واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رشد سپرده هاي بانكهاي ايران در پي بحران مالي جهان
با بروز بحران هاي مالي در سطح دنيا و ايجاد فرصت براي نظام اقتصادي ظرف يك روز ميزان رشد سپرده ها در يكي از بانك هاي ايران به 200 ميليون دلار بالغ شد .
دكتر سيد حميد پورمحمدي معاون بانك بيمه و شركت هاي دولتي وزارت اقتصاد اظهار داشت : آمار روزانه جذب سپرده بانك ها در سراسر كشور در معاونت بانك بيمه و شركت هاي دولتي وزارت اقتصاد موجود است و شواهد نشان مي دهد بر اثر بروز بحران مالي در جهان ظرف يك روز رشد سپرده هاي يكي از بانك هاي دولتي ايران افزايش بسياري يافته و به 200 ميليون دلار بالغ شد .
وي خاطرنشان كرد : كشور ما به عنوان كشوري در صحنه جهان بايد حساسيت هايي در خصوص بحران بوجود آمده داشته باشد و در اين خصوص نقش موثري را ايفا كند.
وي افزود : دلايل و ريشه هاي بحران مالي جهان بايد توسط متخصصان كشور ما شناخته شده و آثار و پيامدهاي آن براي ايران و خارج شناسايي شود. در اين راستا لازم است ساز و كاري فراهم شود تا علاوه بر رصد كردن تحولات و آثار آن بر اقتصاد فرصت هاي لازم نيز بررسي شود.
وي از تشكيل هشت كارگروه و كميته در وزارت اقتصاد خبر داد و گفت : اين كميته ها فرصت و چالش هاي تحولات اقتصادي دنيا را بررسي و مديريت مي كند.
به گفته پورمحمدي كميته پولي كشور متشكل از بانك مركزي بانك هاي دولتي و خصوصي و وزارت اقتصاد كميته بازار سرمايه متشكل از وزارت اقتصاد شركت بورس سازمان بورس سازمان سرمايه گذاري خارجي كارگزاري ها فرصت هاي لازم را براي بخش پولي در بازار سرمايه بررسي خواهند كرد. بر اين اساس بخش خصوصي شامل اتاق بازرگاني و اتاق تعاون و نيز اساتيد و صاحبنظران دانشگاهي اين دو كميته را ياري خواهند كرد.
معاون بانك بيمه و وزارت اقتصاد به تشكيل كميته نفت اشاره كرد كه بر مبناي آن مسئولان وزارت نفت و نيرو آثار بحران هاي مالي بر بخش نفت و انرژي و درآمدهاي ارزي را بررسي خواهند كرد.
وي تصريح كرد : در حوزه توليد و صنايع و نيز بازرگاني مسكن و گردشگري كميته هاي مجزا تشكيل و پيامدهاي بحران مالي جهان را بررسي خواهند كرد.
پورمحمدي از وجود حوزه اي براي نظريه پردازي و ارائه ديدگاه هاي دنياي اسلام خبر داد و گفت : در اين حوزه علما و اساتيد دانشگاهي نيازهاي فكري و نظري در خصوص بحران اقتصادي را پاسخگو هستند.
معاون بانك بيمه و شركت هاي دولتي وزارت اقتصاد تصريح كرد : بر اين باوريم كه نظام اسلامي مي تواند به عنوان چراغ هدايت و سفينه نجات در بحران هاي مالي كمك كند.
پورمحمدي خاطر نشان كرد : در همايش « بحران مالي جهان ; چالش ها و فرصت ها » دستاوردهاي كميته هاي مذكور ارائه مي شود و نتايج همايش در اختيار كارگروهي قرار مي گيرد تا در مدت زمان تعيين شده راهبردهاي لازم را تبيين كند.
به گفته وي دو كميته در امور اجرايي و علمي مستقر در بانك ملت راهبردهاي لازم را مديريت مي كنند.
معاون بانك بيمه و شركت هاي دولتي وزارت اقتصاد در پاسخ به سئوالي در مورد بر كاهش درآمدهاي ارزي و تاثير آن بر اقتصاد ايران و نياز به پيش خور كردن آن گفت : كشور ما به دليل شرايط خاص خود كمترين آسيب را از اين بحران مي خورد و عمده آسيب ها در كشورهاي غربي خواهد بود; اگرچه ايران از اين سونامي خوشحال نيست و آن را بحراني براي جهان مي داند و خود را براي كاهش آثار و آسيب آماده خواهد كرد.
پورمحمدي تصريح كرد : ما پيوستگي عظيم و عميقي با بازارهاي پولي جهان نداريم و از ساز و كار بانكداري اسلامي استفاده مي كنيم . در اين راستا امتياز نظام پولي اقتصاد اسلامي نسبت به بقيه اين است كه ما اجازه اجحاف در زمينه هاي مختلف را نداديم .
وي با بيان اينكه جدايي ايران از دنيا آسيب هايي نيز براي كشور داشته تصريح كرد : در حال حاضر فضايي بوجود آمده تا ديدگاه هاي بانكداري اسلامي براي جذب سرمايه تبيين شود.
وي افزود : استفاده از مازاد درآمدهاي حاصل از افزايش قيمت نفت به معني پيش خور كردن نيست .
پورمحمدي در خصوص اهميت اين موضوع به سفر خود به جده و حضور در بانك توسعه اسلامي اشاره كرد و گفت : تمامي كشورهاي منطقه و عضو در بانك توسعه اسلامي نسبت به مقابله با آثار تحريم ها اقدامات لازم را انديشيده اند.
پورمحمدي به تبادل نظر مسئولان ايراني با مسئولان بانك اسلامي اشاره كرد و گفت : كشور ما در زمينه زيرساخت هاي قانوني در زمينه فناوري اطلاعات در جهت شفافيت و نيز تشكيل كارگروه بانكداري الكترونيك و استفاده از كد ملي كد يونيك كد پستي و غيره اقدامات مقتضي را انجام داده و آيين نامه نهايي قانون منع پولشويي را بزودي ابلاغ خواهد كرد.
وي ميزان پول كثيف داخل كشور را ناچيز دانست و گفت : اقدامات خزانه داري آمريكا عليه بانك توسعه صادرات يك اقدام سياسي است و در اين راستا بانك توسعه صادرات نيز عليه مقامات آمريكايي اقامه دعوي كرده است .
وي تصريح كرد : اين قانون وظايف جديدي براي مردم ايجاد نمي كند بلكه نهادهاي مالي موظف به شناسايي منشاهاي پول هستند.
پورمحمدي از برگزاري مجامع بانك ها خبر داد و گفت : به غير از بانك رفاه و سازمان تامين اجتماعي ساير بانك ها مجامع خود را برگزار كردند. بيمه هاي البرز آسيا و دانا نيز ضمن برگزاري مجامع خود آماده واگذاري هستند.
وي زمان دقيق واگذاري ها را منوط به اعلام آمادگي سازمان خصوصي سازي و سازمان بورس دانست .
وي از تشكيل شوراي عالي سياست هاي اصل 44 خبر داد و گفت : دفتر اداره كل برنامه ريزي و نظارت بر اجراي سياست هاي اصل 44 متشكل از 30 نفر از صاحبنظران تشكيل شده و در قالب سه كارگروه چگونگي اجراي اصل 44 مقررات آيين نامه ها و نظارت بر حسن اجراي اصل را بررسي مي كند.
چهارشنبه 8 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]