واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
«zardak» - سال 2009 برای بسیاری از خودروسازان جهان، سال فلاکتبار و وحشتناکی بود و درآمد اکثریت قریب به اتفاق کمپانیها کاهش چشمگیری داشت. امّا در این میان دستمزد مدیران ارشد و توانای این صنعت تغییر چندانی نیافت. طبیعتاً مدیرانی که میتوانستند در روزهای بحران زده سال 2009 با اجرای ایدههای تازه روند رو به سقوط درآمدها و سودآوری کمپانیها را متوقف کنند یا از سرعت آن بکاهند هر چه لازم بود از مالکان کمپانی مطالبه کردند.
گرچه میزان دقیق دستمزد مدیران کمپانیهای خودروسازی معمولاً مشخص نیست و تابعی از وضعیت کلی سود و زیان آن تلقی میشود، امّا رسانهها معمولاً در پیدا کردن بالاترین دستمزدها همه تلاش خود را به کار میگیرند و دست از کنجکاوی بر نمیدارند. بررسیها در روند صنعت خودرو در سال 2009 نشان میدهد که در بین مدیران خودروساز، «سرجیو مارچیونه» مدیرعامل موفق و پرکار فیات تقریباً بیشترین عایدی را در بین همقطاران خود داشته است. «سرجیو مارچیونه» که در چهار سال اخیر توانسته فیات را از یک کمپانی مقروض و رو به ورشکستگی به یک خودروساز موفق و شاداب تبدیل کند و ارزش سهام آن را به شکل خیرهکنندهای بالا ببرد، حالا دریافتکننده بیشترین دستمزد در دنیاست.
رسانههای ایتالیایی از پرداخت 5/6 میلیون یورو توسط فیات به مدیرعامل 57 سالهشان خبر میدهند در حالی که بسیاری از مدیران کمپانیهای خودروسازی، خواب این رقم را نیز نمیتوانند ببینند. دستمزد 8/4 میلیون یورویی «مارچیونه» شامل حقوق 05/3 میلیون یورویی به اضافه 35/1میلیون یورو پاداش و عایدی جانبی 387 هزار و 500 یورویی است. وی طبق قراردادش به ازای بالا رفتن ارزش سهام فیات در بورس نیز پاداش دریافت کرده است.
دستمزد نهایی «مارچیونه» در سال 2008 جمعاً به 4/3 میلیون یورو رسید امّا با یک محاسبه ساده میتوان دریافت که او ظرف یکسال اخیر با افزایش حدود 40 درصدی درآمد روبهرو شده است.
البته بخشی از این افزایش درآمد بهدلیل افزایش مشغله ذهنی و اداری «مارچیونه» نیز هست. فیات در سال 2009 با تملک 20 درصد از سهام کل کرایسلر، سرنوشت این برند آمریکایی را نیز در اختیار گرفت و مطابق انتظار اداره امور کرایسلر را نیز به دست وی سپرد. به این ترتیب «سرجیو مارچیونه» مشتری دائمی پرواز تورین به دیترویت شد و در چند ماه اخیر دائماً در حال سفر از ایتالیا به آمریکا و بالعکس بود. بر همین اساس هیئت مدیره کرایسلر پرداخت مبلغ 600 هزار دلار دستمزد برای زحمات «مارچیونه» را تصویب کرد. او البته وظیفه خطیر و سرنوشتساز بازیابی و احیاء کرایسلر را بر عهده دارد که قرار است بر مبنای آن کمپانی ورشکسته آمریکایی تا سال 2011 به سودآوری بازگردد. دستمزد 5/6 میلیون دلاری «مارچیونه» در شرایطی به او اعطاء شده که کمپانی فیات نیز مثل بسیاری از خودروسازان با کاهش سود خالص در سال 2009 مواجه بوده است. سود خالص فیات در سال سپری شده به حدود 2/1 میلیارد دلار رسید که البته بخش قابل توجهی از آن حاصل ارائه مشوقهای دولت ایتالیا برای خرید خودروی جدید در سطح عموم مردم بوده است.
«سرجیو مارچیونه» در شرایطی این دستمزد را برای خود به ثبت رسانده که حجم تولید فیات در قیاس با غولهایی چون تویوتا، جنرال موتورز و فولکس واگن کمتر است. آمار نشان میدهد که او هنوز با دستمزد «مارتین وینترکورن» مدیر عامل گروه فولکس واگن در سال 2008 فاصله دارد. «وینترکورن» در سال 2008 که یکی از نقاط طلایی در تاریخ فولکس واگن محسوب میشود دستمزدی در حدود 1/6 میلیون یورو دریافت کرد که در حدّ ستارههای بزرگ فوتبال جهان است. «دیتر زچه» مدیرعامل گروه دایملر نیز از دیگر مدیران صنعت خودرو است که دستمزد بالایی دارد. با این حال دستمزد «زچه» در سال 2009 حداکثر به 2 میلیون یورو رسیده است.مهمترین رقیب «مارچیونه» در زمینه حقوق سالانه، از دل فیات بیرون میآید. «لوکا دی مونته زمولو» رئیس هیئت مدیره این کمپانی در سال گذشته 2/5 میلیون یورو عایدی داشته که با توجه به سود قابل توجه فیات در سراسر دنیا چندان عجیب و غیرعادی به نظر نمیآید.
«جان الکان» قائم مقام فیات نیز با دریافت 631 هزار یورو در سال 2009 هنوز فاصله زیادی با مدیرعامل و رئیس هئیت مدیره دارد.
برگردان و نوشته: آرش راهبر
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]