تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):روز غدیر در آسمان مشهورتر از زمین است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851128795




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بهترين دروازه‌بان‌هاي جهان


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: بهترين دروازه‌بان‌هاي جهان
جام جم آنلاين: آيا تا به حال اين سوال كه بهترين دروازه‌بان جهان چه كسي است، به ذهنتان خطور كرده؟ اين سوالي است كه شايد جواب دادن به آن، خيلي هم سخت نباشد، اما مثل تمام پست‌هاي ديگر فوتبال، نظرات متفاوت است. همان‌طور كه عده‌اي، كريستيانو رونالدو را بهترين بازيكن جهان مي‌دانند و عده ديگري ليونل مسي و كاكا را شايسته اين لقب مي‌دانند، در پست دروازه‌باني هم سليقه‌ها متفاوت است.


در سال‌هاي اخير جانلوئيجي بوفون، پتر چك، ادوين فاندرسار و اليور كان از بهترين‌هاي اين پست بوده‌اند، ولي سال 2008 ايكر كاسياس به اين جمع اضافه شده و اليور كان كه در 38 سالگي از ميادين فوتبال خداحافظي كرد، از اين جمع خارج شده است.

پست دروازه‌باني يك پست كاملا متمايز در فوتبال است؛ به طوري كه ذهنيت، شخصيت و نوع نگاه يك دروازه‌بان به فوتبال با ديگر بازيكنان متفاوت است. تمرينات يك دروازه‌بان با بقيه فوتباليست‌ها فرق مي‌كند و براي مبدل شدن به يك دروازه‌بان خوب، بايد حتما قد بلند و فيزيك مناسبي داشته باشيد.

بسياري معتقدند: پست دروازه‌باني، مشكل‌ترين پست فوتبال است و كسي كه بتواند در اين پست بدرخشد، حتما از بهترين بازيكنان فوتبال است. در تاريخ فوتبال نام چند دروازه‌بان بيش از بقيه ماندگار شده است.

لو ياشين و گوردون بنكس در ميانه قرن بيستم برترين دروازه‌بان‌هاي جهان بودند كه اولي كه به عنكبوت دروازه‌ها شهرت داشت. ياشين، تنها دروازه‌باني است كه تا به حال توپ طلاي اروپا را فتح كرده است. او سال 1963 به اين مهم نائل شد و در پايان قرن هم لقب بهترين دروازه‌بان قرن بيستم را به خود اختصاص داد.

به دهه 70 و 80 كه مي‌رسيم نام سپ ماير، دينوزوف و در پي آنها رينات داسايف مطرح مي‌شود. دهه 90 با والتر زنگا شروع مي‌شود كه 3 سال جايزه بهترين دروازه‌بان جهان را به خانه برد، سپس آندرياس كوپكه اوج گرفت. اين دهه با درخشش فوق‌العاده پيتر اشمايكل ادامه يافت و با چيلاورت پايان گرفت.

سهم آمريكاي جنوبي

نكته جالب درخصوص دروازه‌بان‌هاي برتر جهان، اين‌كه بيشتر آنها اروپايي بوده‌اند و كشورهايي مثل روسيه، ايتاليا و آلمان در اين زمينه پيشتاز هستند.

در تاريخ فوتبال اغلب دروازه‌بان‌هاي آمريكاي جنوبي به آن حد و اندازه نرسيده‌اند كه بتوان آنها را در جمع بهترين دروازه‌بان‌هاي جهان قرار داد. براي مثال بهترين دروازه‌بان تاريخ برزيل ليائو است كه در زمان خود هرگز در بين بهترين‌هاي جهان جايي نداشت.

دروازه‌بان‌هاي بعدي برزيل نظير والدير پرز آرودا بيش از آن كه به خاطر توانايي‌هايشان در اذهان باقيمانده باشند به دليل پذيرش گل‌هاي بد به تاريخ پيوسته‌اند.دروازه‌بان‌هاي آرژانتين كمي وضعيت بهتري داشته‌اند، اما آنها هم هرگز در كلاس بالاي جهاني نبوده‌اند.

اوبالدو فيلول و نري پومپيدو كه به عنوان قهرماني جهان هم نائل شده‌اند، بيشتر در سايه يك تيم هجومي تمام عيار اين موفقيت را به دست آورده‌اند. آندوني گوي گوچه‌ آ كه در سال 1990 با مهار ضربات پنالتي آرژانتين را به ديدار نهايي رساند هم، تنها در همان دوره بازي‌هاي جام جهاني درخشيد و هرگز نتوانست خود را به عنوان يك دروازه‌بان هميشه مطرح كند.

شايد يكي از موفق‌ترين دروازه‌بان‌هاي آمريكاي جنوبي، آنتونيوكارباجال مكزيكي باشد كه سابقه 5 دوره حضور در جام‌هاي جهاني را دارد، هر چند كه در اين 5 دوره به هيچ جا نرسيد.

