واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: كارتلهاي بزرگ نفتي برنده بحران مالي جهان
سرويس اقتصادي : در حاليكه كشورهاي مختلف جهان در حال مقابله با پيامد بحران مالي جهاني هستند و در شرايطي كه شاخصهاي بورس در آمريكا و اروپا و آسيا دوباره رو به كاهش گذاشته است، كارتلهاي نفتي بزرگ آمريكايي و اروپايي اعلام كردند كه به بالاترين ميزان سود تاريخ خود دست يافتهاند.
گزارشهاي رسيده در اين باره چنين است:
شركت نفتي رويال دويچ شل كه مشتركا به انگليس و هلند تعلق دارد نتايج مالي بسيار خوبي در سهماهه سوم امسال به دست آورد.
به گزارش شبكه يورونيوز، اين شركت حدود هشت ميليارد يورو سود خالص داشته است. شركت رويال دويچ شل اعلام كرد با اين وضع ميتواند به سرمايهگذاريهايش ادامه دهد هرچندقيمت نفت در جهان رو به كاهش است.
بالاترين سود سه ماهه تاريخ آمريكا
شركت نفتي اكسون موبيل بالاترين سود سه ماهه در تاريخ شركتهاي آمريكا را به دست آورد. به گزارش شبكه تلويزيوني سي ان ان، شركت نفتي عظيم اكسون موبيل با به دست آوردن چهارده ميليارد وهشتصد ميليون دلار سود در سه ماهه سوم سال جاري ركود بالاترين سود سه ماهه در تاريخ شركتهاي آمريكا را به دست آورد.
افزايش سود تجاري اكسون موبيل به دليل افزايش بيسابقه قيمت نفت تا حد صد و چهل دلار پيش ازسقوط آن بوده است.
افزايش بي سابقه بهاي نفت سودهاي هنگفتي را نيز براي رقباي اكسوان به همراه داشته است به طوريكه شركت نفتي رويال داچ شل بيست و دو درصد افزايش سود را گزارش داد. بريتيش پتروليوم، كنوكو فيليپس و ماراتون اويل نيز سود مناسبي در سه ماهه سوم سال جاري ميلادي به دست آوردند.
در ماه جولاي در ابتداي سه ماهه سوم بهاي نفت به صد وچهل دلار در هر بشكه رسيد ودرانتهاي فصل سه ماهه نيز هر بشكه نفت به قيمت صد دلار معامله شد. در حال حاضر بهاي هر بشكه نفت زير هفتاد دلار معامله ميشود.
نرخ سود بانكهاي آمريكا
بانك مركزي آمريكا به منظور مقابله با ركود اقتصادي احتمالي در اين كشور، نرخ بهره بانكي را از 5/1 به يك درصد كاهش داده است.
اوايل ماه جاري ميلادي بانك مركزي آمريكا در اقدامي هماهنگ با پنج بانك ديگر، نرخ بهره را از دو به 5/1 درصد رسانده بود. نرخ يك درصد براي بهره بانكي، آخرين بار در سالهاي 2003 و 2004 در آمريكا ديده شده بود.برخي كارشناسان معتقدند اين اقدام در واقع تاييد اين موضوع است كه تورم ديگر اقتصاد آمريكا را تهديد نميكند.
كميته سياستگذاري بانك مركزي آمريكا به سرپرستي بن برنانكه اعلام كرد: به نظر ميرسد كه سرعت فعاليتهاي اقتصادي به شكل قابل توجهي پايين آمده و دليل اين مسئله هم كاهش ميزان خرجكردن مصرف كنندگان است.
اين كميته همچنين افزود: در ماههاي اخير هزينههاي بازرگاني و توليد صنعتي افت داشته و كند شدن فعاليتهاي اقتصادي در بسياري از كشورهاي ديگر فرصتهاي صادرات آمريكا به اين كشورها را از بين ميبرد.
كميته سياستگذاري بانك فدرال در بيانيهاي ابراز اميدواري كرد كه اقدامات بانك مركزي آمريكا و بانكهاي ديگر بتواند اوضاع مالي را بهبود ببخشد و اقتصاد را به رشد سالم خود بازگرداند.
سقوط بورسهاي جهان
به رغم كاهش نرخ بهره در امريكا و ژاپن شاخص بورسهاي آسيا و اروپا با افت يك تا سه درصدي مواجه شد.
به گزارش بلومبرگ، بانك مركزي ژاپن دو روز پس از اقدام فدرال رزرو امريكا در كاهش نرخ بهره براي اولين بار طي هفت سال گذشته نرخ بهره در ژاپن را كاهش داد.
هيات سياستگذاري بانك مركزي ژاپن در نشست خود نرخ بهره بانكي در اين كشور را از 5/0 درصد به 3/0 درصد كاهش داد. اين اقدام با هدف كمك به بازارهاي مالي و جلوگيري از افت بيش از پيش شاخص سهام در بورسها انجام شده است. در عين حال كارشناسان معتقدند اقدام مذكور كافي نبوده و ميبايست نرخ بهره در ژاپن بيش از اين كاهش مييافت.
بازارهاي سهام آسيا در روز جمعه و به رغم كاهش نرخ بهره در ژاپن با افت شديد مواجه شدند. شاخص نيكي ژاپن با 452 واحد كاهش به 8576 واحد رسيد. شاخصهانگ سنگ هنگ كنگ نيز با 361 واحد افت به 13968 واحد رسيد. در عين حال برخي بورسهاي آسيايي نيز مثل بورس سنگاپور با افزايش نسبي شاخص در اين روز مواجه شدند.
