واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: با معرفي برگزيدگان و سخنان رييس شوراي شهر تهران، دومين مسابقهي بينالمللي كاريكاتور «معضلات شهري» تمام شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - هنرهاي تجسمي
دومين مسابقهي بينالمللي كاريكاتور «معضلات شهري» با حضور هنرمندان كشورهاي مختلف و رييس شوراي اسلامي شهر تهران شامگاه گذشته در فرهنگسراي هنر (ارسباران) به كار خود پايان داد.
به گزارش خبرنگار بخش هنرهاي تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين مراسم كه باحضور تعدادي از هنرمندان داخلي و خارجي و همچنين نمايندگان كشورهاي مختلف برگزار شده بود، ابتدا مجيد سرسنگي قائم مقام سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران در سخناني گفت: يكي از ويژگيهاي بارز هنر، نگاه نقادانه آن به مسائل اجتماعي است كه ميتواند نقاط ضعف را برملا كند و نكاتي را براي برطرف كردن آنها ارائه دهد و در هنر كاريكاتور اين اتفاق خيلي بيشتر رخ ميدهد چرا كه كاريكاتور با طبع ظريف و روح لطيف انسانها سروكار دارد و بهصورتي لطيف با انسانها ارتباط برقرار ميكند.
او ادامه داد: زبان كاريكاتور يك زبان كاملا بينالمللي است و ميتواند با گسترهي وسيعتري از انسانها ارتباط برقرار كند و خوشبختانه در سالهاي اخير توجه كافي به اين هنر شده است .
سرسنگي اضافه كرد: به اعتقاد ما در سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران بايد نسبت به مسائل شهري توجه بيشتري نشان داد و از اين رو به توسعهي متوازن فرهنگي درجامعه اعتقاد داريم. لذا نبايد در اين مسير به نيازهاي يك قشر از جامعه توجه و به نيازهاي قشر ديگري بيتوجهي شود. در حقيقت ما در نظر داريم براي همهي اقشار جامعه برنامه داشته باشيم و اجراي برنامهي «المپياد هنري شهرتهران» نيز درهمين راستاست.
او درمورد اين المپياد و برنامههاي آن توضيح داد: اين المپياد شامل رشتههاي مختلف هنري از قبيل موسيقي، هنرهاي تجسمي، نمايش و ... ميشود و سعي داريم در راستاي آن استعدادهاي بالقوهي هنري شهر تهران را كشف، معرفي و حمايت كنيم و اطمينان داشته باشيم، نسلي را به جامعه معرفي ميكنيم كه ميتواند پرچمدار عرصه فرهنگي اين كشور باشد.
در ادامه اين مراسم بعد از پخش چند فيلم انيميشن از كاريكاتورهاي ارسالي به جشنواره و خواندن اشعار طنز توسط داريوش كاردان مجري برنامه؛ سپس دكتر چمران رياست شوراي شهر تهران با اشاره به معضلات اجتماعي شهري از قبيل آلودگي هوا، سروصدا و ... گفت: با بيان كاريكاتور ميتوان تاثير بيشتري برجامعه گذاشت، زيرا كاريكاتور راه بسيار مناسبي براي نشاندادن معضلات جامعه ، آموزش و نشاندادن راه و رسم درست به افراد است.
او با اشاره به اينكه تهران پاركينگي نيمهثابت است كه با اين روند به پاركينگي ثابت تبديل ميشود، خاطرنشان كرد: اين مشكلات در كنار ما حضور دارد ولي آنقدر با اين مشكلات عجين شدهايم كه ديگر آنها را نميبينيم و احساس نميكنيم كه شايد مشكلي براي جامعه باشند.
او در پايان اظهاراميدواري كرد تا اين كاريكاتورها تاثيرگذار باشند و بتوانند راهكاري مناسب براي معضلات شهري ارائه دهند.
در ادامه اين مراسم مسعود شجاعي طباطبايي - مسوول خانهي كاريكاتور و دبير جشنواره گفت: دومين مسابقهي بينالمللي معضلات شهري كه به همت خانهي كاريكاتور وابسته به معاونت هنري سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران برگزار شد، در دومين دوره خود شكل جديتري گرفت. بهطوري كه از زمان اعلام فراخوان در تير ماه سال جاري در حدود 2523 اثر از 1157 كاريكاتوريست از 68 كشور دنيا به دست ما رسيد كه حركتي قابل توجه دراين زمينه بود.
