واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: توسعه اطلاعاتي؛ توسعه مهارتهاي زندگي
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: نگاهي به وبلاگها
امروزه عليرغم ايجاد تغييرات عميق فرهنگي در شيوههاي زندگي، بسياري از افراد در رويارويي با مسائل زندگي فاقد تواناييهاي لازم و اساسياند و همين امر آنان را در مواجهه با مسائل و مشكلات زندگي روزمره و مقتضيات آن آسيبپذير كرده است.
به گزارش سرويس نگاهي به وبلاگهاي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، نويسنده وبلاگ "جغرافياي عظمت خدا" به نشاني http://mahoosk.blogfa.com در ادامه آورده است: امروزه عليرغم پيشرفتهاي علمي بشر و تأثيرات آن در شيوه زندگي، هنوز بسياري از افراد فاقد توانايي و مهارتهاي لازم و اساسي هستند و همين امر آنان را در مواجهه با مسائل و مشكلات زندگي روزمره آسيبپذير كرده است.
در اين بين، تأثير و نقش شاخصهاي آموزشي در توسعه پايدار بسيار مهم و اساسي است. به همين دليل وقتي از توسعه اطلاعاتي سخن به ميان ميآيد، دامنه گستردهاي از فرآيندهاي پيچيده آموزشي به شاهراه ذهن راه مييابد.
وقتي سخن از توسعه اطلاعاتي به ميان ميآيد، جايگاه و نقش تأثيرگذار اطلاعات در روند حركتي جامعه براي بهبود سيستمهاي توليد تا توزيع اطلاعات به خوبي احساس خواهد شد. مهـمتر اينكه گام اساسي در راه توسعه مناسب و به روز اطلاعاتي در يك جامعه دانش مدار، هماهنگي و نيازسنجي دقيق براي تعيين اولويتها و كمبودهاي مورد نياز در ساختار جامعه دانش محور است.
خودآگاهي، توانايي شناخت و آگاهي از خصوصيات، نقاط ضعف و قدرت، خواستهها، ترس و انزجار است. رشد خودآگاهي به فرد كمك ميكند تا دريابد تحت استرس قرار دارد يا نه و اين معمولا پيش شرط ضروري روابط اجتماعي و روابط بين فردي مؤثر و همدلانه است.
همدلي يعني اينكه فرد بتواند زندگي ديگران را حتي زماني كه در آن شرايط قرار ندارد درك كند. همدلي به فرد كمك ميكند تا بتواند انسانهاي ديگر را حتي وقتي با آنها متفاوت است بپذيرد و به آنها احترام گذارد. همدلي روابط اجتماعي را بهبود ميبخشد و به ايجاد رفتارهاي حمايت كننده و پذيرنده، نسبت به انسانهاي ديگر منجر ميشود.
ارتباط مؤثر به فرد كمك ميكند تا بتواند كلامي و غيركلامي و مناسب با فرهنگ، جامعه و موقعيت، خود را بيــــان كند. بدين معني كه فرد بتواند نظرها، عقايد، خواستهها، نيازها و هيجانهاي خود را ابراز و به هنگام نياز بتواند از ديگران درخواست كمك و راهنمايي كند. مهارت تقاضاي كمك و راهنمايي از ديگران، در مواقع ضروري، از عوامل مهم يك رابطه سالم است.
روابط بين فردي به ايجاد روابط بين فردي مثبت و موثر فرد با انسانهاي ديگر كمك ميكند. يكي از اين موارد، توانايي ايجاد روابط دوستانه است كه در سلامت رواني و اجتماعي، روابط گرم خانوادگي، به عنوان يك منبع مهم روابط اجتماعي ناسالم نقش بسيار مهمي دارد.
تفكر خلاق؛ اين نوع تفكر هم به مساله و هم به تصميمگيريهاي مناسب كمك ميكند. با استفاده از اين نوع تفكر، راهحلهاي مختلف مساله و پيامدهاي هر يك از آنها بررسي ميشوند. اين مهارت، فرد را قادر ميسازد تا مسائل را از وراي تجارب مستقيم خود را دريابد و حتي زماني كه مشكلي وجود ندارد و تصميمگيري خاصي مطرح نيست، با سازگاري و انعطاف بيشتر به زندگي روزمره بپردازد.
تفكر انتقادي نيز توانايي تحليل اطلاعات و تجارب است. آموزش اين مهارتها، نوجوانان را قادر ميسازد تا در برخورد با ارزشها، فشار گروه و رسانههاي گروهي مقاومت كنند و از آسيبهاي ناشي از آن در امان بمانند.
انتهاي پيام
چهارشنبه 1 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]