واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ضرغامي:رسانه ملي از آثار خوب دانشجويي استقبال ميكند
رئيس رسانه ملي در مراسم اختتاميه سومين جشنواره ملي فيلم دانشجويي تاكيد كرد سازمان صدا و سيما با آغوش باز پذيراي آثار خوب دانشجويي است.
به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتاميه سومين جشنواره ملي فيلم دانشجويي عصر روز پنجشنبه با حضور عزتالله ضرغامي رئيس رسانه ملي، سيدحسن حسيني رئيس دانشكده صدا و سيما، حسن زريابي دبير جشنواره، مديران، استادان دانشكده و دانشجويان در سالن آمفي تئاتر دانشكده صدا و سيما برگزار شد.
ضرغامي در بخشي از اين مراسم به پيشنهاد مجري مراسم قبل از سخنراني به خاطراتي از اولين حضور خود در صدا و سيما اشاره كرد و گفت: 15 ساله بودم كه براي اولين بار وارد صدا و سيما شدم. تا قبل از انقلاب پدر مرحومم به دليل بدآموزي برنامههاي تلويزيون، براي ما تلويزيون نخريد و ما 9 خواهر و برادر كه من هم فرزند هشتم بودم به برنامههاي راديو گوش ميكرديم. در راديو برنامه مشاعرهاي پخش ميشد كه خيلي دوست داشتم.
وي ادامه داد: تا اينكه اين برنامه از علاقمندان خواست براي اجراي برنامه به راديو بيايند. من هم رفتم. براي اجراي برنامه اساتيد دانشگاه و ... مراجعه كرده بودند و من هم ميان آنها كم سن و سال بودم. مجري به ما گفت كدام يك از حاضران ميتواند دو برنامه را اجرا كند. همه خيلي استرس داشتند، اما من با وجود اينكه تنها چند شعر بلد بودم، اعلام كردم ميتوانم. شعري را كه خيلي خوب بلد بودم خواندم و قبول شدم.
رئيس رسانه ملي خاطر نشان ساخت: بعد از قبول شدن در امتحان از خوشحالي از خيابان پارك شهر تا خيابان رباط كريم را دويدم.
ضرغامي در ادامه ضمن قدرداني از دانشجوياني كه آثار خوب به جشنواره ارائه كرده بودند، گفت: دانشجوياني كه با علاقه و انسجام فكري تلاش كردند اثري خوب در جشنواره ارائه دهند، كارشان ارزشمند است. ما بدون ترديد به شما دانشجويان نياز داريم، دانشجوياني كه با يك دغدغه روشن ميخواهند حرف بزنند و آموزش ببينند. نيروي انساني هميشه حرف اول را در توسعه ميزند.
وي ادامه داد: افتخار ما و شما اين است كه با يك تعامل و درك متقابل در سايه همكاري مثبت آثاري ارزشمند ارائه دهيم. هنرمندان به دليل جايگاه و تاثيرگذاري كه دارند هميشه مورد تكريم هستند و وظيفه ما مسئولان تكريم هنرمندان است. البته اگر كسي كار اشتباهي كرد بايد او را نصيحت كرد و به او تذكر داد. خيليها در جايگاه شما بودند. اما شما به دلايل مختلف تعلقات كمي داريد.
رئيس صدا و سيما با اشاره به حاكميت و هنرمندان گفت: حاكميت و هنرمندان در جايگاه و مسئوليتي دارند. ما در يك ميدان مين هستيم و هر روز بايد با برنامهريزي از مينها رد شويم. مديران امروز صدا و سيما در درجه اول كارشناس هستند تا مشكلات كشور را درك و بر آن اساس برنامهريزي كنند.
وي خاطر نشان ساخت: اخيراً در يك جلسه فرهنگي شركت كرده بودم كه برخي حاضران نسبت به برنامههاي صدا و سيما انتقاد داشتند. من در پاسخ به انتقاد آنها گفتند اگر دوربين صدا و سيما در اين جا حاضر بود، نميتوانست گزارش تهيه كند. وقتي شما بزرگان نظارتي غفلت كرده و تمثال ائمه معصومين را روي ديوار نصب كردهايد، آيا صدا و سيما ميتواند از اينجا گزارش بگيرد؟
ضرغامي يادآور شد: ما با اين تمثالها از مدتها پيش مبارزه ميكنيم. پس چرا شما آن را نصب كردهايد؟ پس ببينيد كار ما در رسانه تا چه حد مشكل است و بايد به همه چيز توجه كنيم. وقتي ميخواهيم دو متر حركت كنيم بايد چند مين را در جلو خود جا به جا كنيم.
رئيس رسانه ملي خطاب به دانشجويان گفت: ما به اندازه كافي گرفتاري داريم و صورتمان را با سيلي سرخ نگاه ميداريم. پس شما هم سعي كنيد گوشهاي از كار را بگيريد. بنابراين بايد دغدغهاي روشن در آثار داشته باشيد. شخصاً وقتي با برخي كارگردانان براي ساخت اثري صحبت كردهام كه هم نفع دنيوي و هم اخروي دارد، ميبينيم متوجه سادهترين مسئله نيستند و تنها مصلحت خود را ميبينند.