ظهور چيلاورت

دنياي فوتبال در دهه 90 شاهد هنرنمايي بهترين دروازه‌بان تاريخ آمريكاي جنوبي بود. خوزه لوئيس چيلاورت، دروازه‌بان تيم ملي پاراگوئه و باشگاه ولز سارسفيلد آرژانتين بعد از ظهور رنه هيگوئيتا كه حركت‌هاي عجيب و غريب را شگرد داشت، تعريفي جديد از يك دروازه‌بان را ارائه كرد.

چيلاورت در 272 بازي براي تيم ولز سارسفيلد آرژانتين 24 گل به ثمر رساند تا لقب گلزن‌ترين دروازه‌بان جهان را از آن خود كند. وي اين گل‌ها را اغلب روي ضربات آزاد پنالتي به ثمر رساند. چيلاورت هشت گل ملي هم به ثمر رساند و جالب اين‌ كه وقتي به اروپا آمد و براي تيم استراسبورگ بازي كرد، هرگز نتوانست گل بزند. چيلاورت تنها دروازه‌بان غير اروپايي است كه عنوان بهترين دروازه‌بان جهان را كسب كرده است.

يك افسانه جديد

اليوركان و فابين بارتز در اواخر دهه 90 بهترين دروازه‌بان‌هاي اروپا بودند و از سال 2003 جانلوئيجي بوفون را بسياري بهترين دروازه‌‌بان جهان مي‌دانند كه در بسياري از تكنيك‌هاي دروازه‌باني حرف اول و آخر را در جهان مي‌زند. بوفون با كسب چهار بار عنوان بهترين دروازه‌بان جهان ركورد والتر زنگا، چيلاورت و اليوركان را كه هر يك سه بار اين عنوان را به دست آورده بودند، پشت سرگذاشت. وي بعد از اوجگيري فقط در سال 2005 اين جايزه را به پيتر چك واگذار كرد كه دليل اصلي آن مصدوميت 9 ماهه بوفون بود. اين دروازه‌بان 30 ساله در سال‌هاي 2003 ، 2004 ، 2006 ، 2007 از ديدگاه فدراسيون بين‌المللي آمار و تاريخ فوتبال‌ (IFFHS)، بهترين دروازه‌بان جهان شده است.

بوفون امسال همراه با تيم ايتاليا در يورو 2008 خوش درخشيد اما مصدوميت مزمن وي از ناحيه كتف مدتي است كه او را دور از ميادين نگه داشته است و ممكن است به تصاحب پنجمين عنوان وي لطمه بزند.

مردي با كلاه راگبي

رقيب اصلي بوفون در ساليان اخير پيتر چك مشهور است كه در تيم چلسي بسيار مطمئن جلوه مي‌كند. چك هم مثل بوفون زياد دچار آسيب ديدگي شده است. كه بدترين آسيب‌ديدگي وي مربوط به برخورد شديد وي با استفان هانت بازيكن ردينگ در اكتبر سال 2006 است كه موجب شد اين دروازه‌بان 4 ماه از فوتبال دور باشد و بعد از آن با كلاه راگبي در ميادين فوتبال ديده شود.

چك عناوين متعددي را همراه با چلسي به دست آورده است. وي سال 2005 بهترين دروازه‌بان جهان شناخته شد ولي با توجه به اشتباه‌هاي عجيبش در يورو 2008 كه موجب حذف جمهوري چك در بازي مقابل تركيه شد شانسي براي اين كه امسال بتواند جايزه سال 2005 خود را تكرار كند، ندارد.

طلوع دير هنگام‌

ادوين فاندرسار هلندي در طول 15 سال گذشته همواره دروازه‌بان با ثبات و كم لغزشي بوده ولي اين اواخر كه با تيم منچستريونايتد به ميدان مي‌رود، اوج هنر يك دروازه‌بان را به نمايش گذاشته است. فاندرسار كه دقيقا 38 ساله است، بعد از ترك آژاكس در سال 1999 در انتخاب باشگاه، خوب عمل نكرد وگرنه مي‌توانست خيلي زودتر از اينها به اوج برسد.

او در آن زمان به يوونتوس رفت و به دليل حضور بوفون نيمكت‌نشين شد و 2 سال بعد راهي تيم فولام انگليس شد كه هميشه از تيم‌هاي ميانه پايين جدول بوده است. انتقال او در سال 2005 به منچستريونايتد فاندرسار را بيشتر در ديد قرار داد و اين هلندي خوش اخلاق، سال 2008 موجب قهرماني شياطين سرخ در ليگ برتر و ليگ قهرمانان اروپا شد. او در فينال مسكو توانايي خاصش را در مهار ضربات پنالتي به رخ كشيد و در يورو 2008 هم بازي‌هاي خوبي انجام داد.

در پي يورو 2008 فاندرسار تصميم به خداحافظي از تيم ملي گرفت و تصميمش را عملي كرد ولي چندي پيش به دليل آسيب‌ديدگي خنك تيمر و مارتن استكلنبرگ دروازه‌بان‌هاي تيم ملي هلند به وسيله برت فان ماروايك دوباره به تيم ملي فراخوانده شد و پذيرفت كه در دو ديدار تيمش در مرحله انتخابي جام‌جهاني 2010 برابر ايسلند و نروژ حفاظت از دروازه تيم كشورش را به عهده داشته باشد.

فاندرسار بسيار اميدوار است با درخشش در 3 ماه باقيمانده از سال 2008 ميلادي در اواخر دوران بازيگري‌اش عنوان بهترين دروازه‌بان جهان را به دست آورد.

سن كاسياس

و بالاخره به ايكر كاسياس مي‌رسيم كه نزديك‌ترين دروازه‌بان به جايزه سال 2008 به نظر مي‌رسد. كاسياس در سال 2008 نسبت به گذشته پيشرفت خوبي كرده و موفقيت‌هاي قابل‌توجهي را به دست آورده است كه مهم‌ترين آنها قهرماني در يورو 2008 با بازوبند كاپيتاني تيم ملي اسپانيا است. او در طول رقابت‌ها بسيار خوب بازي كرد و با واكنش‌هاي بموقع بارها دروازه تيمش را نجات داد.

بهترين عملكرد وي در بازي با ايتاليا بود كه با مهار دو ضربه پنالتي موجب حذف قهرمان جهان شد. كاسياس كه در نزد هواداران رئال به سن‌كاسياس يا كاسياس مقدس مشهور است، در فصل 2008 2007 جايزه زامورا را نيز كه ويژه بهترين دروازه‌بان فصل لاليگاست كسب كرد.

كاسياس در سال‌هاي 2002 و 2003 عنوان دوم رده‌بندي بهترين دروازه‌بان سال را به خود اختصاص داده و در سال 2007 سوم شده بود. با آن كه اين بازيكن 27 ساله نسبت به بوفون، فاندرسار و چك قامت كوتاه‌تري دارد، همچون آنها در هوا و زمين به كمتر بازيكني باج مي‌دهد.

كاسياس در اين فصل آن درخشش فصل گذشته را بروز نداده و در بعضي بازي‌ها گل بد هم خورده است، ولي نسبت به رقبايش شانس بيشتري براي كسب عنوان بهترين دروازه‌بان جهان دارد. كاسياس آنقدر محبوبيت دارد كه هوادارانش در اقدامي سمبليك براي اين كه او مرد سال فوتبال اروپا شود، امضا جمع كرده‌اند.

تازه رسيده‌ها

بجز دروازه‌بان‌هايي كه راجع به آنها سخن گفته شد، چند تن از دروازه‌بان‌هاي ديگر جهان هم در شرايط مطلوبي به سر مي‌برند و توانايي اين را دارند كه در سال‌هاي آتي به سقف فوتبال جهان برسند. ازجمله اين دروازه‌بان‌ها مي‌توان به په‌په دينا دروازه‌بان اسپانيايي ليورپول اشاره كرد كه بعد از نمايش‌هايي درخشان در تيم محبوب مرسي‌سايد فاصله خود را با ايكر كاسياس در تيم ملي اسپانيا به حداقل رسانده است. ژوليو سزار، دروازه‌بان برزيلي اينتر با بازي‌هايي كم‌نقص، خود را در زمره بهترين‌هاي پستش در سطح جهان قرار داده است و آماده‌ترين دروازه‌بان كنوني آمريكايي جنوبي است.

بهترين دروازه‌بان‌هاي جهان از ديد‌ (IFFHS)

1987- ژان ماري فاف (بلژيك - بايرن مونيخ)‌

1988- رينات داسايف (شوروي سابق - اسپارتاك مسكو)‌

1989- والتر زنگا (ايتاليا - اينتر)‌

1990- والتر زنگا (ايتاليا - اينتر)‌

1991- والتر زنگا (ايتاليا - اينتر)‌

1992- پيتر اشمايكل (دانمارك - منچستريونايتد)‌

1993- پيتر اشمايكل (دانمارك - منچستريونايتد)‌

1994- ميشل پردوم (بلژيك - ميشلن)‌

1995- خوزه لوئيس چيلاورت (پاراگوئه - ولزسارسفيلد)‌

1996- آندرياس كوپكه (آلمان - مارسي)‌

1997- خوزه لوئيس چيلاورت (پاراگوئه - ولزسارسفيلد)‌

1998- خوزه لوئيس چيلاورت (پاراگوئه - ولزسارسفيلد)‌

1999- اليور كان (آلمان - بايرن مونيخ)‌

2000- فابين بارتز (فرانسه - منچستريونايتد)‌

2001- اليور كان (آلمان - بايرن مونيخ)‌

2002- اليور كان (آلمان - بايرن مونيخ)‌

2003- جانلوئيجي بوفون (ايتاليا - يوونتوس)‌

2004- جانلوئيجي بوفون (ايتاليا - يوونتوس)‌

2005- پيتر چك (جمهوري چك - چلسي)‌

2006- جانلوئيجي بوفون (ايتاليا - يوونتوس)‌

2007- جانلوئيجي بوفون (ايتاليا - يوونتوس)‌

مزدك ميرزايي‌
 يکشنبه 12 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 271]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن