واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: ضرورت حفظ و نگهداری میراث موسیقی؛به بهانه هشتاد و هفتمین سال تولد زندهیاد استاد علی تجویدی
اقدامات قانونی فرزند استاد تجویدی در صیانت از آثار پدر که به عنوان میراث موسیقی کشور شناخته می شود ، با بی توجهی یا کم اعتنایی برخی مراجع قانونی مواجه شده است.به گزارش خبرگزاری مهر، هشتاد وهفت سال پیش در چنین ایامی (15/8/1298) نوزادی در منزل هادی تجویدی فرزند سلطان الکتاب (خوشنویس عصر ناصری ) به دنیا آمد که فرزند ارشد هادی خان ، نقاش شهر و شاگرد کمال الملک محسوب می شد و برادرانش که پس از او متولد شدند ( محمد و اکبر) هم سالها بعد هر کدام در رشته نقاشی و مینیاتور از نام آوران و مشاهیر این شاخه هنری شناخته شدند اما این نوزاد (علی) با وجود مخالفتهای پدرش نسبت به هنر موسیقی ، ابتدا نزد استاد عباس ظهیر الدینی به نواختن فلوت و پس از آن در محضر ابوالحسن خان صبا به مشق ویولن پرداخت.
او پس از فوت پدر مهارتهای نوازندگی و ذوق ملودی سازی را علنی ساخته و با استفاده از دقایق معنوی و فرهنگی جاری در منزل حاج آقا محمد مجرد ایرانی که با حضور عبدالله دوامی - اسماعیل قهرمانی - ابوالحسن صبا - نورعلی برومند - روح الله خالقی و ... برقرار بود ، به تکمیل و تکامل هنر موسیقی و احاطه و تسلط بر نکات ظریف پنهان و پیدای موسیقی ایرانی ، خویش را به مرحله استادی کامل رساند .اما این روزها که مصادف با سالروز تولد اوست و حدود هشت ماه از کوچ تلخ وتاسف بارش می گذرد ، منزل مسکونی استاد به دلیل قدمت و کهنسالی درمرز تخریب قرار گرفته است . این منزل که با سلیقه و نظارت شخص ایشان در 40 سال قبل احداث شده است ، بنا بر دلایلی چند و از جمله وسعت زیر بنا و تنهایی همسر فداکارش و مخاطرات امنیتی (خطر سرقت - خطر ریزش سقف)، در موقعیت ناگزیر و ناگریز فروش قرار گرفته است ولی به علت حضور 40 ساله استاد در این مکان و ارزش معنوی و هنری بنا و موقعیت آکادمیک و آموزشگاهی این خانه و وجود عکسها، سازها - لوح ها - تقدیر نامه ها - وسایل شخصی - نوارخانه - کتابخانه و... در این منزل ، وضعیت موزه ای و قابلیت فرهنگخانه ای بی نظیر را بدان مکان بخشیده است.
این نکته اگر در نظر مدیران و مسئولین وزارت ارشاد - میراث فرهنگی - شهرداری - انجمن موسیقی - دانشگاه تهران ( دانشکده موسیقی ) و دیگر نهادها و سازمانهای مرتبط و ذی مدخل مغفول واقع شود ، در آینده ای نزدیک حتما حرمان و حسرتی شگفت و بزرگ را در پی خواهد داشت و ...نکته دیگر، مقوله حفظ آثار و شیوه مشروع، قانونی و صحیح استفاده از آثار و آفرینش های استاد تجویدی است ( چه مضبوط چه مکتوب و یا چه منتشر شده و چه ناشده ) و فعلا به همین اشارات اکتفا می کنیم که قطعا اهل انصاف روا نمی دارندکه این آثار دستخوش تاراج و سوءاستفاده قرار گیرد . در حالی که هنوز از درگذشت پدر سعید تجویدی 8 ماه نمی گذرد، وی سرگردان و سرگشته بین شعبات مختلف دادگستری تهران و ( یا اصفهان )، دست به دامان مراجع و مراکز قانونی برای احقاق حق استاد و یا جلوگیری از تضییع حقوق مادی ومعنوی پدر گرانقدرش است و شگفتا که اقدامات قانونی فرزند استاد در صیانت از آثار پدر با بی توجهی یا کم اعتنایی مراجع قانونی مواجه شده است . جا دارد که وزارت ارشاد نسبت به درخواستهای مکتوب سعید تجویدی توجه وحمایت خویش را ابراز دارد و ... .لینک : مراسم تشییع پیكر استاد علی تجویدی - تالار وحدت آلبوم تصاویر مراسم بزرگداشت علی تجویدی تجلیل از استادان موسیقی ایرانی تجویدی ! خداحافظ دیدار با استاد علی تجویدی «علی تجویدی» چهره ماندگار موسیقی درگذشت
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 344]