واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: برپايي نمايشگاه بزرگ طرح و نقش فرش ايراني از بيست و پنج آبان تا بيست و پنج آذردر تهران
سرويس فرهنگي - نمايشگاه بزرگ طرح و نقش فرش ايراني به همراه بزرگداشت استاد محسن محسني از 25 آبان تا 25 آذر در موزه هنرهاي معاصرتهران برپا ميشود.
در نشست خبري كه به همين منظور برگزار شده بود، دكتر محمدعلي رجبي دبير همايش نمايشگاه و عضو پيوسته فرهنگستان هنر گفت: قدرداني از زحمات استادان فرزانه و بزرگداشت آنها يكي از وظايف اصلي ما در فرهنگستان هنر است و اين بار براي پاسداشت محسن محسني يكي از محققان بزرگ فرش ايراني اقدام كردهايم.
وي افزود: دگرگونيهاي بسيار در نقش فرش در دورههاي مختلف ضربههاي سنگيني به فرش ايراني وارد كرده است و محسني از معدود كساني است كه در بهبود وضعيت طرح و نقش فرش و در سير تحول درست آن نقش بهسزايي داشته است.
رجبي درباره چگونگي گردآوري آثار اين نمايشگاه اظهار داشت: از تمامي انجمنهاي فرش ايران و موسسات وابسته درخواست همكاري كرديم كه در راستاي آن مركز ملي فرش ايران، شركت سهامي فرش ايران، ميراث فرهنگي، موزه فرش و حتي برخي از كلكسيونرها و تاجران فرش كه نمونههاي نادر و تاريخي فرش را نگهداري ميكردند اعلام آمادگي كردند.
رجبي در ادامه از چاپ كتاب نفيسي از طرح و نقشهاي فرش به نمايش درآمده در اين نمايشگاه و در پايان آن خبر داد و عنوان كرد: در روز آخر نمايشگاه نيز بزرگداشت استاد محسني را خواهيم داشت كه ضمن قدرداني از وي گروهي از شخصيتهاي فرهنگي و علمي نيز در اين زمينه سخنراني خواهند كرد.
وي با اشاره به آموزشي بودن نمايشگاه فرش و بزرگداشت استاد محسني براي علاقهمندان به فرش گفت: در طول يك ماه برگزاري اين نمايشگاه، هر هفته در يكي از سالنهاي موزه هنرهاي معاصر جلسات كارگاهي با حضور استاد محسني و يكي از استادان فرش ايراني برگزار ميشود كه در جريان آن سير تطور نقش فرش در ايران بررسي خواهد شد.
رجبي با بيان اينكه نزديك به 300 طرح و نقش در اين نمايشگاه به نمايش در خواهد آمد، قدمت آثار اين نمايشگاه را تا 100 سال دانست و سپس به قديميترين طرح فرش اين نمايشگاه اشاره كرد و گفت: نقش مربوط به دوران مشروطه كه بر روي كاغذ پاپيروس طراحي شده است قديميترين اثر اين نمايشگاه است.
دكتر حسن بلخاري رئيس پژوهشكده هنر و فرهنگستان هنر نيز در اين نشست گفت: گروه هنرهاي سنتي به عنوان يكي از شاخههاي اصلي فرهنگستان هنر ميزبان استادان برجستهاي از هنر اين كشور است و هدف اين گروه پاسداشت هنرهايي است كه هويت ملي و ايراني داشته و در حال فراموشي هستند كه در اين ميان فرش ايراني جايگاه ويژه دارد.
دكتر مهدي مكينژاد رئيس گنجينه هنرهاي از ياد رفته فرهنگستان هنر و دبير علمي همايش نمايشگاه در بخش ديگري از اين نشست تصريح كرد: گنجينه هنرهاي از دست رفته برنامه 10 سالهاي را براي هنرهاي ايراني طراحي كرده است و قرار است هر سال يك هنر اصيل و سنتي ايراني از سوي فرهنگستان شناسايي و معرفي شود. يكي از فقدانها در اين زمينه علمي و آكادميك نشدن اين هنرها بود چون اين هنرها سينه به سينه و به شيوه استاد - شاگردي منتقل ميشدند كه با برگزاري چنين بزرگداشتهايي اين هنرها مستند و به صورت علمي براي مراكز آكادميك ثبت و ضبط ميشوند.وي يكي از محورهاي گنجينه هنرهاي از ياد رفته فرهنگستان هنر را طرح سيمرغ كه طرحي است براي انتشار 30 كتاب در زمينه هنرهاي فراموش شده عنوان كرد و گفت: تاكنون 10 كتاب در اين زمينه چاپ شده كه آخرين آنها مربوط به است.
استاد محسن محسني كه رئيس گروه مطالعات كاربرد پژوهشكده هنر است و قرار است بزرگداشتي براي او برگزار شود نيز در اين نشست اظهار داشت: من 2 دوره بازنشستگي داشتهام كه در حال حاضر دومين دوره بازنشستگي داشتهام كه در حال حاضر دومين دوره آن را سپري ميكنم و 54 سال در خدمت فرش دستباف ايران بودم و خاكش را خوردم.او سپس به فعاليتهاي اداري خود در زمينه ساماندهي فرش پرداخت و گفت: نخستين كسي بودم كه مصوبه عدم اشتغال كودكان كمتر از 15 سال را در سال 47 اجرا كردم و براي نخستينبار از سوي شركت سهامي فرش ايران به استانهايي مثل كرمان رفتم تا وضعيت نيروهاي انساني آن جا را ساماندهي كنم كه در كنار آن 2 كارگاه فرش نيز در آنجا برپا كردم.
چهارشنبه 1 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 455]