واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: به اين فکر کرديد که چرا در زمستان احساس مي کنيد که کمتر نيرو و انرژي داريد همه اش احساس خستگي و کسالت داريد؟
آيا تا به حال شده هنگام زمستان و پاييز احساس کنيد نمي توانيد با مشکلات کنار بياييد؟ يا تا به حال شده با تغيير فصل از بهار و تابستان به پاييز و زمستان دچار تغييرات عاطفي بشويد؟
آيا به اين فکر کرديد که چرا در زمستان احساس مي کنيد که کمتر نيرو و انرژي داريد همه اش احساس خستگي و کسالت داريد؟آيا شده بيشتر اوقات احساس غمگيني و افسردگي کنيد.آيا هيچ فکرکرديد که چرا تمرکزتان روي مسائل کم مي شود و دلتان نمي خواهد زياد در فعاليت هاي اجتماعي شرکت کنيد؟همه اينها به دليل اين است که ممکن است شما مبتلا به اختلال فصلي شده باشيد که نوعي افسردگي پاييزي و زمستاني است.
احساس خستگي ، بي حوصلگي ، تنگ بودن خلق و هم چنين افزايش وزن از ديگر عوارض اين اختلال است. تازه ترين تحقيقات دانشمندان نشان مي دهد ساعت داخلي بدن عامل تعيين کننده اختلال خلقي فصلي است.اين تحقيق حاصل مطالعه ژنتيکي روي 152 کودک مبتلا به اختلال خلقي فصلي و 142 کودک بدون اين اختلال است.
نتايج نشان مي دهد که ژن هاي ساعت در مجموع و مخصوصا ژن rorb ممکن است نقش مهمي در بروز اختلال خلقي فصلي داشته باشد.اين تحقيق که از سوي دانشمندان دانشگاه هند انجام شده نشان مي دهد اين ژن که به طور عمده در چشم، غدد پينه رآل و مغز يافت مي شود به نظر مي رسد که با تنظيم ساعت بيولوژيک ارتباط داشته باشد.
مقصر افسردگي در فصل پاييز و زمستان ملاتونين است . هورمون ملاتونين که "هورمون وابسته به خواب" نيز نام دارد و در تاريکي و هنگام خواب شبانه بيشترين ميزان ترشح را دارد.متناسب با تغييرات فصل، تغييراتي در ساعت بيولوژيکي بدن بوجود مي آيد. اين تغييرات درروشنايي و نور ناشي از تغيير فصل هر چند که جزئي باشد، مي تواند باعث عدم تطابق ساعت فيزيولوژيکي بدن با برنامه روزانه شخص شود. شايع ترين ماه هايي که مي تواند منجر به تغييرات فصلي و افسردگي شود، دي و بهمن ماه است وبيشتر افراد مبتلا را خانم هاي جوان تشکيل مي دهند.
مبتلايان به اختلال عاطفي فصلي به درمان هاي بيشتري مانند ضد افسردگي ها و نوردرماني نياز دارند اما دل گرفتگي رفتاري معمولا با افزايش فعاليت جسماني و افزايش نور محيط کار و زندگي برطرف مي شود.
اگر شما هم با آمدن فصل پاييز و زمستان احساس بدخلقي مي کنيد و يا به عبارتي مبتلا به اختلال خلقي فصلي
هستيد، صبر کنيد ،مدام نگوييد از زمستان بدم ميايد، واي دوباره پاييز شد. کمي تامل کنيد. مي توانيد با رفتن به پزشک و يا مشاوره در مورد احساسات خود حرف بزنيد.
راه هاي کاهش احساس افسردگي در فصل زمستان
در ساعات روز از رفتن به مکان هاي تاريک اجتناب کنيد.
وقتي دماي هوا خوب ومناسب است پنجره ها را باز کنيد تا نور طبيعي داخل اتاق بيايد
اتاق تان را با رنگ روشن رنگ کنيد و از لامپ هاي روشن تر و پرنورتر در اتاق استفاده کنيد.
زير نور طبيعي خورشيد و در وسط روز بيرون برويد و قدم بزنيد.
با دوستان خود براي تفريح بيرون برويد
هنگامي که سر کار هستيد، به طور کوتاه ولي مکرر در طول روز پشت پنجره و يا جايي که نورگير است برويد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]