واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: حمايت پادشاه بحرين از برنامههاي صلح آميز هستهاي ايران
سرويس سياسي - اجتماعي: ملك حمد بن عيسي آل خليفه پادشاه بحرين ديروز در ديدار با دكتر علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: جمهوري اسلامي ايران حق دارد از انرژي صلحآميز هستهاي استفاده كند.
به گزارش ايرنا، شيخ حمد بن عيسي آلخليفه افزود: بحرين خواهان ثبات و امنيت در منطقه است و هرگز موضع ايران در حمايت از آزادسازي كويت و حمايت از مسايل كشورهاي عربي جهان اسلام را فراموش نميكنيم.
پادشاه بحرين همچنين گفت: منامه به سطح روابط گسترده و استراتژيك با جمهوري اسلامي ايران ميانديشد روابط ما مردمي و به صدها سال پيش باز ميگردد.
ملك حمد بن عيسي آل خليفه ارتباطات فرهنگي و ديني بين دو كشور بسيار قديمي خواند و ابراز اميدواري كرد كه دو طرف در مسايل استراتژيك و امنيت منطقهاي نيز همكاري داشته باشند.
به گفته وي موضع بحرين در قبال جمهوري اسلامي ايران حفظ ثبات و امنيت اين كشور است زيرا تهران به ثبات منطقه كمك ميكند.
پادشاه بحرين با قدرداني از جمهوري اسلامي ايران به خاطر اتخاذ مواضع خوب در قبال مسايل عراق بار ديگر تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران يك كشور برادر است و بيگانه نيست و در طول تاريخ با يكديگر برادر بودهايم.
ديدار خصوصي
علي لاريجاني پس از ديدار حدود يك ساعته خود با پادشاه بحرين، حدود پانزده دقيقه و در پشت درهاي بسته با وي به صورت خصوصي ديدار و دو طرف درباره مسائل مورد علاقه به گفتگو و تبادل نظر پرداختند.
اختلافات مذهبي
رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به تلاش كشورهاي منطقه براي گسترش مناسبات همه جانبه گفت: برخي قدرتها سعي ميكنند در منطقه اخلال ايجاد كنند و در بين كشورهاي منطقه ترس و نگراني به وجود بياورند و به اختلافات مذهبي دامن بزنند.
به گزارش واحد مركزي خبر، علي لاريجاني ديروز در ديدار با نخستوزير بحرين خاطرنشان ساخت كه به رغم اينگونه اختلاف افكنيها شيعيان و اهل سنت در منطقه همواره در كنار هم زندگي خوبي داشته و دارند.
وي با اشاره به بزرگنمايي مسائل كوچك توسط آمريكاييها افزود: سياستهاي آمريكا در عراق و افغانستان مكارانه و مزورانه است.
لاريجاني گفت، آنها همچنين در صدد هستند مسأله فلسطين به فراموشي سپرده شود.
لاريجاني با ابراز علاقهمندي نسبت به ارتباط نزديكتر كشورهاي منطقه افزود: همكاري نزديك ميان ايران و بحرين تعارف نيست بلكه راهبردي بلند مدت است.
وي با بيان اينكه آمريكاييها پشتيبان صدام بودند و او را عليه جمهوري اسلامي ايران تحريك كردند، گفت: متأسفانه برخي كشورهاي منطقه هم به صدام كمك مالي ميكردند و در همين خصوص يكي از مسئولان كشورهاي منطقه اخيراً در ديدار با من ضمن عذرخواهي اعتراف كرد، كشورش 40 ميليارد دلار در زمان جنگ به صدام كمك كرده بود.
وي با بيان اينكه ايران همواره در ايجاد وحدت ميان كشورهاي منطقه تلاش كرده است بر توسعه روابط ميان كشورها و كاهش اختلافات منطقهاي تأكيد كرد.
بازديد از بيتالقرآن منامه
رئيس مجلس شوراي اسلامي كه براي سفري دو روزه به بحرين رفته است، ديروز از بيتالقرآن شهر منامه نيز ديدن كرد.
به گزارش واحد مركزي خبر عليلاريجاني و هيأت همراه از بخشهاي مختلف بيتالقرآن منامه كه شامل موزهها و نمايشگاههاي مختلف هنري از قرآن كريم است ديدن كردند.
