واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: خبرگزاري فارس: وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح گفت: در صورت اقدام غربيها عليه ايران، ناوهايشان در خليجفارس بهترين اهداف عملياتي ما هستند.
به گزارش خبرنگار دفاعي خبرگزاري فارس، سردار احمد وحيدي وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح در نوزدهمين همايش بينالمللي خليجفارس كه صبح امروز سه شنبه برگزار شد، اظهار داشت: منطقه خليجفارس به دليل موقعيت حساس همواره مورد توجه بوده و محل تلاقي منافع قدرتهاي مختلف بوده است و اين باعث شده كه يك ساختار نسبتا پيچيدهاي در اين منطقه ايجاد شود و اصولا ماهيت منطقهاي خليجفارس چهرهاي حياتي داشته باشد و اين مسايل بسيار زيادي براي مردم منطقه ايجاد كرده است.
وي افزود: در دوران استعمار پرتغال و انگليس و بعد از آن حضور آمريكايها در منطقه و جنگهاي اخير و به وجود آمدن شرايط امنيتي اين موضوع روشن است كه اراده خاصي وجود دارد كه ميخواهد چهره منطقه را به صورتي امنيتي حفظ كند و اجازه ندهد كه ظرفيتهاي ذاتي منطقه كه ميتواند اقتصادي يا فرهنگي باشد بر مناسبات حاكم شود. فلذا ميبينيم كه بيشترين مناسبات حاكم بر منطقه امنيتي است.
وحيدي در ادامه خاطر نشان كرد: بيترديد خليج فارس يك منطقه است زيرا تمام پارامترهاي كه يك منطقه را تعريف ميكند در خليجفارس وجود دارد.
وحيدي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به بحث نظاميگري در منطقه گفت: ما با تلاش براي رشد نظاميگري در منطقه مواجه هستيم. كه در اين خصوص بحث فروش تسليحات را شاهد ميباشيم. از سال 2007 حجم عظيمي از سلاح از خارج از منطقه به حوزه خليجفارس وارد شد و اين تلاش براي اين است كه منطقه به مكاني براي ذخيره سلاح تبديل شود.
وي ادامه داد: نزديك به 60 درصد صادرات سلاح به اين منطقه بوده است و در كنار اين تلاش شده كه پيچيدهترين و پيشرفتهترين سلاحهاي سلاحهاي جنگي وارد كشورهاي منطقه شود و طبيعي است كه بلافاصله بعد از ورود سلاح، بعضي از كشورهاي منطقه ديگر كشورها هم به دنبال سلاح برود و اين ميتواند چالشها را به تقابل نظامي تبديل كند.
وي افزود: البته اين مسئله يك مسئله جهاني هم است و رشد 20 درصدي تجارت سلاح و وقوع درگيريهاي گوناگون هم حاكي از اين موضوع است.
وحيدي در بخش ديگري از سخنانش اظهار داشت: مسئله بعدي حضور ناوها و كشتيهاي جنگي در خليجفارس است. بيش از 90 شناور جنگي اعم از زيردريايي، ناو هواپيمابر و ناو هليكوپتر بر در خليجفارس حضور دارد و اين يك محيط نظامي را در خليج فارس ايجاد كرده است. حال سئوال اينجاست كه دليل حضور اين همه ناو چيست و چه هدفي را دنبال ميكند؟ در زماني كه صدام وجود داشت گفته ميشد كه اين كشتيها براي مقابله با او در خليجفارس آمدهاند اما امروز براي چه اين همه ناو حضور دارد؟ آيا عليه ايران است؟ البته خود غربيها ميدانند كه وجود اين ناوها بهترين اهداف عملياتي براي ايران است اگر بخواهند عليه اقدام كنند.
وزير دفاع با اشاره به توسعه پايگاههاي نظامي و كشورهاي مختلف توسط آمريكايها گفت: اگر پايگاههاي كه در منطقه تأسيس ميشود براي حمايت از حضور آمريكا در منطقه است كه اوباما گفته ما ميخواهيم از عراق برويم. پس چرا هنوز در عراق و افغانستان در حال ساخت پايگاه نظامي هستند كه اين همراه ميشود با تلاش ناتو براي حضور در منطقه.
وحيدي ادامه داد: مسئله بعدي تلاش بر دخالتهاي نظامي است بعد از قضيه افغانستان و عراق امروز حضور غيررسمي آمريكا در آنچه كه در يمن ميگذرد نشاندهنده آن است كه آن چيزي كه آمريكاييها براي دخالت در افغانستان و عراق گفتهاند هيچ وقت اتفاق نخواهد افتاد.
وي افزود: شواهدي مبني بر حضور آمريكا در مسائل يمن است و نشان ميدهد كه آنها نميخواهند از دخالت در كشورهاي منطقه دست بردارند و اين مسائل نشان ميدهد كه غرب ميخواهد در منطقه نظاميگري يك رشد ويژهاي داشته باشد.
* 3 درصد توليد ناخالص داخلي صرف مسائل دفاعي ميشود
وزير دفاع ادامه داد: دخالتهاي گسترده در پاكستان نشان دهنده تلاش براي دخالت نظامي و رشد نظاميگري در منطقه است آنها ميخواهند مديريت امنيتي را به دست بگيرند و شايد يك دليلش اين باشد كه امروز ديگر در نظامهاي جهان نقش غرب به شدت كاهش يافته است و فكر ميكنند تلاش براي به دست گرفتن مديريت نظامي منطقه خليج فارس ميتواند از سقوط امپراطوري آمريكا جلوگيري كند.
وي در ادامه تصريح كرد: غربيها براي اينكه مديريت منطقه را به دست بگيرد پديده ايران هراسي را مطرح كرده است و با ايجاد اين طرح كه توان دفاعي و رزمي ايران مغاير با امنيت منطقه است، بخشي از موضوعات رشد نظاميگري را دنبال ميكند و اين در حالي است كه اگر سرانه بودجه نظامي ايران را با تك تك كشورهاي منطقه مقايسه كنيم ميبينيم كه بودجه ايران بسيار كمتر از آنها است در ايران نزديك به 3 درصد توليد ناخالص داخلي در حوزههاي نظامي و دفاعي صرف ميشود.
وحيدي در ادامه اظهار داشت: براساس همه مقايسههاي بودجهاي، اصولا ايران هزينههاي تخصيص دادهاش به بخش دفاعي به مراتب كمتر از ديگر كشورهاي منطقه است و اين در حالي است كه تنها كشور بيشتر از همه تهديد ميشود ايران است و مسئولان غربي به راحتي حرف از عمليات نظامي عليه ايران ميزند.
وزير دفاع افزود: البته ممكن است آنها بگويند كه ايران با پيشرفت تكنولوژي سلاحهايش را خودش ميسازد و از خارج تامين نميكند كه اين حرف درستي است ولي ما اعلام كرديم كه آنچه كه در بخش تكنولوژي و تسليحات داريم را به كشورهاي منطقه هم بدهيم و سلاحهاي توليد داخل خودمان را در اختيار آنها بگذاريم و اينها همه در راستاي تامين امنيت منطقه است. سلاحهاي ما فقط براي بازدارندگي در مقابل قدرتهايي است كه فكر ميكنند ميتوانند به ايران حمله كنند.
وي در بخش ديگري از سخنانش خاطر نشان كرد: ما در دكترين دفاعي خود اعلام كرديم كه دكترين ما مبني بر بازدارندگي است درست بر خلاف دكترين پيشدستانه آمريكا كه يك دكترين تهاجمي و تجاوزگرانه است و دكترين ما پيامي جزء صلح با كشورهاي منطقه ندارد و ما بارها اعلام كرديم كه هيچ يك از كشورهاي منطقه را براي خود تهديد نميدانيم و آماده امضاي پيمان امنيت دسته جمعي هستيم و براي مشاركت در تامين امنيت منطقه با كشورهاي منطقه مذاكره ميكنيم.
وزير دفاع در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به خبرسازيهاي غرب در خصوص مسائل هستهاي ايران گفت: ايران اعلام كرده است كه حاضر است تمام دانش هستهاي خود را به كشورهاي منطقه بدهد. ولي غربيها تلاش كردهاند كه بگويند ايران به دنبال سلاح هستهاي است در حالي كه ما از لحاظ اعتقادي و ديني نيازي به سلاح هستهاي نداريم.
