واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يك استاد دانشگاه تاكيد كرد: فقدان زيرساخت مناسب براي توسعهي دانشگاه مجازي در كشور
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: جامعه اطلاعاتي -فناوري اطلاعات
استاد دانشگاه علم و صنعت با تاكيد بر اين كه زيرساخت مناسب براي توسعه دانشگاه مجازي كشور وجود ندارد، تاكيد كرد: در آموزش مجازي روشهايي به وجود ميآيد كه دانشجويان به صورت آنلاين با هم ارتباط برقرار ميكنند.
علياكبر جلالي در گفتوگو با خبرنگار فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، آموزش الكترونيكي را يك ضرورت اجتنابناپذير و يك ابزار آگاهسازي و آموزش هزارهي دوم دانست كه بايد با سرعت در كشور ما توسعه پيدا كند.
او ادامه داد: اين آموزش ميتواند نه تنها آموزشهاي كلاسيك بلكه آموزشهاي جديد را نيز در بربگيرد؛ در بيشتر كشورهاي توسعه يافته از آموزش الكترونيكي به عنوان ابزار توسعه آگاهي مردم استفاده ميكنند.
وي افزود: به عنوان مثال در اتحاديهي اروپا در سال 2000 ميلادي براي نخستين بار آموزش الكترونيكي را براي توسعهي اقتصاد دانايي محور استفاده كردند و با آموزش 80 ميليون دانشآموز و پنج ميليون آموزگار و دهها مردم عادي اقتصاد جديدي را جايگزين اقتصاد سنتي خود كردند.
جلالي تصريح كرد: در بسياري از سازمانهاي جهاني از آموزش الكترونيكي براي آموزشهاي ضمن خدمت و آموزش در طول عمر استفاده ميكنند؛ در كشور ما نيز آموزش الكترونيكي در كنار آموزش سنتي به وجود آمده است و اغلب رشتههايي در اين حوزه تدريس ميشود كه در دانشكدههاي سنتي نيز وجود دارد اما از آنجا كه در كشور ما زيرساخت مناسب براي توسعه سريع در حوزه الكترونيكي وجود ندارد، يعني پهناي باند به اندازهي كافي موجود نيست و اساتيد آموزشديده نداريم مشكلات زيادي در مسير توسعه اين نوع آموزش وجود دارد.
او همچنين اظهار كرد: با اين وجود با تلاش و سعي تعدادي از دانشگاهها مانند اميركبير، شيراز، علم و صنعت، تهران و برخي دانشگاههاي ديگر دورههاي الكترونيكي را در سطح كارشناسي ارشد آغاز كردهاند. اگر چه هنوز كيفيت اين مراكز با آنچه بايد باشد فاصله دارد اما همين اندازه كه اين پديده در كشور ما آغاز شده و آرام آرام ميتواند به كيفيت آن اضافه شود جاي خوشحالي دارد.
وي با بيان اين كه در مجموع آموزش الكترونيكي آغاز شده و در حال اجرا در كشور قابل مقايسه كمي و كيفي با دانشگاههاي الكترونيكي كشورهاي توسعه يافته نيست، افزود: به طور مثال تنها در دانشگاه فينيكس آمريكا سه هزار دانشجو وجود دارد در حالي كه تمام دانشجويان دورههاي مجازي دانشگاههاي ايران به يك دهم اين تعداد هم نميرسد. ايجاد دانشگاه مجازي زماني مقرون به صرفه است كه بتواند به سرعت گسترش يافته و تعداد بسياري دانشجو پذيرش كند.
او اظهار كرد: به وزارت علوم توصيه ميكنم به جاي آنكه دانشگاههاي مجازي را به صورتهاي مختلف به شكل رسمي درآورد آنها را كاملا آزاد بگذارند؛ يا حتي اجازه دهند هر كس به صورت اختياري دانشگاه خود را به صورت الكترونيكي به وجود آورد اما در نهايت اين وزاتخانه به دنبال ايجاد مراكز تست و آزمايش از دانشجويان اين مراكز متنوع باشد.
انتهاي پيام
جمعه 10 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]