تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فتوا دهندگان بزرگانِ دانشمندان‏اند و فقيهان پيشوايانى كه از آنان بر اداى پيمان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830459367




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

چراغ راه رسانه‌ها در بيانات امام(ره) و مقام معظم رهبري(3)مطبوعات از درج مقالاتي كه تفرقه‌انگيز و مضر به انقلاب است خودداري كنند


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: چراغ راه رسانه‌ها در بيانات امام(ره) و مقام معظم رهبري(3)مطبوعات از درج مقالاتي كه تفرقه‌انگيز و مضر به انقلاب است خودداري كنند
گروه سياسي: مطبوعات موظفند از تيترهايي كه موجب تحريك و يا تضعيف مردم مي‌شود و يا مخالف واقع است خودداري كنند و خود را با مسير انقلاب تطبيق دهند و نيز از درج مقالاتي كه مضر به انقلاب و موجب تفرقه مي‌شود خودداري كنند كه اين خود توطئه محسوب مي‌شود.
نقش و جايگاه رسانه بويژه مطبوعات، در انتقال واقعيات و شفاف‌سازي آنچه دانستن‌اش نياز جامعه است، مهمترين رسالتي است كه جامعه بر عهده اصحاب رسانه قرار داده است.

بسياري از صاحبنظران، مطبوعات را ركن چهارم دموكراسي مي‌دانند‌. در ايران هم اگرچه مي‌توان همين نگاه را به مطبوعات داشت، و آن را ركن چهارم دموكراسي دانست، اما ساختار نظام مقدس جمهوري اسلامي، ويژگي‌هاي مطبوعات در نظام اسلامي را با مطبوعات در ديگر كشورها متفاوت مي‌كند.

مقاله حاضر، در ادامه مطالب گذشته مي‌كوشد تا با ارائه مجموعه‌اي منسجم از نظرات حضرت امام خميني(ره) و نيز حضرت آيت‌الله خامنه‌اي رهبر معظم انقلاب اسلامي درباره مطبوعات، چراغ روشني را براي رهپويان عرصه خبر فراهم سازد. در ابتدا ادامه نظرات بنيانگذار كبير انقلاب اسلامي را در اين خصوص مرور مي‌كنيم:

ديدگاه‌هاي امام خميني(ره) در مورد مطبوعات؛ سلب آزادي تحت لواي آزادي/

«... ما در بعضي مطبوعات، حالا من اسم مطبوعات را نمي‌برم لكن در بعضي مطبوعات مي‌بينم كه اينها از آزادي سوء استفاده مي‌كنند، به گمان اينكه يا به خيال اينكه آزادي هست، مي‌خواهند از مردم آزادي را سلب كنند. اين مردم با اين زحمتي كه در اين سال‌هاي طولاني كشيده‌اند و با اين خو‌ن‌هايي كه در اين دو سال اخير داده‌اند، مي‌خواهند آزاد باشند.

بعضي مطبوعات مي‌خواهند اينها را ازشان سلب آزادي بكنند، دست اشخاصي كه مي‌خواهند چپاولگري كنند، بعضي مطبوعات دست آنها را دارند باز مي‌كنند اين معني آزادي نيست، اين معني خيانت است. اينكه داده مي‌شود به ملت آزادي است، نه خيانت، آزادي قلم است، نه خيانت قلم، آزادي بيان است، نه بيان خائنانه...»

صحيفه نور، ج 6، ص 192- 26/2/58

فتنه‌انگيزي و ايجاد اختلاف بين مسئولين/

«... در روزنامه‌ها مشغول فتنه‌انگيزي هستند و مشغول اين هستند كه دولت را با رئيس‌جمهور، مجلس را با رئيس‌جمهور، رئيس‌جمهور را با مجلس مخالف كنند و اين توطئه‌اي است كه در روزنامه‌ها ايجاد شده است و بايد خود آقايان جلويشان را بگيرند، قبل از اينكه ملت جلويش را بگيرد، قبل از اينكه خودملت بيايد و بي‌ملاحظه از كسي، تمام اين روزنامه‌ها را خفه كند، خودشان جلويش را بگيرند...»

صحيفه نور، ج 12، ص 275 – 15/5/59

درك ارزش و جايگاه آزادي/

«... وقتي ما ديديم كه در يك روزنامه‌اي از يك اشخاصي مطالب نوشته مي‌شود كه اينها عمال اجانب هستند و مي‌خواهند مملكت ما را باز به خرابي بكشانند، از آن طرف مقالاتي و مطالبي كه راجع به مسائل نهضت است، راجع به مسائل اسلام است، يا تحريف مي‌شود يا نوشته نمي‌شود، اينطور مطبوعات را نمي‌توانيم برايش احترام قائل بشويم، براي مطبوعاتي ما احترام قائل هستيم كه بفهمد آزادي بيان و آزادي قلم يعني چه ...»

صحيفه نور، ج 6، ص 192- 26/2/58

استقلال و عدم وابستگي/

«... من بار ديگر از مطبوعات سراسر ايران مي‌خواهم كه بياييد و دست در دست يكديگر نهيد و آزادانه مطالب را بنويسيد، ولي توطئه نكنيد. من بارها گفته‌ام كه مطبوعات بايد مستقل و آزاد باشند ولي متأسفانه و با كمال تعجب تعدادي از آنها را در مسيري ديدم كه با كمال بي‌انصافي مقاصد شوم راست و چپ را در ايران پياده مي‌كردند و هنوز مي‌كنند. مطبوعات در هر كشوري نقش اساسي را در ايجاد جوي سالم و يا ناسالم دارند. اميد است كه در خدمت خدا و مردم درآيند...»

صحيفه نور، ج 12، ص 23- 1/1/59

انتقاد صحيح و سازنده/

«... مسأله ديگر راجع به انتقاد (است) البته روزنامه‌ها بايد مسائلي كه پيش مي‌آيد را نظر كنند، يك وقت انتقاد است؛ يعني انتقاد سالم است، اين مفيد است. يك وقت انتقام است، نه انتقاد، اين نبايد باشد، اين با موازين جور در نمي‌آيد. انسان چون با يكي خوب نيست، در مطبوعات او را بكوبند، كار درستي نيست. اما اگر كسي خلاف كرده است، بايد او را نصحيت كرد، پرده دري نباشد، ولي انتقاد خوب (براي) استفاده عموم و اين كه مردم بفهمد بايد چه بكنند و بايد چه بشود...»

صحيفه نور، ج 19، ص 216- 10/6/64

انتقاد برادرانه باشد/

«اين روزنامه‌هايي كه هر كدام به جان هم افتاد‌ه‌اند و يك راهي را دارند باز مي‌كنند براي انتقاد از كشور، براي انتفاد از جمهوري اسلامي، براي انتقاد از گروه‌ها يا اشخاص، اينها شياطين هستند و قلم‌ها در دست شياطين است و خودشان توجه دارند، روزنامه‌ها و مطبوعات كه بايد در خدمت اين ملت و در خدمت اسلام باشند، بايد همه با هم به طور برادري رفتار كنند و اگر انتقاد دارند، انتقاد برادري داشته باشد...»

صحيفه نور، ج 14، ص 40 – 15/11/59

دقت در انتخاب تيتر/

«... مطبوعات موظفند از تيترهايي كه موجب تحريك و يا تضعيف مردم مي‌شود و يا مخالف واقع است خودداري كنند و خود را با مسير انقلاب تطبيق دهند و نيز از درج مقالاتي كه مضر به انقلاب و موجب تفرقه مي‌شود خودداري كنند كه اين خود توطئه محسوب مي‌شود...»

صحيفه نور، ج 8، ص 285 – 6-6-58

انتقاد غير از غرض‌ورزي است/

«در هر صورت ما يك وظيفه اسلامي و انساني داريم كه آن چيزهايي كه در اين جمهوري اسلامي شده است بگوييم و به مردم برسانيم، انتقاد هم اگر داريم، البته اگر كوتاهي شده باشد، بايد نوشته شود، نمي‌گوييم آن را ننويسيند، آنها را هم بنويسيد، اما انتقاد غير از غرض‌ورزي است.

يك وقتي قلمي مي‌خواهد مساله‌اي را كه كوچك است، بزرگ كند، تيتر بزرگي بنويسد و هر چه دلش مي‌خواهد بنويسد كه مي‌بينيم گاهي تيترهايي مناسب با خود مطلب نيست بلكه تيتر را از جاي ديگر پيدا كردند و زيرش چيز ديگري نوشته‌اند كه البته اين غرض‌ورزي است.

يك وقت يك قلمي را مي‌بينيم كه مي‌خواهد جامعه را اصلاح كند كه هم خوبش را مي‌گويد و هم آنچه ناقص است اما نه به طور غرض‌آلود، نه به طور تضعيف ...، دو جور گفتار است و دو جور نوشتن است.

همه نويسندگان، همه گويندگان و به طور دلسوزانه مسائل را مطرح بكنند، نه به طوري كه بخواهيد به جمهوري اسلامي ايران ضربه بزنيد. اگر اين جمهوري اسلامي به واسطه اينها ضربه بخورد، پيش خداي تبارك و تعالي و پيش ملت و پيش همه ملت‌ها مسئولند...»

صحيفه نور، ج 13، ص 252- 15/10/59
 دوشنبه 6 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 187]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن