واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: «مختصات حكومت حقمدار در پرتو نهجالبلاغه امام علي(ع)» به چاپ رسيد
گروه ادب: انتشارات علمي و فرهنگي، ويژگيهاي حاكميت درجامعه اسلامي را در كتاب «مختصات حكومت حقمدار در پرتو نهجالبلاغه امام علي(ع)» بهقلم «علياصغر پورعزت» براي نخستينبار منتشر كرد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) در اين كتاب با استناد به سخنان حضرت علي(ع) در نهجالبلاغه، به تبيين اشكال گوناگون حكومت در جامعه اسلامي پرداخته شده است.
«علياصغر پورعزت» عضو هيئت علمي دانشگاه تهران و مؤلف اين كتاب درباره روند شكلگيري اين اثر گفت: اين كتاب حاصل يك كار پژوهشي دهساله است كه از حدود سال 1378 آغاز شد. در نگارش آن سعي شده تا رويكردي كاربردي به تحقق عدالت در فراگرد خطمشيگذاري، اتخاذ شود.
او ادامه داد: در طول تاريخ ديدگاههاي گوناگوني درباره عدالت و نحوه تحقق آن در جامعه مطرح شدهاند. از اين ميان عدهاي برآنند كه عدل بايد بر مبناي حق تعريف شود. در نهجالبلاغه نيز ملاحظه ميشود كه واژگان عدل و حق، گاهي به جاي هم، گاهي به قرينه هم و گاهي به التزام هم به كار رفتهاند؛ بهطوري كه گويا حق با عدل و عدل با حق معني ميشود.
اين مدرس دانشگاه توضيح داد: در اين اثر سعي شده است با رجوع به متن نهجالبلاغه و تحليل محتواي آن، شاخصهاي عدل و حق استخراج و با شيوهاي كه براي متخصصان طراحي سيستمهاي حكومتي، علم اداره و مديريت دولتي قابل استفاده باشد، بيان شوند.
مؤلف كتاب «مختصات حكومت حقمدار در پرتو نهجالبلاغه امام علي(ع)» افزود: در نگارش كتاب «مختصات حكومت حقمدار در پرتو نهجالبلاغه امام علي(ع)» سعي شده است با استفاده از ابزارهاي طراحي سيستم، الزامات استقرار و اجراي سيستم خط مشيگذاري حقمدار در وضعيت واقعي معرفي شوند و مبنايي براي اداره جامعه براساس آن ارائه شود.
او در تشريح بخشها و فصول گوناگون كتاب نيز گفت: در بخش اول اين كتاب، ضمن مروري بر مفهوم عدالت از ديدگاههاي فلسفي سياسي گوناگون، مفهوم عدالت حقمدار مطرح شده و اهداف حكومت حقمدار تشريح و در بخش دوم كتاب ويژگيهاي سهعرصه اقتصادي، سياسي و فرهنگي اين حكومت معرفي شدهاند. در بخش سوم به بيان ويژگيهاي سه قوه مقننه، مجريه و قضائيه در اين حكومت پرداختم و در بخش چهارم، نتايج تحليل منطقي سيستم حكومت حقمدار و اصول و قضاياي منطقي زيربنايي آن را مطرح كرده و الزامات اجرايي ساختن آن مورد تأكيد قرار گرفتهاست.
او گفت: در بخش پنجم نيز ضمن بازنگري به آثار فرازماني حكومت امام علي(ع)، رابطه ويژگيهاي اين حكومت با حكومت امام مهدي(عج) مورد اشاره قرار گرفته است، در فصل پاياني اين بخش نيز به مجموعهاي از برنامههاي پژوهشي پيشنهادي براي تكميل اهداف اين كتاب اشاره شده است.
پورعزت بيان كرد: اين كتاب حاصل كاري گروهي است؛ يك كار فرازماني متشكل از كساني كه اين كلام را شنيده و نوشتهاند و كساني كه بعد از قرنها، آنها را جمعآوري و ترجمه كردند و با ارائه آن به نسل حاضر به دغدغه تحقق عدالت حقمدار دامن زدهاند. من هم تلاش كردهام كه بتوانم در اين ميان سهم كوچكي داشته باشم.
چهارشنبه 1 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 257]