تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 13 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):روز قيامت محبوب‏ترين آدميان نزد خداوند فرمان‏برترينِ آنها از او است
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849186918




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مهم--ترین فیلم--های سینمای وحشت ایران از دیروز تا امروز


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: جیغ--های وطنی
ژانر وحشت از آن سبک فیلم--هایی است که ما ایرانی--ها بیشتر به دیدن نسخه--های خارجی--اش عادت کرده ایم و تقریبا ً توی ذهنمان نمونه کاملا ً موفق ایرانی از آن سراغ نداریم. ساموئل خاچیکیان اولین کارگردانی بود که در دهه 40 _ 30 برای تماشاگر ایرانی فضای ترسناک ایجاد کرد؛ فیلم--هایی که البته المان--های وحشت --ورش نمونه برداری از فیلم--های ترسناک خارجی بودند. این سبک فیلمسازی در دهه 70 کمرنگ--تر شد و تماشاگرهای ایرانی که با فیلم ترسناک خارجی آشنا شده بودند دیگر از فیلم--هایی مثل «مردی در آیینه» نترسیدند. اما همان سال--ها «شب بیست و نهم» توانست تماشاگرها را با فضای کاملا ً ایرانی بترساند. از «شب بیست و نهم» تا فیلم بعدی که در ژانر وحشت ساخته شد 10 سالی فاصله افتاد تا کارگردان--های ایرانی جرأت کردند فیلم--هایی بسازند که بشود رویشان اسم «ترسناک» گذاشت. البته بعضی از این فیلم--های ترسناک برای ترساندن از المان--های ترسناک--هالیوودی استفاده کردند و بعضی--ها ترجیح دادند ایرانی--ها را با خرافات و تخیلات و افسانه--های ایرانی شان بترسانند. نمونه--های زیر موفق--ترین فیلم--های ایرانی هستند که مستقیم یا غیر مستقیم لقب فیلم ترسناک گرفته اند
آل/ بهرام بهرامیان/ 1388
داستان فیلم: یک مهندس جوان (مصطفی زمانی) به دستور مدیر شرکتی که در آن کار می--کند باید به مأموریتی در ارمنستان برود. زن مهندس باردار است. آنها با هم راهی این سفر می--شوند و در ارمنستان اتفاق--های عجیب و غریبی برایشان می--افتد که همه زندگی--شان را تحت تأثیر قرار می--دهد.
از چه می--ترسیم: به نظر می--رسد «آل» _ تازه ترین فیلمی --که در ژانر وحشت در حال ساخت است _ از عوامل ترسناک فیلم موضوعی شبیه شب بیست و نهم است؛ همان داستان زن باردار و موجودی خرافی به اسم «آل» که زن--های باردار را آزار می--دهد. با توجه به مهارتی که از بهرام بهرامیان در سریال «ساعت شنی» دیدیم، نوع معماری و فضای خاکستری کشور ارمنستان که بخش زیادی از فیلم در آن ساخته شده و حضور بهرام عظیمی--نژاد که سابقه ساخت یک انیمیشن ترسناک موفق را دارد به عنوان کمک کننده در خلق فضای ترسناک صحنه--ها، احتمالا ً با یک فیلم ترسناک کم نقص ایرانی رو به رو خواهیم برد. علی معلم تهیه کننده فیلم هم پیش بینی کرده «آل» یک فیلم موفق در ژانر وحشت از آب در بیاید.
پستچی 3 بار در نمی زند/ حسن فتحی/ 1387
داستان فیلم: قصه از یک گروگانگیری شروع می--شود. محمدرضا فروتن کارگر یک کارخانه است و دختر صاحب کارخانه را گروگان می--گیرد تا با او تسویه حساب کند. از جایی که معلوم نیست کجاست صدای ترسناک خنده یک بچه می--آید؛ تابلوهای روی دیوار خانه جا به جا می--شوند و صداهای عجیب و غریب ادامه پیدا می--کند. در 2 طبقه دیگر ساختمان آدم--هایی از زمان گذشته زندگی می--کنند که با باران کوثری و محمدرضا فروتن درگیر می--شوند ...
از چه می--ترسیم: فتحی در «پستچی سه بار در نمی--زند» مثل تجربه--های قبلی اش سعی کرده یک فضای کاملا ً ایرانی نشان دهد. دیالوگ--های فیلم مسجع و موزون هستند؛ مثل دیالوگ--های اشک--ها و لبخندها. اما قسمت--هایی که باعث می--شوند بترسیم چندان ایرانی نیستند. گوی آهنی فلزی که یکهو از جلوی فروتن رد می--شود، آدم--هایی که مربوط به زمان گذاشته اند و با آدم--های زمان حال درگیر می--شوند، المان--هایی هستند که بیشتر در فیلم--های ترسناک خارجی می--بینیم؛ گرچه خود فتحی اصلا ً معتقد نیست فیلمش یک فیلم ژانر وحشت است و ترجیح می--دهد برای فیلمش عنوان معمایی _ جنایی را انتخاب کند.
خواب لیلا/ مهرداد میر فلاح / 1386
داستان فیلم: لیلا دختری 26 ساله است که در خانه ای که از پدر و مادرش به ارث برده، زندگی می--کند. مدتی است یک دختر 6 ساله که قدرت خارق العاده دارد شدیدا ً به او حمله می--کند و لیلا نمی--تواند از خودش دفاع کند. لیلا برای حل این ماجرا سراغ دکترها می--رود و آنها تصمیم می--گیرد که او را هیپنوتیزم کنند تا با ضمیر ناخودآگاهش ارتباط برقرار کند و بفهمد دختر 6 ساله از کجا آمده.
