واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چند پيشنهاد براي صرفهجويي در مصرف انرژي
يكي از بينندگان «تابناك» در پيامي نوشت: بحث صرفهجويي در مصرف انرژي و استفاده از سوختهاي ديگر از موضوعاتي نيست كه با نصيحت و دلالت به آن پرداخت. چرا كه اينقدر اين موضوعات آشكار و روشن است و نفع جمعي مردم به آن وابسته كه نياز به توجيه زيادي ندارد.
وزارت نيرو هم كه به تازگي با اعلام قيمتهاي واقعي مصرف برق، كمكم مصرف كنندگان را با قيمت واقعي آشنا ميسازد. بنابراين، با توجه به بحراني شدن بحث تأمين انرژي و فوايدي كه استفاده از انرژيهاي پاكيزهاي مثل انرژي خورشيدي و انرژي بادي وجود دارد، بهتر است موارد زير به صورت اجبار در آييننامهها و دستورالعملهاي سازمانهاي دولتي و غير دولتي قرار گيرد:
1- اجباري شدن نصب سلولهاي خورشيدي بر بام همه ساختمانها با حداكثر ظرفيت براي تامين انرژي الكتريكي (كليه ساختمانهاي مسكوني در ژاپن به اين سلولها مجهزند).
2- اجباري شدن نصب علمهاي بادي بر بام همه ساختمانها با حداكثر ظرفيت براي تامين انرژي الكتريكي مكمل (با توجه به بحث استفاده از انرژيهاي پاكيزه، استفاده از اينگونه انرژيها با هر احتمال وزش باد در هر فصلي از سال و با هر ميزان، با توجه به هزينه فوقالعاده كم تعميرات و نگهداري آن مقرون به صرفه خواهد بود).
3- اجباري شدن نصب ذخيرهكنندههاي خورشيدي بر بام همه ساختمانها با حداكثر ظرفيت براي تامين آب گرم واحدها.
4- اجباري شدن نصب نيروگاه اضطراري دوگانه سوز (گاز و گازوئيل) به ميزان ظرفيت حداقل 2/1 ظرفيت نامي واحدهاي مسكوني.
5- اجباري شدن نصب دستگاههاي تزريق سوخت گاز خودرو در مجتمعهاي مسكوني بالاي 20 واحد.
6- مكلف كردن مركز تحقيقات ساختمان و مسكن، شهرداريها، وزارت نيرو، وزارت مسكن و شهرسازي براي تدوين آييننامه اجرايي براي اندازههاي گوناگون ساختمانها، مجتمعها و يا شهركها
7- مكلف كردن بانكها براي اعطاي وام پنج ساله با كمترين بهره براي استفادهكنندگان از دستگاههاي ياد شده در بالا.
8- صدور پروانه پايان كار از سوي شهرداري با شرط داشتن دستگاههاي ياد شده در بالا.
موارد يادشده كمترين مواردي است كه بايد هرچه زودتر به آن پرداخت.
يك استاد دانشگاه و كارشناس انرژي
پنجشنبه 9 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 763]