واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: دريافت خسارت از بيمه ؛ روز به روز دشوارتر
جام جم آنلاين: نارضايتي شهروندان از نحوه خدماتدهي و مانعتراشيها ازسوي برخي شركتهاي بيمهاي خودرو براي پرداخت خسارت هر روز ابعاد تازهاي پيدا ميكند.
اخيرا برخي شهروندان در مراجعه به برخي شركتهاي بيمه براي دريافت خسارت تصادفات رانندگي با مشكل جديدي مواجه شدهاند كه دردسرهاي فراواني را براي آنها ايجاد كرده است.
در حالي كه براساس يك اصل تعريف شده شركتهاي بيمه موظف هستند در تصادفات خسارتي با استناد به كروكي پليس خسارت بپردازند، اما مشاهدات بيانگر اين است كه برخي شركتهاي بيمه به بهانههاي مختلف ميكوشند از پرداخت خسارت به بيمهشدگان خود شانه خالي كنند. بيمههاي سنگانداز برخيشركتهاي بيمه، گاه كروكي پليس را قبول ندارند و پرداخت خسارت را تنها منوط به حضور هر دو خودرو و بررسي كارشناسي مجدد توسط كارشناسان بيمه ميدانند و همين مساله موجب بروز مشكلات فراواني براي شهرونداني شده است كه به منظور دريافت خسارت به شعب شركتهاي بيمهاي مراجعه ميكنند. اگر مالكان هر دو خودروي خسارت ديده ساكن تهران باشند، شايد اين موضوع مشكل چندان بزرگي به نظر نرسد و مساله صرفا با چند ساعت اتلاف وقت و هزينه طرفين براي مراجعه به شركت بيمه و بررسي مجدد ميزان خسارت وارده به خودروها قابل حل باشد.
اما در صورتي كه هر يك از مالكان خودروهاي خسارت ديده ساكن يك شهر باشند، آن وقت است كه سنگاندازي برخي بيمهها و موكول كردن پرداخت خسارت به حضور هر دو خودرو براي ارزيابي مجدد ميزان خسارت، مشكلساز ميشود.
اختلاف نظر بين راهنمايي و رانندگي و برخي شركتهاي بيمه بر سر پرداخت خسارت تصادفات كروكيدار پليس در حالي مدتهاست همچنان به عنوان يك معضل لاينحل باقي مانده است كه اين وضعيت بلاتكليفي، سرگرداني و اتلاف وقت و هزينه مراجعهكنندگان به شعب شركتهاي بيمهاي براي دريافت خسارت تصادفات را رقم زده است.
بيمههاي قانون گريز رئيس مركز اجرائيات راهنمايي و رانندگي ناجا در گفتگو با «جامجم» از عدم پايبندي بيمهها نسبت به انجام تعهدات خود گلايه كرده و ميگويد: براساس ماده 18 قانون بيمه اجباري شخص ثالث، قانونگذار تصريح كرده است، شركتهاي بيمه مكلفند خسارت حوادث رانندگي را در مواردي كه وسيله نقليه مسبب و وسيله نقليه زيان ديده در هنگام وقوع حادثه داراي بيمهنامه معتبر باشند و اختلافي نيز بين طرفين نباشد، تا حداكثر سقف تعهدات مالي بدون نياز به كروكي پليس پرداخت كنند.
سرهنگ عليرضا جهانگيري تاكيد ميكند: درواقع قانونگذار اين تمهيدات را انديشيده است تا ديگر نيازي به ورود پليس به صحنه تصادف نباشد، اما شركتهاي بيمه تاكنون از اجراي اين موضوع طفره رفتهاند و پرداخت خسارت حوادث و تصادفات رانندگي را منوط به ترسيم كروكي از سوي پليس كردهاند. وي با تاكيد بر اينكه بيمهها نبايد بابت هر خسارتي كه به بدنه خودرو وارد ميشود، از پليس كروكي بخواهند، تصريح ميكند: اگر خودرويي داخل پاركينگ منزل دچار آسيب شود بيمه بايد بدون سوال و جواب خسارت بپردازد و نيازي به ترسيم كروكي پليس نيست.
سرهنگ جهانگيري با تاكيد بر اينكه اگر بيمهها اين قانون را رعايت كنند ديگر نيازي به كشيدن كروكي پليس نيست كه مدعي شدن بيمهها را هم در پي داشته باشد، ميگويد: شهرونداني كه در اين زمينه اعتراض دارند ميتوانند شكايت خود را با نمايندگاني كه از سازمان بازرسي كل كشور در بيمه مركزي مستقر هستند، مطرح كنند.
بيمهها: ضرر كرديم حسين شفيعي، كارشناس اداره خسارت بيمههاي خودرو شركت بيمه آسيا در گفتگو با «جامجم»، در اينباره ميگويد: تا چندي پيش اگر مالك خودروي زيانديدهاي با كروكي پليس و كوپن دريافت خسارت به بيمه مراجعه ميكرد، ميتوانست به راحتي خسارت خود را بگيرد، اما اين وضعيت بتدريج موجب بروز تخلفات و سوءاستفادههايي شد و شركتهاي بيمه را از اين بابت متحمل ضرر فراواني كرد.
وي تاكيد كرد: هماكنون نيز شركتهاي بيمهها تا 95 درصد خسارت تصادفات و حوادث رانندگي را با رويت كروكي پليس پرداخت ميكنند، اما كروكيهايي كه از نظر بيمه مشكوك باشند را قبول نكرده و از مالكان دو خودرو درخواست ميشود براي بررسي مجدد و تعيين خسارت توسط كارشناس به بيمه مراجعه كنند.
اين كارشناس با تاكيد بر اينكه بيمهها ناچارند براي جلوگيري از برخي سوءاستفادهها محتاطتر عمل كنند، تصريح ميكند: اين حق بيمههاست كه چون از داراييشان براي جبران خسارت بيمهشدگان خود هزينه ميكنند، بنابراين اجازه دارند در مواقعي براي جلوگيري از برخي سوءاستفادهها، كروكي پليس را مجددا بررسي كنند.
شفيعي معتقد است: با وجود سختگيريهاي اوليهاي كه براي پي بردن به صحت ادعاي طرفين انجام ميشود، اما در نهايت بيمهها خسارت را پرداخت ميكنند. اين كارشناس در پاسخ اينكه، سختگيري شركتهاي بيمه بررسي و تعيين خسارت مجدد بخصوص در تصادفات جادهاي كه ممكن است هريك از خودروها متعلق به يك استان كشور باشند، ميگويد: بيمهها با در نظر گرفتن مشكلات و محدوديتهايي كه در اين زمينه براي شهروندان ممكن است وجود داشته باشد، در موارد اينچنيني كمتر سختگيري ميكنند تا بيمهشدگان خسارت خود را دريافت كنند. سخن اين كارشناس اداره خسارت بيمههاي خودرو شركت بيمه آسيا به عنوان يكي از شركتهاي بيمهاي خودرو در كشور در حالي مطرح ميشود كه هماكنون برخي شهروندان با وجود داشتن كروكي پليس در شعب شركتهاي بيمه براي دريافت خسارت سرگردانند.
يك توصيه اين كارشناس بيمه خودرو با تاكيد بر اين كه بهتر است هر شهروندي پس از بيمه كردن خودروي خود حتما يك مشاور بيمه خودرو (كه البته رايگان هم است) نيز داشته باشد، توصيه ميكند: اگر در جاده يا سطح شهر تصادفي رخ داد و با توافق طرفين قرار شد مالك خودروي زيانديده كروكي پليس را براي گرفتن خسارت به شركت بيمه ببرد ضروري است علاوه بر كروكي پليس، كپي كارت خودرو، كپي گواهينامه و بيمه شخص ثالث و بويژه تلفن و نشاني منزل طرف مقابل (خودروي مسبب) را از وي بگيرد تا در صورت نياز به بررسي بيشتر، شركت بيمه بهتر بتواند موضوع را پيگيري كند.
كروكي نميكشيم! از چالش شهروندان با شركتهاي بيمه بر سر پرداخت خسارت تصادفات رانندگي كه بگذريم، سرگرداني مسافران در جادهها به هنگام وقوع تصادف بين 2 خودرو، معضل ديگري است كه دردسرهاي فراواني را براي شهروندان ايجاد كرده است.اگر تصور ميكنيد در صورت تصادف 2 دستگاه خودرو با يكديگر در جاده با مشاهده اولين گشت سيار پليس راه، بلافاصله كروكي ترسيم ميشود و ميتوانيد بدون اتلاف وقت به راهتان ادامه دهيد، اشتباه ميكنيد، زيرا همه گشتهاي سيار پليس اجازه ترسيم كروكي در تصادفات جادهاي را ندارند و اين وضعيت مشكلات فراواني را براي شهرونداني كه در جاده تصادف ميكنند، باعث شده است.
شهروندي كه به هنگام سفر در گردنه كوهين در مسير استانهاي شمالي كشور با خودرويي تصادف كرده است، تعريف ميكند كه چگونه مالكان هر دو خودرو به همراه سرنشينان آن حدود يك ساعت در جاده سرگردان بودهاند تا از چندين خودروي پليسي كه در طول مسير در حال گشتزني بودهاند، سرانجام يك خودرو پليس كروكي تصادف را ترسيم كرده است.
رئيس مركز اجرائيات راهنمايي و رانندگي ناجا با تاكيد بر اين كه همه افسران مستقر در گشتهاي پليس راه مجاز به ترسيم كروكي نيستند، ميگويد: تنها افسراني كه دورههاي آموزشي و تكميلي فني لازم در اين زمينه را گذرانده باشند و با پيچيدگي مباحث مربوط به ترسيم كروكي در صحنه تصادفات خسارتي، جرحي و فوتي آشنا باشند مجاز به ترسيم كروكي هستند.سرهنگ جهانگيري با تاكيد بر اين كه هماكنون چيدمان افسراني كه مجاز به ترسيم كروكي در تصادفات جادهاي هستند به طور متناسب انجام شده است، تصريح ميكند: با توجه به نيازي كه در اين زمينه احساس ميشود، افزايش افسران مجاز به ترسيم كروكي در واحدهاي گشت پليس راه در سطح جادهها و پاسگاههاي بينراهي و توزيع متناسب آنها همواره مورد تاكيد راهنمايي و رانندگي قرار داشته است.
لزوم هماهنگي پليس و بيمه چالش شركتهاي بيمه با راهنمايي و رانندگي بر سر موضوعاتي مانند سقف پرداخت خسارت تصادفات رانندگي، قبول نداشتن يا نداشتن كروكي پليس و... در حالي مدتهاست ادامه دارد كه به نظر ميرسد ضروري است مسوولان شركتهاي بيمه خودرو و راهنمايي و رانندگي ناجا در نشست مشتركي يك بار براي هميشه راهكار منطقي و موثري براي حل مشكل موجود ارائه دهند تا اين اختلافنظرها بيش از اين موجب سرگرداني و بلاتكليفي شهروندان براي دريافت خسارت از شركتهاي بيمه نشود.از سوي ديگر با توجه به اين كه سالانه مبالغ گزافي توسط شهروندان بابت بيمه يك ساله خودرو به خزانه شركتهاي بيمهاي واريز ميشود، اما گلايه شهروندان از برخي مانعتراشي شركتهاي بيمه خودرو براي پرداخت خسارت بيانگر اين واقعيت است كه اين شركتها بايد با اصل قرار دادن موضوع تكريم ارباب رجوع، بازنگري جدي در اين زمينه داشته باشند.
همچنين شركتهاي بيمه خودرو بايد در اين زمينه پاسخگو باشند كه چرا از اجراي قانون پرداخت خسارت تصادفات رانندگي بدون كروكي پليس شانه خالي ميكنند؟
از سوي ديگر از آنجا كه ترسيم كروكي در تصادفات جادهاي نيز مشكلات فراواني براي مسافران ايجاد كرده است ضروري است راهنمايي و رانندگي براي جلوگيري از سرگرداني سرنشينان خودروهاي تصادفي در جادهها، ساعتها معطلي، كلافگي و در نهايت تلخ شدن سفر به كام مسافران، هر چه سريعتر در زمينه ترسيم كروكي توسط گشتهاي پليس راه به هنگام تصادفات جادهاي چارهانديشي كنند.
پوران محمدي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 320]