تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس دوست دارد خداوند هنگام سختى ها و گرفتارى ها دعاى او را اجابت كند، در هنگام آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850059870




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

دنياي مجازي و ...


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: اين تويي؟ يا که منم؟





مساله هويت و بحران آن در جوامع امروزي يکي از مهمترين معضلاني است که باعث تغيير هويت در فرهنگها و در نهايت باعث دگرگوني شخصيت جوانان و نوجوانان ميشود، روانشناسان در مورد تعريف هويت معتقدند که هويت يک احساس نسبتا پايدار از يگانگي است. يعني عليرغم تغيير رفتارها. افکار و احساسات برداشت يک فرد از خودش همواره مشابه است و دو مقوله اصلي هويت عبارتند از: پيدا کردن يک هويت شخصي و دست يافتن به ايدئولوژي شخصي.
اما متاسفانه امروزه جوان دچار بحران شده است، اين بحران به خاطر عدم موفقيت فرد در شکل دادن به هويت فردي است. همراه با تغييرات جسمي دوره بلوغ، نوجوانان در جستجوي هويت خويش هستند ولي هم اکنون به دليل تفاوتهاي جدي بيل دو نسل، تمام پلهاي موجود بين نوجوانان و والدين از بين رفته است و زبان گفتگو و تفاهم بين آنها تضعيف شده است. يکي از ويژگيهاي دوره بلوغ هيجانطلبي است از سوي ديگر هيچ برنامهريزي صحيحي براي اوقات فراغت نوجوانان مهيا نيست.
گرايش روزافزون به ارتباطات مجازي، نوجوانان را از دنياي واقعي به دنياي مجازي و هيجاني ميکشاند در حالي که در دنياي واقعي جايي براي تخليه اين هيجانات انديشيده نشده است.

پس به همان ميزان که افراد وقت خود را براي روابط مجازي صرف ميکنند از تعامل آنان با ديگران در محيط کار و خانواده کاسته ميشود و مسلما وقتي ارتباط تعاملي بهصورت مستقيم باشد. آسيبهاي اجتماعي هم کمتر ميشود ولي روابط مجازي و فاصلهدار، آسيبپذيرتر هم ميشوند. آخرين بررسيهاي سازمان ملي جوانان درمورد بحران هويت نشان ميدهد که به دليل تاخير در سن استقلال، سردرگمي و بحران هويت تا پايان دوران جواني ادامه يافته است. بهطوري که 64 درصد جوانان کشور داراي مشکل «هويت شغلي»اند و اهميتي براي درست انجام دادن کار قائل نيستند و و حال آنکه هويت لازمه نظام اجتماعي است.



53 درصد از جوانان گرايش بالاي از خود بيگانگي دارند. در اين بررسي تصريح شده است که مقابله ناآگاهانه با آداب و سنن ايراني و شيوههاي تحکمي در نظام آموزشي براي انتقال مفاهيم ديني. از نقاط ضعف مقوله هويت جوانان است، انتقال وظايف تربيتي فرزندان از خانواده به جامعه، وجود شکاف بين نسل، ضعف شديد در انتقال مباني ارزشي، ديني و ملي به فرزندان، استفاده از شيوههاي تحکمي و دستوري در انتقال مفاهيم ديني، اخلاقي و معنوي در نظام آموزشي کشور نقاط ضعف در مقوله هويت جوانان است. بحران هويت فردي موجب احساس ناکامي، نااميدي و پوچ گرايي افراد جامعه ميشود، فردي که احساس ناکامي ميکند براي جبران آن قدم در راهي ميگذارد که غرايز ارضاء نشده خود را ارضاء کند، براي وي وسيله مهم نيست و هدف مهم است و هدف وسيله را توجيه ميکند و اگر در اين راه شکست بخورد جبران آن از طريق اعتياد به الکل و مواد مخدر خواهد بود.
استفاده از شيوههاي تحکمي و دستوري در انتقال مفاهيم ديني، اخلاقي و معنوي در نظام آموزشي کشور نقاط ضعف در مقوله هويت جوانان است.



از ديگر پيامدهاي منفي بحران هويت ميتوان به نکات زير توجه کرد، بحران هويت فردي انسان را موجودي بياختيار و مقلد بار ميآورد. ابداع، نوآوري و خلاقيت را سرکوب ميکند، بحران هويت باعث از بين رفتن روحيه و انسجام جمعي ميشود. خرده فرهنگها در تضاد با هم قرار ميگيرند و اشتراکهاي فرهنگي رنگ ميبارند. نپذيرفتن ارزشها، هنجارها و باورهاي جمعي خصوصا از طرف نوجوانان از ديگر پيامدهاي بحران هويت است و به اين لحاظ آموزشهاي همگاني در مدارس و دانشگاهها بيثمر خواهد ماند. کسي که احساس ميکند هويت خود را ميبازد. از راه مقابلههاي خشم آلود ميخواهد هم احراز هويت کند هم ابراز هويت، بنابراين شکلگيري خشونتهاي اجتماعي، ميتواند به دليل خلاء هويتي افراد باشد. رفتارهاي سهلگيرانه و محبت آميز والدين توام با بحث و مبارزه طلبي بيش از رفتارهاي سلطهجويانه و همچنين اغماض گرايانه در تکوين هويت موثرند.

هر جامعهاي بايد از وجود افرادي برخوردار باشد که اصل خويش را به خوبي شناخته و در رويارويي با ساير فرهنگها از اصالت خود دور نشوند.



توجه داشته باشيم که اهميت گروه همسالان در دوران نوجواني افزايش مييابد و در عين حال اين مساله با کاهش تاثير والدين و بزرگترها انطباق پيدا ميکند تا جايي که نوجوان سعي ميکند از بزرگسالان قطع وابستگي کند. به ويژه زماني که والدين به نوجوان توجه نميکنند و آنان را مورد مهر و عاطفه و راهنمايي قرار نميدهند. تاثير گروه همسالان بر آنها افزايش مييابد. در واقع گروه همسالان شبيه گروههاي مرجع نقش مهمي در ايجاد الگوهاي رفتاري افراد دارد. مانند نحوه آرايش. تمايلات موسيقيايي. لباس پوشيدن. خيالپردازي. نحوه صحبت کردن و... . بنابراين در صورتي که نقش گروهها و نهادها و ديگر مراجع ضعيف باشد. گروه همسالان قويتر عمل ميکند. يادآور ميشويم که بايد به خلاءها و نقصانهايي بينديشيم که در راه ارضاء و تامين نيازهاي فرهنگي، تفريحي و مختص جوانان از مدل آرايش مو، کفش، لباس و... گرفته تا موسيقي و برنامههاي رسانهاي وجود دارد. به اين فکر کنيم که آيا براي جواني که نياز به موسيقي و مدلهاي جديد لباس و... دارد، توانستهايم اين نيازها را از مجموعه فرهنگ خودمان تامين کنم؟ به واقع چقدر الگوي لباس، الگوهاي زيبايي رفتاري و معاشرتي و چقدر نمونههاي تفريحات سالم جذاب و ارضا کننده روحيات تشنه جواني به آنها عرضه کردهايم.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 150]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن