واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: قاتل خاموش،زمستان امسال جان چندنفر رامي گيرد؟ زنگ خطرگازگرفتگي به صدا درآمد
گروه جامعه - زنگ خطر حوادث ناشي از گازگرفتگي، به صدا درآمده است. سوانح ناگوار ناشي از اين حوادث در ماه هاي سرد سال سير صعودي به خود گرفته جاي ثابتي در صفحات حوادث روزنامه ها پيدا مي كند. بي رنگ، بي بو و غير محرك است. چند دقيقه بيشتر طول نمي كشد تا روح را از بدن جدا كند. گاز منوكسيدكربن، قاتل خطرناكي است كه اين روزها جان بسياري از ايرانيان را تهديد مي كند. هنوز اول راه پشت سر گذاشتن سرما هستيم ولي قاتل خاموش دست كم 20 كشته و مجروح به همراه داشته است. طبق مستندات سازمان پزشكي قانوني، دفتر زندگي يك هزار و 24 ايراني در سال گذشته بر اثر گازگرفتگي بسته شد. در حالي كه اين آمار افزايش 5/2 درصدي تعداد جان باختگان براثر مرگ خاموش را نسبت به سال 85 نشان مي داد، بسياري از كارشناسان سرماي بي سابقه سال 86 را دليل اصلي افزايش آمارتلفات اين حوادث عنوان كردند. معاون عمليات سازمان آتش نشاني تهران بزرگ نيز نداشتن اطلاع درست مردم از خطرناك بودن گاز بي رنگ و بي بو مونواكسيدكربن را مهم ترين علت وقوع حوادث گازگرفتگي در فصل هاي سرد دانست. مهندس محمد بيات، نبود آموزش هاي لازم براي پيشگيري از حوادث گازگرفتگي را يكي از دلايل تلفات ناشي از اين گونه حوادث نام برده و معتقد است كه پيشگيري از حادثه مرگباري مانند گازگرفتگي با رعايت اصول ايمني، مسئله بسيار ساده اي است كه مي تواند كاهش تلفات اين حوادث را در پي داشته باشد. بيات در حالي نبودن آموزش هاي لازم را يكي از دلايل افزايش تعداد جانباختگان اين حوادث مي داند و بر بي اطلاعي مردم از خطرناك بودن گاز بي رنگ و بي بو مونواكسيدكربن تاكيد مي كند كه بعضي از كارشناسان نيز در مواردي مناسب نبودن ساعت پخش تيزرهاي تبليغاتي و ناقص بودن اطلاع رساني را موجب كم شدن تاثيرگذاري تبليغات و هشدارها مي دانند. بيات با اشاره به اين كه تبليغات در صدا و سيما و دادن هشدار از سوي رسانه ها در كاهش تعداد تلفات ناشي از اين حوادث تاثيرگذار است، عنوان مي كند كه سازمان آتش نشاني در سال گذشته به اين نتيجه رسيد كه با اعزام آتش نشانان به محل هايي كه از بخاري هاي گازي استفاده مي كنند، نكات ايمني را در رابطه با نصب و استفاده از وسايل گرمايشي به مردم بدهد كه اين طرح با استقبال مرد روبرو شد، به طوري كه بعضي از شهرستان ها نيز از اجراي اين طرح در پايتخت الگوبرداري كردند.
بررسي مجدد 300 حادثه مهم زمستان گذشته
در تهران
معاون حفاظت و پيشگيري از حريق سازمان آتشنشاني و خدمات ايمني شهرداري تهران گفت: با توجه به حوادث گازگرفتگي كه در سال گذشته رخ داد سازمان آتش نشاني با رويكرد جديد مديريت شهري اقدامات و فعاليتهاي ويژه اي را انجام داد تا به اهداف خود در حوزه پيشگيري دست يابد. مهندس داود براتي افزود: يكي از اقدامات مهم ارسال نامه اي با امضاي شهردار تهران به وزارت صنايع و معادن در خصوص بهبود سيستمهاي ايمني وسايل گرمايشي و حرارتي بود كه منجر به اقدام موثر و مفيد از سوي موسسه استاندارد و توليدكنندگان شد و وسايل توليدي سال جديد در مقايسه با سالهاي گذشته از سيستمهاي ايمني كاملتر و مناسب تري برخوردار شدند. وي در ادامه گفت: اين اقدام به تنهايي كفايت نمي كند بلكه سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني شهرداري تهران در همين راستا برنامه ها و فعاليتهاي ديگري را نيز در دستور كار خود قرار داده كه يكي از مهمترين اقدامات در اين رابطه تجزيه، تحليل، بررسي و مستند سازي دوباره 300 حادثه مهم زمستان گذشته بود.