وي افزود: تازه در غير اين صورت ايران كجا مي خواهد از بمب هسته اي استفاده كند كه برخي ميگويند عليه اسرائيل استفاده ميكند. آيا ما بمب هستهاي را در كشوري (فلسطين اشغالي) استفاده ميكنيم كه اكثر مردم آن مسلمان هستند؟ يا كشورهاي منطقه كه به لحاظ فرهنگ و قوميتي اشتراكاتي با آنها داريم؟
وحيدي ادامه داد: در جنگ تحميلي زماني كه ما خبر داشتيم عراقيها به تركيب خطرناك ميكروبي در سلاحهايشان دست يافتهاند هيچ قدمي در اين عرصه برنداشتيم و در خصوص سلاح هستهاي هم به همين صورت است و سئوال اينجاست كه چرا از سوي دشمنان در اين خصوص تلاش ميشود.
وحيدي در ادامه سخنان خود اظهار داشت: تلاش ديگر غربيها اين است كه ايران را به جاي رژيم صهيونيستي جايگزين كنند و جنگ ايران و رژيم صهيونيستي را به جنگ ايران و عراق تبديل كنند كه با هشياري كشورهاي منطقه اين منطقه نخواهد افتاد.
وي افزود: الگوهاي امنيتي كه غربيها تلاش كردهاند براي منطقه ارائه بدهند موفق نبوده است. قبل از انقلاب اسلامي ايران، رژيم شاهنشاهي با حمايت آمريكا ژاندارم منطقه بود و كشورهاي منطقه را تحقير ميكرد و با آمدن انقلاب اسلامي اين موضوع از بين رفت ولي با اين حال از انقلاب ايران قدرداني نشد و پاسخ ناجوانمردانهاي را از صدام دريافت كرديم و اين موضوع متأسفانه مورد حمايت كشورهاي منطقه قرار گرفت بعد از جنگ ايران و عراق صدام با چراغ سبز آمريكا به كويت حمله كرد و بعد از آن آمريكا وارد عراق شد و اين جنايتها اتفاق افتاد و حال سئوال اينجاست آيا آمريكا توانست امنيت را در منطقه به وجود آورد.
"آمريكا به دليل توسعه تروريسم با بحرانهاي در كشور خود مواجه شد و مسئول همه تروريستهاي منطقه همان دخالتها و اقدامات غربيها و الگوهاي امنيتشان در منطقه است كه شكست خورد و ما فكر ميكرديم اوباما از اين موضوع درس بگيرد كه اين طور نشد و در ادامه حاكمان قبلي حركت كرد و حضور غربيها در منطقه خاورميانه جزء توسعه ناامني چيز ديگري نداشت و آمريكاييها در دادن الگوي امنيتي منطقه موفق بوده است. "
وحيدي با بيان اينكه در كنار كشور ما انواع گروههاي تروريستي حضور دارد، گفت: منطقي اين است كه ايران با قدرت نظامي خود عليه اين گروههاي تروريستي در كشورهاي همسايه عمل كنند و شما هيچ كشوري را نميشناسيد كه از طرف كشورهاي ديگر ضربه بخورد و با اينكه توان عملياتي در آن كشورها را دارد خويشتنداري كند و هيچ اقدامي در آن كشورها انجام ندهند.
وي ادامه داد: تجاوزهاي نيز در آبهاي ما صورت گرفت و مشاهده كرديد كه انگليسيها وارد آبهاي ما شدهاند و با چه رأفتي آزاد شدهاند . در حالي كه اتباع ما در انگليس در ديگر كشورها به راحتي و بيدليل بازداشت ميشوند، ايران به دنبال كنار گذاشتن درگيريهاي نظامي است و هر جا كه مشكلي بوده ايران اعلام كرده آن مشكل با مذاكره حل شود و اين الگوي رفتاري ايران است و ايران به دنبال اين است كه منطقه به محلي براي توسعه تبديل شود.
وي ادامه داد: خليجفارس منطقهاي است كه منافع مشترك فراوان براي كشورهاي منطقه دارد و بايد روابط بين اين دو كشورها توسعه يابد و نبايد اجازه داد ناامنيهاي از خارج به اين منطقه تزريق شود و اميدوارم رهبران سياسي منطقه اين موضوع را بپذيرند تا به سمت منطقهاي پر از صلح و امنيت حركت كنيم.
وزير دفاع در بخش ديگري از سخنانش خاطرنشان كرد: اميدوارم در خاورميانه شوراي هماهنگي براي توسعه منطقه بين كشورها به وجود بيايد، ايران، تركيه، سوريه و عراق مجموعهاي كاملا به هم پيوسته هستند و منافع و فرهنگ مشتركي دارند. كه بايد از آنها استفاده كرد.
