تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):انسان زيرك، دوستش حق است و دشمنش باطل.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832817627




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تنبلي چشم، بيماري تاثر انگيز، با پيشگيري ساده


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تنبلي چشم، بيماري تاثر انگيز، با پيشگيري ساده
اروميه - آمبلوپي يا تنبلي چشم، بيماري است كه راه پيشگيري آن بسيار آسان است و مي توان به سادگي از بروز آن جلوگيري كرد.


حدود180 ميليون نفر در جهان دچار نابينايي و يا كم بينايي هستند كه بسياري از اين افراد در ابتدا دچار بيماري تنبلي چشم " آمبولپي " بوده اند.
اين آمار در ايران 514 نفر است كه بيماري بسياري از اين افراد قابل پيشگيري بوده است.
بيماري آمبلوپي يا تنبلي چشم چيست؟
تنبلي چشم نوعي اختلال بينايي است كه اگر به موقع تشخيص و درمان نشود ، فرد را از يك چشم بسيار كم بينا يا نابينا مي‌كند اين در حالي‌است كه با تشخيص به موقع اين بيماري مي‌توان به راحتي آن ‌را درمان كرد.
رعايت دقت و لزوم معاينه براي كودكان به ويژه در سنين زير شش سال الزامي است، بسياري از كودكان با آن ‌كه به‌نظر مي‌رسد داراي چشمان سالمي هستند، در بسياري موارد از ضعف بينايي رنج مي‌برند.
رشد و تكامل مركز بينايي در مغز از دوران جنيني تا حدود 10 سالگي ادامه دارد، اما حداكثر سرعت رشد آن تا سه سالگي است.
كودكان به ويژه در سه سال نخست زندگي بايد مورد معاينه قرار گيرند و درصورتي كه اشكال ديد كودك، قبل از پنج سالگي درمان شود، حتي اگر چشم در اين مدت تنبل شده باشد با درمان، بينايي كامل به دست مي‌آيد.
پس از پنج سالگي، هر چه درمان چشم تنبل بيشتر به عقب بيافتد، احتمال به دست آوردن بينايي كامل كمتر مي‌شود به ‌طوريكه پس از 7 تا 10سالگي، درمان هيچ تأثيري در بينايي نخواهد داشت.
سرپرست سازمان بهزيستي آذربايجان غربي در اين خصوص مي گويد: نزديك به دو تا چهار درصد از كودكان در دنيا از سنين كودكي دچار اين معضل مي باشند كه اگر در سنين پايين به اين موضوع رسيدگي شود، اين عارضه قابل درمان خواهد بود.
همايون هاشمي افزود: درمان در سنين بالا با مشكل همراه بوده و عملا بعد از سنين طلايي يعني از سن سه تا پنج سال ديگر امكان درمان وجود ندارد.
وي ادامه داد: طرح پيشگيري از بيماري تنبلي چشم از 12سال پيش در كشور آغاز شده و آذربايجان غربي در سال گذشته در ميان استانهاي مجري طرح مقام اول در پوشش جمعيتي را به خود اختصاص داد.
هاشمي، مديريت استان، دانشگاه علوم پزشكي، آموزش پرورش و بسيج را از حاميان اصلي اين طرح در استان ذكر كرد و يادآور شد: اين نهاد ها به لحاظ گستره كاري در اين رابطه همكاري مطلوبي با اين طرح در سال هاي گذشته از خود نشان داده اند.
وي د ر ادامه اين طرح را بسيار مفيد و كاربردي ارزيابي كرد و اظهار داشت: اين اقدام به منظور نجات، بخش مهمي از جامعه به نام كودكان و آينده سازان كشور مطرح بوده و تضميني براي ادامه سلامتي جامعه به حساب مي آيد.
سرپرست سازمان بهزيستي آذربايجان غربي گفت: تنها مشكل بوجود آمده در سالهاي گذشته عدم حضور به موقع مردم مناطق شهري استان در اين طرح -ها بوده كه باعث كاهش پوشش اين طرح تا 85 درصد در اين مناطق شده بود و اين در حالي است كه با همكاري مطلوب مردم در روستاها در دوره هاي گذشته اين رقم 100 درصد بوده است.
وي تاكيد كرد: اميدواريم در سال جاري با حضور به موقع و همكاري مردم استان ميانگين اين رقم در استان به 90درصد برسد.
هاشمي، مشكلات اقليمي و جغرافيايي استان را نيز يكي ديگر از عوامل كاهش اين ارقام ذكر كرد و ابرازداشت: اميدواريم با تمهيدات لازم اين اقدام به راحتي و بدون هيچ مشكلي انجام شود.
عوامل ايجاد‌كننده تنبلي چشم در كودكان مي‌تواند ناشي از اشكالات مادرزادي باشد يا پائين افتادگي پلك سبب عدم وضوح تصوير اشيا خواهد شد و كودك در برخي موارد دچار تنبلي چشم و كاهش وضوح ديد خواهد شد.
تنها راه پيشگيري از تنبلي چشم تشخيص به ‌موقع عوامل ايجاد ‌كننده آن است و چون بسياري از اين عوامل براي خانواده‌ها ناشناخته است، چشم همه كودكان بايد حداقل3 بار قبل از دبستان در زمان هاي مختلف معاينه شود.
در اين رابطه 90 هزار كودك در آذربايجان غربي تحت پوشش سنجش بينايي قرار مي گيرند.
معاون امور فرهنگي و پيشگيري سازمان بهزيستي آذربايجان غربي نيز در اين رابطه گفت: امسال افزون بر 90 هزار كودك سه تا پنج ساله در استان تحت پوشش طرح كشوري سنجش بينايي قرار مي گيرند.
بهروز كارگري افزود: نزديك به 103 هزار كودك هدف در استان وجود دارد و اين طرح همزمان با سراسر كشور از اول تا آخر آبان ماه جاري در سراسر استان اجرا مي شود.
وي با يادآوري اجراي 12ساله اين طرح در كشور گفت: در سال گذشته نزديك به 84 هزار كودك با 85 درصد كودكان هدف استان تحت پوشش اين طرح قرار گرفتند كه اين رقم نسبت به سال گذشته رشدي معادل 100درصد داشت.
كارگري ادامه داد : 699 كودك مبتلا به تنبلي چشم به همراه يك هزار و 392 كودك با عيوب انكساري و 281 كودك مبتلا به لوچي شناسايي و به مراكز درماني راهنمايي شدند.
وي يادآورشد: پارسال اين طرح توسط شش پزشك به همراه 16كارشناس و دو هزار و 500 مربي در دو هزار و 300 مهد و پايگاه سنجش بينايي در سراسر استان اجرا شد.
كار گري ادامه داد: در اجراي اين طرح پارسال 112ميليون ريال براي تهيه عينك براي 957كودك به همراه 70ميليون ريال براي 32مورد عمل جراحي پرداخت شد.
وي گفت: امسل پيش بيني مي شود 870 ميليون ريال براي اجراي اين طرح هزينه شود كه تاكنون 370 ميليون ريال كسري اعتبار وجود دارد.
به گفته ي وي، هزينه نگهداري يك فرد نابينا در حوزه توانبخشي، يك ميليون و 500 هزار ريال در هر ماه است.
با اين اوصاف اگر تاكنون براي سنجش بينايي كودكان به مراكز بينايي سنجي رايگان بهزيستي مراجعه نكرده‌ايد تا 15 آذر فرصت دارند.
بسياري از متخصصان معتقدند پس از 7 تا 10 سالگي، درمان هيچ تأثيري در بينايي نخواهد داشت.
يكي از متخصصين چشم در اروميه معتقد است: برخي مراقبت هاي ساده اي كه از طرف والدين كودكان در سنين پايين اعمال مي شود، مي تواند آينده آنها را تغيير دهد.
دكتر نادر صيفي مي افزايد: پيشگيري از آمبلوپي يكي از اين راه كارهاي ساده مي باشد كه با يك آزمايش ساده قابل دسترس است و اين اطمينان را به والدين مي دهد كه در آينده مشكلي از اين نظر كودك آنها را تهديد نخواهد كرد.
حوزه بينايي در چشم افراد، منطقه‌اي است كه شخص مي‌تواند در حالي كه چشمش را به نقطه‌اي ثابت نگه داشته است شي را كه روبرو يا اطراف چشم او قرار مي‌گيرد، ببيند.
بنابراين وقتي كه شي از حوزه بينايي فرد خارج باشد، قادر به ديدن نخواهد بود و ممكن است براي ديدن آن اقدام به حركاتي مثل چرخش سر، يا حركت بدن بكند. حوزه بينايي اهميت زيادي دارد و محدود بودن آن ممكن است به انواع يادگيريهاي كودك لطمه بزند.
امتحان حوزه بينايي بسيار ساده است و براي اجراي آزمايش بر روي كودك يك مداد را مابين دو چشم و در فاصله 40 سانتيمتري قرار داده و سپس به آهستگي مداد را به طرف گوشها حركت مي دهند، نقطه‌اي كه در آن ديگر شما قادر به ديدن مداد نيستيد پايان حوزه بينايي است، معمولا افرادي كه بينايي سالم دارند حوزه بينايي آنها تا تقريبا به نزديكي گوش ها مي ‌رسد.
7130/1139
 پنجشنبه 9 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن