واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سازمان ملل، تغيير محدوديت هاي آموزشي كودكان مهاجر را دنبال مي كند
نماينده كميسارياي عالي سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) در ايران، گفت: اين كميساريا، تغيير محدوديت هاي آموزشي و تسهيل وضع زندگي كودكان مهاجر در ايران را، پيگيري مي كند.
"كارلوس زاكاگنيني"، روز چهارشنبه در كنفرانس مطبوعاتي كه به مناسبت روز سازمان ملل متحد برگزار شد، افزود: كودكان مهاجري كه به صورت قانوني وارد ايران مي شوند، در منطقه ورودشان، ثبت نام مي شوند و در همان منطقه مي توانند در مدارس ثبت نام كنند.
وي گفت: اين دسته از مهاجران در صورتي كه از منطقه ورود خود جا به جا شده و در بخش ديگري از ايران ساكن شوند، ديگر امكان ادامه تحصيل در مدارس را ندارند.
زاكاگنيني تصريح كرد: اين كميساريا سعي دارد تا با همكاري مسوولين ايراني، اين محدوديت جا به جايي براي آموزش كودكان را تغيير دهد.
به گفته وي، كودكان مهاجري كه به صورت غيرقانوني وارد ايران شده اند، از نظر قانوني نمي توانند در مدارس ثبت نام كنند و از تحصيل محروم هستند.
وي گفت: ما سعي داريم براي بهبود وضعيت كودكان مهاجر در ايران، سندي تهيه كرده و در اختيار مسوولين ايراني قرار دهيم، زيرا معتقديم كودكان نبايد به دليل مشكلات والدين خود با مشكل مواجه شوند.
دفتر كميسارياي عالي سازمان ملل متحد در امور پناهاندگان در سال 1950 ميلادي از سوي مجمع عمومي سازمان ملل تاسيس شد. اين كميساريا در سال 1984 ميلادي دفتر خود درايران را افتتاح كرد.
"آمبرو جيو ماننتي" نماينده سازمان جهاني بهداشت (WHO) در ايران نيز در اين نشست به تلاش سازمان ملل براي بهبود دسترسي به خدمات بهداشتي در ايران اشاره كرد.
وي با اشاره به همكاري 30 ساله اين دفتر با ايران، توضيح داد:ن براي تنظيم خانواده، پيشگيري از بيماري هاي آميزشي و جلوگيري از سرطان، برنامه هايي در دست اجرا است.
اربيتريو، به بهداشت باروري و قوانين مربوط به آن اشاره كرد و گفت: اين دفتر سعي دارد مشكلات مربوط به بارداري را برطرف كند.
وي افزود: براي اقتدار بخشي به زنان و برابري زن و مرد و رفع تبعيض عليه زنان نيز، اقداماتي در دست انجام است.
سازمان جهاني بهداشت در سال 1948 ميلادي با هدف نيل به بالاترين سطح سلامتي براي مردم تاسيس شد. دفتر اين سازمان نيز در سال 1984 ميلادي در تهران راه اندازي شد.
"علي مجتهدي شبستري" رييس دفتر سازمان ملل متحد براي هماهنگي امور انسان دوستانه
(UNOCHA)، در ايران، چاپ كتاب "جنسيت در بحران" را از اقدامات اين دفتر در ايران عنوان كرد.
وي گفت: اين كتاب به موضوع چگونگي و نحوه برخورد و كمك رساني به كودكان و زنان در حوادث و سوانح طبيعي و نوع آسيب هايي كه به اين دسته از اقشار جامعه وارد مي شود، پرداخته است.
مجتهدي، افزود: در زماني كه اتفاق و حادثه اي رخ نداده، اين دفتر به ظرفيت سازي و ايجاد هماهنگي با آژانس هاي مختلف براي مقابله با حوادث غيرمترقبه مي پردازد.
بخش هماهنگي امور انسان دوستان در سال 1998 ميلادي در سازمان ملل تاسيس شد و دفتر دائمي آن از زمان وقوع زلزله بم در سال 2003 ميلادي تشكيل شد.
چهارشنبه 1 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]