از چه می--ترسیم: یک انسان با قدرت فوق العاده که می--تواند به دیگران آسیب برساند به خودی خود وحشتناک است به خصوص اگر کسی نتواند جلویش را بگیرد. این طور که از قصه فیلم پیداست عامل ترسناک «خواب لیلا» که همه گروه سازنده اش آن را یک فیلم وحشتناک می--دانند. شبیه ترسناک--های --هالیوودی است.
اقلیما/ محمد مهدی عسگر پور/ 1385
داستان فیلم: سارا و عماد دارند مثل آدم زندگی شان را می--کنند اما یکهو عماد به دلیل ناراحتی قلبی سر از بیمارستان در می--آورد. توی این وضعیت اتفاقات عجیب و غریبی برای سارا می--افتد. سارا کم کم فاز توهم برمی--دارد که یک موجود دارد اذیتش می--کند؛ تازه از یک جایی به بعد هم احساس می--کند که موجود دیگری این بار در درونش دارد شکل می--گیرد. با این که تا آخر فیلم شما هم دچار توهم حضور موجودات ماورایی خطرناک هستید اما آخر کار با شناختن عوامل خارجی بدجوری رو دست می--خورید.
از چه می--ترسیم: توهم و مشکل--های روانی همیشه خوراک ژانر وحشت بوده اند؛ چون در شرایط حاد روانی، اتفاقات ترسناکی می--افتد و توهم--های پیشرفته می--توانند ترس بیشتری درست کنند. صحنه--هایی مثل خود به خود روشن شدن تلویزیون و تکان خوردن پرده البته چندان ترسناک از آب درنیامده اند. چون نمونه--های خارجی این تصویرها بیشتر می--ترسانند. البته عسگر پور هم گفته نمی--خواسته یک فیلم وحشتناک بسازد و بیشتر دوست داشته تعلیق و معما را در فیلمش پر رنگ--تر کند.
پارک وی/ فریدون جیرانی/ 1385
داستان فیلم: رها آزاد به طور اتفاقی در خیابان با جوان خوش تیپ و خوش چهره ای به نام کوهیار آشنا می--شود و بعد از مدت کوتاهی با وجود مخالفت خانواده اش با کوهیار ازدواج می--کند اما بعد از مدتی متوجه می--شود کوهیار اخلاق--های عجیب و وحشتناکی دارد و یک روان پریش است.
از چه می--ترسیم: جز صحنه--های پر خشونت فیلم مثل قطع شدن انگشت دست و پا با ساتور، وجود یک شخصیت روانی در فیلم باعث می--شود در همه صحنه--های فیلم دلهره داشته باشیم و منتظر یک اتفاق وحشتناک باشیم. شخصیت روانی فیلم خیلی شبیه به شخصیت مرد فیلم «روانی» هیچکاک است که مادرش روی شخصیتش خیلی تأثیر دارد؛ با این تفاوت که مادر در فیلم «روانی» هیچکاک مرده اما در «پارک وی» زنده است و با شخصیت روان پریش--اش روی پسرش تأثیر منفی می--گذارد. پارک وی اولین فیلم ایرانی بود که در ژانر «اسلشر» (ژانر فیلم--های ترسناک دل و روده ای) ساخته شد و به همین خاطر درجه بندی سنی داشت و دیدنش برای افراد زیر 16 سال بدون خانواده ممنوع بود.
شب بیست و نهم/ حمید رخشانی/ 1368
داستان فیلم: شبحی به محترم که در ماه--های آخر بارداری است حمله می--کند و ... .
از چه می--ترسیم: شاید بشود گفت شب بیست و نهم، بهترین نمونه از فیلم--های قدیمی --سینمای ایران است که در ژانر وحشت ساخته شده اند. قصه فیلم در فضایی کاملا ً سنتی می--گذرد و همه موضوعاتی که فیلم را ترسناک کرده اند ایرانی--اند؛ از شبح و آل گرفته تا روابط سنتی بین آدم--ها؛ ضمن این که کارگردان توانسته از کوچه--های تنگ و تاریک محله--های سنتی و خانه--های قدیمی --و بزرگ برای ترسناک--تر کردن فضا استفاده کند.
خوابگاه دختران/ محمدرضا لطیفی/ 1383
داستان فیلم: شیرین و رویا در دانشگاه یکی از شهرستان--ها قبول شده اند اما خوابگاه دانشگاه جایی برای آنها ندارد. دخترها در خانه سرایدار خوابگاه زندگی می--کنند که رو به روی یک ساختمان مخروبه قرار دارد که اهالی معتقدند جن زده است.
از چه می--ترسیم: لطیفی در کنار موقعیت--های ترسناکی که در همه فرهنگ--ها مشابه اند مثل ترس از خانه متروکه. از المان--های ایرانی هم استفاده می--کند؛ موضوعات ترسناکی مثل قصه جن و گم شدن دخترها در شب عروسی--شان و در نهایت باز هم سراغ یک موضوع مشترک یعنی ترس از قاتل زنجیره ای می--رود. با این که ترسناک--ترین صحنه این فیلم یعنی بیرون آمدن دست از دیوار کنار کوثری، باز هم مشابه فیلم--های خارجی است اما خب، فضای فیلم ایرانی هم خوب از کار درآمد؛ گر چه به دلیل این که فیلم نامه را ایرج طهماسب نوشته و یکی از بازیگرهای اصلی هم مجید صالحی است فضا با کمدی قاطی شده.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن