واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: رييس شوراي سياست گذاري ائمه جمعه: با تربيت صحيح و منطقي بايد زمينه رشد فرزندان خود را آماده كنيم
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز:رييس شوراي سياست گذاري ائمه جمعه گفت: با تربيت صحيح و منطقي بايد زمينه هر چه بيشتر براي رشد فرزندان خود را آماده كنيم، سعادت فرزندان ما از زمان نطفه به دست پدر و مادر ها رقم مي خورد.
به گزارش روز جمعه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، حجت الاسلام و المسلمين تقوي اظهار داشت: با تربيت صحيح و منطقي بايد زمينه هر چه بيشتر رشد فرزندان خود را آماده كنيم، سعادت فرزندان ما از زمان نطفه به دست پدر و مادر رقم مي خورد.
وي تصريح كرد: پدر و مادري كه در ارتباط با تربيت فرزند خود حساسيت دارند و سعي مي كنند كه شخصيتش را به صورت منطقي رشد دهند سعادت را براي فرزندان خود رقم خواهند زد.
وي خاطر نشان كرد: انسان بايد در تمام مراحل حقوق ديگران را رعايت كند و انسان ها در زندگي اجتماعي حقوق متفاوتي دارند كه اگر شناسايي نشود در جامعه به صورت خودآگاه يا ناخود آگاه در ميان مردم اثرات بدي خواهد گذاشت و از همين جا درگيري ها به وجود خواهد آمد.
وي در ادامه افزود: يكي از وظايف پدر و مادر اين است كه آداب و اخلاق اجتماعي را به فرزندان خود بياموزند زيرا فرزند از زمان كودكي احتياج به آموزش دارد و يكي از حقوق فرزند بر پدر و مادر اين است كه آداب معاشرت و برخورد با ديگران را به او آموزش دهند.
رييس شوراي سياست گذاري ائمه جمعه در پيش خطبه نماز جمعه گفت: پيامبر اسلام فرمودند هيچ چيز براي فرزند بهتر از حسن ادب و تربيت نيكو نيست و علي (ع) نيز در اين زمينه فرمودند براي فرزندان ارث نيكو بگذاريد كه اين ارث تربيت نيكو است، تربيت نيكو فرزند را به انواع زيبايي ها مزين مي كند.
وي خاطر نشان كرد: دوران تربيت فرزند در سنين كودكي و نوجواني است، علي (ع) به امام حسن مجتبي فرمودند قلب انسان نوجوان مانند يك زمين آماده بذرپاشي است كه در خود هر چيزي را رشد خواهد داد و قلب كودك و نوجوان پاك، صاف و آماده براي رشد كردن است.
وي تاكيد كرد: قبل از اين كه بدخواهان بذر خامي را در دل فرزندان شما بريزند پدر خانواده بايد پيشي بگيرد و قلب كودك را به شايستگي رشد دهد.
حجت الاسلام و المسلمين تقوي تصريح كرد: در محيط خانواده پدر و مادر بايد به آموزش فرزندان توجه كنند و فرزند سه حق بر گردن پدر و مادر دارد، اول نامگذاري نيكو و در مرحله دوم تعليم و تربيت و سومين حق نيز فراهم كردن وسايل زندگي مشترك در هنگام رسيدن به بلوغ است.
وي تاكيد كرد: پيامبر در ابتدا فرزندان را با مسائل اجتماعي آشنا مي كرد و مي گفت آداب نيك را به فرزندان خود بياموزيد و اين آداب نيك رفتارهاي اجتماعي اي است كه هر شخصي بايد رعايت كند، يك نمونه آن اين است كه پيامبر هميشه در سلام كردن از ديگران پيشي مي گرفت.
وي در ادامه افزود: پيامبر اسلام پنج سنت را تاكيد داشت كه انسان ها فراموش نكنند اول سلام كردن به ديگران، دوم احترام به بزرگترها، سوم آموزش هاي اجتماعي، چهارم آشنا كردن با قرآن و روخواني قرآن و در مرحله آخر دوستي اهل بيت پيامبر است.
سخنران پيش خطبه نماز جمعه اظهار داشت: پيامبر سفارش بسياري را بر آشنا كردن فرزندان توسط خانواده ها با قرآن داشت و هميشه توصيه مي كرد كه سوره ياسين را كه قلب قرآن است به فرزندان خود بياموزيد و آن ها را با سه خصلت آشنا كنيد اول دوستي پيامبر، دوم دوستي اهل بيت پيامبر و سوم قرائت قرآن.
وي تاكيد كرد: هنگامي كه فرزندان به سن هفت سالگي رسيدند پيامبر تاكيد داشت كه بايد نماز را به آن ها آموزش داد، بايد توجه داشت كه آموزش مسائل حلال و حرام به فرزندان مورد توجه پيامبر بود و در اين زمينه فرمودند واي به حال فرزندان آخر الزمان از دست پدران مومنشان، زيرا آن ها نسبت به آموزش فرايض ديني به فرزندان خود بي اعتنا هستند و به مسائل دنيايي بيشتر اهميت مي دهند.
حجت الاسلام و المسلمين تقوي درپيش خطبه نماز جمعه امروز گفت: پيامبر پدر و مادر را به آموزش سياست به فرزندان خود تشويق مي كرد، در اسلام سياست ما عين ديانت ماست و امام صادق (ع) فرمودند قبل از اينكه منحرفان فرزندان شما را شكار كنند شما آن ها را دريابيد و ذهن آن ها را با معارف ديني پر كنيد.
وي در ادامه افزود: امام صادق (ع) فرمودند اشعار عبدي كوفي را به فرزندان خود بياموزيد زيرا اشعار وي در دفاع از حقوق اهل بيت عصمت و طهارت بود و از افكار مرتجعه پيشگيري مي كرد.
ائمه تاكيد بسياري بر ياد دادن خطبه صديقه طاهره به فرزندان داشتند تا مظلوميت اين بزرگوار بيشتر براي جوانان آشكار شود.
رييس شوراي سياست گذاري ائمه جمعه خاطر نشان كرد: پيامبر بر آموزش هاي رزمي فرزندان به خصوص شنا و تيراندازي تاكيد بسياري داشتند تا در مواقع سخت اين آموزش ها به كار آيد.
وي در پايان تصريح كرد: پدر و مادر بايد در زمينه شغلي نيز از فرزندان خود حمايت كنند كه اين موضوع در سيره نبوي بسيار مورد تاكيد است، ما در سه جلسه سيره نبوي در محيط خانواده را بررسي كرديم و امروز نيز بر روي آموزش هاي پدر و مادر بر روي فرزند بحث مان تكميل كرديم./
جمعه 3 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 208]