واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: يك كارشناس روس:روسيه اقدام اخيرگرجستان را حمله به خود ميدانست
سياسي. ولاديمير كازيميرف. همايش آسياي مركزي و قفقاز
نماينده سابق روسيه در قفقاز گفت: روسيه به اين خاطر درقبال بحران اخير قفقاز واكنش از خود نشان داد كه اقدام گرجستان را نوعي حمله به روسيه مي دانست.
به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا ولاديمير كازيميرف سفير و نماينده سابق روسيه در امور قره باغ و قفقاز عصر امروز سه شنبه در شانزدهمين همايش آسياي مركزي و قفقاز درتهران، گفت : جنگ كوزو نخستين تجربه ناتو در اقدام خارج از چارچوب سازمان ملل متحد بود و آنها بعد از آن به مداخله نظامي در ديگر نقاط جهان اقدام كردند كه افغانستان يكي از اين موارد است.
وي افزود : ناتو در تقابل با روسيه تبديل به ائتلافي از كشورها شد كه به صورت اجماعي تصميم ميگرفتند و عملكرد روسيه در برابر ناتو تاكنون خوب بوده است و روسها با گزينشي برخورد كردن ناتو مخالفند.
اين ديپلمات روسي خاطرنشان كرد : ناتو مانند آمريكا از سياستهاي دوگانه اي تبعيت ميكند و آنها كوزو را به عنوان يك كشور مستقل به رسميت شناختند ولي درمساله گرجستان به گونهاي ديگرعمل كردند.
وي افزود: ما شاهد تحريك روسيه در بحران گرجستان بوديم و آن چيزي كه درغرب ديديم تلاش براي تهاجم به روسيه بود.
وي با اشاره به نظر روسيه درمورد بحران قفقاز گفت: قفقاز با توجه به اهميتي كه همواره درطول تاريخ داشته و با توجه به تنوع اقوامي كه در اين منطقه زندگي ميكنند هميشه زمينه ساز اختلافاتي بوده است.
ژئوپلتيك جغرافياي سياسي منطقه قفقاز بعد از فروپاشي شوروي دگرگون شد و بازيگران مختلفي در اين منطقه ظهور كردند و بحرانهاي قومي روندهاي منطقه را تحت تاثير قرار داد و مساله انرژي و ترانزيت آن به اين منطقه اهميت ديگري داد
وي افزود: اكنون شاهد ورود بازيگران منطقهاي و فرامنطقهاي در قفقاز هستيم و بحران گرجستان، قره باغ، چچن، اوستياي جنوبي و آبخازيا پايان يافته نيست و رقابتها ادامه خواهد داشت و آنچه مهم است اين است كه تلاش كنيم قفقاز دوباره روي آرامش را ببيند.
كازيميرف با اشاره به اينكه روسيه به اين خاطر درقبال بحران اخير واكنش ازخود نشان داد كه احساس ميكرد به او تهاجم شده است، گفت : اروپايي ها در واقع به داخل اين مساله كشيده شدهاند و ورود آنها به بحران چچن انتخابي نبود و آمريكا آنها را به داخل اين جريان انداخت و روسيه وقتي هم با تهاجم ناتو مواجه شد چارهاي نداشت جز اينكه اقدام متقابل انجام دهد.
نماينده سابق روسيه در قره باغ با اشاره به مشكل آذربايجان و ارمنستان درمساله قره باغ،گفت:من تحولات و رويدادهاي منطقه را ازنزديك دنبال ميكنم حل مساله قره باغ در زمان ما ممكن است و شايد در زمان ديگري اين مشكل حل شود.
وي افزود: بايد درنظر بگيريم كه اين مشكل بايستي به وسيله روساي دو كشور درگير ارمنستان و آذربايجان بررسي و حل فصل شود.
كازيميرف خاطرنشان كرد: سران دو كشور بايد در ملاقاتهاي مستقيم و حضوري اصول كلي را مورد بررسي قرار دهند و اكنون مسايلي مانند مناطق مينگذاري شده ميان دو كشور و آزاد كردن زمينهاي آذربايجان ازسوي ارمنستان مشكلات را پيچيده كرده است.
وي افزود : براي حل مشكل قره باغ به زماني بيش از۲سال نياز داريم و اين مسايل در ضمن مذاكرات طولاني و توافقات همه جانبه صورت خواهد گرفت.
وي با اشاره به احتمال حضور پيمان پي.اف.اي خاطرنشان كرد: بايد به كشورهاي منطقه پيشنهاد كنيم كه وارد اين پيمان شوند و نخست مسايل كوچك ميان خود را حل كنند و در ۱۵سال گذشته مشكلات منطقه قفقاز درجاي خود باقي مانده و حل نشده است.
وي درپايان گفت: من خاطرنشان ميكنم كه اگر تنها بخش كوچكي ازاين مساله حل شود شاهد آن خواهيم بود كه ديگر مشكلات نيز به مرور حل خواهند شد.
سه شنبه 7 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 217]