واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: از بين بردن زبالههاي بيمارستاني همچنان در سردرگمي است
اجتماعي. سلامت . زبالههاي بيمارستاني
بر اساس گزارشهاي موجود، روزانه ۸۰تن زباله بيمارستاني در ۴۸۰واحد درماني درتهران توليد ميشود كه از اين تعداد حدود ۴۰تن پسماند ويژه پزشكي است،اين حجم انبوه زباله بيمارستاني درواقع تهديدي براي سلامت شهرنشيان بويژه پايتخت نشينان است.
اين پسماندها به علت آلودگيهاي بيولوژيك (آلودگيهاي ويروسي، باكتري، انگلها و قارچ)، مواد شيميايي و تركيبات خطرناك نياز به مراقبت ويژه اي دارند.
براساس آمارهاي وزارت بهداشت در حال حاضر سالانه ۱۳۰هزار نفر در كشور به علت آلودگي پسماندهاي بيمارستاني به بيماريهاي عفوني دچار و شش درصد نيز به ايدز و هپاتيت مبتلا ميشوند، بنابراين بايد براي پيشگيري دراينباره سريع تر چاره انديشي كرد.
براساس قانون مديريت پسماند، سازمان حفاظت محيط زيست موظف شد با همكاري دستگاههاي ذيربط از جمله وزارت بهداشت و درمان، ضوابط اجرايي مديريت پسماندهاي ويژه و خطرناك را تهيه كند، اين آئين نامه ارديبهشت ماه سال گذشته تهيه و با تصويب هيات وزيران به سراسر كشور ابلاغ شد.
وزارت بهداشت نيز براساس اين آئين نامه موظف شد همه واحدهاي درماني را به اجراي اين ضوابط ملزم كند، اما با گذشت يكسال و اندي هيچ خبري از اجراي اين ضوابط حتي در يك بيمارستان نيست.
در حال حاضر در دنيا دستگاههاي پيشرفته زباله سوز وجود دارد كه براحتي و بدون ايجاد آلودگي زبالههاي بيمارستاني را از بين ميبرد و اكنون در برخي از بيمارستانهاي تهران سيستم اتوكلاو(بي خطرسازي) وجود دارد اما به گفته مسوولان محيط زيست اين سيستم ۵۵درصد زبالههاي عفوني را از بين ميبرد و ممكن است همه پسماندها را امحا نكند.
دكترحسينعلي شهرياري نايب اول كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي در اين خصوص به خبرنگاراجتماعي ايرنا گفت: براي حل موضوع زبالههاي بيمارستاني خلاء قانوني نداريم و كميسيون نيز نميتواند خارج از قانون اقدامي انجام دهد.
وي با بيان اينكه اختلاف بين بخشي در بحث زباله بيمارستاني موضوع قديمي است، اظهار داشت: دولت بايد اين مشكل را بين وزارت بهداشت، سازمان محيط زيست و شهرداري تهران حل كند، البته وزارت بهداشت براي خريد دستگاههاي پيشرفته زباله سوز به ۹۰۰ميليارد ريال اعتبار نياز دارد، در حاليكه درچند سال گذشته توانسته فقط ۸۰ميليارد ريال آن را تامين كند.
شهرياري توضيح داد: تفكيك زبالههاي عفوني از غيرعفوني جزو وظايف وزارت بهداشت است و دفن آنها به عهده شهرداري تهران است كه اين نهاد زير بار مسووليت نميرود.
در عين حال ابراهيم متوليان قائم مقام وزير بهداشت در امور بازرگاني درگفت و گو با خبرنگار ايرنا از واگذاري امحاي زبالههاي بيمارستاني به شركتهاي خصوصي خبر داد و افزود: اين كار به صورت آزمايشي در چند بيمارستان پايلوت ميشود و پس از رفع اشكالات، به صورت يك برنامه كشوري اجرا خواهد شد.
وي اظهار داشت: براساس اين اقدام، بيمارستان ها، زباله آلوده را به شركت هاي خصوصي واگذار ميكنند و حق الزحمه استريل كردن زباله را به شركتهاي خصوصي پرداخت ميكند و زباله استريل شده را در محل بيمارستان تحويل گرفته و به شهرداري ميدهند.
متوليان گفت: وزارت بهداشت و دانشگاهها نيز براساس آيين نامه امحاي زبالههاي بيمارستاني بر كار اين شركتها نظارت ميكنند.
دوشنبه 29 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 177]