واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: لاريجاني: حرفهاي اوباما مقداري معقولتر است
وي افزود: البته قبول دارم برخي غربيها به خصوص امريكاييها يك دشمن فرضي براي كشورهاي منطقه درست ميكنند اما قصد آنها اين است كه در مقابل بحران مالي خود، پول نفت كشورهاي منطقه را از آنها بگيرند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با رد برخي ادعاها درباره وجود اختلاف ميان ايران و كشورهاي حاشيه خليج فارس گفت: آماده ايم با همة كشورهاي خليج فارس علاوه بر توافقات اقتصادي، پيمان امنيتي نيز ببنديم.
به گزارش ايلنا، علي لاريجاني عصر چهارشنبه در مصاحبه با خبرنگاران مختلف منطقهاي و بينالمللي مستقر در بحرين، در پاسخ به سؤال روزنامه البلاد كه مدعي بود برخي مسئولان ايراني كشورهاي حاشيه خليج فارس را تهديد به حمله ميكنند، گفت: سياست ايران درقبال كشورهاي مختلف به خصوص همسايگانش در خليج فارس سياستي روشن است و احتياجي به تفسير و تأويل ندارد.
وي با بيان اينكه ما در همه زمينهها آماده همكاري گسترده با كشورهاي خليج فارس هستيم، افزود: اين كشورها مسلمان و همسايه ما هستند و سرنوشت مشترك با ما دارند و كشورهاي منطقه هيچ وقت از ما تهديدي نديدهاند.
لاريجاني گفت: شما يك مثال بزنيد كه يك بار ايران به يك كشور همسايه تجاوز كرده باشد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي افزود: امريكا بود كه صدام را تحريك كرد با پول برخي كشورهاي منطقه به ايران حمله كند.
وي اضافه كرد: ما تهديدي براي كشورهاي همسايه نبودهايم و اين را سران منطقه نيز به خوبي ميدانند.
لاريجاني انقلاب اسلامي را بر اساس تفكر نزديكي و بر اساس وحدت مسلمين توصيف كرد و گفت: بر اين اساس هيچ گاه همسايگان خود را تهديد نميكنيم.
وي افزود: البته قبول دارم برخي غربيها به خصوص امريكاييها يك دشمن فرضي براي كشورهاي منطقه درست ميكنند اما قصد آنها اين است كه در مقابل بحران مالي خود، پول نفت كشورهاي منطقه را از آنها بگيرند.
لاريجاني در پاسخ به سؤالي دربارة مذاكرات سوريه با رژيم اسرائيل و موضع ايران در اين باره گفت: ارتباط ما با سوريه راهبردي است و سالهاست كه با هم در زمينههاي مختلف همكاري كردهايم.
وي برداشت برخيها مبني بر دوري سوريه از ايران را بيشتر به نوعي بازي توصيف كرد و گفت: رژيم صهيونيستي نشان داده است كه تاكنون دهها نظريه صلح را لگدمال كرده است؛ براي مثال به رغم برخي ادعاهاي صلح هم اكنون در فلسطين به ساختن شهركهاي خود ادامه ميدهد.
لاريجاني افزود: مشكل در خود رژيم صهيونيستي است؛ چون حيات اين رژيم در تنازع و جنگ افروزي است و آنها هيچ گاه در پي صلح نيستند.
وي با بينتيجه خواندن طرح صلح آناپليس گفت: تا چند روز ديگر هم بايد تشييع جنازه آناپليس را راه بيندازند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به سؤال خبرنگاري كه مدعي وجود اختلاف ميان ايران و بحرين بر سر انعقاد طرح گاز بود، گفت: در اين طرح هنوز اختلافي مشاهده نكردهايم.
علي لاريجاني در ادامه مصاحبه خود با خبرنگاران منطقهاي و بينالمللي مستقر در بحرين افزود: من نيم ساعت پيش با وزير نفت بحرين مذاكره داشتم و وي در اين مذاكره اعلام كرد كه مذاكراتش با وزير نفت ايران در اين باره موفق بوده است و من چيزي به نام اختلاف سراغ ندارم.
وي با بيان اينكه البته اين يك طرح بسيار بزرگ است كه در بحرين تحول بنيادين ايجاد مي كند و يك تجارت معمولي نيست، گفت: به همين دليل مذاكرات دو طرف پيوسته ادامه دارد و ما در مجلس شوراي اسلامي از اين طرح حمايت ميكنيم.
لاريجاني با بيان اينكه هنوز ظرفيتهاي داخل ايران براي طرف بحريني به خوبي شناسايي نشده است، گفت: در زمينه گردشگري و تجارت درهاي ايران به سوي دوستانمان در بحرين باز است و مشكلي از اين بابت نيست.
لاريجاني در پاسخ به سؤال يكي از خبرنگاران بحريني كه پرسيد: چرا ايران از قصد عربستان براي ميانجيگري ميان طالبان و غربيها خشمگين شده است، گفت: خشمي در كار نيست و ما اين مسير را مسير موفقي نميدانيم.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه مصاحبه خود با خبرنگاران منطقهاي و بين المللي مستقر در بحرين، استقرار امنيت در افغانستان را بهترين هديه براي ايران برشمرد و گفت: اگر همه گروههاي افغان به اين ميانجيگري دعوت شوند، ما استقبال ميكنيم اما مشكل ما رفتارهاي دوگانه امريكا و ناتو است.
وي با بيان اينكه ناتو در ابتداي ورود خود به افغانستان با سر و صداي زياد اعلام كرده بود كه قصدش جنگ با طالبان است و حالا جور ديگري حرف ميزند، گفت: معلوم ميشود كه حرفهاي آنها دوگانه است.
لاريجاني افزود: معتقديم اين نوع رفتار كلاه گذاشتن بر سر افغانهاست و ما با آن مخالفيم.
وي اضافه كرد: امريكاييها مدعي بودند كه ميخواهند با مواد مخدر در افغانستان مبارزه كنند در حالي كه در سال 2001 تنها 200 تن مواد مخدر در اين كشور توليد ميشد اما در سال 2008 اين رقم به 9000 تن رسيده است.
لاريجاني گفت: هشتاد درصد مواد مخدر در استان قندهار كه انگليسيها در آن مستقرند توليد ميشود.
وي با بيان اينكه حدود 300 لابراتوار تبديل ترياك به كراك يا هروئين در افغانستان ايجاد يا بازسازي شده است، گفت: اين تجهيزات جديد همه از غرب به آنجا منتقل شده است.
لاريجاني پرسيد: شما به اين گونه رفتار ميگوييد مبارزه با مواد مخدر؟
رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: اينها به همين نحو ميخواهند سر گروههاي سياسي در افغانستان كلاه بگذارند و هشدار ما اين است كه گروههاي سياسي در افغانستان بيدار باشند.
وي تصريح كرد: هر نوع توافقي در افغانستان بايد با حضور همه گروههاي افغان باشد نه به زور ناتو و برخي از كشورها؛ زيرا معتقديم گروههاي افغان احتياج به قيم ندارند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي موافقتنامه امنيتي ميان عراق و امريكا را كه براساس يكي از بندهاي آن محاكم عراقي نميتوانند به اعمال مجرمانه سربازان امريكايي در عراق رسيدگي كنند، نوعي توحش مدرن توصيف كرد و گفت: اين يك عمل كاملاً ضد حقوق بشري است و بايد حق داد كه رهبران و مردم عراق با آن مخالفت كنند.
علي لاريجاني در ادامه مصاحبه خود گفت: اينكه امريكاييها هر چه بخواهند وارد عراق كنند ولي مقامات عراقي حق بازديد نداشته باشند مغاير با سيادت عراقيها محسوب ميشود.
وي در پاسخ به سؤال خبرنگاري درباره مذاكرات گازي ميان ايران، قطر و روسيه گفت: قبلاً نيز پيشنهاد شده بود كه شركتهاي توليدكننده گاز سازماني شبيه اوپك تشكيل دهند و مذاكرات كنوني ميان روسيه ،ايران و قطر براي ايجاد همبستگي كار كارشناسي است و پيگيري ميشود.