وي ادامه داد: برخي اهل چرتكه انداختن شدهاند. شما دانشجويان بايد نگاه واقعبينانه داشته باشيد. مطمئن باشيد وقتي نگاه واقعبينانه باشد ما هم امكانات را در اختيار ميگذاريم.
ضرغامي در بخشي از سخنرانياش با اشاره به آثار طنز گفت: من آثار طنز كه مسائل را درست بيان كند، دوست دارم. مثل طنز "مرد هزار چهره" كه طنزي مناسب بود، ولي وقتي طنز در بخشهايي به بيراهه رفته باشد با اصلاحيات روي آنتن ميرود. پس سعي كنيد راه را به اشتباه نرويد.
وي با اشاره به اينكه بهترين پشتيبان ما رهبري است، گفت: ايشان هميشه در فرمايشاتشان اشاره ميكنند آثار بايد باايمان و روشنبينانه باشد. بنابراين بايد آثاري خوب بسازيم. اخيراً به معاونت سيما اعلام كردم يك باكس ثابت براي فيلمهاي دانشجويي باز شود تا آثاري كه ريتم و محتواي مناسب دارند پخش شود و زمينه شكوفايي كارهاي دانشجويي فراهم آيد. رسانه با آغوش باز پذيراي آثار خوب دانشجويي است.
وي در بخشي از سخنرانياش بعد از نقل كردن خاطرهاي درباره مجموعههاي ماه رمضان گفت: معاونت سيما از هم اكنون به فكر مجموعه ماه رمضانهاي سال آينده است. مجموعه ماه رمضان شبكه تهران كليد خورده و فيلمنامههاي مجموعههاي ماه رمضان شبكه يك و شبكه سه هم تصويب شده و به زودي تصويربرداري اين مجموعهها آغاز ميشود.
در ادامه مراسم سيدحسن حسيني رئيس دانشكده صدا و سيما اشاره كرد: تمام برنامهها و جشنوارههاي اين دانشكده به همت دانشجويان اداره ميشود. دانشجويان اين دانشكده توانايي زياد دارند و هدف ما از برگزاري جشنواره ملي فيلم دانشجويي بالا بردن كيفيت و كم كردن حاشيهها است. كارآگاههاي آموزشي نيز در اين دوره با استقبال زيادي رو به رو شد.
وي در ادامه افزود: تاكنون با كمك رئيس رسانه ملي استعدادها و خلاقيت دانشجويان بسياري شناسايي شده و اميدوارم در آينده شاهد خلاقيتهاي بسيار دانشجويان باشيم.
حسن زريابي دبير جشنواره ملي فيلم دانشجويي با اشاره به شكلگيري جشنواره گفت: حدود يكسال پيش با دانشجويان گردهم آمديم تا مقدمات جشنواره فيلم دانشجويي را آماده كنيم. يكي از اهداف ما افزايش ارتقاي فعاليت دانشجويان بود و با يك نگاه آموزشي به دنبال راهكارها رفتيم. اين جشنواره با نگاه صادقانه دانشجويان برگزار شد و دانشكدههاي مختلف نيز در اين جشنواره شركت كردند.
وي خاطر نشان ساخت: عليرضا رئيسيان، فاطمه معتمدآريا، رضا ميركريمي و ... در پاتوقهاي اين جشنواره شركت كردند و ديگر هنرمندان هم در برگزاري كارآگاههاي آموزشي كمك زياد به ما داشتند. اميدواريم با برپايي اين جشنواره گام هر چند كوچك در جهت ارتقاي آثار دانشجويي برداشته باشيم.
پخش كليپهاي مختلف از روزهاي قبل از برگزاري جشنواره، معرفي داوران، پخش كليپي از اسفنديار شهيدي و اردشير كشاورزي و اجراي موسيقي فيلم و انيميشن پلنگ صورتي توسط گروه موسيقي از ديگر بخشهاي اين مراسم بود. همچنين با اهداي لوح از شهيدي و كشاورزي تقدير شد.
در پايان مراسم مجري بيانيه هيئت داوران متشكل از محمود اربابي، فرشاد فرشته حكمت، بهرام عظيمي، حسين كرمي و محمدرضا هنرمند را قرائت كرد. هيئت داوران از برخي آثار جشنواره با اهدا لوح سپاس تقدير به عمل آورد و دبيرخانه جشنواره از كارگردانان اين آثار براي ساخت فيلم بعديشان حمايت ميكند.
اين آثار عبارتند از: فيلم انيميشن "جزيره خيال" آريا طاهري از دانشگاه شاهد، فيلم انيميشن "ده فرمان" مرضيه خديوي، فيلم مستند "همراه با صبا" احسان كاوه، فيلم مستند "ترا من چشم در راهم" مهدي زمانپور كياسري، فيلم مستند "زاوانا" مريم نوري، فيلم مستند "تسخير در تهران" ليلا نادري، فيلم مستند "حيات وحش ايلام" فتح الله اميري، فيلم مستند "بركت" علي اكبر كاظمي، فيلم مستند "دستي از خاك" ناصر شعباني، فيلم مستند "تنهايي پر هياهو" فضل اله تاري و فيلم مستند "زخم تازه" مهدي نقويان از دانشكده صداو سيما.
برندگان جوايز سومين جشنواره ملي فيلم دانشجويي به شرح زير است:
جوايز بخش تله تئاتر:
لوح سپاس به "آخرين پريوش زنده" امير اميري، ديپلم افتخار و جايزه سوم به مبلغ چهار ميليون ريال به "بازينامه باستان" مهدي محمدي و ديپلم افتخار و جايزه دوم به مبلغ شش ميليون ريال به "كمپوت گيلاس" محسن غلام زاده از دانشكده صدا و سيما. در اين بخش هيئت داوران هيچ تله تئاتري را شايسته دريافت جايزه اول ندانست.
جوايز بخش ويدئو گرافيك:
ديپلم افتخار و جايزه سوم به مبلغ چهار ميليون ريال به اميد خالقي از دانشكده صدا و سيما، ديپلم افتخار و جايزه دوم به مبلغ شش ميليون ريال به امير ميرمهركار از دانشگاه آزاد قزوين و تنديس جشنواره، ديپلم افتخار و جايزه اول به مبلغ هشت ميليون ريال به عليرضا پورشكوري.
جوايز بخش انيميشن:
هيئت داوران در اين بخش جايزه سوم را به طور مشترك و بدون تقسيم اعلام كرد.
ديپلم افتخار و جايزه سوم به مبلغ چهار ميليون ريال به فيلم "ابر صورتي" مسعود قدسيه از دنشگاه تربيت مدرس، ديپلم افتخار و جايزه سوم به مبلغ چهار ميليون ريال به "چرا سگها از گربهها متنفرند" ليدا فضلي از دانشگاه تربيت مدرس، ديپلم افتخار و جايزه دوم به مبلغ شش ميليون ريال به " نقطه نهايي" علي لطفي از دانشگاه آزاد نجفآباد و تنديس جشنواره ديپلم افتخار و جايزه اول به مبلغ هشت ميليون ريال به "پنجره تنهايي" نوشين كربلايي از دانشگاه تربيت مدرس.
جوايز بخش مستند:
هيئت داوران در هر سه رتبه اين بخش جايزه را به طور مشترك و بدون تقسيم اعلام كرد.
ديپلم افتخار و جايزه سوم به مبلغ چهار ميليون ريال به "صداي گامهاي سبز باران" بتول حسيني از دانشكده صدا و سيما، ديپلم افتخار و جايزه سوم به مبلغ چهار ميليون ريال به "دكل بندها" و "چرخ ريسك" علي احمدي زرين كلايي، ديپلم افتخار و جايزه دوم به مبلغ شش ميليون ريال به "نخل ـ درخت ـ زندگي" عليرضا دهقان از دانشگاه آزاد تهران، ديپلم افتخار و جايزه دوم به مبلغ شش ميليون ريال به "بازگشت" به اميرمهدي پوروزيري از دانشكده صدا و سيما، تنديس جشنواره ديپلم افتخار و جايزه اول به مبلغ هشت ميليون ريال به "در دامان سرخ كوه" محمدرضا وطن دوست از دانشگاه شاهد و تنديس جشنواره ديپلم افتخار و جايزه اول به مبلغ هشت ميليون ريال به "مه لقا" قربانعلي طاهرفر از دانشگاه پيام نور تبريز.
جوايز بخش داستاني:
ديپلم افتخار و جايزه سوم به مبلغ چهار ميليون ريال به "آقكند" داود رجبي از دانشگاه علمي كاربردي، ديپلم افتخار و جايزه دوم به مبلغ شش ميليون ريال به "نوروز امسال" سوران قانعيفرد و تنديس جشنواره ديپلم افتخار و جايزه اول به مبلغ هشت ميليون ريال به "يالقيز" نادر ساعيفر.
جايزه بزرگ بهترين فيلم جشنواره:
تنديس جشنواره ديپلم افتخار و جايزه بزرگ براي بهترين اثر جشنواره به مبلغ ده ميليون ريال به "آن گل آفتابگردان" ناديا معقولي از دانشگاه تربيت مدرس.
در پايان مراسم ضرغامي بعد از اهداي جوايز، مبالغ نقدي چهار ميليون ريال را به شش ميليون ريال، شش ميليون ريال را به 10 ميليون ريال، هشت ميليون را به 15 ميليون ريال و 10 ميليون ريال را به 20 ميليون ريال افزايش داد.
جمعه 10 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 502]