نگاه خرافاتي به نصب دودكش ها در خانه ها
معاون عمليات سازمان آتش نشاني تهران با اشاره به تجربه هاي تلخي كه در رابطه با حوادث گازگرفتگي وجود دارد، معتقد است كه نصب غلط دودكش ها و يا رعايت نكردن استانداردها در ساختمان سازي در وقوع اين حوادث موثر است، به طوري كه بعضي از مردم گاهي در رابطه با نصب دودكش ها به خرافات هم روي مي آورند. به طور مثال اين افراد معتقدند اگر لوله بخاري را به درون يك ظرف آب بگذارند، ناخالصي گاز وسيله گرمايشي به درون آب رفته و ديگر خطري آن ها را تهديد نمي كند و يا آن قدر سهل انگار هستند كه در طول سال، يك بار هم به دودكش هاي خود سر نمي زنند، شايد بر اثر وزش باد و غيره مواد زايدي در دودكش ها وجود داشته باشد. بيات با اشاره به ناخالصي و استاندارد نبودن مواد سوختي كشور، استاندارهاي لازم در زمينه دستگاه هاي گرمايشي و رعايت كردن اصول ايمني را تاثيرگذار دانسته و تاكيد مي كند كه با توجه به ناخالصي موجود در مواد سوختي، دستگاه هاي گرمايشي بايد داراي تاييديه استاندارد باشند.
كارگران ساختماني بيشترين قربانيان مرگ خاموش پايتخت در سال گذشته
به گفته معاون عمليات سازمان آتش نشاني تهران، كارگران ساختماني در سال گذشته سهم به سزايي را در حوادث گازگرفتگي پايتخت به خود اختصاص دادند، به طوري كه سرايدارها و كارگران ساختماني ساختمان هاي نيمه كاره در فضاي كوچكي اقدام به ديواركشي كرده و براثر استفاده نادرست و غيراستاندارد از وسايل گرمايشي، دچار گازگرفتگي شده بودند كه آتش نشاني تهران در سال گذشته موفق به شناسايي چند مورد از ساختمان هاي نيمه كاره در اين باره شد.
مرگ خاموش 794 نفر بر اثر مسموميت با گاز منوكسيدكربن
در نيمه دوم سال گذشته 794 نفر از هموطنان بر اثر مسموميت با گاز CO جان خود را از دست دادند كه از اين تعداد 541 نفر مرد و 253 نفر زن بودند. بر اساس گزارش سازمان پزشكي قانوني در شش ماهه اول سال گذشته 230 نفر بر اثر مسموميت با گاز CO جان خود را از دست دادند در حالي كه اين رقم در شش ماهه دوم سال به 794 نفر افزايش يافت. مرگ ناشي از مسموميت با گاز CO در پاييز سال گذشته 199 نفر و در زمستان 595 نفر بود كه اين آمار نشان دهنده افزايش مرگ و مير ناشي از مسموميت با گاز CO در فصول سرد سال است. همچنين استان تهران با رقم 226 نفر بيشترين تعداد كشته هاي مسموميت با گاز CO را در نميه دوم سال گذشته به خود اختصاص داده است. همچنين طبق آمار ارائه شده از سوي سازمان پزشكي قانوني كشور 709 نفر از يك هزارو 24 فردي كه بر اثر گازگرفتگي در سال گذشته جان خود را از دست دادند، مرد بودند و اين در حالي است كه فراواني متوفيان زن حادثه گاز گرفتگي از سال 83 تا 85 بين 216 تا 290 مورد متغير بوده است.
يکشنبه 12 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابتکار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]