وي افزود: از ديد ايران قوميتها هميشه يك فرصت هستند و با تفاهم 4 جانبه تركيه، سوريه و عراق بسياري از مشكلات حل ميشود و البته ثبات در عراق يك محور مهم براي امنيت منطقه است.
وحيدي با اشاره به قطعنامههاي شوراي امنيت عليه ايران اظهار داشت: قطعنامههاي شوراي امنيت كه به مفهوم گروگانگيري شوراي امنيت توسط چند كشور است خود بزرگترين ناامني ميباشد و اين قطعنامه ها كه به خواست آمريكا صادر ميشود اعتبار شوراي امنيت را زير سئوال برده است و نشان داده است كه مديريت جهاني براي تأمين امنيت بسيار ناكارآمد و ضعيف است.
وحيدي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به صادرات سلاح در منطقه گفت: صادرات سلاح به عنوان فقدان امنيت در منطقه انجام ميشود و ما هيچ نگراني از استفاده آن سلاحها عليه خود نداريم. بلكه نگراني ما از استفاده اين سلاحها بين ديگر كشورهاي منطقه است و اين باعث افزايش بحران ميشود.
وزير دفاع در ادامه با اشاره به بازرسيهاي آژانس اتمي از نيروگاههاي ايران گفت: بازرسيهاي كه آژانس از ايران داشته تاكنون مشابه آن را در هيچ كشور ديگري نديدهايم و در اين بازرسيها يك مورد منفي هم پيدا نشده است. پس چرا عليرغم همه واقعيتها عدهاي تلاش ميكنند در مسائل هستهاي ايران ابهامآفريني كنند؟ بيترديد اين ابهامآفرينيها به مسائل هستهاي ربطي ندارد و به خاطر اهداف سياسي دنبال ميشود. ايران به دليل كمك به ملتهاي مظلوم، محبوب شده است و غربيها تلاش ميكنند كه ايران را از ديگر كشورها جدا كنند و فكر ميكنند با طرح مسائل هستهاي ايران ايزوله ميشود. آنها قبل از سلاح هستهاي به نيروگاه بوشهر كه يك نيروگاه برقرساني و غيرنظامي است هم ايراد ميگرفتهاند و به روسيه فشار ميآوردند تا با ايران در اين خصوص همكاري نكنند.
وي ادامه داد: الان اكثر كشورهاي دنيا ميدانند ايران به دنبال سلاح هستهاي نيست و حتي برخي از كشورها كه عليه ايران رأي ميدهند به ما ميگويند به خاطر فشار دشمنانتان مجبور به دادن رأي عليه شما شدهايم و عضو ما را بپذيريد.
* احتمال نميدهيم صهيونيستها به لبنان حمله كنند
وحيدي در ادامه سخنان خود خاطر نشان كرد: منطقه خليج فارس آبستن حوادثي است و دليل آن بنبستي است كه در رژيم صهيونيستي در آن گير كرده، رژيم صهيونيستي در حوزه بينالمللي دچار مشكل بزرگي است و اختلافاتي كه بين تركيه و آنها به وجود آمده هم گوشهاي از اين مسئله است رژيم صهيونيستي نتوانسته حماس را به تسليم وادار كند و در غزه هم پيروز نشد و نتوانست مسئله شهركها را با صهيونيستهاي افراطي حل كند و سيستمهاي جاسوسيش در لبنان به شدت ضربه خورده است و موفق به تسليم سوريه در برابر مواضعش نشد و ما احتمال نميدهيم كه رژيم صهيونيستي براي خروج از بحران اقدام نظامي عليه مردم فلسطين يا لبنان انجام دهند و اين را هم ميدانيم اقدام نظامي رژيم صهيونيستي شكست خواهد خورد و در اين صورت آنها ديگر نميتوانند جبران كنند.
وحيدي در پايان اظهار داشت: موضع ايران هميشه يك موضع ثابت و روشن بوده است و هميشه حمايتهاي خود را از مردم فلسطين و لبنان خواهد داشت و حمايتهاي معنوي ايران كفايت ميكند زيرا ما اعتقاد داريم نيروهاي رزمنده لبناني و فلسطيني نيازي به سرباز و سلاح ندارند و با اعتقاد و ايمان خود بر رژيم صهيونيستي پيروز ميشوند.
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8810290499
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]