واضح آرشیو وب فارسی:فارس: عباسپور در نشست جامعه انجمنهاي اسلامي اصناف و بازار: دولت بايد نحوه اجرا و پيامدهاي طرحها را براي مخاطبان تشريح كند
خبرگزاري فارس: رئيس كميسيون آموزش تحقيقات مجلس گفت: دولت بايد نحوه اجرا و پيامدهاي طرحها را براي مخاطبان تشريح كند تا فرهنگ آن بوجود آيد و برخي واكنشها لزوم برنامهريزي براي تحول اقتصادي را ضروري ميسازد.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، علي عباسپور تهراني رئيس كميسيون آموزش تحقيقات مجلس هشتم كه در نشست ماهانه جامعه انجمنهاي اسلامي اصناف و بازار در مسجد امام بازار تهران سخن ميگفت، اظهار داشت: ايران كشوري است كه همه مولفههاي پيشرفت را در اختيار دارد.
وي افزود: اگر كشورهاي ديگر يك يا چند مولفه توسعه مانند ذخاير ارزشمند زيرزميني، دسترسي به آبهاي بينالمللي، موقعيت ممتاز ژئوپلتيك و مردم تحصيلكرده و آگاه دارند، ايران اسلامي همه اين مولفهها را به علاوه مولفه خاص روحيه شهادتطلبي ملت دارا است.
نماينده تهران در مجلس هشتم گفت: مردم ايران از روحيه تبعيت از ولايت برخوردارند و اين روحيه در مقطعي حساس طومار رژيم 2500 ساله شاهنشاهي را در هم پيچيد و ملت به تبعيت از امام كشور را در مسير پيشرفت در سايه جمهوري اسلامي قرار داد و همين تبعيت سبب شد انسجام كشور ما حفظ شود.
عباسپور افزود: اهميت رهبري نظام به علم و پيشرفتهاي علمي، موضوع تحقيقات و طراحي نقشههاي علمي در عرصههاي مختلف ما را به سوي توسعه و اقتدار و كسب جايگاه نخست علمي در دنيا بر اساس سند چشمانداز 20 ساله سوق ميدهد و اين از بركاتي است كه نصيب ما شده است.
وي در عين حال به طرح اين پرسش پرداخت كه چرا با وجود برخورداري ايران از مولفههاي پيشرفت، همچنان در شاخصهاي بينالمللي از ساير كشورها عقبتر هستيم و از نظر رشد منافع و توسعه ملي با چالش مواجه شدهايم.
رئيس كميسيون آموزش تحقيقات مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: اين سئوال جدي است كه چرا نرخ تورم در كشور ما بالا و نرخ بهرهوري اندك است و وضعيت مسكن يك باره لجامگسيخته شده و با رشد نقدينگي مواجه هستيم و با وجود درآمد نفتي بالا و زياد فاصله دهكهاي جامعه زيادتر ميشود.
عباسپور افزود: اين كه امروز برخي كشورهاي كوچك به خصوص در همسايگي كه از برخي مولفههاي پيشرفت كه در ما در اختيار داريم، محروم هستند، با تكيه بر فكر و دانايي و به كارگيري علم به ابعادي از پيشرفت دست يافته و اقتصاد آنها شكوفا شده است، نشان ميدهد كه مشكل اصلي ما ضعف مديريت است.
وي اضافه كرد: ضعف مديريت مولفههاي پيشرفت را دچار چالش ميكند در حاليكه موضوعات كلان اقتصادي همچون رابطه نقدينگي با تورم، رابطه نرخ بهره بانكي، با شكوفايي اقتصاد و رشد توليد ناخالص ملي پيچيده و در عين حال علمي تعريف شده است.
نماينده تهران گفت: اقتصاد علم است و بايد در مديريت از اين علم بهره گرفت و چنانكه به علم و مديريت علمي توجه نكنيم به دوراني باز خواهيم گشت كه در روزگاران بسيار دور بر اساس سعي و خطا كشورها اداره ميشدند،اما اين روش قطعا براي مقطعي قابل قبول بود و امروز منسوخ شده است.
وي افزود: در بدو پيروزي انقلاب اسلامي برخي مديران طاغوتي از كشور فرار كردند و برخي كه در كشور مانده بودند به دليل وابستگي به رژيم گذشته صلاحيت مديريت نداشتند و نيروهاي انقلاب نيز با وجود صالح بودن سابقه مديريتي در سطح بالا نداشته و جوان بودند و در مديريت از روش سعي و خطا بهره برديم كه آن روزها قابل قبول بود. اما امروز كه شاخص توسعه تحصيلكردهها از 150در 100 هزار نفر به بيش از 1500 نفر رسيده، بايد مديريت علمي مورد توجه قرار گيرد.
رئيس كميسيون آموزش تحقيقات مجلس شوراي اسلامي گفت: امروز كه مديران جوان آبديده شده و قشر تحصيلكرده نيز آماده پذيرش مسئوليتهاي سنگين هستند، بايد به علم مديريت و بهرهوري در همه اركان نظام توجه شود و همه گامهاي ما مطالعه شده برداشته شود و محاسن و معايب برنامههاي مورد نظر به درستي بررسي شود و ديگر روش سعي و خطا قابل قبول نيست.
