واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: 20 درصد افراد جامعه؛ درگير بيماريهاي رواني
رئيس ستاد ساماندهي بيماران رواني مزمن سازمان بهزيستي كشور گفت: 20 درصد افراد جامعه درگير بيماريهاي رواني هستند.
حسين نحوينژاد امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در رشت افزود: طبق اصل 192 قانون برنامه سوم و ماده 97 قانون برنامه چهارم وظيفه توليت و ساماندهي درمان و توانبخشي بيماران رواني مزمن به سازمان بهزيستي كشور واگذار شد.
وي ادامه داد: بيماران رواني مزمن به بيماراني اطلاق ميشود كه حداقل دو سال از شدت بيماري آنها گذشته باشد و به رغم بستريهاي مكرر و درمانهاي متعدد نتوانستند به زندگي عادي خود برگردند و ارتباط آنها با واقعيت قطع بوده و نياز است در بعد بازتواني و توانمندسازي اين افراد فعاليت شود.
نحوينژاد با بيان اينكه بيماريهاي رواني بسيار گسترده است تصريح كرد: 20 درصد جامعه درگير بيماريهاي رواني هستند كه عواملي مانند صنعتي شدن جامعه، گسسته شدن خانوادهها، بيكاري، نابسامانيهاي اجتماعي، تبعيضها، وضعيت مسكن و استفاده از مواد مخدر و روانگردان فرد مبتلا را به سمت بيماري روحي و رواني سوق ميدهد.
وي بر ضرورت بهداشت و درمان پيش از زايمان تاكيد كرد و اذعان داشت: وضعيت مادر بر جنين تاثير زيادي دارد و ميتواند در آينده كودك را با خطر مواجه كند ضمن اينكه وضعيت رفتن كودك به دبستان و تعليم و تربيت او نيز در دوران بلوغ بسيار بحراني است و بايد توجه خاص به آن صورت بگيرد.
نحوينژاد با اشاره به تعداد مراكز بيماران رواني مزمن در كشور بيان داشت: 140 مركز نگهداري بيماران رواني وجود دارد كه غيردولتي هستند و با داشتن مجوز از بهزيستي به صورت شبانه روزي و جامع به بيماران خدمات ارائه ميدهند.
وي اضافه كرد: مراكز اختلالات رشد هم وجود دارد كه به كودكان و افراد بالاي 18 سال خدمات ميدهند.
رئيس ستاد ساماندهي بيماران رواني مزمن سازمان بهزيستي كشور از وجود 57 هزار بيمار رواني پشت نوبت خبر داد و گفت: امسال با افزايش اعتبار 22 هزار نفر از اين افراد وارد چرخه حمايت سازمان بهزيستي ميشوند كه تا پايان سال جاري تعداد آنها به 55 هزار نفر خواهد رسيد.
نحوينژاد ميزان اعتبار تخصيصي سال جاري بهزيستي را 24 ميليارد تومان اعلام كرد و افزود: اين اعتبار در بخشهاي مختلف سازمان هزينه ميشود.
وي افزود: امسال حدود 10 هزار نفر به كمك هزينهبگيرهاي منزل اضافه ميشوند و گسترش زيادي در بخشهاي روزانه و ويزيت در منزل خواهيم داشت ولي روند مراكز شبانه روزي را تا حدود زيادي متوقف ميكنيم زيرا نميخواهيم افراد بيمار دور از جامعه و كانون خانوادههاي خود باشند.
نحوينژاد در خصوص وضعيت بيمارستانها در امر خدماترساني به بيماران رواني خاطر نشان كرد: طبق مصوبه بايد 10 درصد تمام تختهاي بيمارستانهاي عمومي به بخشهاي رواني اختصاص يابد به خاطر اينكه عادي سازي رخ دهد يعني بيمار رواني را در بيمارستان ايزوله كنيم ولي متاسفانه خيلي از بيمارستانها اين فعاليت را انجام نميدهند.
وي با اشاره به معضلات بيماران رواني تصريح كرد: از جمله مشكلات و معضلات بيماران رواني اين است كه ممكن است به آساني مورد سوءاستفاده افراد ضداجتماعي قرار بگيرند و حتي در اعمال مجرمانه از آنها استفاده شود.
نحوينژاد بيان داشت: توجه به اينگونه بيماران و رها نكردن آنها به حال خودشان و حمايت ويژه خانوادهها ميتواند به كاهش آسيبهاي جامعه كمك كند.
يکشنبه 5 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]