تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسن مجتبی (ع):خردمند به کسى که از او نصیحت مى خواهد، خیانت نمى کند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830220229




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

هشدار تحليلگران و فعالا‌ن اقتصادي به دولت در مورد تدوين بودجه 88؛احساساتي نشويد، بودجه تورمي را فراموش كنيد


واضح آرشیو وب فارسی:ايتنا: هشدار تحليلگران و فعالا‌ن اقتصادي به دولت در مورد تدوين بودجه 88؛احساساتي نشويد، بودجه تورمي را فراموش كنيد


گروه اقتصاد: اگر دولت روند بودجه‌نويسي سال 83 و 84 را دنبال مي‌كرد، امروز تورم تك‌رقمي مي‌شد. اين جمله‌اي است كه مصباحي‌مقدم رئيس كميسيون اقتصادي مجلس با خبرگزاري ايلنا در ميان گذاشت. اين جمله، صرفا يكي از ده‌ها جمله هشدارآميز و توام با تاسف و نگراني اقتصاددانان و نمايندگان مجلس است كه ابراز شده است. اين نوع نگراني‌ها با تاكيد دولت محافظه‌كار نهم بر سياست‌هاي مالي (بودجه‌اي) انبساطي و تورم‌زا، به‌طور مكرر اظهار مي‌شود. مطابق قانون برنامه 5 ساله چهارم توسعه 88-1384 مقرر شد كه دولت تمهيداتي بينديشد كه در زمان اجراي اين برنامه، نرخ تورم به زير 10 درصد برسد.

نرخ تورم رابطه‌اي عكس با قدرت خريد مردم دارد؛ با افزايش نرخ تورم، قدرت خريد مردم كاهش مي‌يابد. يكي از تبعات افزايش تورم، گسترش بي‌عدالتي است و زياد شدن شكاف درآمدي ميان فقرا و محرومان و ثروتمندان.

با اين حال افزايش بي‌سابقه قيمت نفت، دولت نهمي‌ها را به هيجان آورد و آنها تصور كردند با خرج كردن اين درآمدها مي‌توانند كشور را به قله‌هاي پيشرفت برسانند.

در حال حاضر نرخ تورم اقلا‌م خوراكي و آشاميدني به فراتر از 34 درصد رسيده است. براساس آمارهاي بانك مركزي مي‌توان گفت قدرت خريد ايرانيان در اين بخش حداقل به ميزان 34 درصد از بين رفته است.

برخلا‌ف نص صريح قانون برنامه چهارم توسعه، نه‌تنها تورم به زير 10 درصد نرسيد، بلكه به بيش از 23 درصد در شهريورماه سال جاري رسيده است.

رئيس كميسيون اقتصادي مجلس، تورم فعلي را نتيجه سياست‌هاي دولت در بودجه‌جاري توصيف كرد و ابراز داشت: تورم فعلي نتيجه بودجه پيشنهادي دولت و نيز متمم‌هايي است كه ارائه كرده است. لذا دولت بايد در بودجه جديد سياست انقباضي را دنبال كرده و با رعايت انضباط مالي از بروز كسري بودجه و تورم حاصل از آن جلوگيري كند.

مصباحي‌مقدم به موضوع كسري بودجه‌هاي دولت اشاره كرد و گفت: اگر دولت 7 هزار ميليارد تومان بدهي خود به بانك‌ها را بپردازد و همچنين 8 هزار ميليارد تومان به كفايت سرمايه‌بانك‌هاي دولتي اختصاص دهد، كسري بودجه پنهاني خواهد داشت كه مزيد بر كسري بودجه بالفعل ناشي از مطالبات آموزش و پرورش مي‌شود.

وي با بيان اينكه هنوز براي تامين كسري بودجه آموزش و پرورش چيزي از دولت نشنيديم، گفت: همه نمايندگان از بالا‌ بودن نرخ تورم ناراضي هستند اما وقتي بودجه‌اي را تصويب كردند كه اتكاي آن به نفت بود، بايد پيش‌بيني افزايش نرخ تورم را مي‌كردند. مصباحي‌مقدم خاطرنشان كرد: نمي‌توان تنها دولت را ملا‌مت كرد. نمايندگاني كه خود بودجه را تصويب كردند نيز بايد ملا‌مت شوند.

تصور اشتباه دولت از بودجه

رئيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران در گفت‌وگو با خبرگزاري مهر گفت: متاسفانه نظرخواهي از اتاق در بودجه‌هاي سنواتي تا به حال نهادينه نشده است. شايد در گذشته تصور اين بوده كه بودجه عبارت از تصميم‌گيري مالي دولت براي خودش است، لذا بودجه به بخش خصوصي ارتباطي ندارد اما اين تصور بسيار اشتباه است.وي با ارائه پيشنهادهايي به دولت براي تدوين بودجه سال 88 تاكيد كرد: اگر قرار بر تدوين بودجه سال آتي به صورت باشد، عملكرد نيز چيزي شبيه گذشته خواهد بود.

بودجه 88 براي اجراي اصل 44 ‌

محمد نهاونديان با ارائه پيشنهادهايي به دولت براي تدوين بودجه سال 88 كل كشور گفت: تدوين بودجه سال 88 كل كشور خود مي‌تواند براي اجراي واقعي سياست‌هاي كلي اصل 44 قانون اساسي باشد. نهاونديان با تاكيد بر ضرورت در نظر گرفتن اين نكته در اقتصاد ايران اظهار داشت: از سوي ديگر بايد توجه داشت كه مقصود از واگذاري، واگذاري بنگاه نيست بلكه واگذاري امور به معناي باز كردن فضا براي احساس آزادي فعالا‌ن بخش خصوصي و رقابتي ديدن فضا است.

دولت همچنان بزرگ‌ترين بنگاه اقتصادي

نهاونديان اظهار داشت: علت غلط بودن اين تصور اين است كه هنوز هم دولت بزرگ‌ترين بنگاه اقتصادي در ايران به شمار مي‌آيد، يعني نقش تصدي‌گرايانه و درآمد هزينه‌اي دولت بيش از هر بنگاه ديگري است و اين آثار بسيار جدي و عميقي در اولويت‌گذاري‌هاي تصميم‌هاي فعالا‌ن اقتصادي دارد، به اين جهت حتما مشاوره با فعالا‌ن اقتصادي در اثربخشي تصميم‌هاي بودجه‌اي دولت موثر است كه اميدواريم امسال شاهد اين موضوع باشيم.

كاهش بيشتر قيمت نفت بر ايران تاثير منفي دارد

مسعود نيلي عضو هيات علمي دانشگاه صنعتي شريف در همايش در رابطه با اينكه مساله بحث مالي آمريكا كه هنوز به اقتصاد آن سرايت نكرده است، چه ابعاد و پيامدهايي خواهد داشت، گفت: كشورهاي صنعتي در دوران حيات خود با پديده چرخه تجاري مواجه‌اند و در دوره‌اي رونق دارند و در دوره ديگر با ركود مواجه مي‌شوند. بنابراين اين اتفاق ممكن است منجر به پديده ركود در كشورهاي پيشرفته صنعتي شود و البته نقطه شروع آن از آمريكا باشد و آمريكا از آن لحاظ مهم است كه نقطه شروع واقع شده است چرا كه اقتصاد آمريكا بسيار بزرگ است و 21 درصد توليد ناخالص دنيا برابر با توليد ناخالص آمريكا است در حالي كه كشورهاي منطقه يورو به اضافه انگلستان نزديك به اقتصاد آمريكا است و در واقع توليد ناخالص آمريكا يك‌پنجم دنيا است. وي در رابطه با اينكه بحث مالي در چه وضعي است، گفت: بازارهاي مالي نسبت به سال قبل بسيار بزرگ شده است و حتي از دولت‌هاي خود بزرگ‌تر شده‌اند همچنين تكنولوژي مدرن باعث شده ابزار جديد در بازار مالي مطرح شود. از طرف ديگر بازارهاي مالي جهاني شده‌اند و سخت مي‌توان فهميد چه كساني در موسسه‌هاي مالي مشاركت دارند و اين موضوع باعث مي‌شود كه مشكلا‌ت ايجادشده سريع به كشورهاي ديگر تسري يابد. ‌

نيلي با اشاره به گزارش صندوق بين‌المللي پول گفت: 113 بحران مالي در سه دهه گذشته در گزارش صندوق بين‌المللي پول بررسي شده و در اين گزارش بحران‌هاي مالي به سه دسته تقسيم مي‌شوند؛ بحران نرخ ارز، بحران سازمان بورس يا بازار سهام و بحران سيستم بانكي. كه البته بحران سيستم بانكي در بخش مسكن بيشتر از بحران در بازار بورس آثار دارد چرا كه بخش مسكن ارتباط عميق با خانوارها دارد. ‌

عضو هيات علمي دانشگاه صنعتي شريف گفت: اگر در آمريكا ركود جدي اتفاق افتد، در سال آينده كشورهاي اصلي و بزرگ دنيا گرفتار ركود خواهند شد و احتمال كاهش قيمت نفت از چيزي كه در دو ماه اخير اتفاق افتاده بيشتر مي‌شود و تداوم كاهش قيمت نفت كه امري دور از ذهن نيست بر كشورمان نيز تاثير خواهد داشت.

لطفا بحران مالي آمريكا را ناشي از چاپ دلا‌ر ندانيد!

عضو هيات علمي دانشگاه صنعتي شريف تصريح كرد: لا‌يحه 700 ميليارد دلا‌ري سند سه‌صفحه‌اي بود كه ظرف اين مدت كم تغييرات زيادي داشت و الا‌ن به كتابي 451 صفحه‌اي تبديل شده است. بنابراين كار زيادي روي آن انجام شده و بايد مواظب باشيم در برداشت از اين اتفاق دچار اشتباه نشويم؛ چراكه برخي مي‌گويند اين موضوع توسط چاپ اسكناس اتفاق افتاده و البته چاپ اسكناس بي‌معنا است و اين تعبير غيرواقعي به‌نظر مي‌رسد. نيلي افزود: البته لا‌زم به ذكر است كه در سياست آمريكا دولت سازوكار بانك‌ها را برهم نمي‌زند و تنها اقداماتي درماني انجام مي‌دهد و پس از حل مشكل كارها توسط خود بانك‌ها اداره خواهد شد و دخالت دولت به معني دولتي كردن بانك‌ها نيست.

احساساتي نشويم

نيلي با تاكيد بر اينكه ما بايد نان بهره‌وري خود را بخوريم، گفت: بايد مواظب شكل‌گيري روان‌شناسي خاصي در خودمان باشيم چرا به اين فكر نمي‌كنيم كه خودمان مي‌خواهيم چه كار كنيم؟ و بايد مواظب باشيم دچار شعارگرايي و احساسات نشويم. وي در ادامه در جواب اينكه برنده جايزه نوبل نيز در مورد از كارافتادگي نظام سرمايه‌داري صحبت كرده است؟ ‌گفت: وقتي كلمات را به زبان فارسي برمي‌گردانيم مشكل ايجاد مي‌شود. آمريكا اقتصاد‌دانان ليبرالي دارد كه با اينجا فرق مي‌كند و معتقدند دولت به جز فراهم كردن امنيت وظيفه ديگري ندارد كه البته لا‌يه باريكي را تشكيل مي‌دهند در نتيجه آنها به علم اقتصاد حمله نكرده‌اند در حالي كه در ترجمه ما اينطور تصور مي‌شود. ‌

بدون اقتصاد پا در هوا هستيم ‌

اين اقتصاددان با لحن انتقادي افزود: ما اقتصاد را ياد مي‌گيريم كه نفي‌اش كنيم اما بايد اقتصاد را ياد بگيريم تا آن را بفهميم و درست اين است كه هر چه را كه در ذهن‌مان حذف مي‌كنيم جايگزيني داشته باشد؛ چرا كه در غير اين صورت پا در هوا خواهيم ماند. وي در پايان در پاسخ به اين سوال كه اثرات تحريم آمريكا بر ايران چيست؟ ‌گفت: اگر كاهش قيمت نفت افزايش داشته و تشديد پيدا كند با توجه به اينكه اقتصاد ما بسيار به نفت ارتباط دارد بر ايران تاثير خواهد داشت.

انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------

------------
 دوشنبه 6 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايتنا]
[مشاهده در: www.itna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن