واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: بررسي عرفانهاي كاذب و اصيل/ 3 عبدالحسين خسروپناه:آموزههاي «اكنكار» و «اوشو» هيچ بهرهاي از شريعت و آئينهاي الهي نبردهاند
گروهانديشه: خداي معرفي شده در عرفانهاي كاذب «اكنكار» و «اوشو» با خداي تعريف شده در دين اسلام تفاوت بسيار دارد. اين عرفانها شريعتگريزند و برخلاف عرفانهاي اصيل، هيچ بهرهاي از شريعت يا آيينهاي الهي و آسماني نبردهاند.
به گزارش خبر گزاري ايران(ايكنا)، حجتالاسلام و المسلمين «عبدالحسين خسروپناه»، عضو هيأت علمي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي، در گفتوگو با سرويس انديشه، ضمن بيان مطالب فوق، پيرامون فعاليتهاي فرق عرفاني در ايران گفت: چهار دسته فرقه فعال در ايران عبارتند از: 1) عرفانهاي شرقي كه از هندوستان و چين وارد شدهاند. 2)آيينهايي كه از غرب وارد شدهاند، مانند عرفان سرخپوستي 3) عرفانهايي كه گرچه از غرب و شرق وارد شدهاند، ولي منشأ الهي دارند مانند عرفان مسيحي 4)عرفانهاي بومي كه تعبير به فرق صوفي ميشوند. از اين ميان، عرفان «اكنكار» و عرفان «سرخ پوستي» بسيار فعال و عرفان «اوشو» از خطرناكترين عرفانهاي وارداتي از غرب است.
وي در مورد فعاليت فرقه «اكنكار» گفت: عرفان «اكنكار» در تهران به خصوص در دبيرستانهاي استعدادهاي درخشان و برخي ديگر از شهرها، همچون تبريز و اصفهان داراي فعاليتهاي زيادي است.
مؤلف «جريانهاي فكري ايران معاصر»، نحوه سير و سلوك اين عرفان را چنين بيان كرد: رهبران اين فرقه، منزل به منزل براي پيروان خود دستورالعمل صادر ميكنند و ادعاي وصول به صوت و نور خداوند را دارند.
وي در مورد جايگاه توحيد و پايبندي به شريعت در اين عرفان اظهار كرد: خداي معرفي شده در عرفان اكنكار با خداي تعريف شده در دين اسلام بسيار تفاوت دارد و نيز اين عرفان شريعتگريز است؛ در واقع، اكنكار هيچ بهرهاي از شريعت يا آيين هاي الهي و آسماني نبرده است.
عضو هيأت علمي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي، طراح عرفان سرخپوستي را «پائلو كوئيلو» دانست و گفت: وي در سال 1379 در سفرش به تهران اظهار كرد كه اسقبال بينظيري از وي در ايران شده است كه اين نشان از مطالعه آثار و نفوذ افكار اين شخص در ميان اقشار مختلف جامعه عليالخصوص جوانان دارد. اكنون نيز كتابهاي اين شخص با ترجمههاي مختلف منتشر ميشود .«پائلو كوئيلو» آموزههاي عشق، محبت و ... را بسيار مورد تأكيد قرار ميدهد.
عبدالحسين خسروپناه عرفان «اوشو» را از خطرناكترين عرفانهاي وارداتي دانست و تأكيد كرد: كتابهاي «راجنيس باگوان» معروف به «اوشو»، تا يك سال و نيم پيش اجازه چاپ داشت. گر چه كتابهايش با چاپهاي قبلي هنوز مجددا چاپ ميشود و از مجموع 650 كتاب او كه مجموع هفت هزار سخنرانيش است، تقريبا حدود هشتاد كتاب وي به فارسي ترجمه شده است و البته برخي از كتب ترجمه شده به فارسي اين شخص مانند كتاب «سكس و فراآگاهي» در هند چاپ شده است.
مدرس حوزه علميه قم در مورد نقد آثار« پائلو كوئيلو» در ايران تصريح كرد: متأسفانه نقد منسجم در مورد آثار «پائلو كوئيلو» نوشته نشده است كه خلأيي در اين مورد احساس ميشود و بايد محققين و فضلا به تفصيل به نقد و بررسي آثار عرفان سرخپوستي و اوشويي بپردازند.
مدرس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) در مورد عرفانهاي متأثر از علوم فراروانشناختي خاطرنشان كرد: اين عرفانهاي متأثر از علوم فراروانشناختي هماكنون در كشور داري فعاليت بسياري هستند و به عنوان مهارتهاي معنوي مانند هيپنوتيزم و يا به عنوان ورزشهاي رزمي مانند يوگا به ترويج افكار خود ميپردازند.
دوشنبه 6 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 178]