واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: -بیماری انسفالومالاشیا
-تراوش آب در زیر پوست جنین (Exudative diathesis)
-مرگ سلولهای ماهیچه ای
-افزایش مرگ و میر و كاهش جوجه در آوری
-بروز تلفات اولیه جنینی در سن 1 تا 3 روزگی
علائم كلینیكی در پرنده گان بالغ دیده نمی شود , حتی اگر جیره حاوی مقادیر اندك ویتامین E برای یك دوره طولانی استفاده شود . تولید تخم مرغ ممكن است به میزان اندكی كاهش یابد ولی قدرت جوجه در آوری به میزان چشمگیری كاهش می یابد و جوجه ها در روز چهارم انكوباسیون می میرند . سه علامت اصلی كمبود مشاهده شده در مرغ انسفالومالاشیا , تراوش آب به زیر پوست و تحلیل ماهیچه ای می باشند .البته بروز این مشكلات به میزان آنتی اكسیدان موجود در جیره و سلنیوم نیز بستگی دارد.
انسفالومالاشیا :
علامت كلاسیك این بیماری آتاكسیا یا عدم تعادل شدید می باشد .این بیماری عموما بیماری دیوانگی جوجه (Crazy chick disease ) خوانده می شود و از مشخصات آن تلوتلو خوردن و گیج خوردن و لغزیدن و سكندری خوردن و عدم تطابق حركات و فلجی می باشد این بیماری با خونریزی و همچنین از بین رفتن سلول های مغز همراه است . جراحات بیماری بیشتر مربوط به مغز و محل مخچه است كه همراه با ناپدید شدن سلولهای پوركینژ و جدا شدن لایه های مولكولی و دانه دانه چین های مخچه می باشد . این بیماری در اثر كمبود ویتامین E حادث می شود . ویتامین E به عنوان آنتی اكسیدان وارد عمل می شود و در نتیجه اثر آن پر اكسیدهای سمی خنثی می شوند . پراكسیدهایی كه در هنگام بلع مواد غذایی شكل می گیرند , تركیبات چربی سلولهای غشایی و مواد تشكیل دهنده تنه اعصاب را تجزیه می كنند . اعصاب آسیب دیده شامل مخچه مغز بوده و نتیجه آن بروز انسفالومالاشیای كلاسیك می باشد . افزودن ویتامین E یا آنتی اكسیدانهای سنتتیك موجب پیشگیری از این بیماری می شود . برای جوجه هایی كه مبتلا به انسفالومالاشیا می شوند درمانی وجود ندارد اما در صورت درمان گله با استفاده از ویتامین E می توان از بروز موارد جدید پیشگیری كرد . در مرغان مادر, ویتامین E به منظور بهبود خاصیت جوجه در آوری و بهتر كردن كیفیت جوجه لازم می باشد . كمبود ویتامین E به بوجود امدن اختلالات متابولیك دیگر غیر از انسفالومالاشیا مثل دیستروفی عضلانی و پایین امدن تولید مثل در مرغان مادر كمك می كند . آنتی اكسیدانها می توانند در جلوگیری از انسفالومالاشیا كمك كنند , اما قادر به جلوگیری از بیماری تراوش آب به زیر پوست و تحلیل ماهیچه ای در جوجه ها نیستند .تمام غذاهای مورد مصرف مرغان مادر بایستی حاوی میزان كافی ویتامین E بمنظور اطمینان از بوجود امدن جوجه های نیرومند و سالم باشد .
تراوش آب در زیر پوست ( (Exudative diathesis :
بیماری دستگاه گردش خون در جوجه ها است كه با تورم عمومی بافت های چربی زیرپوستی توﺃم با افزایش نفوذپذیری دیواره مویرگها و تراوش آب در زیر پوست همراه است . این بیماری حاصل ادم شدید به علت افزایش بیش از حد نفوذپذیری مویرگ ها است .سطح آلبومین كاهش یافته , در حالی كه مایع تراوش شده دارای الگوی پروتئینی مشابه با پلاسمای خون طبیعی می باشد . به نظر می رسد كه هر دو عامل سلنیوم و ویتامین E در بروز Exudative diathesis نقش داشته باشند ولی عنصر مذكور در بروز انسفالومالاشیای تغذیه ای مهم نمی باشد .
مرگ سلول های ماهیچه ای :
ناشی از عدم تغذیه صحیح جوجه ها بوده و در آن ماهیچه های سینه ای آسیب بیشتری دیده و ماهیچه های پا نیز احتمالا مصون نمی مانند . كمبود ویتامین E به همراه كمبود اسیدهای امینه گوگرد دار سبب تحلیل شدید بخصوص در ماهیچه سینه جوجه ها در سن 4 هفتگی می شوند . تجمع زیاد ائوزینوفیل ها و هیستوسیت ها در بافت تحلیل رفته سبب افزایش شدید آنزیم های لیزوزومی شده كه وظیفه این آنزیمها تجزیه و حذف محصولات حاصل از تخریب ماهیچه ها می باشد . سلنیوم به طور كامل در پیشگیری از تحلیل ماهیچه ای هنگامی كه جیره حاوی مقدار كمی ویتامین E باشد موثر است اما به تنهایی اثری بر این بیماری ندارد .
منبع::پرشین پت
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 182]