عباسپور ادامه داد: بايد راهي را انتخاب كرد كه در هر كاري محاسن و معايب به خوبي مشخص شود و محاسن به حداكثر برسد و معايب حداقل قرار گيرد و حتي معايب از مسير اجرا برداشته شوند تا بتوان باگامهاي مطمئن و استوار به سوي توسعه و پيشرفت حركت كرد.
نماينده تهران در مجلس هشتم در ادامه سخنان خود به موضوع طرح عظيم تحول اقتصادي پرداخت و گفت: شفافسازي قيمتها به ويژه قيمت انرژي بسيار مهم و ضروري است كه از مجلس چهارم مطرح بوده، اما اولين گام براي اجراي اين كار فراهم كردن زيرساختها است.
عباسپور افزود: اگر حمل و نقل عمومي ساماندهي نشود و وسايل نقليه مانند كشورهاي پيشرفته به آساني در خدمت مردم نباشد، نميتوانيم تلفات انرژي را كاهش دهيم و طبعا نميتوان در اين موقعيت به ساماندهي مصرف سوخت و قيمت انرژي پرداخت.
وي اضافه كرد: در عرصه توليد برق نيز در دنيا 8 درصد از اين محصول دچار اتلاف ميشود، اما در كشور ما با وجود توليد برق بالا 20 درصد آن يعني يك پنجم توليد در شبكه نيروگاهي و توزيع از بين ميرود و بايد در كنار آموزش صرفهجويي به مردم وزارت نيرو نيز براي اين مساله تدبيري بيانديشد.
"اين روش پاسخگو نيست كه از يكسو به مردم بگوييم در مصرف برق صرفهجويي كنند، اما شبكه انتقال برق و شبكه نيروگاهي در جهت بهبود توزيع، اصلاح نشود و دستگاههاي ذيربط در اين زمينه اقدام نكنند و يا لوازم برقي مصرفي در خانهها به صورت بهينه توليد نشوند و همه اين اقدامات بايد در كنار همديگر صورت گيرند."
رئيس كميسيون آموزش تحقيقات مجلس شوراي اسلامي گفت: طرح تحول اقتصادي از مسايل اساسي در كشور است كه بايد انجام شود و كسي نبايد با شفافسازي قيمتها به عنوان اصل پذيرفته شده در علم اقتصاد مخالفت كند و البته كسي هم مخالف اين كار نيست اما اجرايي شدن اين طرح نيازمند مطالعه و برنامهريزي و فراهم شدن مقدمات كار است.
عباسپور افزود: يكي از اين مسايل مربوط به مالياتها است و در حالي كه در زمينه درآمدهاي مالياتي از شاخصها نسبت به ديگر كشورها عقب هستيم و درآمد دولت از اين مسير اندك است، اما به محض مطرح شدن ماليات بر ارزش افزوده تنش اجتماعي بوجود آمد و باعث تعويق اجراي آن شد كه اين مساله ناشي از بياطلاعي مردم از جزئيات و پيآمدهاي عملياتي شدن سيستم جديد بود.
وي ادامه داد: كسي كه قرار است كاري را انجام دهد بايد با آن آشنا باشد و اگر دولت ميخواهد سيستمي را عملياتي كند بايد نحوه اجرا و پيامد آن را براي مخاطبان تشريح كند تا فرهنگ آن بوجود آيد. اما در شرايطي كه اين كار صورت نميگيرد طبيعي است كه برخي واكنش نشان ميدهند و آنچه رخ داد ضرورت برنامهريزي براي تحول اقتصادي را ضروري ميسازد.
اين نماينده ملت تصريح كرد: دولتها ميآيند و ميروند و جامعه به حيات خود ادامه ميدهد و قرار است اسلام ناب محمدي(ص)، توسط مردم در جهان مطرح شود و بايد براي پويا بودن جامعه همدلي ميان مردم و مسئولان جدي گرفته شود و نميتوان به خاطر انتخابات اقتصاد كشور را بر هم ريخت.
عباسپور افزود: پرداخت نقدي يارانهها و پول بايد مطالعه شده باشد و اثرات تورمي آن به خوبي بررسي و مشخص شوند و اگر پول در دست مردم قرار گيرد، اما تورم 18 تا 20 درصدي فعلي به 70 تا 100 درصد برسد، هيچ سودي بر آن مترصد نيست و يارانههاي نقدي همچون برف در دستان تودهها آب ميشود.
وي ادامه داد: بدون ترديد در شرايط بالا بودن نرخ تورم دهكهاي پايين جامعه چوب آن را خواهند خورد و دهكهاي اول جامعه از هر طريق ممكن از شرايط موجود بهره برده و به نفع خود استفاده ميكنند و در سايه جهش تورم دارايي خود را افزايش ميدهند و در چنين وضعيت اقتصادي نامناسبي اقشار آسيبپذير بيشتر آسيب خواهند ديد.
رئيس كميسيون آموزش تحقيقات مجلس شوراي اسلامي گفت: رهبر معظم انقلاب براي اجرايي شدن طرح تحول اقتصادي لزوم همدلي دولت و مجلس را مورد تاكيد قرار دادند و در مجلس كميسيون ويژهاي براي اين كار ايجاد شد اما اطلاعات ساده و ابتدايي كه در اختيار اين كميسيون قرار گرفت، نشان ميدهد كه روي اجراي اين طرح به خوبي مطالعه و بررسي نشده، اما دولتمردان از ميزان ارقام قابل پرداخت و عملياتي شدن آن در نيمه دوم سال سخن ميگويند.
عباسپور افزود: درحالي كه بحث تحول اقتصادي بسيار گسترده است و بخشهاي عمده آن نيازمند قانونگذاري از سوي قوه مقننه است، دولت وعده داده كه اين طرح را از نيمه دوم سال اجرا ميكند در حاليكه اگر بخواهيم با سرعت يك طرح و يا لايحه را به صورت عادي در مجلس بررسي كنيم چهار ماه طول خواهد كشيد و با وجود يك ماهي كه از نيمه دوم سال جاري گذشته تنها يك ماه از سال باقي خواهد ماند.
نماينده تهران در مجلس هشتم گفت: مجلس براي ساماندهي مصرف سوخت به دولت اجازه نداد از حساب ذخيره ارزي براي واردات بنزين مازاد بر حد مجاز برداشت كند و تاكيد كرد دولت اجازه دارد بر اساس توليد داخلي كه 42 ميليون ليتر است، برنامهريزي كند، اما تا كنون كه 6 ماه از سال گذشته دولت 4 ميليارد دلار بنزين وارد كرده است و قطعا در نيمه دوم سال ادامه مييابد كه بايد پرسيد با چه اجازهاي اين كار صورت گرفته است.
عباسپور افزود: اگر توجيه دولت براي كار خود اين است كه قرار بود ما بنزين با قيمت آن روز بخريم اما ناگهان با افزايش قيمت مواجه شديم و بايد پول بيشتري براي آن پرداخت ميكرديم كه البته حرف درستي است بايد لايحهاي را تقديم مجلس ميكرد تا مجلس تصميم بگيرد كه از حساب ذخيره ارزي استفاده كند يا صرفهجويي بيشتر در دستور كار قرار گيرد.
وي ادامه داد: نميتوان از يك سو گفت كه هندوستان با آن سطح جمعيت به اندازه ما بنزين مصرف ميكند و از سويي ديگر سهميه بنزين ماهانه خودروها كه 120 ليتر بود و قرار شد در مسير ساماندهي متوازن شود، اين كار صورت نگيرد و اعلام شود رئيسجمهور با اين مساله مخالفت كرده است.
رئيس كميسيون آموزش تحقيقات مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: در ايران قانون اساسي حاكم است و دولت بر اساس قوانين مصوب مجلس بايد حركت كند و مجلس نيز حق ندارد در امور اجرايي دخالت كند و در راس قوا نيز رهبر معظم انقلاب قرار دارند، اما براي حل اختلاف نظرات دو قوه روال قانوني مشخصي وجود دارد.
عباسپور تصريح كرد: نميتوان حركت عظيم تحول اقتصادي را بدون در نظر گرفتن ابعاد تورمي و آثار تبعات آن در جامعه اجرا شود و كسي حق ندارد منافع ملي را در انتخابات هزينه كند.
عباسپور در عين حال انتخابات رياست جمهوري دهم را انتخاباتي مهم توصيف كرد و گفت: اگر مجلسي تشكيل ميشود كه پايان دوره آن عملكرد خوبي ارايه نداده، ناشي از راي ملت است و مردم ميتوانند به كساني راي دهند كه در پايان دوره مسئوليت از آنها راضي شوند.
وي ادامه داد: در جبهه اصولگرايان شخصيتهاي بسيار ارزندهاي آماده ورود به عرصه انتخابات هستند كه ميتوان بهترين آنها را به مردم معرفي كرد و اينگونه نيست كه فقط يك شخصيت در اين جبهه نامزد باشد.
نماينده تهران در مجلس هشتم گفت: 4 سال آينده حساس است و بايد آگاهانه حركت كنيم و با توجه به قانون اساسي كه رئيسجمهور اختيارات بالايي دارد، دقت نظر رجال سياسي اصولگرا بيشتر شود تا فردي صالح، انديشمند، دلسوز، آگاه به علم مديريت كه شعار و عمل او منطبق است و از ظرفيتهاي سياسي كشور بهره ميبرد و مردم را به سوي توسعه و پيشرفت و رفاه سوق ميدهد معرفي كنيم تا بهترين فرد از ميان اصولگرايان رئيسجمهور شود.
وي در پايان تاكيد كرد: انتخاب بهترين فرد از ميان گزينههاي مطرح شده در جبهه اصولگرا نيازمند مطالعه بيشتر است و اميدواريم با افق روشني كه وجود دارد، رئيسجمهور آينده مقتدرانه در خدمت نظام تحت فرمان رهبري عزيز به سوي شكوفايي اهداف نظام گام بردارد و دولتي مقتدر داشته باشيم.
انتهاي پيام/
دوشنبه 29 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]