ارزش ين در برابر دلار نيز در اين روز و به رغم كاهش نرخ بهره در ژاپن افزايش يافت و به بالاي 96 ين در برابر هر دلار رسيد. ارزش ين در اين روز به ميزان 7/1 ين در برابر يك دلار افزايش داشت.
دولت امريكا مقامات ژاپن را به شدت تحت فشار قرار داده است تا با اتخاذ سياستهايي ارزش ين را در برابر دلار كاهش دهد.
دولت امريكا با هدف جلوگيري از افت شاخص بورسها در اين كشور اقدام به كاهش نرخ بهره به ميزان يك درصد كرد. فدرال رزرو امريكا نرخ بهره در اين كشور را از 5/1 درصد به 5/0 درصد كاهش داد.
بانك انگليس نيز قرار است نرخ بهره در اين كشور را به نصف كاهش دهد و بانك مركزي اروپا نيز 5/0 درصد از نرخ بهره در اتحاديه اروپا بكاهد.
چندي پيش نيز بانكهاي مركزي كشورهاي بحرانزده در سطح جهان اقدام به كاهش نرخ بهره كرده بودند كه اقدام آنها نتوانست از كاهش ارزش سهام و سقوط بورسهاي اين كشورها جلوگيري كند. در روز جمعه و به رغم اقدام امريكا در كاهش نرخ بهره در اين كشور ارزش سهام در بورسهاي اروپايي تا يك درصد كاهش يافته است.
بورسهاي اروپايي
به علت ادامه نگرانيها درباره چشمانداز اقتصادي جهان ، ارزش سهام ديروز در آغاز به كار بازارهاي بورس اروپا كاهش يافت.
شاخص كك چهل در ابتداي معاملات بورس پاريس، بيست و پنج صدم درصد كاهش يافت و به سه هزار و سيصد و نود و نه مميز بيست و شش واحد رسيد.
ارزش سهام در بورس لندن كه در ابتداي معاملات افزايش يافته بود ساعت هشت و سي دقيقه به وقت گرينويچ كاهش يافت.
شاخص فوتسي صد، چهل و چهار مميز نود و شش واحد معادل يك و پنج صدم درصد از دست داد و به چهار هزار و دويست و چهل و شش مميز شصتونه واحد رسيد.
اين شاخص در ابتداي معاملات بورس لندن چهار مميز نود و شش واحد معادل دوازده صدم درصد نسبت به پايان معاملات روز قبل افزايش يافته بود.
شاخص داكس در بورس فرانكفورت نيز نسبت به پايان معاملات، بيست و شش صدم درصد كاهش يافت و به چهار هزار و هشتصد و شصت و نه مميز سي واحد رسيد. خبرگزاري فرانسه با اعلام اين آمار افزود ارزش سهام در بورس بوداپست در مجارستان نيز ابتداي معاملات ديروز در پي اعلام كمك بيست ميليارد يورويي صندوق بين المللي پول، اتحاديه اروپا و بانك جهاني به بلغارستان اندكي كاهش يافت و ارزش واحد پول اين كشور در مقابل يورو تغيير چشمگيري نداشت.
هر يورو ساعت نه و پانزده دقيقه به وقت محلي، دويست و شصت مميز هشتاد و نه فورينت معامله شد. ارزش واحد پول مجارستان در مقابل يورو به پايينترين سطح در دو سال گذشته رسيد. شاخص سهام در بورس سوييس نيز بيست و چهار صدم واحد كاهش يافت و به پنج هزار و هشتصد و بيست و هشت مميز پنجاه و يك واحد رسيد.
ارزش سهام در اين بورس در پايان معاملات ديروز شصت و پنج صدم درصد كاهش يافت.
اكتبر بدترين و بي ثبات ترين ماه
شبكه سي ان ان ماه اكتبر را يكي از بيثباتترين دورهها در طول تاريخ فعاليتهاي تجاري جهان دانست.
شبكه سي ان ان با اعلام اين خبر گفت: بيثباتي بازارهاي مالي در اكتبر آنچنان گسترده بود كه قابل توصيف نيست و در اين ماه كه اكنون به اكتبر قرمز موسوم شده حدود دوازده تريليون دلار سرمايه در بازارهاي مالي نابود شد.
سي ان ان افزود از ابتداي ماه اكتبر تا بيست و هشتم آن ميزان بدهيهاي ملي امريكا چهارصدو دو ميليارد دلار افزايش يافت.
براساس اين گزارش در اين ماه بازار مالي داو جونز با از دست دادن دو درصد از سرمايههاي خود ركورد بيشترين ميزان ضرر مالي را بنام خود ثبت كرد.
تشكيل نشست جهاني
جامعه كشورهاي اسپانيولي و پرتغالي زبان موسوم به ايبرو امريكن ، پيشنهاد كرد نشستي با شركت سران كشورها و دولتهاي عضو سازمان ملل متحد براي مقابله فوري با بحران مالي فعلي برگزار شود.
شركت كنندگان در هجدهمين نشست سران ايبرو امريكن در سان سالوادور، در بيانيهاي ويژه اين پيشنهاد را ارائه كردند.
تعطيل كارخانههاي فولاد
بزرگترين شركت فولادسازي دنيا تعدادي از مراكز توليدي خود در اروپا را تعطيل ميكند.
به گزارش شبكه تلويزيوني دويچه وله به دنبال كاهش ميزان تقاضا براي فولاد در جهان شركت آرسلور ميتال بزرگترين شركت توليد كننده فولاد دنيا سيزده كارخانه توليدي فولاد خود در كشورهاي اروپايي را به صورت موقت تعطيل ميكند.
مهمترين دلايل كاهش ميزان تقاضا براي فولاد در جهان بحران مالي اخير و كاهش ميزان توليد و فروش در بخش خودرو سازي و مسكن عنوان شده است.
شنبه 11 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]