واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: تريبون آزاد كارشناسان صنايع در محيط زيست
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: با توجه به رشد روزافزون جمعيت و افزايش تقاضا جهت فعاليت هاي صنعتي و ساختماني و نيز نقش كليدي و اساسي صنايع فولادي در ساخت و ساز، امور زير بنايي، ساختمان و توليد صنعتي، اين محصول به عنوان يك كالاي استراتژيك و تعيين كننده در عرصه اقتصادي كشور مطرح است.
در سال هاي اخير، مصرف سرانه فولاد به دليل افزايش تقاضا رشد چشمگيري داشته و به دنبال آن تمايل به احداث كارخانجات فولاد اعم از ذوب، نورد (سرد و گرم) و ... نيز افزايش يافته است.
يكي از مهمترين فاكتورها در احداث صنايع، فاكتور مكان يابي و تعيين گزينه مناسب نه فقط به دليل توجيهات فني - اقتصادي بلكه به لحاظ كردن فاكتور انساني و كليدي محيط زيست در كنار دو گزينه ديگر است.
در همايش محيط زيست، فولاد و صنايع وابسته، مباحثي نظير روش ها و فن آوري هاي سازگار با محيط زيست در صنايع فولاد و معادن وابسته، راهكارهاي نوين كاهش اثرات منفي زيست محيطي در اين صنعت و نيز نقش سيستم هاي مديريت محيط زيست به ويژه HSE در دستيابي به بهره وري سبز در صنايع فولاد و نيز جديدترين راهكارها و دستاوردهاي فولادسازان در توليد محصولات و بهينه سازي مصرف انرژي ارايه شد.
اين همايش با حضور كارشناسان و متخصصان صنعت فولاد و محيط زيست در بخشي به نام تريبون آزاد و اتاق گفت و گو جهت تبادل اطلاعات، نظرات و بسترسازي تعامل صاحبين اين صنعت و محيط زيست برگزار شد.
مهندس سيد مجيد آيت، كارشناس واحد محيط زيست مجتمع فولاد مباركه طي مقاله اي با اشاره به اينكه گرد و غبار و لجن هاي توليدي در واحدهاي فولادسازي حاوي مقادير متنابهي از آهن و كربن است، افزود: در كارخانجات توليد آهن و فولاد بازيافت گرد و غبار و لجن از آنجا كه منابع نسبتا غني از كربن و آهن هستند بسيار ارزشمند و حياتي است.
وي با اشاره به اينكه در كارخانه هايي كه واحدهاي سينترينگ با آلگومراسيون دارند تا نزديك به 70 درصد گرد و غبار توسط آلگومراسيون مجدد قابل بازيافت است، افزود: اين امر به دليل وجود مقادير اندكي از روي و گوگرد به همراه گرد و غبار است ولي از طرفي مقادير متنابهي از لجن توليدي هم وجود دارد كه تقريبا از اين روش نمي توان براي بازيافت آن اقدام كرد.
دل آرام گل مروي كارشناس ارشد آلودگي و محيط زيست دريا مقاله اي تحت عنوان بررسي صدمات ريوي و روش هاي كاهش آن پس از تماس با ذرات آلاينده در مجاورت صنايع فولاد گفت: ذرات آلاينده هوا به علت افزايش بيماري و مرگ ناشي از تماس با آنها به عنوان يك خطر جدي براي سلامت انسان محسوب مي شوند.
وي گفت: شهرهايي كه به لحاظ جغرافيايي در دره هاي ميان چندين رشته كوه و در ارتفاعي پايين تر از سطح دريا قرار دارند، فرصت مناسبي را براي ارزيابي اثرات ناشي از تماس با ذرات آلاينده فراهم مي آورند.
وي افزود: در يكي از نواحي كه به طور متناوب داراي سطح بالايي از ذرات آلاينده هوا بود، منبع عمده آلودگي كارخانه صنايع فولاد تشخيص داده شد، به طوري كه در مدت فعاليت اين كارخانجات بيش از 80 درصد ذرات آلاينده در منطقه توليد شد. /05/110
سه شنبه 7 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 503]