لاريجاني درباره مذاكرات خود با پادشاه بحرين گفت: در اين مذاكرات درباره مراودات دو جانبه، مسائل منطقهاي، بينالمللي و بحران الي در غرب صحبت شد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به سؤال خبرنگاري مبني بر اينكه اخيراً يكي از نمايندگان در مجلس كويت، ايران را به حمايت از گروههاي شيعهاي خليج فارس متهم كرده است گفت: انقلاب ما با ماهيت مذهبي در صدد تسلط جريان هاي مذهبي در ديگر كشورها نبوده بلكه در پي نزديكي در جهان اسلام بوده است.
وي افزود: براي مثال ما از حماس و جهاد اسلامي كه شيعه نيستند حمايت و فكر ميكنيم كه برخي كشورها در پي آن هستند كه ذهن مسلمانان منطقه بر مسائل اصلي متمركز نشود و از لابه لاي اين افكار غبارآلود، مردم دنيا نتوانند فضاحت اسرائيليها در انگليس را ببينند.
رئيس مجلس با تاكيد بر اينكه مسأله ما دفاع از ملل مظلوم مسلمان به خصوص ملت مظلوم فلسطين است گفت: ما به حرفهايي كه ديگران به برخي ياد ميدهند تا بهانهجويي كنند توجه نميكنيم و اين حرف را به ضرر امت اسلامي ميدانيم.
لاريجاني افزود: ما در عراق، هم با رهبران شيعي و هم با رهبران سني دوست هستيم كه مثال آن آقايان مشهداني، طالباني و بارزاني هستند و در مقابل، امريكاييها به دنبال تفرقه ميان شيعه و سني هستند.
وي گفت: برخي افراد عقب افتاده كه از رفتارشان در جنگ سي و سه روزه خجالتزده هستند و به جاي آنكه از حزبالله حمايت كنند، به كمك رژيم صهيونيستي رفتهاند حالا در صدد فتنهانگيزي هستند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي افزود: افتخار ميكنيم كه از حزب الله، حماس و جهاد اسلامي حمايت ميكنيم، زيرا آنها براي اسلام زحمت ميكشند.
لاريجاني گفت: متاسفانه غربيها به اين افراد تروريسم ميگويند و عده اي در منطقه خجالت ميكشند كه از آنها حمايت كنند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي درباره دلايل ايجاد پايگاههاي نظامي بيگانه در برخي كشورهاي منطقه گفت: صحنه بينالمللي امروز در ابعاد سياسي و اقتصادي در حال گذار از تك قطبي است و شكلي از چندجانبهگرايي را طي ميكند؛ امريكاييها براي محكم كردن جاي پاي خود در منطقه، پايگاه نظامي ايجاد ميكنند، بنابراين كشورهاي منطقه از اين منظر به اين قضيه نگاه كنند.
لاريجاني گفت: الان وقت مناسبي نيست كه كارت مجاني به امريكاييها بدهند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه مصاحبه خود با خبرنگاران منطقهاي و بين المللي مستقر در بحرين، در پاسخ به سؤال خبرنگاري مبني بر اينكه گفته ميشود مواضع برخي از مسؤولان ايراني در برابر اسرائيل انعطافپذير شده است، تصريح كرد: انعطاف در برابر رژيم صهيونيستي بيشتر به جوك و شوخي شبيه است.
علي لاريجاني با تاكيد بر اينكه سياست جمهوري اسلامي ايران در اين باره ثابت است و فكر نميكند اين ادعا تحليل درستي باشد، گفت: سياست ما اين است كه در فلسطين اشغالي همه مردم فلسطين اعم از مسلمان و غيرمسلمان با شركت در همه پرسي، حكومت را خودشان انتخاب كنند.
وي افزود: سياست ايران در اين باره آن قدر شفاف است كه كساني كه ميخواهند در برابر رژيم صهيونيستي انعطاف نشان دهند نميتوانند به آن تكيه كنند.
لاريجاني در پاسخ به سؤال خبرنگاري درباره بياعتمادي ميان ايران و كشورهاي خليج فارس گفت: منفعت قدرت هاي بزرگ در اين است كه كشورهاي منطقه با هم همگرا نباشند.
وي افزود: معتقدم طرح سرگرمسازي كشورهاي منطقه با مسائل خود با جديت پيگيري ميشود، زيرا اگر اين كشورها با هم اختلافي نداشته باشند نيازمند پدرخوانده نيستند و كشورهاي بزرگ علاقه مندند تسليحات خود را سه يا چهار برابر به اين كشورها بفروشند.
لاريجاني گفت: اين كشورها اين اختلافات جزئي را بزرگنمايي ميكنند تا سلاح هاي خود را به فروش برسانند اما كشورهايي كه به اين افكار تن در ميدهند خيلي زود مي فهمند امريكا فرش قرمز زير پايشان پهن نميكند.
رئيس مجلس محافظهكاران امريكايي را خيلي عجول توصيف كرد و افزود: آنها زود دستشان رو ميشود.
خبرنگاري درباره احتمال حمله امريكا به ايران براي رفع بحران اقتصادي خود پرسيد كه لاريجاني پاسخ داد: اين بحران آن قدر وسيع است كه با حمله دردي از آن دوا نميشود.
وي با بيان اينكه امريكاييها 1400 ميليارد دلار كسري دارند، گفت: جنگ مشكلي را حل نميكند بلكه شايد مشكلات آنان را حادتر كند.
لاريجاني با بيان اينكه آثار بحران اقتصادي در اقتصاد درونگراي ايران خيلي مؤثر نبوده است، گفت: درباره كاهش قيمت نفت نيز چون ما بودجه را با قيمت پايين در مجلس تصويب كردهايم فشاري را تحمل نميكنيم و البته بايد اوپك در اين زمينه گام بردارد.
خبرنگاري پرسيد: پيروزي كدام يك از نامزدهاي انتخاباتي امريكا براي ايران مهمتر است كه لاريجاني پاسخ داد: اين مسأله داخلي امريكاييهاست، با اين حال حرفهايي كه اوباما ميزند مقداري معقولتر است.
وي افزود: معتقدم مهمتر از آن اين است كه بيش از حرف در اعمالشان خود را نشان دهند زيرا امريكاييها حرفهاي خوش زيادي ميزنند اما در عمل اين گونه نيستند.
لاريجاني ادامه داد: براي مثال در طرح خاورميانه بزرگ مدعي بودند كه ميخواهند دموكراسي را گسترش دهند ولي ما در طرح آنها نديديم كه به دموكراسي كمك كنند يا در عراق وقتي دولت مردمي تشكيل شد امريكاييها مانع تراشي كردند و در واقع دموكراسي امريكايي، ضد دموكراسي شده است.
وي طرح اختلافات با امارات عربي متحده بر سر جزاير سه گانه را اختلافاتي جزئي ناميد كه عامل آن خارجي است و گفت: فقط اين اختلافات بر سر جزاير نيست بلكه دشمن در صدد است بين شيعه وسني نيز اختلاف ايجاد كند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي افزود: ممكن است شيعه و سني اختلاف راي داشته باشند، اما در عمل اختلافي ندارند.
وي گفت: قدرتهاي بزرگ گاهي بين بحرين و قطر يا بحرين و عربستان نيز اختلاف ايجاد ميكنند و امريكاييها به اختلافافكني بين كشورها علاقهمندند.
لاريجاني افزود: اگر كشورها را به حال خود بگذارند ميتوانند مسائل جزئي را خودشان حل و فصل كنند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي همچنين در پاسخ به سؤالي درباره نامزدي در انتخابات دهم رياست جمهوري گفت: برنامهاي براي نامزد شدن در انتخابات آينده رياست جمهوري ندارم.
پنجشنبه 2 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 193]