واضح آرشیو وب فارسی:قدس: معاون وزير علوم خبر داد؛ ايجاد كميسيون ويژه براي ارتقاي علوم انساني
نخستين نشست مشترك هم انديشي رؤساي دانشگاه هاي كشور و هيأت حمايت از كرسي هاي نظريه پردازي پنج شنبه گذشته با حضور وزير علوم، تحقيقات و فناوري برگزار شد.به گزارش كرسي نيوز، رؤساي دانشگاه هاي سراسر كشور
و مسؤولان وزارت علوم در اين نشست درباره سه محور بررسي ابعاد انتظارات مقام معظم رهبري از جامعه دانشگاهي و حوزوي، آسيب شناسي وارد نشدن مؤسسات دانشگاهي به حوزه هاي نظريه پردازي و بررسي ظرفيتها و فرصتهايي كه در مراكز علمي وجود دارد، بحث و گفتگو كردند.
* حضور نخبگان علوم انساني در دانشگاه ها
معاون پژوهشي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري از ايجاد كميسيون ويژه براي ارتقاي علوم انساني در وزارت علوم خبر داد و گفت: در حال حاضر زيرساختها و زمينه هاي لازم براي رشد و توسعه علوم انساني در كشور فراهم شده است.منصور كبگانيان در اين نشست گفت: رشد كمي خوبي در زمينه علوم انساني صورت گرفته به طوري كه نشريات علوم انساني از سال 84 تا 86 با رشد كمي 10 برابري مواجه بوده اند و مؤسسات پژوهشي مرتبط با علوم انساني نيز از سال 84 تا 86 رشد 2 برابري داشته اند.
وي گفت: از تعداد 14 قطب علمي در كشور 5 قطب به رشته هاي علوم انساني مربوط مي شود.
معاون پژوهشي وزارت علوم افزود: بدين ترتيب كميت آماده است و زيرساختهاي مناسبي با راهنمايي هاي مقام معظم رهبري براي توسعه علوم انساني در كشور فراهم شده است.
وي پايگاه استنادي علوم جهان اسلام را با معطوف بودن به علوم انساني يكي ديگر از گامها در راستاي تقويت اين رشته از علوم در كشور عنوان كرد و افزود: ISC بين المللي و اساسنامه آن به تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي و مجمع جهاني وزراي علوم جهان اسلام رسيده است.
كبگانيان افزود: در تدوين نقشه جامع علمي كشور نيز به پيشنهاد وزارت علوم، كميته اي ويژه علوم انساني در نظر گرفته شد و كارگروه نشريات ويژه نشريات علوم انساني نيز در كميسيون نشريات وزارت علوم ايجاد شده است.
وي اضافه كرد: اين موارد مي توانند زمينه خوبي براي شروع كار باشد اما در زمينه علوم انساني به يك جهش نياز داريم.
معاون پژوهشي وزارت علوم اظهار داشت: دانشگاه ها بايد تلاش كنند تا نخبگان در رشته هاي علوم انساني وارد دانشگاه ها شوند.
* عملكردي غيرقابل دفاع
5 سال از مطالبات مقام معظم رهبري در مورد راه اندازي كرسي هاي نظريه پردازي، نقد و مناظره مي گذرد، اما كارهايي كه تاكنون در ارتباط با كرسي ها انجام شده نسبت به آنچه رهبري مطالبه داشته اند قابل دفاع و ارايه نيست.
حجةالاسلام لطفي با بيان اين مطلب گفت: مطالبه رهبري بايد شفاف و كاربردي به دستگاههايي كه بايد در اين زمينه گزارش فعاليتهاي خود را ارايه دهند، ارايه شود و عملكرد اين دستگاهها مورد ارزيابي قرار گيرد تا در جلسه اي رسمي و رسانه اي گزارش شود.
دبير هيأت حمايت از كرسي هاي نظريه پردازي، دستگاههاي مرتبط با راه اندازي كرسي ها را شوراي عالي انقلاب فرهنگي، هيأت حمايت از كرسي هاي نظريه پردازي، وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و مؤسسات پژوهشي عنوان كرد.
دبير هيأت حمايت از كرسي ها، وظيفه اصلي اين هيأت را حمايت از نظريه پردازي، نقد و مناظره دانست و گفت: سامانه اجرايي به دانشگاه ها و ساير دستگاهها اجرايي مرتبط مربوط مي شود و هيأت از عمليات ستادها حمايت مي كند.
حجةالاسلام رشاد رئيس پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي نيز در اين نشست، رعايت اصول، منطق و اخلاق را به عنوان سه محور نهضت جنبش نرم افزاري دانست و گفت: منظور از اصول، متافيزيك علم است و ديني و ملي شدن علم نيازمند يكسري مباني است كه متافيزيك مهمترين آن است.
وي با اشاره به بحث آزادي گفت: آزادي را مي توان به عنوان حق و روش به ترتيب مانند حق آزادي بيان و آزاد انديشيدن در نظر گرفت.
* تأكيد بر لزوم توجه به هنر در عرصه نظريه پردازي
حسن بلخاري با ابراز نگراني از جاي خالي هنر در كرسي هاي نظريه پردازي گفت: هنر مكتب و انديشه است و نمي توان به آن نگاه ابزاري داشت و به عنوان يك ساحت فرعي آن را در نظر گرفت.وي با بيان اينكه در جهان اسلام نظريه پرداز هنر وجود ندارد، اظهار داشت: از اين نظر امروز با مشكلاتي رو برو هستيم و دانشگاه ها بايد اين موضوع را جدي بگيرند.
عضو هيأت حمايت از كرسي هاي نظريه پردازي گفت: افراد برجسته اي در زمينه موسيقي و معماري در دنياي اسلام وجود داشته اند اما در هنر اسلامي نظريه اي نداريم.
گفتني است در اين نشست اعضاي هيات حمايت از نظريه پردازي و برخي از اساتيد دانشگاه به بيان نقطه نظرات خويش پرداختند.
يکشنبه 5 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]