبيعي در مجاري پوست به وجود مي آورد.
وي توصيه مي كند: بهتر است با افزايش آگاهي ها و توجه به رعايت اصول بهداشتي، پوست حساس و لطيف كودكان را در معرض خطر قرار ندهيم.
يکشنبه 12 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2047]