واضح آرشیو وب فارسی:مهر: چهار كانون بحراني آب در شهرستان بيرجند شناسايي شد
بيرجند - خبرگزاري مهر: كارشناس مسئول واحد مبارزه با بيماري هاي مركز بهداشت شهرستان بيرجند با اشاره به خشكساليهاي اخير گفت: چهار كانون بحراني آب در بيرجند شناسايي شده كه در بسياري از اين مناطق با لوله گذاري مشكل خواهد شد.
به گزارش خبرنگار مهر در بيرجند، مسعود پور صدري پيش از ظهر امروز در جلسه شوراي سلامت و امنيت غذايي شهرستان معدن قلعه زري، شاخن، خراشاد و مرك را جزء مناطق بحراني اين شهرستان برشمرد و افزود: اگر اين روند ادامه داشته باشد در فصل زمستان نيز شاهد شيوع بيشتر بيماري ها خواهيم بود.
كارشناس مسئول واحد مبارزه با بيماري هاي مركز بهداشت شهرستان بيرجند تصريح كرد: امسال بيشترين ميزان بيماري هاي منتقله از آب و غذا گزارش شده است.
سرپرست معاونت بهره برداري شركت آب و فاضلاب خراسان جنوبي نيز در اين جلسه گفت: طول شبكه فاضلاب در شهر بيرجند 200 كيلومتر است كه 100 كيلومتر آن در طول سه سال گذشته انجام شده است.
حسين هاشمي مقدم در خصوص تصفيه خانه فاضلاب شهر بيرجند اظهار داشت: متوسط ورودي فاضلاب به اين تصفيه خانه 47 ليتر بر ثانيه است كه پس از تصفيه به روش بركه تثبيت 37 ليتر در پايه پساب آن در كشاورزي قابل استفاده است.
وي با اشاره به اينكه شركت آب و فضلاب داراي آزمايشگاه معتمد محيط زيست است، افزود: آزمايشات متعددي بر روي پساب خروجي انجام مي شود و پس از آن در كشاورزي به مصرف مي رسد.
به گفته وي بر اساس تحقيقات انجام شده پساب خروجي براي گياهان علوفه اي و صيفي جات مانند گوجه و خيار مناسب است و مقرر شده اين پساب در آينده در اختيار سازمان مهندسي كشاورزي قرار گيرد.
سرپرست معاونت بهره برداري شركت آب و فاضلاب خراسان جنوبي هچنين بر استفاده از پساب در بخش صنعت تاكيد كرد و افزود: اين امر براي خراسان جنوبي كه دچار خشكسالي مناسب و ضروري بوده و اشتغال بيشتري در پي خواهد داشت.
هاشمي مقدم با بيان اينكه آب و فاضلاب متولي تانكرهاي جمع آوري فاضلاب نيست، تصريح كرد: تمام شهر بيرجند به شبكه فاضلاب وصل شده و بايد با تانكرهايي كه در شمال شهر بيرجند اقدام به جمع آروري فاضلاب مي كنند برخورد شود.
بخشدار خوسف نيز در اين مراسم گفت: بايد در زمينه استفاده از پساب در مصارف صنعتي بررسي شود چراكه فاز دوم شهرك صنعتي حدود 600 ليتر در ثانيه آب نياز دارد و اگر اين پساب در آنجا مورد استفاده قرار گيرد مشكلات كمتري در پي خواهد داشت.
محمد حسين پور همچنين خواستار جلوگيري از تخليه فاضلاب توسط تانكرها شد و گفت: بايد براي اتصال شهر خوسف به شبكه تامين اعتبار شود.
به گفته وي آب غير شرب معدن قليعه زري غير بهداشتي است، و با توجه با اينكه دو هزار و 370 نفر در كنار اين معدن زندگي مي كنند بايد هرچه زود تر نسبت به تامين آب غير شرب بهداشتي اين منطقه اقدام شود.
مدير كل دامپزشكي خراسان جنوبي نيز در اين مراسم در خصوص بيماري تب كريمه كنگو گفت: اين بيماري نوعي بيماري ويروسي مشترك بين انسان و دام است كه در كشور همسايه افغانستان شيوع شديدي يافته و تلفات انساني در پي داشته است.
محد رضايي اظهار داشت: خوشبختانه در خراسان جنوبي به جز يك مورد مشكوك كه درمان شده مورد ديگري گزارش نشده است.
مدير كل دامپزشكي خراسان جنوبي در خصوص اقدامات صورت گرفته در زمينه بيماري تب كريمه كنگو تصريح كرد: با توجه به مرزي بودن استان اقداماتي نظير فريز كردن گوشت در كشتارگاه ها و جلوگيري ازورود دام هاي غير مجاز و بدون مجوز بهداشتي به استان صورت گرفته است.
سه شنبه 30 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 224]