او متذكر شد: استقبال غيرمنتظره از اين مسابقه نشاندهندهي تعامل دوستانه بين ما و هنرمندان سراسر دنيا بود و خوشبختانه درعرصهي اينترنت سايت ايران كارتون با بيش از 6 ميليون بازديد در ماه و همچنين كسب رتبهي اول سايت تخصصي كاريكاتور در جهان درسال گذشته از طريق نظرسنجي انتخاب شده است.
شجاعي اظهار كرد: به اعتقاد ما هنر كاريكاتور پيامآور صلح و دوستي و بهزيستي براي انسان معاصر است ودر دومين مسابقهي بينالمللي كاريكاتور معضلات شهري، نگاه تيزبين هنرمندان كاريكاتوريست نشان داد كه آلودگيهاي زيستمحيطي، تخريب طبيعت، فرهنگ صحيح شهرنشيني، ترافيك، ساخت و سازهاي بيرويه از مواردي هستند كه در كشورهاي مختلف دنيا موضوعات مشتركي محسوب ميشود و نكتهي جالب اينكه در بسياري از طرحهاي رسيده شاهد شباهتهاي ناگريز از سوي هنرمندان بوديم كه از كشورهاي مختلف آثارشان راهم زمان به دبيرخانهي كاريكاتور ارسال كرده بودند.
او اضافه كرد: بهطور قطع اين مساله نشاندهندهي مفاهيم مشترك در بيان معضلات شهري در دنيا ميباشد و خوشبختانه قرار شد تا با همكاري مسوولان سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران اين مسابقه به شكل سالانه برگزار شود و اميد است، هنر كاريكاتور سهم خود رادر فرهنگسازي درعرصهي شهرنشيني خصوصا در كلان شهري مثل تهران به نحو موثري ايفا كند.
سپس بهمن عبدي رييس هيات داوران اين مسابقات با قرائتبيانيهي هيات داوران گفت: هيات داوران اين مسابقه از 4 كاريكاتوريست خارجي و 3 كاريكاتوريست ايراني تشكيل و داوري اين مسابقه به شكل اينترنتي درچند مرحله انجام شد كه درمرحلهي نخست از بين 2523 اثر 662 اثر در سايت ايران كارتون به نمايش درآمد و درمرحلهي دوم داوري اين تعداد به 255 اثر رسيد كه اين مساله نشاندهندهي كيفيت بالاي آثار رسيده بود كه كار داوري را مشكل ميساخت به همين دليل در مرحلهي سوم از داوران درخواست شد تا 15 اثر منتخب خود را به ترتيب اعلام نمايند و در مرحلهي آخر 3 اثر منتخب هر داور كه مشتركاتي نيز دراين آثار وجود داشت، مورد بررسي قرار گرفت و درنهايت سهنفر شايستهي كسب جوايز اول تا سوم و دهنفر شايسته دريافت لوحتقدير شدند.
وي سه نكته اصلي مورد نظر هيات داوران درانتخاب آثار را نوآوري، ارتباط صريح با موضوع و تكنيك و اجراي مناسب اعلام كرد و گفت: بيشترين آثار رسيده دراين ارتباط حول محورهايي چون ساختوساز بيرويه، آلودگي هوا، ترافيك و سفرهاي دورنشهري، دفع زباله، تكهي گرمي و تخريب بافت سنتي شهرها بود.
در پايان اين مراسم نيز با روي صحنه آمدن مجيد سرسنگي، رحمتالله محرابي، مسعود شجاعي طباطبايي، بهمن عبدي و فيروزه مظفري جوايز به برگزيدگان اين دوره از مسابقات اهدا شد.
دراين دوره از مسابقات كارلوس داويد از كوبا، كائوگومر از برزيل، داچوان زيا از چين، امره ازدمير از تركيه، پائولو ولمار ماتوس از برزيل، تاوان چونترا از تايلند، آرس از كوبا، اجيم سولاج از ايتاليا، نويد شريفي و محمد امين آقايي از ايران به ترتيب لوح تقدير جشنواره را دريافت كردند.
سپس جايزه نخست به آنجل بوليگان از مكزيك (برندهي تنديس، لوح تقدير و دوهزار دلار)، جايزه دوم به جيتت كاستانا از اندونزي (برندهي تنديس، لوح تقدير و هزار و پانصد دلار) و جايزه سوم به محمد نظري از ايران
(برندهي تنديس، لوحتقدير و هزار دلار) اهدا شد.
انتهاي پيام
چهارشنبه 1 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]