مصاحبه مطبوعاتي
رئيس مجلس شوراي اسلامي با رد برخي ادعاها درباره وجود اختلاف ميان ايران و كشورهاي حاشيه خليجفارس گفت: آمادهايم با همه كشورهاي خليجفارس علاوه بر توافقات اقتصادي، پيمان امنيتي نيز ببنديم.
به گزارش واحد مركزي خبر، علي لاريجاني در يك مصاحبه مطبوعاتي در پاسخ به سؤال روزنامهنگاري كه مدعي بود برخي مسئولان ايراني كشورهاي حاشيه خليجفارس را تهديد به حمله ميكنند، گفت: سياست ايران در قبال كشورهاي مختلف به خصوص همسايگانش در خليجفارس سياستي روشن است و احتياجي به تفسير و تاويل ندارد.
وي با بيان اينكه ما در همه زمينهها آماده همكاري گسترده با كشورهاي خليجفارس هستيم، افزود: اين كشورها مسلمان و همسايه ما هستند و سرنوشت مشترك با ما دارند و كشورهاي منطقه هيچ وقت از ما تهديدي نديدهاند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي افزود: آمريكا بود كه صدام را تحريك كرد با پول برخي كشورهاي منطقه به ايران حمله كند.
لاريجاني انقلاب اسلامي را براساس تفكر نزديكي و براساس وحدت مسلمين توصيف كرد و گفت: براين اساس هيچگاه همسايگان خود را تهديد نميكنيم.
وي افزود: البته قبول دارم برخي غربيها بهخصوص آمريكاييها يك دشمن فرضي براي كشورهاي منطقه درست ميكنند اما قصد آنها اين است كه در مقابل بحران مالي خود پول نفت كشورهاي منطقه را از آنها بگيرند.
لاريجاني در پاسخ به سؤالي درباره مذاكرات سوريه با رژيم صهيونيستي و موضع ايران در اين باره گفت: ارتباط ما با سوريه راهبردي است و سالهاست كه با هم در زمينههاي مختلف همكاري كردهايم.
رژيم صهيونيستي نيز نشان داده است كه خواهان صلح نيست، چون حيات اين رژيم در تنازع و جنگ افروزي است.
رد اختلاف ايران و بحرين
رئيس مجلس شوراي اسلامي در مورد وجود اختلاف ميان ايران و بحرين بر سر انعقاد طرح گاز گفت: در اين طرح هنوز اختلافي مشاهده نكردهايم.
وي افزود: من نيم ساعت پيش با وزير نفت بحرين مذاكره داشتم و وي در اين مذاكره اعلام كرد كه مذاكراتش با وزير نفت ايران در اين باره موفق بوده است و من چيزي به نام اختلاف سراغ ندارم.
وي با بيان اينكه البته اين يك طرح بسيار بزرگ است كه در بحرين تحول بنيادين ايجاد ميكند و يك تجارت معمولي نيست، گفت: به همين دليل مذاكرات دو طرف پيوسته ادامه دارد و ما در مجلس شوراي اسلامي از اين طرح حمايت ميكنيم.
لاريجاني در پاسخ به سؤال يكي از خبرنگاران بحريني كه پرسيد: چرا ايران از قصد عربستان براي ميانجيگري ميان طالبان و غربيها خشمگين شده است، گفت: خشمي در كار نيست و ما اين مسير را مسير موفقي نمي دانيم. بنابراين گزارش، رئيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه مصاحبه خود با خبرنگاران منطقه اي و بين المللي مستقر در بحرين، استقرار امنيت در افغانستان را بهترين هديه براي ايران برشمرد و گفت: اگر همه گروههاي افغان به اين ميانجي گري دعوت شوند، ما استقبال ميكنيم اما مشكل ما رفتارهاي دوگانه امريكا و ناتو است.
وي با بيان اينكه ناتو در ابتداي ورود خود به افغانستان با سر و صداي زياد اعلام كرده بود كه قصدش جنگ با طالبان است و حالا جور ديگري حرف ميزند، گفت: معلوم ميشود كه حرفهاي آنها دوگانه است.
لاريجاني افزود: معتقديم اين نوع رفتار كلاه گذاشتن بر سر افغانهاست و ما با آن مخالفيم.
پنجشنبه 2 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]